• KIERTOMATKASUOSITUS
  Kuuba
 • KIERTOMATKASUOSITUS
  Kuuba
 • VAELLUSMATKASUOSITUS
  Nepal
 • KIERTOMATKASUOSITUS
  Peru
 • HYVINVOINTIMATKA
  Marokko
 • VAELLUSMATKASUOSITUS
  Nepal ja Intia
 • KIERTOMATKASUOSITUS
  Vietnam
 • VAELLUSMATKASUOSITUS
  Nepal
 • KIERTOMATKASUOSITUS
  Kenia ja Etiopia
 

Aurinkoinen kevättervehdys Aventurasta!

Aventuran hyvinvointimatkat: Marokko, Intia ja Italia

Kuuba uudistuu – lisää uusia hotelleja

Kuubaan jouluksi vai minne haluaisit? Nyt on aika varata joulun lomamatka

Ensi syksyn kiertomatkapoimintoja ja vaellusmatkasuosituksiaAventuran hyvinvointimatkat

Joogaa ja seikkailua | Marrakech, Marokko (... ja myös Kerala, Intia)

Hyvinvointivalmentaja Karita palasi juuri Intian Keralasta, jossa hän vietti ryhmämme kanssa kauniit kymmenen päivää jooga- ja seikkailuretriitillä. Tämä, nyt ensi kertaa toteutettu matka, sai erittäin positiivisen vastaanoton. Päätimmekin, että teemme matkan uudelleen vuoden päästä. Matkan tarkempi ohjelma julkaistaan kevään 2019 aikana. Uusi matka ajoittuu maaliskuuhun 2020.

Karitan kanssa pääsee myös unohtumattomalle matkalle Marokkoon marraskuussa 2019. Luvassa on todella odotettu auringon ja energian tankkaus keskellä Suomen syksyn pimeintä aikaa. Loistelias ja värikäs marokkolainen hotellimme tarjoaa upeat puitteet aamun ja illan joogatunneille sekä vapaa-aikaan. Nautimme hyvästä ja terveellisestä ruuasta. Matka on yhdistelmä lempeää joogaa, kokonaisvaltaista hyvinvointia, spa-hoitoja ja seikkailuntäyteisiä retkiä. Nautimme elämästä ja hyvästä seurasta. Luvassa terveellistä ja hyvää marokkolaista ruokaa, ehkä muutama lasi skumppaa. It's all about balance!

Ensimmäinen marraskuun lähdöistä myytiin jo loppuun, toiseen lähtöön löytyy vielä paikkoja.

Marokon matka 09.11.–16.11.2019

LUE LISÄÄ MATKASTA

Ps. Uskalla Parantua -blogissa Karita kertoo Keralan matkan tunnelmista: Karitan blogin Keralan matkakertomus.


Tasapainoa ja joogaa -retriitti | Gardajärvi, Italia

Mikäli hyvinvointimatkat kiinnostavat Aventura toimii myös vastuullisena matkanjärjestäjänä Reetta Vanhasen tasapainoa & joogaa retriitillä Italian Garda-järvellä kesäkuussa 2019. Retriitin ohjaajina toimivat kokeneet Reetta Vanhanen ja Erna Kasterinne. Reetta on Senior NLP kouluttaja, joka on kouluttanut NLP:tä hyvinvointia lisäävänä tekijänä jo yli 15 vuotta. Erna Kasterinne on lisensioitu (RYT 200) joogaopettaja. Joogaa hän on ohjannut vuodesta 2005.

Italian matka 3.6.–8.6.2019

LUE LISÄÄ MATKASTAKuuba uudistuu – lisää uusia hotelleja

Teron terveiset Havannasta

Täällä Havannan vanhassakaupungissa kirjoitan tätä uutiskirjettä. Vietän nyt lähes kuukauden Kuubassa. Havannan ohella olen ajanut toistatuhatta kilometriä ja vieraillut Varaderossa, Cienfuegosissa ja Trinidadissa. Itselleni Kuuba on tärkeä kohde. Asuin Aventuran alkuvuodet 2000–2002 Havannassa. Niistä vuosista Kuuba on muuttunut – omalaatuinen saarivaltio uudistuu, mutta hitaasti. Kuuba on säilyttänyt omat uniikit piirteensä. Musiikki, tanssi ja nauravainen elämänilo ovat ennallaan. Matkailijan lomailoa nostaa, kun ihan viime aikoina on avattu aiempaa parempia ruokaravintoloita, on tyylikkäämpiä drinkkibaareja ja entistä kiiltävämpiä 50-luvun vintageautoja. Palvelutasokin on noussut.

Hotellitilanteeseen on tullut kuluneella vuosikymmenellä harmittavan vähän parannuksia. Koska huoneita on ollut liian vähän kysyntään nähden, hinnat eivät ole kohdanneet laatua. Kuuban pohjoisrannikon rantakohteissa hotellitarjontaa on jo melko monipuolisesti. Varaderossa löytyy vaihtoehtoja kaikille budjeteille, Havannasta pidemmällä itään sijaitsevilla Cayo Santa Marialla, Cayo Cocolla ja Cayo Guillermolla vähemmän, mutta korkeatasoisempia hotelleja.

Nyt viimein käsillä on positiivisia muutoksia myös Havannan suhteen. Kempinski-ketju avasi ensimmäisen Amerikoiden hotellinsa Havannaan reilu vuosi sitten ja espanjalaisen Iberostarin paras Kuuban hotelli Grand Packard aukesi viime lokakuussa. Lisäksi ranskalainen Sofitel viimeistelee parhaillaan omaa hotelliaan aivan Grand Packardin naapuriin, sen pitäisi aueta syyskuussa. Nämä kolme ovat Havannan ensimmäiset luksustason hotellit. Kaikki ne sijaitsevat aivan vanhankaupungin laidalla, Parque Centralin ja Malecón-rantakadun välissä. Vihdoin majoituslaatua lomallaan haluaville on vaihtoehtoja Havannassa ja nopeasti kasvaneiden huonemäärien myötä myös hieman viime vuosia inhimillisemmin yöhinnoin.

Kempinski avaa loppuvuodesta myös boutiqueresortin. Se sijaitsee kauniilla Cayo Guillermon rannalla ja siitä tulee Kuuban ensimmäinen luksusrantahotelli, joka ei ole all inclusive -palveluperusteinen. Myös espanjalainen Melia-ketju avaa uusia hotellejaan Kuubaan. Havannan ohella pulaa hotellihuoneista on ollut etenkin etelärannikon kauniissa kaupungeissa, Trinidadissa ja Cienfuegosissa. Cienfuegosiin aukesi jo kaupungin paras hotelli San Carlos ja Trinidadin upealle Ancónin hiekkarannalle Melia rakentaa rantaresorttiaan. Tähän mennessä Trinidadin ainoa hyvätasoinen hotelli on ollut kaupunkihotelli Iberostar Grand Trinidad, jonka 40 huonetta ei ole riittänyt vastaamaan kysyntään.

Kiersin kaikki nämä hotellit, tutustuin uusiin valmistuviin ja majoituinkin Havannan juuri avattuihin Kempinski La Manzanaan ja Iberostar Grand Packardiin. Kempinski on valinta perinteistä huippupalvelua haluavalle, Grand Packard on modernimpi ja trendikkäämpi. Molemmissa on erinomaisen tyylikkäät uima-altaat, joissa on helppo viihtyä päivän kaupunkikierrosten välissä. Aventurassa koemme, että vain näin itse testaamalla ja kokemalla pystymme teitä palvelemaan sekä kertomaan tarpeeksi hyvin etenkin korkeamman tason majapaikoista ja niiden palveluista.

Hotelleiden ohella Kuubassa majoitusvaihtoehtoina ovat yksityishuoneistot ja yksityiset minihotellit. Myös näiden laatutasossa on tapahtunut nopea kehitys ihan parissa viime vuodessa. Olen kiertänyt ja valinnut hyviä uusia huoneistoja täydentämään tarjontaamme. Aventuran kautta saat varattua siis myös näitä yksityisiä majoitusvaihtoehtoja eli casa particulareja. Ne ovat erinomainen vaihtoehto Kuubassa, jos ei kaipaa hotellin laajoja palveluita eikä uima-allasta. Korkeatasoisen yksityishuoneiston saa keskitason hotellihuoneen hinnalla.

Asiakkaan toiveiden mukaisesti räätälöityjen matkojen ohella Aventuralla on ohjelmistossa kolme erilaista suomalaisen matkanjohtajan opastamaa kiertomatkaa Kuubassa sekä samoin opastettuja Karibianmeren saarikierroksia ja maailmaympärimatkakin, joissa vietetään osa matkasta Kuubassa.

TUTUSTU AVENTURAN KUUBAN MATKATARJONTAANKuubaan jouluksi vai minne haluaisit?

Nyt on aika varata joulun lomamatka

Jos ajatus on lähteä matkoille joulun tai vuodenvaihteen aikoihin eikä matkajärjestelyjä ole vielä hoidettu, ota ihmeessä meihin yhteyttä ja kerro suunnitelmistasi. Moniin kaukokohteista on vielä kohtuullisen edullisia lentoja tarjolla, mutta missään nimessä nyt ei ole liian aikaista tehdä matkapäätöksiä jouluksi ja vuodenvaihteeksi. Autamme mielellämme suunnitelmissasi ja teemme tarjouksen toiveidesi mukaisesta matkasta.

PYYDÄ MATKATARJOUS


Kuubaan jouluna Finnairin lennoilla

Lähde viettämään joulua ja uutta vuotta värikkääseen Kuubaan! Matka taittuu Finnairin suorilla lennoilla ja matkaohjelman räätälöimme sinulle omien toiveidesi mukaan. Oli toiveissasi sitten rento rantaloma tai vauhdikkaampi matka mielenkiintoisen kulttuurin parissa, sopii Kuuba matkakohteeksi.

Joulun ja vuodenvaihteen Kuuban matka 20.12.2019 – 4.1.2020

LUE LISÄÄ KUUBAN JOULUMATKASTATutustu kaikkiin uutuusmatkoihimme 2019–2020

Jo aiemminkin kovin kattava kiertomatkatarjontamme on laajentunut 110 kaukomaan matkakokonaisuudeksi. Kaikkiin näihin kohteisiin pääset siis suomalaisen kokeneen matkanjohtajamme opastuksella. Uutuusvaltioita vuosille 2019–2020 ovat Afrikassa mm. Angola, Komorit, Djibouti, Eritrea, ja Sudan. Paraguay palasi täydentämään Amerikoiden laajaa tuotantoamme ja kiertomatkoillamme pääset nyt myös kaikkiin Tyynenmeren saarivaltioihin.Varaa aika matkasuunnittelijallemme

Olemme tehneet tapaamisajan varaamisen nyt entistä vaivattomammaksi – valitse itsellesi sopiva ajankohta nettisivuiltamme. Vaihtoehtoja rauhassa kartoittamalla tee- tai kahvikupin ääressä syntyy unelmien loma. Erityisesti useampaan kaukokohteeseen suuntautuvalle matkalle lähtiessäsi korostuu kokeneen matkanjärjestäjän merkitys. Henkilökohtainen tapaaminen matkasuunnittelijamme kanssa on maksuton.

VARAA MAKSUTON TAPAAMISAIKAEnsi syksyn kiertomatkapoimintoja

Opastettuja kiertomatkoja kaikkialle kaukomaailmaan kokeneen ja asiantuntevan suomalaisen matkanjohtajan opastuksellaPeru

Inkojen poluilla

Lähde mukaamme hienolle vaellukselle legendaarista Inkapolkua pitkin Machu Picchun ainutlaatuisille raunioille. Machu Picchun ohella matka esittelee Perun hienoimmat kohteet kahdessa viikossa. Pääkaupunki Lima, koloniaalinen Arequipan kaupunki, maailman syvin kanjoni Colca kondorikotkineen, legendaarinen Titicacajärvi sekä upea Cuscon perinnekaupunki. Näiden huippuhetkien ohessa tutustumme ketsua- ja aymara-intiaanien värikkääseen elämänmenoon ja Andien sykähdyttävään luontoon.

Seuraavat matkat 10.–23.10. ja 14.–27.11.2019
Matkanjohtajana Christian Tello

LUE LISÄÄ MATKASTAKenia ja Etiopia

Kenian safari ja Etiopia

Kenia on luonnonystävän paratiisi. Tutustumme aluksi kahteen hienoon suojelualueeseen, Nakuruun sekä Masai Maraan. Neljän upean safaripäivän jälkeen lennämme Kenian Nairobista Etiopian Addis Abebaan. Abessiniana aiemmin tunnettu Etiopia johdattaa matkalaiset paitsi Afrikan myös koko ihmiskunnan historiaan. Matkalla tutustumme Afrikan sarven kuuluisimpiin nähtävyyksiin; Aksumin ja Lalibelan pyhien kaupunkien lisäksi vaikuttavia ovat upean Simienvuorten kansallispuiston maisemat sekä Niilin alkulähteillä sijaitsevat Sinisen Niilin putoukset.

Seuraava matka 12.10.–26.10.2019
Matkanjohtajina Pekka Virtanen ja Sari Manninen

LUE LISÄÄ MATKASTAVietnam

Suuri Vietnamin kiertomatka

Ranskan Indokiinana tunnettu kohde sykähdyttää siirtomaavaikutteisella arkkitehtuurillaan sekä makuhermoja kutkuttavalla ruokakulttuurillaan. Kuljemme matkallamme maan päästä päähän.

Hanoin historiallinen vanhakaupunki valloittaa tunnelmallaan, jossa sekoittuvat Kaakkois-Aasian perinteet sekä moderni nykypäivä. Halonginlahden upeat karstisaaret ovat elämys ja auringonlasku tyylikkään risteilijän kannelta katsottuna on unohtumaton. Keski-Vietnamin tyylikkäät kaupungit Hoi An ja Hue tuovat lisämausteen kiertomatkallemme ennen Saigonin metropolin vilkkautta ja paratiisisaari Phu Quocin moninaisia rantaelämyksiä.

Seuraava matka 3.11.–17.11.2019
Matkanjohtajana Elina Koski

LUE LISÄÄ MATKASTA


Kaikki Aventuran suomalaisen matkanjohtajan opastamat kiertomatkatEnsi syksyn Nepalin vaellusmatkasuosituksia

Opastettuja vaellusmatkoja kaukokohteiden kiehtovimmille reiteille turvallisesti suomalaisen matkanjohtajan opastuksellaNepalin vaellusmatka

Annapurna Circuit (5 416 m)

Annapurna Circuit on yksi maailman klassikkovaelluksista ja yksi Nepalin monipuolisimmista vaellusreiteistä. Kasvillisuus ja kulttuuri muuttuvat vaelluksen aikana hindujen asuttamasta trooppisesta vehreydestä buddhalaisten asuttamaan Tiibetin kaltaiseen karuun ylänköerämaahan. Vaelluksen korkein kohta on Thorung Lan sola (5416m).

Vaikka vaelluksella ei ole jyrkkiä nousuosuuksia, 10 peräkkäistä vaelluspäivää ja korkea ilmanala tekevät retkestä kuitenkin sen verran haastavan, että vahva kuntopohja on tarpeen. Majoittuminen vaellusmajoissa.

Seuraava matka 19.9.–5.10.2019
Matkanjohtajana Tatu Kullberg

LUE LISÄÄ MATKASTANepalin vaellusmatka

Annapurna Base Camp (4 135 m)

Annapurna Base Camp -vaellus on yksi Nepalin kauneimmista ja monipuolisimmista vaelluksista. Se sopii kaikille, jotka kuntoilevat säännöllisesti. Vaelluksella majoitutaan vaellusmajoissa.

Aloitamme matkamme siirtymällä Pokharan kaupunkiin, Nepalin keskiosaan. Vaellus kulkee Annapurnan suojelualueen sisällä. Nousemme rauhallisesti halki pienten vuoristokylien ja pilvisademetsien ylös Annapurnan perusleiriin 4 135 metriin. Näköalat perusleiristä ympäröiville lumihuipuille ovat fantastiset.

Seuraava matka 5.10.–18.10.2019
Matkanjohtajana Tatu Kullberg

LUE LISÄÄ MATKASTANepalin vaellusmatka ja Intian kiertomatka

Annapurna Poon Hill -vaellus ja Intian kultainen kolmio

Poon Hill -vaellus on erittäin hyvä ensimmäinen vaellus Himalajalla ja sopii kaikille, jotka nauttivat luonnossa liikkumisesta. Kaunis reitti kulkee Annapurnan suojelualueen sisällä, ja Poon Hillin huipulta pääsemme ihailemaan ympäristön lumihuippuja: Annapurna South (7219m), Annapurna I (8091m), Dhaulagiri (8167m). Vaelluksella mukana kantajat, majoittuminen vaellusmajoissa.

Vaelluksen jälkeen lennämme Intiaan, jossa teemme upean kultaisen kolmion kulttuurikierroksen. Tutustumme Jaipuriin, Agraan sekä Taj Mahaliin. Tulinen curry, mausteiden tuoksut, värikkäät sarit, maharajojen linnoitukset sekä upeat temppelit ja palatsit tekevät matkan Intian osuudesta ikimuistoisen.

Seuraava matka 22.10.–5.11.2019
Matkanjohtajana Tatu Kullberg

LUE LISÄÄ MATKASTA


Kaikki Aventuran opastamat aktiivimatkat


Aurinkoisia kevätpäiviä!