• VAELLUSMATKASUOSITUS
  Georgia
 • VAELLUSMATKASUOSITUS
  Georgia
 • KIERTOMATKASUOSITUS
  Madagaskar ja Komorit
 • KIERTOMATKASUOSITUS
  Azerbaidžan, Georgia ja Armenia
 • KIERTOMATKAUUTUUS
  Chile, Paraguay, Argentiina, Uruguay ja Brasilia
 • KIERTOMATKASUOSITUS
  Argentiina ja Chile
 • VAELLUSMATKASUOSITUS
  Venäjä
 • KIERTOMATKASUOSITUS
  Yhdysvallat ja Kanada
 • KIERTOMATKAUUTUUS
  Chile, Paraguay, Argentiina ja Uruguay
 • VAELLUSMATKASUOSITUS
  Nepal
 • KIERTOMATKASUOSITUS
  Argentiina ja Brasilia
 • KIERTOMATKAUUTUUS
  Peru, Bolivia, Chile ja Argentiina
 

Aurinkoinen kevättalven tervehdys Aventurasta!

Uudistimme eteläisen Etelä-Amerikan kiertomatkojamme

Paraguay palasi kiertomatkakohteeksemme

Patagonian parhaat patikoinnit

Ensi syksyn kiertomatkapoimintoja ja vaellusmatkasuosituksiaUudistimme eteläisen Etelä-Amerikan kiertomatkojamme

Andien matka sai jatko-osan ja Paraguay palasi kiertomatkakohteeksemme

Jo vuosia ohjelmistossamme ollut Perun ja Bolivian kiertomatka sai mielenkiintoisen jatko-osan Chilen Atacaman suola-aavikolle sekä Argentiinan Saltan ja Cafayaten laaksoihin sekä viinialueille – maailman kuivimpaan aavikkoon tutustumisen jälkeen maistuukin lasi maailmankuulua malbecia.

Halki Etelä-Amerikan ja Suuri eteläisen Amerikan kiertomatka saivat uudet reititykset ja matkat kulkevat nyt Paraguayn Asunciónin kautta. Lentoyhteydet sinne ovat aiempaa paremmat. Lennämme Asuncióniin Santiago de Chilestä ja jatkamme sieltä Uruguayn Montevideoon.

Tutustu matkoihin tarkemmin alla olevien esittelyjen linkeistä


Uudistettu kiertomatka: Andien katolla – Suuri Keski-Andien kiertomatka

Peru | Bolivia | Chile | Argentiina

Ollaan lähes kirjaimellisesti Andien katolla. Suuri osa matkasta taitetaan maateitse Andien altiplanolla, ylätasangolla. Karun kauniissa Andien vuoristossa sekoittuu eri intiaanikulttuurien perintö. Matkan lopuksi laskeudutaan lempeän ilmanalan Argentiinan pohjoisosaan, jossa pääsemme nauttimaan myös viinienmaistelusta ja hyvästä ruoasta.

Matkan varrelle osuvat Perun, Bolivian ja Chilen tunnetuimmat kohteet Machu Picchu, Titicacajärvi, Uyunin suola-aavikko ja Atacaman aavikko, mutta matkan loppuun osuvat vähemmän tunnettu Pohjois-Argentiinan Jujuyn provinssi, Salta ja Cafayaten viinialueet. Matka huipentuu Etelä-Amerikan Pariisiksikin kutsuttuun Buenos Airesiin.

Seuraava matka 28.10.–18.11.2019

LUE LISÄÄ MATKASTA


Uudistettu kiertomatka: Halki Etelä-Amerikan

Chile | Paraguay | Argentiina | Uruguay

Etelä-Amerikkaa parhaimmillaan. Kauniita siirtomaahenkisiä kortteleita, kulinaristisia nautintoja, reheviä viiniviljelmiä maistiaisineen ja tangon tulisuutta. Chilessä tutustumme Santiagoon, Tyynenmeren ja Andien puristuksessa sijaitsevaan omaleimaiseen latinokaupunkiin sekä tyylikkääseen Valparaison satamakaupunkiin. Vähemmän tunnettu Paraguay valloittaa historiallaan, Argentiinassa nautimme  tangon kotikaupungin Buenos Airesin lumosta. Piskuisen Uruguayn kapeiden siirtomaakorttelien kulunut kauneus valloittaa ja mukissa maistuu mate.

Seuraavat matkat 14.11.–26.11.2019 ja 30.1.–11.2.2020

LUE LISÄÄ MATKASTA

 

Uudistettu kiertomatka: Suuri eteläisen Amerikan kiertomatka

Chile | Paraguay | Argentiina | Uruguay | Brasilia

Tämä matka yhdistää kaksi lyhyempää eteläisen Amerikan matkaa: Halki Etelä-Amerikan sekä Argentiina ja Brasilia. Kuljemme Tyyneltämeren tyrskyistä Atlantin aalloille, halki Etelä-Amerikan. Vesi kuohuaa valtavalla voimalla myös Iguazun putouksilla – sen sijaan Chilen viinitiloilla ei vesi roisku, kun saamme lasimme täyteen tilan omia viinejä. Tutustumme viiteen persoonalliseen latinovaltioon. Kierrämme paljon kauniita siirtomaa-aikaisia kortteleita. Rion rannat ja rytmit ovat hieno päätös monipuoliselle kierroksellemme.

Seuraavat matkat 14.11.–1.12.2019 ja 30.1.–16.2.2020
LUE LISÄÄ MATKASTA


Argentiinan ja Brasilian kiertomatka

Argentiinan tyylikäs Buenos Aires, valtavat Iguassun putoukset, Brasilian kuuman rytmikäs Rio de Janeiro odottavat. Matka on kiehtova sekoitus modernia kaupunkikulttuuria, Atlantin valtameren aaltoja sekä upeita kulttuuririentoja. Sekä tietysti maukasta ruokaa, hyviä viinejä, tangoa ja sambaa. Unohtamatta sitä maailman vesivoimaisinta putousta. Tämä matka tarjoaa nautintoja kaikille aisteille.

Seuraavat matkat 22.11.–1.12.2019 ja 7.2.–16.2.2020

LUE LISÄÄ MATKASTA

 

Englanninkielisin palveluin: Patagonian parhaat patikoinnit

Argentiina | Chile

Koe Patagonian kohokohdat! Aloitat matkan Buenos Airesista, josta matka jatkuu El Chalténiin ja El Calafateen. El Chalténissa patikoidaan upeissa maisemissa Cerro Torre ja Cerro Fitz Roy -huippujen juuressa. El Calafatessa pääset ihastelemaan mm. jättimäistä Perito Morenon jäätikköä. Chilen kuuluisimmassa kansallispuistossa, Torres del Painessa, teette kolme päivää retkiä puiston henkeäsalpaavan upeassa luonnossa. Torres del Painen jälkeen suunnataan maailman eteläisimpään kaupunkiin, Ushuaiaan. Matkan viimeisen illan vietät Buenos Airesin herkkujen ja hyvien viinien ääressä.

Seuraavat matkat 12.10.–25.10.2019 ja 11.1.–24.1.2020

LUE LISÄÄ MATKASTATutustu kaikkiin uutuusmatkoihimme 2019–2020

Jo aiemminkin kovin kattava kiertomatkatarjontamme on laajentunut 110 kaukomaan matkakokonaisuudeksi. Kaikkiin näihin kohteisiin pääset siis suomalaisen kokeneen matkanjohtajamme opastuksella. Uutuusvaltioita vuosille 2019–2020 ovat Afrikassa mm. Angola, Komorit, Djibouti, Eritrea, ja Sudan. Paraguay palasi täydentämään Amerikoiden laajaa tuotantoamme ja kiertomatkoillamme pääset nyt myös kaikkiin Tyynenmeren saarivaltioihin.Varaa aika matkasuunnittelijallemme

Olemme tehneet tapaamisajan varaamisen nyt entistä vaivattomammaksi – valitse vain itsellesi sopiva ajankohta nettisivuiltamme, ja olemme matkaehdotuksien kera sinua sitten odottamassa toimistollamme tee- ja kahvikuppien ääressä. Vain vaihtoehtoja rauhassa kartoittamalla syntyy unelmien loma.Erityisesti useampaan kaukokohteeseen suuntautuvalle matkalle lähtiessäsi korostuu kokeneen matkanjärjestäjän merkitys. Henkilökohtainen tapaaminen matkasuunnittelijamme kanssa on Aventurassa maksuton.

VARAA MAKSUTON TAPAAMISAIKAAlkusyksyn kiertomatkapoimintoja

Opastettuja kiertomatkoja kaikkialle kaukomaailmaan kokeneen ja asiantuntevan suomalaisen matkanjohtajan opastuksellaAzerbaidžan, Georgia ja Armenia

Suuri Kaukasuksen kiertomatka

Matka alkaa Azerbaidžanin pääkaupunki Bakusta, josta käsin vierailemme Gobustanin kansallispuistossa ja zarathustralaisten tulentemppelissä. Georgian osuudella tutustumme pääkaupunki Tbilisiin ja Kakhetin alueeseen, jonka laaksot ovat kuuluisia hyvistä viineistään. Armeniassa pääsemme vierailemaan useissa UNESCOn perintökohteissa mm. 1100-luvulla perustetussa Haghpatin luostarissa ja maailman vanhimmassa asutetussa kaupungissa Jerevanissa. Historialliset kohteet, jylhät maisemat ja paikalliset perinneherkut tekevät matkasta ikimuistoisen.

Seuraava matka 13.9.–24.9.2019
Matkanjohtajana Kaisa Vainio

LUE LISÄÄ MATKASTAMadagaskar ja Komorit

Madagaskarin ja Komorien kiertomatka

Matkaa kanssamme maailman vanhimmalle saarelle, Madagaskarin trooppiseen aarreaittaan, jonka eläin- ja kasvilajeista noin 90 prosenttia on kotoperäisiä. Madagaskar on jokaisen luonnonystävän unelma – ihmeiden maa, joka takaa mieleenpainuvat matkakokemukset.

Madagaskarin ja Mosambikin väliin jäävä Komorien saarivaltio on Madagaskariakin vähemmän vierailtu kohde. Lokakuussa pääsemme todistamaan ryhävalaiden vierailua hotellimme edustan merikansallispuistossa. Ja siellä omalla kauniilla hiekkarannalla saamme nauttia omasta rauhasta kenenkään häiritsemättä.

Seuraava matka 4.10.–18.10.2019
Matkanjohtajana Pekka Virtanen

LUE LISÄÄ MATKASTAYhdysvallat ja Kanada

Itärannikon kiertomatka

Tällä kulttuurintäyteisellä matkalla pääsemme kurkistamaan Yhdysvaltojen historiaan. Vierailemme ensin Washingtonissa sekä New Yorkissa, joissa pääsemme rauhassa syventymään mielenkiintoisiin nähtävyyksiin ja museoihin. Matkalla Kanadan Torontoon pysähdymme Niagaran putouksille ihastelemaan tätä vaikuttavaa luonnonnähtävyyttä. Tämä tarjoaa mukavasti vaihtelua kaupunkipäivien väliin. Päätämme kierroksemme Kanadan suurimpaan kaupunkiin, Torontoon. Siellä saamme kokea paitsi tämän kaupungin päänähtävyydet, nauttia myös mainioista ravintoloista ja rennosta ilmapiiristä.

Seuraava matka 7.10.–16.10.2019
Matkanjohtajana Tuomo Vauhkonen

LUE LISÄÄ MATKASTA


Kaikki Aventuran suomalaisen matkanjohtajan opastamat kiertomatkatEnsi kesän ja syksyn vaellusmatkasuosituksia

Opastettuja vaellusmatkoja kaukokohteiden kiehtovimmille reiteille turvallisesti suomalaisen matkanjohtajan opastuksellaVenäjän vaellusmatka

Mount Elbrus (5 642 m)

Euroopan korkein vuori Mt. Elbrus sijaitsee Etelä-Venäjällä, Euroopan ja Aasian maanosat toisistaan erottavassa Suur-Kaukasuksen vuorijonossa. Vuoren korkein kohta on läntinen huippu (5642m). Vaellus sopii ensimmäiseksi huipullenousuksi eikä se ole teknisesti vaikea, mutta vaatii hyvää kuntopohjaa. Ohueen ilmanalaan sopeutumiseen on varattu runsaasti aikaa ja näin annetaan hyvät edellytykset huipullenousuun.

Tämä on vaativa, mutta erittäin palkitseva retki yhteen maailman kauneimmista vuoristoista ja maisemat koko vaelluksen aikana ovat henkeäsalpaavat.

Seuraava matka 10.8.–19.8.2019
Matkanjohtajana Timo Kemppainen

LUE LISÄÄ MATKASTAGeorgian vaellusmatka

Mount Kazbek (5 047 m)

Kaukasuksen jylhät lumihuiput, vuorenrinteitä koristavat historialliset luostarit, georgialainen vieraanvaraisuus ja nousu maan tunnetuimmalle vuorelle takaavat unohtumattoman seikkailun. Georgia sijaitsee Aasian ja Euroopan rajalla Kaukasuksen vuorijonon eteläpuolella. Vaelluksen jälkeen tutustumme Tbilisin vanhaankaupunkiin sekä maan kuuluisiin viineihin.

Nousu Mt. Kazbekin huipulle ei vaadi aikaisempaa kiipeilykokemusta. Se sopii kokeneille ja seikkailumielisille vaeltajille. Vaelluksella tarvittavia köysitekniikoita harjoitellaan matkan aikana. Yöpymisiä sekä teltoissa että vaellusmajoissa.

Seuraava matka 5.9.–15.9.2019
Matkanjohtajana Anne-Mari Hyryläinen

LUE LISÄÄ MATKASTANepalin vaellusmatka

Annapurna Circuit (5 416 m)

Annapurna Circuit on yksi maailman klassikkovaelluksista ja yksi Nepalin monipuolisimmista vaellusreiteistä. Kasvillisuus ja kulttuuri muuttuvat vaelluksen aikana hindujen asuttamasta trooppisesta vehreydestä buddhalaisten asuttamaan Tiibetin kaltaiseen karuun ylänköerämaahan. Vaelluksen korkein kohta on Thorung Lan sola (5416m).

Vaikka vaelluksella ei ole jyrkkiä nousuosuuksia, 10 peräkkäistä vaelluspäivää ja korkea ilmanala tekevät retkestä kuitenkin sen verran haastavan, että vahva kuntopohja on tarpeen. Majoittuminen vaellusmajoissa.

Seuraava matka 19.9.–5.10.2019
Matkanjohtajana Tatu Kullberg

LUE LISÄÄ MATKASTA


Kaikki Aventuran opastamat aktiivimatkat


Mahtavaa matkailuvuotta!


Asiantunteva. Palveleva. Kotimainen.
Sinun kaukomatkatoimistosi.


Seuraa Aventuraa:> Voit tilata Aventuran uutiskirjeen myös ystävällesi