Matkakohteena Sansibar (Tansania)

Opastetut kiertomatkat, suomalainen matkanjohtaja

Opastetut aktiivimatkat, suomalainen matkanjohtaja


Sansibar (Tansania) pähkinänkuoressa

Turkoosia hehkuvien, kirkkaiden vesiensä sekä valkeiden hiekkarantojensa ansiosta tarunhohtoinen Sansibarin saari tarjoaa oivat puitteet rantalomailulle, sukellukselle sekä rentoutumiselle. Sansibarin historia on kirjava; saari on toiminut entisenä Sulttaanikuntana ja Afrikan orjakaupan keskuksena. Arabivaikutus näkyykin vahvasti vielä nykypäivänäkin, esimerkiksi rakennustyylissä ja paikallisten pukeutumistavassa. Sansibarin keskus on rosoisen kaunis Stone Town, jossa voi aistia saaren ainutlaatuisen ilmapiirin ja seurata paikallisten asukkaiden arkiaskareita. Stone Townin sokkeloisia kivikujia pitkin voi kuljeskella rannalle, vaikka ihailemaan auringon laskua Intian Valtamereen. Saaren muissa osissa on kauniita kyliä, rantoja ja plantaaseja, joissa viljellään monenlaisia maustekasveja. Nykyään Sansibar on yksi maailman suurimpiä neilikantuottajia, ja matkailijoille onkin tarjolla mausteretkiä, joissa eksoottisia mausteita voi haistella ja maistella kirjaimellisesti "siellä missä pippuri kasvaa".

Pinta-ala
2 461 km²

Asukasluku
1 303 569 (by 2012)

Pääkaupunki
Zanzibar City

Uskonto
99% muslimeja

Kieli
Swahili, bantu, arabia ja englanti.

Päätuotteet
Turismi, masuteneilikat ja savukkeet.

Hallitusmuoto
Puoliautonominen Tansanian alue


Sansibar (Tansania), yleistä

Viisumi
Suomalaiset tarvitsevat viisumin Tansaniaan. Tansanian viisumi maksaa noin 50 USD. Viisumin saa viranomaisilta maahan saavuttaessa. Sansibarille saapuessa viisumimaksun maksamiseen käy ainoastaan luottokortti. 

Passin tulee olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan jälkeen.

Huom! Viisumihinnat ja -käytännöt saattavat muuttua ilman erillistä ilmoitusta paikallisten viranomaisten johdosta.

Ilmasto
Sansibarilla on lämmintä ympäri vuoden ja sijaitsee trooppisella vyöhykkeellä. Ilman lämpötila pysyy 25 asteen lukemissa. Sadekausi on huhtikuusta toukokuuhun, mutta sateita ei tule joka päivä.

Matkustussesongit
Sansibariin voi matkustaa ympäri vuoden. Huhti-toukokuun välinen aika on sateisinta.

Ympäristöystävällinen matkailu
Yritämme toimia ekologisten periaatteiden mukaan ja kunnioittaa paikallisia ihmisiä, tapoja sekä eläimistöä kaikilla matkoillamme säästääksemme nämä elämykset myös muillekin.

Aventuran vinkit kestävään ja reilumpaan matkailuun.