• LUKSUSMATKA
  Etelä-Afrikka
 • VAELLUSMATKASUOSITUS
  Nepal
 • VAELLUSMATKASUOSITUS
  Georgia
 • VAELLUSMATKASUOSITUS
  Nepal
 • KIERTOMATKASUOSITUS
  Keski-Amerikka
 • VAELLUSMATKASUOSITUS
  Venäjä
 • LUKSUSSAFARI OMALLA PIENKONEELLA
  Kenia ja Tansania
 • KIERTOMATKASUOSITUS
  Madagaskar ja Komorit
 • KIERTOMATKASUOSITUS
  Namibia, Botswana ja Victorian putoukset
 

Aurinkoinen tervehdys Aventurasta!

Uudistimme Mt. Everestin klassikkovaelluksemme

Aventura-tiimi on inspiroitunut monilla messuilla tänäkin keväänä

Etelä-Afrikka on villin luonnon ja safarien superkohde

Mosambikin hotellien yksityissaaret ovat maailman upeimpia rantakohteita

Kenian ja Tansanian vuosittainen suuri eläinvaellus alkoi juuri

Kiinnostaisiko loma vuokra-autoillen – kolme kauneinta autoilureittiä

Ensi syksyn kiertomatkapoimintoja ja vaellusmatkasuosituksiaUudistimme Mt. Everestin klassikkovaelluksemme

Olemme vieneet ryhmiämme suomalaisten matkanjohtajiemme johdolla vuosittain Everest Base Camp -vaellukselle Nepaliin jo vuodesta 2003 alkaen. Uudistettu ohjelmamme yhdistää Everestin kansallispuiston idyllisimpiä pieniä kyliä sekä huikeita vuoristomaisemia Khumbun laakson vähemmän ruuhkaisilla poluilla. Vaelluksemme huipentuu yöpymiseen Everestin perusleirin teltoissa, jossa pääsemme kuuntelemaan tarinoita perusleirin lääkäreiltä ja Everestin huippua tavoittelevilta kiipeilijöiltä. Vaellus Everestin kansallispuistossa ja nousu maailman korkeimman vuoren perusleiriin on yksi vaellusreittien klassikoista. Vuosittain huhti–toukokuussa Everestin perusleiriin kokoontuvat sadat huipulle nousijat luovat leirin tunnelmasta legendaarisen.

Seuraava matka 2.4.–19.4.2020
Matkanjohtajana Tatu Kullberg

LUE LISÄÄ MATKASTA


Aventura järjestää Nepaliin vaellusmatkoja suomalaisen matkanjohtajan opastuksella kymmenellä eri vaellusreitillä vuosittain

Nepalin vaellusmatkatarjontamme käsittää kaikkiaan kymmenen erilaista vaellusreittiä, joiden matkanjohtajana toimii kokenut suomalainen vaellusammattilainen. Vaihtoehdoista löytyy jokaiselle vuorivaelluksista kiinnostuneelle oman tasoinen, oman tyylinen ja sopivan pituinen matka.

Tutustu NEPALIN VAELLUSMATKOIHIMME


Aventuran vaellusmatkanjohtajat ovat alansa aktiivisia ammattilaisia

Vaellusmatkanjohtajamme ovat kokeneita ja koulutettuja ammattilaisia, jotka opastamisen lisäksi liikkuvat itse aktiivisesti vuorilla ympäri vuoden (kuvassa yllä kaksi heistä, Anni ja Kari, Lobuchen itäisellä huipulla, korkeutta 6119 m). Olipa tavoitteenasi elämyksellinen patikointi tai haastava huipulle nousu, matkanjohtajamme pitävät huolen siitä, että matkasi on nautittava ja ennen kaikkea turvallinen. Tunnemme kohteidemme vuoristot olosuhteineen hyvin ja ymmärrämme huolellisen suunnittelun sekä valmistautumisen tärkeyden. Haluamme olla apunasi matkan joka vaiheessa, ensimmäisestä yhteydenotosta lähtien. Ennen matkaa järjestämme ryhmillemme infotilaisuuden toimistollamme. Lisäksi saat henkilökohtaista sekä asiantuntevaa opastusta matkalle valmistautumiseen ja oikeanlaiseen treenaamiseen niin matkanjohtajaltasi kuin toimistohenkilökunnaltamme. Haluamme kannustaa ihmisiä haastamaan itsensä ja saavuttamaan tavoitteet kannustavassa ympäristössä ja hyvässä tiimihengessä.

Tervetuloa vuorille kanssamme!

Tutustu VUORIMATKANJOHTAJIIMME


Aventura-tiimi on syventänyt osaamistaan ja inspiroitunut monilla messuilla tänäkin keväänä

Matkustaminen on intohimomme

Aventuralla on jo 20 vuoden kokemus kaukomatkailusta. Olemme ylpeitä kaukomaiden kohdeosaamisestamme. Se ei ole syntynyt ilman kovaa työtä ja ahkeraa reissaamista. Olemme vuosien varrella oppineet tuntemaan paitsi kohteet ja parhaat matkareitit myös mielenkiintoisimmat majapaikat. Maailmalla rakennetaan jatkuvasti uusia hyviä hotelleja, safarilodgeja, rantaresortteja... Ja vanhoja uudistetaan. Siksi kierrämme työksemme koko henkilöstömme voimin jatkuvasti maailmalla. Osallistumme vuosittain useisiin matkailumessuihin ja kierrämme tutustumismatkoilla kaukokohteissa. Inspiroidumme ja yhä kehitymme. Kaiken matkatyön päälle me aventuralaiset vietämme omat lomammekin pääsääntöisesti kaukomailla. Ja siksi uskommekin, että olemme valintasi arvoinen matkatoimisto – sinun kaukomatkatoimistosi!


Aventuralaiset maailman matkamessuilla keväällä 2019

Helen: ITB Berlin 6.–7.3.2019, Berliini/Saksa

Krista: WTM Africa 10.–12.4.2019, Kapkaupunki/Etelä-Afrikka

Sami: We Are Africa 13.–16.5.2019, Kapkaupunki/Etelä-Afrikka

Miia: CATM (Centro America Travel Market) 4.–5.6.2019, Guatemala City, Guatemala

Miia: ELA (Experience Latin America) 11.–13.6.2019, Lontoo/Iso-Britannia


Keväällä kiersimme työ- ja tutustumismatkoilla seuraavissa kaukokohteissa

Tero: Kuuba, Karibia ja Miami/USA 03–04/2019

Sami: Australia 04/2019

Kari: Nepal 04/2019

Krista: Etelä-Afrikka 04/2019

Helen: Kenia ja Tansania 04/2019

Jari: Kalifornia/USA 05/2019

Sami: Etelä-Afrikka ja Mosambik 05/2019

Sanna: Kalifornia/USA 05/2019

Sami: Seychellit 06/2019

Tutustu TOIMISTOTIIMIIMME

Etelä-Afrikka tarjoaa luksusta, mutta pienemmälläkin budjetilla yllättävän monipuolisia vaihtoehtoja

Etelä-Afrikka on villin luonnon ja safarien superkohde. Onkohan maailmassa toista niin monipuolista kohdetta kuin Etelä-Afrikka? Rannoilta tasangoille ja vuorille, mielenkiintoisesta historiasta nykypäivään, villistä luonnosta moderniin kaupunkiin, monipuolista ruoka- ja viinikulttuuria sekä tuhansia eläin- ja kasvilajeja – kaikki Afrikan kirkkaan tähtitaivaan alla.

TUTUSTU ETELÄ-AFRIKAN MATKATARJONTAAMME
Mosambikin hotellien yksityissaaret ovat maailman upeimpia rantakohteita

Mosambikissa Benguerran saarella sijaitseva Azura Retreat on paikka, joka vie sydämen jokaiselta, joka on haaveillut viettävänsä aikaa turkoosin meren ja valkeiden hiekkarantojen äärellä ilman turistimassoja. Azura sijaitsee merikansallispuiston sisällä ja on näin ollen erittäin rauhoitettu vesialue pitäen suuret kalastusalukset poissa. Merenalainen elämä on tästä syystä vertaansa vailla, ja esimerkiksi luonnonvaraisia delfiinejä voi bongata uimassa hotellin edessä. Sami vietti toukokuussa muutaman upean päivän tuolla Azura-hotelliketjun huippupalvelujen parissa Bazaruton saaristossa. Mielellämme räätälöimme sinullekin sinne mainion matkan.

TUTUSTU ETELÄ-AFRIKAN JA MOSAMBIKIN UUTUUSPAKETTIIN


Kenian ja Tansanian suuri eläinvaellus alkoi juuri

Tämän vuoden Itä-Afrikan suuren eläinvaelluksen laumat ovat nyt liikkeellä Tansaniassa. Valtavat gnuu- ja seepralaumat vaeltavat parhaillaan pohjoiseen, Tansanian Serengetistä Kenian Masai Maraan. Vuosittain touko–kesäkuussa yli miljoona gnuuta, arviolta 200 000 seepraa ja 300 000 thomsoningasellia siirtyy paremman heinän perässä Serengetistä Masai Maraan. Ja syksyn päätteeksi marras–joulukuussa laumat siirtyvät takaisin Serengetiin. Toimistomme Helenillä oli ilo nähdä nyt toukokuussa osa vaeltavista laumoista Masai Marassa sekä osa Serengetin pohjoisosissa. 

Helen oli Kenian ja Tansanian safarialueilla tutustumassa aivan korkeimman tasoisiin safarilodgeihin. Kahdessa viikossa hän kiersi yhteensä kolmisenkymmentä eri hotellia/safarilodgea. Safarialueiden väliset siirtymät hän lensi tyylikkäästi pienkoneella. Tässä alla onkin esimerkkipakettimme tällaisesta lentosafarista. Toukokuuta voimmekin suositella etenkin sellaisille safarimatkaajille, jotka ovat jo vierailleet safareilla syksyn tai kevättalven sesongeilla – juuri nyt tänä keväänä tämä osoittautui aivan loistavaksi ajankohdaksi. Ja lentosafaria voimme suositella kaikille vaivattomuutta ja hemmottelua safarimatkaansa haluaville.

KENIAN JA TANSANIAN LUKSUSSAFARI OMALLA PIENKONEELLA

Kiinnostaisiko loma vuokra-autoillen – kolme kauneinta autoilureittiä

Maailmassa on monia kauniita ajoreittejä omatoimisille automatkailijoille. Kaukokohteiden kolme mainiota maisemareittiä ovat Garden Route Etelä-Afrikassa, Highway 1 Yhdysvalloissa sekä Great Ocean Road Australiassa. Kaikki ovat luonnoltaan kauniita mutta myös tienkunnoltaan hyviä ja monine nähtävyyksineen mielenkiintoisia ajaa.

Great Ocean Road kulkee 243 kilometrin matkan Australian etelärannikolla, Victorian osavaltiossa. Etelä-Afrikan etelärannikon Garden Route on reilut 200 kilometriä pitkä. Yhdysvaltain länsirannikon Highway 1 eli California State Route 1 kulkee nimensä mukaisesti Kaliforniassa Tyynenmeren rannikkoa pitkin. Los Angelesin eteläpuolelta pitkälle San Franciscon pohjoispuolelle kertyy matkaa yli tuhat kilometriä.

Räätälöimme mielellämme nämä vuokra-autolomatkin täysin omien toiveidenne mukaisesti. Tunnemme reitit hyvin, olemme itse niitä ajaneet – viimeisimpänä Jari ajoi läpi Highway 1:n nyt toukokuussa ja Krista oli kyydissä Garden Routen huhtikuussa. Näin omakohtaisesti koettuamme osaamme suositella kullekin autoporukalle juuri ne oikeat yöpymispaikat ja vierailukohteet. Lähtisitkö sinä jollekin näistä reiteistä tai autolomalla jonnekin muualle?

TUTUSTU USA:N LÄNSIRANNIKON VUOKRA-AUTOMATKAANTutustu kaikkiin uutuusmatkoihimme 2019–2020

Jo aiemminkin kovin kattava kiertomatkatarjontamme on laajentunut 110 kaukomaan matkakokonaisuudeksi. Kaikkiin näihin kohteisiin pääset siis suomalaisen kokeneen matkanjohtajamme opastuksella. Uutuusvaltioita vuosille 2019–2020 ovat Afrikassa mm. Angola, Komorit, Djibouti, Eritrea, ja Sudan. Paraguay palasi täydentämään Amerikoiden laajaa tuotantoamme ja kiertomatkoillamme pääset nyt myös kaikkiin Tyynenmeren saarivaltioihin.Varaa aika matkasuunnittelijallemme

Olemme tehneet tapaamisajan varaamisen nyt entistä vaivattomammaksi – valitse itsellesi sopiva ajankohta nettisivuiltamme. Vaihtoehtoja rauhassa kartoittamalla tee- tai kahvikupin ääressä syntyy unelmien loma. Erityisesti useampaan kaukokohteeseen suuntautuvalle matkalle lähtiessäsi korostuu kokeneen matkanjärjestäjän merkitys. Henkilökohtainen tapaaminen matkasuunnittelijamme kanssa on maksuton.

VARAA MAKSUTON TAPAAMISAIKAEnsi syksyn kiertomatkapoimintoja

Opastettuja kiertomatkoja kaikkialle kaukomaailmaan kokeneen ja asiantuntevan suomalaisen matkanjohtajan opastuksellaMadagaskarin ja Komorien kiertomatka

Matkaa kanssamme maailman vanhimmalle saarelle, Madagaskarin trooppiseen aarreaittaan, jonka eläin- ja kasvilajeista noin 90 prosenttia on kotoperäisiä. Madagaskar on jokaisen luonnonystävän unelma – ihmeiden maa, joka takaa mieleenpainuvat matka-kokemukset.

Madagaskarin ja Mosambikin väliin jäävä Komorien saarivaltio on Madagaskariakin vähemmän vierailtu kohde. Lokakuun matkallamme pääsemme todistamaan ryhävalaiden vierailua hotellimme edustan merikansallispuistossa. Ja siellä omalla kauniilla hiekkarannalla saamme nauttia omasta rauhasta kenenkään häiritsemättä.

Seuraava matka 4.10.–18.10.2019
Matkanjohtajana Pekka Virtanen

LUE LISÄÄ MATKASTANamibia, Botswana ja Victorian putoukset -kiertomatka

Monipuolinen kiertomatkamme eteläiseen Afrikkaan alkaa Namibiasta, jonka luonnon kauneutta ei voi ylistää liikaa. Pääkaupunki Windhoekin jälkeen dyynit ihastuttavat meitä maailman vanhimmalla aavikolla Namib Desertillä. Sieltä ajamme läpi vuoriston ja kanjonien Swakopmundin kaupunkiin Atlantin rannalle.

Kuljemme Livingstonen jalanjälkiä Afrikan suurimmille vesiputouksille, Victorian putouksille, joita ihastelemme sekä Sambian että Zimbabwen puolelta. Safarielämästä pääsemme nauttimaan Botswanan kuuluisassa Choben kansallispuistossa, joka lukuisten villieläintensä lisäksi tarjoaa upeat jokimaisemat ja ihastuttavat joessa uivat norsulaumat.

Seuraava matka 1.11.–12.11.2019
Matkanjohtajana Pekka Virtanen

LUE LISÄÄ MATKASTASuuri Keski-Amerikan kiertomatka

Kohteena koko Keski-Amerikka. Yhdellä matkalla tutustut kahdeksaan valtioon: Panama, Costa Rica, Nicaragua, El Salvador, Honduras, Guatemala, Belize ja Meksiko. Kuljemme Keski-Amerikan päästä päähän, lisänä vielä Jukatanin rantakohde Meksikossa. Lähde kokemaan Panaman kanava, Antiguan ja Granadan kaupunkien mukulakiviset kujat,Karibianmeren värikkäät kylät, lukuisat tulivuoret, tukaaniparinpyrähdys Tikalin mayatemppeliltä, Belizen kirkkaat vedet sekäauringonlaskun värit hiekkarannalla. Mahtava matkaelämys.

Seuraava matka 7.11.–2.12.2019
Matkanjohtajana Petri Jaakkola

LUE LISÄÄ MATKASTA


Kaikki Aventuran suomalaisen matkanjohtajan opastamat kiertomatkatEnsi syksyn vaellusmatkasuosituksia

Opastettuja vaellusmatkoja kaukokohteiden kiehtovimmille reiteille turvallisesti suomalaisen matkanjohtajan opastuksellaVenäjän vaellusmatka

Mount Elbrus (5 642 m)

Euroopan korkein vuori Mt. Elbrus sijaitsee Etelä-Venäjällä, Euroopan ja Aasian maanosat toisistaan erottavassa Suur-Kaukasuksen vuorijonossa. Vuoren korkein kohta on läntinen huippu (5642m). Vaellus sopii ensimmäiseksi huipullenousuksi eikä se ole teknisesti vaikea, mutta vaatii hyvää kuntopohjaa. Ohueen ilmanalaan sopeutumiseen on varattu runsaasti aikaa ja näin annetaan hyvät edellytykset huipullenousuun.

Tämä on vaativa, mutta erittäin palkitseva retki yhteen maailman kauneimmista vuoristoista ja maisemat koko vaelluksen aikana ovat henkeäsalpaavat.

Seuraava matka 10.8.–19.8.2019
Matkanjohtajana Teemu Suominen

LUE LISÄÄ MATKASTAGeorgian vaellusmatka

Mount Kazbek (5 047 m)

Kaukasuksen jylhät lumihuiput, vuorenrinteitä koristavat historialliset luostarit, georgialainen vieraanvaraisuus ja nousu maan tunnetuimmalle vuorelle takaavat unohtumattoman seikkailun. Georgia sijaitsee Aasian ja Euroopan rajalla Kaukasuksen vuorijonon eteläpuolella. Vaelluksen jälkeen tutustumme Tbilisin vanhaankaupunkiin sekä maan kuuluisiin viineihin.

Nousu Mt. Kazbekin huipulle ei vaadi aikaisempaa kiipeilykokemusta. Se sopii kokeneille ja seikkailumielisille vaeltajille. Vaelluksella tarvittavia köysitekniikoita harjoitellaan matkan aikana. Yöpymisiä sekä teltoissa että vaellusmajoissa.

Seuraava matka 5.9.–15.9.2019
Matkanjohtajana Timo Kemppainen

LUE LISÄÄ MATKASTANepalin vaellusmatka

Annapurna Circuit (5 416 m)

Annapurna Circuit on yksi maailman klassikkovaelluksista ja yksi Nepalin monipuolisimmista vaellusreiteistä. Kasvillisuus ja kulttuuri muuttuvat vaelluksen aikana hindujen asuttamasta trooppisesta vehreydestä buddhalaisten asuttamaan Tiibetin kaltaiseen karuun ylänköerämaahan. Vaelluksen korkein kohta on Thorung Lan sola (5416m).

Vaikka vaelluksella ei ole jyrkkiä nousuosuuksia, 10 peräkkäistä vaelluspäivää ja korkea ilmanala tekevät retkestä kuitenkin sen verran haastavan, että vahva kuntopohja on tarpeen. Majoittuminen vaellusmajoissa.

Seuraava matka 19.9.–5.10.2019
Matkanjohtajana Anne-Mari Hyryläinen

LUE LISÄÄ MATKASTA


Kaikki Aventuran opastamat aktiivimatkat


Kohti aurinkoisia kesäpäiviä!