• VAELLUSMATKASUOSITUS
  Nepal ja Intia
 • KIERTOMATKASUOSITUS
  Chile, Argentiina ja Uruguay
 • KIERTOMATKASUOSITUS
  Etelä-Afrikka
 • BANFF MOUNTAIN FILM FESTIVAL
  Maailman huikeimmat vuorileffat
 • UUTTA LUKSUSTA KUUBASSA
  Hotel Grand Packard Havanna
 • VAELLUSMATKASUOSITUS
  Marokko
 • KIERTOMATKASUOSITUS
  Peru ja Bolivia
 • VAELLUSMATKASUOSITUS
  Kenia ja Tansania
 • LENTOYHTIÖIDEN UUSIA LENTOREITTEJÄ
  Finnairin suora Helsinki – Los Angeles
 

Syysterveiset Aventurasta!

Banff Mountain Film Festival Helsingissä 24.–25.9.

Lentoyhtiöiden uusia lentoreittejä

Kuuban uuteen luksushotelliin vai perheomisteiseen casa particular -huoneistoon?

Kierto- ja vaellusmatkasuosituksia tulevaan syksyyn ja talveen


Banff Mountain Film Festival Helsingissä 24.–25.9.

Näe filmejä maailman katolta – maailman huikeimpia vuorileffoja esittelevä Banff-filmifestivaali saapuu taas Helsinkiin. Kuten viime vuonnakin Banff on kaksi-iltainen elokuvafestivaali. Leffapäivät ovat ensi viikon maanantai ja tiistai, 24.–25.9. Paikkana toimii Savoy-teatteri.

Huomioithan, että iltojen ohjelmat ovat erilaiset, joten voit tulla paikalle vaikka molempina iltoina. Kanadasta liikkeelle lähtenyt Banff on esitellyt jo vuodesta 1976 vuorivaelluksen, kiipeilyn ja vapaalaskun siisteimpiä filmejä. Helsingin Savoy-teatterin illat ovat osa 40 valtion maailmankiertuetta. Helsingissä Banff järjestetään nyt jo 13. kerran, Aventura on ollut mukana kaikilla kerroilla. Olemme tietysti menossa mukana myös tänä vuonna: olemme paikalla ja tavattavissa festivaalipäivinä Savoyssa.

Tervetuloa nauttimaan elokuvaillasta ja tervetuloa keskustelemaan aktiivimatkoista ennen elokuvia!

24.25.9. Savoy-teatteri, Helsinki
Ovet aukeavat molempina päivinä klo 17.00 ja ohjelma alkaa 18.30.
HUOM1! Erillinen ohjelma maanantaille (Red) ja tiistaille (Blue). Tutustu tarkemmin ohjelmaan tästä.
HUOM2! Ei numeroituja paikkoja. Olemme aulassa tavattavissa klo 17 alkaen, ovet elokuvasaliin aukeavat 17.45.

Liput ennakkoon 18,50 € (sis. luottokortti- ja käsittelykulut 1,50 €)
Osta lippusi ennakkoon verkosta. Liput ovelta 20,00 €, jos paikkoja vielä jäljellä.


Lentoyhtiöiden uusia lentoreittejä

Uudet lentoreitit mahdollistavat uusia mielenkiintoisia kohdeyhdistelmiä lomallesi. Hieman yli puolet Aventuran matkaajista valitsee opastetun kiertomatkan sijasta omien toiveidensa mukaisesti suunnitellun matkan. Ja enemmistö näistä Aventuran räätälöityjen matkojen asiakkaista vierailee kaukolomallaan kolmessa tai useammassa kohteessa, usein matka kiertää useassa eri kohdemaassakin.

Tunnemme hyvin kaukokohteet, joten osaamme perinteisempien lomakohteiden ohella suositella myös uniikkeja kohdevalintoja uteliaille ja uusista kohteista innostuneille matkaajille. Pitkäaikaiset kumppanuudet kohdemaiden matkaoperaattoreiden kanssa takaavat matkaajillemme turvalliset lomapäivät myös eksoottisemmissa valtioissa. Viimeisen kolmen vuoden aikana Aventuran asiakkaita on matkustanut 102 valtiossa Euroopan ulkopuolella. Mihin Sinä mahtaisit innostua lähtemään seuraavaksi?

> Lähetä tästä meille seuraavan matkasi suunnittelukysely tai tarjouspyyntö


Finnairin suora Helsinki – Los Angeles

Finnair aloittaa 31.3.2019 suorat lennot Helsingistä Los Angelesiin kolmesti viikossa, lennot liikennöidään Airbus A350 -koneilla. Lisäksi Finnairin suoria kohteita Yhdysvalloissa ovat New York, Chicago ja San Francisco. Talvisesongin lomalennoilla Finnairin siivin pääsee Helsingistä suorilla lennoilla Pohjois-Amerikassa myös Miamiin ja Meksikon länsirannikon Puerto Vallartaan, Karibialla lisäksi Kuuban Havannaan ja Dominikaanisen tasavallan Puerto Plataan.


LATAM aloitti lennon Santiago de Chile – Cusco

Etelä-Amerikan suurin lentoyhtiö LATAM aloitti suorat lennot Chilen Santiagon ja Perun Cuscon välillä tasan kuukausi sitten. Reitti lennetään kolme kertaa viikossa. Tämä mahdollistaa Machu Picchun inkaraunioiden ja Chilen kohteiden vaivattoman yhdistämisen. Cusco on lähin suuri kaupunki ja lähin lentokenttä Machu Picchulla vierailijoille. LATAM kuuluu Finnairin kanssa samaan lentoallianssiin, One Worldiin.


Lisää lentoja Yhdysvaltojen ja Kuuban välillä

Nykyään Havannan ja Kuuban lomapäivät on mahdollista yhdistää Yhdysvaltojen kierrokseen. Kun kulkee ensiksi Kuubaan ja lentää sieltä Yhdysvaltoihin, ei tarvita enää mitään erityislupia matkustamiseen. Kuubaan tarvitaan yhä kevytviisumi eli turistikortti. Sen saat vaivattomasti Aventurasta. Yhdysvaltoihin matkustavalla pitää olla voimassa ESTA eli sähköinen matkustuslupa. Senkin saat Aventurasta tai voit itse täyttää anomuslomakkeen netissä. ESTA on voimassa myöntämispäivästään aina kaksi vuotta eteenpäin.

Yhteensä Kuubasta pääsee lentämään jo kahteentoista kaupunkiin Yhdysvalloissa. Southwest Airlines lisää nyt tulevalle talvelle lentojaan Havannaan. Nyt heillä on jo kolme lentoa Fort Lauderdalesta ja sen lisäksi lennot Miamista ja Tampasta. Miamista Havannaan lentävät myös American Airlines ja Delta Air Lines. Suurista yhtiöistä myös United Airlines lisäsi lentojaan Havannan ja Houstonin välille, heillä on Havannan lennot myös New Yorkin Newarkin kentältä. JetBlue lentää useita päivittäisiä lentoja Havannaan Fort Laurderdalesta sekä myös Orlandosta ja New Yorkin JFK:lta. JetBlue aloittaa marraskuussa Havannan ja Bostonin väliset suorat lennot. Havannan lisäksi Yhdysvaltoihin on lentoja Kuubasta myös muiden kaupunkien kentiltä, mm. Holguín, Cienfuegos, Camagüey, Santa Clara, Varadero ja Santiago de Cuba. Ei siis tarvitse palata Kuuban kierroksen päätteeksi Havannaan jatkaakseen matkaa Yhdysvaltoihin.


Uusia lentovaihtoehtoja Jamaikalle

Jamaikan turismiministeri ilmoitti viime viikolla, että Euroopasta aukeaa uusia lentoreittejä Montego Bayn kentälle. Montego Bay on monille matkaajille pääkaupunki Kingstonia mieluisampi kohdekenttä aloittaa Jamaikan matka. Aivan uutena Montego Bayhin saapuvien suorien lentojen kohteena hän mainitsi Moskovan. Tänä syksynä ja ensi talvena jo ennen uusien reittien avautumista Helsingistä pääsee mukavasti yhdellä stopilla Montego Bayhin Lontoon, New Yorkin, Miamin tai Frankfurtin kautta.


Qatar Airways aloittaa lennot Dohasta Vietnamin Danangiin

Aventuran suosituin Kaakkois-Aasian kohdemaa on Vietnam. Finnair lentää talvikaudella suoraan Ho Chi Minhiin eli Saigoniin. Sinne ja Pohjois-Vietnamin Hanoihin pääsee yhdellä vaihdolla monilla yhtiöillä, mm. Air Francella, Vietnam Airlinesilla, Qathay Pacificilla, Qatar Airwaysilla ja Emiratesilla.

Qatar Airways avaa 19.12.2018 reitin Dohasta myös Danangin kaupunkiin. Reitti lennetään kahdesti viikottain. Tämä mahdollistaa keskisen Vietnamin tyylikkäiden kaupunkikohteiden, Danang, Hoi An ja Hue, yhdistämisen Hanoin ja Ho Chi Minhin kanssa entistä vaivattomammin. Näiden Keski-Vietnamin kohteiden ympäristössä on kulttuurinähtävyyksien lisäksi tarjolla myös kauniita hiekkarantoja.


Air Asia lisää reittejään: uutuutena Yangon – Chiang Mai

Aasian budjettilentoyhtiö Air Asia jatkaa kasvuaan. Uutena reittinä aukeaa Myanmarin Yangonin ja Pohjois-Thaimaan Chiang Main välinen lento. Reitti lennetään kolme kertaa viikossa. Uusi lento tekee entistä helpommaksi ja edullisemmaksi Myanmarin kohteiden yhdistämisen Pohjois-Thaimaan milenkiintoisten kaupunkien Chiang Main ja Chiang Rain kanssa – ja näistä kohteista voi matkaansa jatkaa suorilla lennoilla vaikkapa Laosin Luang Prabangiin tai rantapäiville Thaimaan moniin saarikohteisiin.

Myanmariin pääse Helsingistä Finnairin suoralla lennolla Bangkokiin, josta monilla vaihtoehtoisilla lennoilla joko Yangoniin tai Mandalayhin. Muita yhden vaihdon reittivaihtoehtoja ovat mm. Emirates (Dubai), Qatar Airways (Doha), Singapore Airlines (Finnairin suora lento Singaporeen) ja Qathay Pacific (Hongkong).


Kuuban uuteen luksushotelliin vai perheomisteiseen casa particular -huoneistoon?

Kuuban hintataso on viime vuodet ollut korkea etenkin maan palvelutasoon nähden. Tulevalle talvelle hotellimajoitusten hintataso on laskenut ja joitakin uusia hotellejakin on avattu. Etenkin korkeatasoisemman majoituksen kysyntää helpottavat viime vuonna avattu Kempinski-hotelliketjun Gran Hotel Manzana Kempinski La Habana ja nyt uusimpana Iberostar Grand Packard, joka avattiin tällä viikolla. Nämä ovat nyt Havannan kaksi parasta hotellia, joissa vaativampikin matkaaja viihtyy.

Casa Particular eli vuokrattava yksityisasunto on Kuubassa usein hyvä vaihtoehto hotellille. Hinnan ja laadun suhde on monesti hotellihuonetta parempi. Aventuran kautta saat varattua majoitukset myös yksityisasuntoihin ympäri Kuuban. Välitämme vain hyvätasoisia huoneistoja, joissa on oma rauha ja oma kylpyhuone. Jos teitä on kasassa isompi matkaporukka ja tarvetta on useammalle makuuhuoneelle, voimme järjestää Havannassa myös erillistaloja – myös sellaisia, joiden pihalla on oma uima-allas.

Nykyään Havannan ja Kuuban lomapäivät on mahdollista yhdistää Yhdysvaltojen kierrokseen. Kun kulkee ensiksi Kuubaan ja lentää sieltä Yhdysvaltoihin, ei tarvita enää mitään erityislupia matkustamiseen. Voit yhdistää mielenkiintoisesti vaikkapa Havannan historiaa Miamin ja Key Westin päiviin – molemmissa Floridan kohteissa löytyy kivasti kuubalaisväriä. Miamin ja monien muiden Yhdysvaltojen kaupunkien ohella Havannasta pääsee suorilla lennoilla jatkamaan matkaansa Meksikon Méxicoon, Cancuniin ja Meridaan sekä mm. Panamá Cityyn ja Bahamalle.

> Tutustu Aventuran laajaan Kuuban matkojen tarjontaan

Kiertomatkapoimintoja tulevaan syksyyn ja talveen

Opastettuja kiertomatkoja kaikkialle kaukomaailmaan kokeneen ja asiantuntevan suomalaisen matkanjohtajan opastuksellaPerun ja Bolivian kohokohdat

Tämä matka esittelee Perun ja Bolivian hienoimmat ja tunnetuimmat nähtävyydet ja Andien alueen kulttuuria inkojen elämästä espanjalaisten siirtomaa-aikoihin. Inkojen unohdettu kaupunki, yksi maailman korkeimmalla sijaitsevista järvistä, maailman korkeimmalla sijaitseva pääkaupunki. Näitä kohokohtia tarjoillaan matkan varrella.

Seuraava matka 29.10.–9.11.2018 | Matkanjohtajana Christian Tello

Lue lisää matkasta


Etelä-Afrikan kiertomatka

Tiivis reilun viikon matka Etelä-Afrikan hienouksiin. Luvassa on unohtumaton safari Pilanesbergin kansallispuistossa kaikkine herkkuineen. Kapkaupungissa koet Pöytävuoren henkeäsalpaavat maisemat yli kaupungin, Hyväntoivonniemelle asti. Pieni ja viihtyisä Franschhoekin kaupunki on yksi Etelä-Afrikan viiniteollisuuden keskuksista. Franschhoekia pidetään myös tällä hetkellä maan kulinarismin pääkaupunkina. Etelä-Afrikan ehdottomat kohokohdat ovat koottuna tälle yhdelle matkalle.

Seuraavat matkat 11.11.–19.11.2018, 3.2.–11.2. ja 20.2.–28.2.2019 | Matkanjohtajina Jannika von Wielligh ja Pekka Virtanen

Lue lisää matkasta


Chilen, Argentiinan ja Uruguayn kiertomatka | Halki Etelä-Amerikan

Etelä-Amerikkaa parhaimmillaan. Kauniita siirtomaahenkisiä kortteleita, kulinaristisia nautintoja, reheviä viiniviljelmiä maistiaisineen ja tangon tulisuutta. Chilessä tutustumme Santiagoon, Tyynenmeren ja Andien puristuksessa sijaitsevaan omaleimaiseen latinokaupunkiin sekä tyylikkääseen Valparaison satamakaupunkiin. Argentiinassa nautimme maailmankuulujen Mendozan viinien lisäksi tangon kotikaupungin Buenos Airesin lumosta. Piskuisen Uruguayn kapeiden siirtomaakorttelien kulunut kauneus valloittaa ja mukissa maistuu mate.

Seuraavat matkat 16.11.–27.11.2018 ja 31.1.–11.2.2019 | Matkanjohtajana Christian Tello

Lue lisää matkasta


Benin, Togo ja Ghana | Länsi-Afrikan kiertomatka

Länsi-Afrikka pursuaa värejä ja rytmejä. Matka kiertää alueen kauniita rannikkoalueita pitäen ajomatkat mukavan lyhyinä. Rannikko on myös kehittyneempää ja matkailijalle helpompaa aluetta kuin maiden köyhät pohjoisosat. Kohtaamme länsiafrikkalaisen elämänilon keskellä kylmintä talveamme. Samaan ajankohtaan osuu Afrikan suurimmat voodoofestivaalit, jotka järjestetään vuosittain 10.1. Beninin Ouidahissa. Matkalla tutustumme suomalaisen Villa Karo -kulttuuriyhdistyksen toimintaan. Lähde kokemaan Länsi-Afrikka itse!

Seuraava matka 8.1.–18.1.2019 | Matkanjohtajana Tero Norvio

Lue lisää matkasta


> Kaikki Aventuran suomalaisen matkanjohtajan opastamat kiertomatkat

Vaellusmatkasuosituksia tulevaan syksyyn ja talveen

Opastettuja vaellusmatkoja kaukokohteiden kiehtovimmille reiteille turvallisesti suomalaisen matkanjohtajan opastuksella


Kenian ja Tansanian vaellusmatka | Kilimanjaro (5 895 m), Rongai-reitti

Afrikan korkein vuori Kilimanjaro sijaitsee Pohjois-Tansaniassa lähellä Kenian rajaa. Ajamme Nairobista Tansanian rajalle, josta alkaa vaellus. Nousemme Kilimanjarolle pitkin Rongai-reittiä, jolla voi vielä vaeltaa rauhassa ilman suuria turistivirtoja. Rongai-reitti on paitsi kaunis myös hyvin palkitseva – Kilimanjaro näkyy edessämme koko nousun ajan. Vaelluksella mukanamme kulkevat suomalaisen matkanjohtajan ja paikallisten vuorioppaiden ohella kokki ja kantajat.

Seuraavat matkat 15.10.–23.10.2018 ja 19.2.–27.2.2019 | Matkanjohtajana Anne-Mari Hyryläinen

Lue lisää matkasta


Nepal ja Intia | Annapurna Poon Hill -vaellus ja kultainen kolmio

Poon Hill -vaellus on erittäin hyvä ensimmäinen vaellus Himalajalla ja sopii kaikille, jotka nauttivat luonnossa liikkumisesta. Kaunis reitti kulkee Annapurnan suojelualueen sisällä, ja Poon Hillin huipulta pääsemme ihailemaan ympäristön jättimäisiä lumihuippuja.

Vaelluksen jälkeen lennämme Intiaan, jossa teemme upean kultaisen kolmion kulttuurikierroksen. Tutustumme Jaipuriin, Agraan sekä Taj Mahaliin. Tulinen curry, mausteiden tuoksut, värikkäät sarit, maharajojen linnoitukset sekä upeat temppelit ja palatsit tekevät matkan Intian osuudesta ikimuistoisen.

Seuraavat matkat 22.10.–5.11.2018 ja 17.3.–31.3.2019 | Matkanjohtajana Tatu Kullberg

> Lue lisää matkasta


Marokon vaellusmatka | Mt. Toubkal (4 167 m)

Vaellusmatka Pohjois-Afrikan korkeimmalle huipulle Mt. Toubkalille on unohtumaton kokemus. Atlas-vuoriston kauniin vaelluksen ohella pääset nauttimaan marokkolaisesta kulttuurista ja vanhojen medinoiden värikkäästä tunnelmasta. Reittimme kulkee hiljalleen läpi maalaiskylien huikeissa maisemissa huipentuen Toubkalille nousuun (4167m). Sekä vaellusta ennen että jälkeen meille jää aikaa tutustua Marrakechin mielenkiintoiseen kaupunkiin.

Seuraava matka 7.11.–14.11.2018 | Matkanjohtajana Jari Jäppinen

> Lue lisää matkasta


> Kaikki Aventuran opastamat aktiivimatkat

Aurinkoisia alkusyksyn päiviä, toivottavat Tero ja tiimi!Seuraa Aventuraa:


> Voit tilata Aventuran uutiskirjeen myös ystävällesi