Matkakohteena Australia

Opastetut kiertomatkat, suomalainen matkanjohtaja

 

Omien toiveiden mukaisesti räätälöidyt matkat


Australia pähkinänkuoressa

Australia jakautuu kahdeksaan eri osavaltioon Queensland, New South Wales, Victoria, Tasmania, Länsi-Australia ja Etelä-Australia, Australian Capital Territory ja Northern Territory. Lisäksi tämä valtio on yhtä aikaa maailman suurin saari että pienin maanosa. Välimatkat ovat pitkiä, koska manner on puolitoista kertaa Euroopan kokoinen.

Australiassa on ainutlaatuinen luonto ja eläimistö. Eucalyptuspuu on eräs maan tavaramerkki. Tavanomaisimpia eläinlajeja ovat koala, kenguru ja muut pussieläimet. Kesäsesonki Australiassa ajoittuu joulu-helmikuulle, kevät syys-marraskuulle, syksy maalis-toukokuulle ja talvi kesä-elokuulle.

Australiassa on erinomaiset mahdollisuudet vesiurheiluun ja luonnossa liikkumiseen. Asutus on keskittynyt rannikoille, koska maan keskiosa on kuivaa ja kuumaa aavikkoa. Punaisen aavikon suurin nähtävyys on aborginaalien pyhä kivi Ayers Rock. Alkuperäisväestö aboriginaalit ja muiden siirtolaisten perinteet ovat tehneet maasta erikoisen ja monikulttuurisen. Ystävälliset ihmiset on yksi syy, miksi matkailijat palaavat maahan yhä uudelleen.

Pinta-ala
7 686 850 km²

Asukasluku
23 470 145 (07/2018)

Pääkaupunki
Canberra

Kielet
Englanti

Hallitusmuoto
Perustuslaillinen monarkia


Australia, yleistä

Viisumit
Suomalaiset tarvitsevat etukäteen haettavan sähköisen viisumin Australiaan.Tarkistathan ohjeistuksen sähköisen viisumin hakemiseen.

Vakuutus
Jokaisella matkalle osallistuvalla tulee olla voimassaoleva matkavakuutus, joka kattaa sairastapauksessa tai muussa vastaavassa tarpeessa terveydenhoitokulut. Tarkistathan oman vakuutuksesi voimassaolon sekä vakuutuksen peruutusturvan ehdot. 

Huomioithan matkasi erikoisluonteen ja tarkistat vakuutuksen kattavuuden myös siltä osin. Monissa kohteissa vakuutuksen tulee olla voimassa myös yli 3000 metrin korkeudessa liikuttaessa ja tällöin kattaa myös vuoristotauti.

Monilla vaellus- tai sukellusmatkoilla tarvitaan laajempi vakuutus, joka kattaa esim. sukeltamisen tai jäätiköllä liikkumisen. Tarkistathan vakuutuksesi sisällön vakuutusyhtiöstäsi.

Rokotukset
Tarkista rokotusvaatimukset terveyskeskuksestasi tai www.rokote.fi

Passi
Passin tulee olla voimassa 6 kk matkan päättymisen jälkeen.

Valuutta
Australian valuutta on dollari. Australian dollareita voi ostaa jo valmiiksi Suomesta esim. www.forex.fi

Juomavesi
Vesijohtovesi ei ole kaikkialla juomakelpoista. Teollisesti pullotettua vettä voi ostaa kaupoista ja kioskeista.

Juomarahat
Juomaraha on harkinnan varainen ja riippuu saadusta palvelusta. Useimmiten ravintoloissa odotetaan noin 10 % juomarahaa.

Matkapuhelimet
Selvitä matkapuhelimesi kuuluvuus operaattoriltasi.

Turvallisuus
Pysyttelemme matkamme aikana turvallisilla alueilla, mutta taskuvarkaudet ovat mahdollisia ja yöaikaan liikkuminen tietyillä alueilla voi olla turvatonta. Yleinen varovaisuus maalaisjärjen puitteissa on kuitenkin koko matkan aikana suotavaa.

Ympäristöystävällinen matkailu
Yritämme toimia ekologisten periaatteiden mukaan ja kunnioittaa paikallisia ihmisiä, tapoja sekä eläimistöä kaikilla matkoillamme säästääksemme nämä elämykset myös muillekin.

Aventuran vinkit kestävään ja reilumpaan matkailuun.

Ilmasto
Australia on asutuista mantereista se missä sataa kaikista vähiten. Suurin osa Australiasta on aavikkoa. Ainoastaan kaakkois- ja lounaiskulmat kuuluvat lauhkeaan ilmastovyöhykkeeseen, lähellä Välimeren ilmastoa. Eniten sataa tammi-maaliskuussa. Pohjoisessa ilmasto on trooppinen.