Portugali Karitan kanssa – Joogaa ja seikkailua!

Palaa matkan pääsivulle

Portugali
Sintra | Lissabon

Lähde hyvinvointivalmentaja, joogaopettaja Karita Aaltosen kanssa tekemään unohtumaton matka Portugaliin.

Sintra ja sympaattinen majapaikkamme Casa do Valle tarjoavat upeat puitteet aamun ja illan joogatunneille sekä vapaa-aikaan. Sintra on yksi UNESCOn maailmanperintökohteista. Sen vanhat linnat, sympaattiset kapeat kadut ja talot sekä vaikuttava korkeuseroja täynnä oleva vehreä luonto jättää vierailijaan lähtemättömän vaikutuksen.

Matka on yhdistelmä lempeää joogaa, kokonaisvaltaista hyvinvointia, seikkailuntäyteisiä retkiä ja pitkiä illallisia. Nautimme elämästä ja hyvästä seurasta.

Tämä matka on jokaiselle, joka tykkää seikkailusta ja elämyksistä, hyvästä ruuasta ja haluaa ottaa vastuun omasta hyvinvoinnistaan. Luvassa terveellistä ja herkullista portugalilaista ruokaa, ehkä muutama lasi roseta. It's all about balance!

Matkan kesto
6 päivää, perillä 5 yötä
Lähdöt
  • 04.05.2021–10.05.2021 Loppuunmyyty
Matkan hinta
1 370 €, hlö/2-hengen jaetussa huoneessa
1hh-lisä 290 €
Matkaohjelma

Päivä 1 | Helsinki – Sintra
Päivät 1–4 | Sintra 4 yötä
Päivä 5 | Lissabon 1 yö
Päivät 6–7 | Lissabon – Helsinki

Matkan erityispiirteet

* Matkalle mukaan mahtuu 16 matkustajaa.
* Et tarvitse aiempaa kokemusta joogasta. 

Lennot
Helsinki-Frankfurt 06.30-08.10
Frankfurt-Lissabon 09.15-11.15
Lentoyhtiö Lufthansa

Lissabon-Frankfurt 16.30-20.30
Frankfurt-Helsinki 21.30-00.50
Lentoyhtiö Lufthansa
Hintaan sisältyy
- Reittilennot economy-luokassa
- Majoitus 4 yötä Casa do Valle Sintra
https://www.casadovalle.com
- Majoitus 1 yö Corpo Santo Lissabon
http://www.corposantohotel.com/en
- Aamiainen x 5
- Illallinen x 2
- Kuljetukset
- Matkaohjelmassa mainitut retket, picnic lounaat
- Karitan ohjaamat joogatunnit.
Hintaan ei sisälly
- toimistomaksu 35 eur/hlö
- juomat illallisilla
- vakuutukset
- tipit
- muu mainitsematon.

Päiväohjelma

Päivä 1
Saavuttuamme lentokentälle meitä odottaa kuljetus retriittipaikkaamme Sintraan, noin tunnin matka. Perillä meitä odottaa lounas, jonka jälkeen meillä on aikaa tutustua hotelliimme, rentoutua hotellin uima-altaalla tai lähteä tutustumaan kauniiseen Sintran kaupunkiin ja sen palveluihin jotka ovat kävelymatkan päässä. Tervetuloillallinen läheisessä ravintolassa (sisältyy matkan hintaan).

Päivä 2
Aloitamme aamumme kehoa herättelevällä lempeällä yin&yang-joogalla, jonka jälkeen nautimme aamiaisen. Tänään teemme kokopäiväretken pyörillä (sähköpyörillä) alueen upeaan luontoon tutustuen. Aloitamme retken vuorilta, tutustumme Sintran upeisiin linnoihin ja nautimme vuorilla picnic-lounaan. Päädymme meren rannalle jossa pidämme rentouttavan yin-joogan auringon laskiessa. Käymme meressä uimassa ja nautimme illallisen yhdessä ihanimmista ravintoloista meren rannalla (omakustanteinen). Palaamme myöhään takaisin retriittipaikaikkaamme Casa do Valleen.

Päivä 3
Aamujoogan ja aamiaisen jälkeen vietämme päivää rennosti hengaillen. Nyt on aikaa nauttia ihanista hoidoista, Sintran kyläelämästä tai lähteä vaikka kävelemään meren rantaan. Hotellin suomalainen sauna lämmitetään myös aina halutessamme. Jos haluaa olla aktiivinen niin lähialueelta löytyy yli 140 km merkittyjä patikointireittejä. Läheisellä rannalla järjestetään myös surffauskursseja vasta-alkajille. Illan pitkä yin-jooga ja illallinen Sintrassa (omakustanteinen). 

Päivä 4
Aloitamme aamumme joogalla, jonka jälkeen nautimme aamiaisen. Tänään viimeisen illan kunniaksi on luvassa Hike & Wine -retki vuoristoon. Nautimme retken aikana picnic-lounaan ja retkemme päätyy upealle Casal Sta. Marian viinitilalle. Saamme opastetun kierroksen viinien saloihin sekä nautimme tapas-illallisen. Casal Sta. Marian viinit ovat palkittu maailman parhaana. https://casalstamaria.pt/en/. Illalla kuljetus takaisin hotellille.

Päivä 5
Aamujoogan ja rauhallisen aamiaisen jälkeen pakkaamme laukkumme ja suuntaamme Lissaboniin. Kirjaudumme tasokkaaseen hotelliin kaupungin historialliseen keskustaan. Nautimme ihanasta Lissabonin tunnelmasta ja kaupungin humusta. Lissabonista löytyy lukuisia hyviä ravintoloita ja kahviloita sekä erinomaiset ostosmahdollisuudet. Iltamme alkaa tapaksilla By the Wine ravintolassa (http://www.bythewine.pt/) ja siitä jatkamme illalliselle yhteen Lissabonin parhaimmista ja tunnelmallisimmista ravintoloista (https://www.bairrodoavillez.pt/en/)
(sisältyy matkan hintaan).

Päivät 6–7
Vielä puoli päivää Lissabonissa ennen lentoja kotiin. Iltapäivällä kuljetus lentokentälle. Lennot Frankfurtin kautta konetta vaihtaen kotiin. Saavumme Helsinkiin puolen yön jälkeen.

 

Portugali

Pinta-ala
92,090km2

Asukasluku
10 302 674 (arvio 7/2020)

Pääkaupunki
Lissabon

Kieli
Portugali

Uskonto
Väestöstä 81 % kuuluu katolilaiseen kirkkoon. Muiden kristillisten uskontokuntien edustajia on 3,3 % ja muihin uskontokuntiin kuuluvia 0,6 %. Uskontokuntiin kuulumattomia on 6,8%.

Valuutta
Euro

Päätuotteet
Maataloustuotteet (elintarvikkeet, viini, nahka), puunjalostustuotteet ja korkki, öljy- ja kemianteollisuuden tuotteet sekä vaatteet ja jalkineet.

Hallitusmuoto
Demokratia


Portugali on valtio Pyreneiden niemimaalla, Euroopan lounaisosassa. Se on manner-Euroopan läntisin maa. Portugali rajoittuu idässä ja pohjoisessa Espanjaan, lännessä ja etelässä Atlantin valtamereen. Manner-Portugalin lisäksi maalla on Atlantilla kaksi saaristoa, Azorit ja Madeira. Lisäksi Selvagens-saaret ovat hallinnollisesti osa Madeiraa. Portugalissa on 3 100 vuoden aikana vaikuttanut useita eri sivilisaatioita. Portugalin kulttuuriin, historiaan, kieleen ja väestöjakaumaan ovat jättäneet jälkensä muun muassa iberit, tartessolaiset, keltit, foinikialaiset, karthagolaiset, kreikkalaiset, roomalaiset, germaanit, egyptiläiset, seemiläiset kansat ja maurit. 1400–1500-luvuilla Portugali oli tärkeä taloudellinen, poliittinen ja kulttuurinen keskus ja sen imperiumi ulottui Brasiliasta Malakan niemimaalle. Portugalin siirtomaaimperiumi oli Euroopan vanhin ja pitkäikäisin. Sen historia alkoi vuonna 1415 Ceutan valloituksesta ja päättyi vuonna 1999 Macaon, Portugalin siirtomaan luovutukseen Kiinalle. Maa on nykyisin Euroopan unioniin kuuluva teollisuusmaa.

Sintra

Sintra on Lissabonin läänissä sijaitseva kaupunki ja yksi UNESCOn maailmanperintökohteista. Se on myös suosittu turistikohde muun muassa Pena palatsin, Castelo dos Mourosin ja henkeäsalpaavan Sintra-Cascais luonnonpuiston, sekä kaupungin itsensä ansiosta. Sintra sijaitsee Sintravuorten pohjoisrinteellä noin 25 kilometriä Lissabonista. Maurien palatsi (port. Castelo dos Mouros) on rakennettu 700- ja 800-luvuilla vuorenhuipulle. Toisella huipulla on Penan palatsi 1800-luvulta. Palatsin laajoissa puutarhoissa on yli 2 000 kasvilajia. Kuninkaallinen linna on itse Sintran kaupungissa. Se rakennettiin 1400-luvulla, ja kuningasperhe käytti sitä kesälinnanaan, kun Lissabonissa oli epämiellyttävän kuuma.

HOTELLIT

Casa do Valle

Noin puolen kilometrin päässä Sintran vanhasta kaupungista ja sen tarjoamista palveluista, sijaitsee vanhan viinitilan tiluksille perustettu vierastalo Casa do Valle.  Viihtyisältä, useiden eri hedelmäpuiden ja tuoksuvien kukkasten puutarhalta aukeaa näkymät rinteille, joilla linnoitukset sijaitsevat. Alueella on uima-allas virkistäytymiseen sekä grillillä varustettu keittiöpuutarha vieraiden käyttöön. Alue tarjoaa erinomaiset ulkoilumahdollisuudet ja hotellilta voi varata myös rentouttavan hieronnan aktiivisen päivän päätteeksi. Suomalainen saunakin löytyy halukkaille. Hotellin 22 laadukkaan kotoisasta huoneesta löytyy jääkaappi, vedenkeitin, leivänpaahdin sekä kahvin- ja teen keittomahdollisuus. Casa do Valle huomioi ympäristön toimissaan, tekee yhteistyötä paikallisten yrittäjien kanssa sekä tukee paikallisia hyväntekeväisyysjärjestöjä.

Lissabon

Lissabon on Portugalin pääkaupunki, jonka väkiluku noin puoli miljoonaa asukasta. Metropolialueella asuu 2,8 miljoonaa ihmistä (2012). Lissabon on Manner-Euroopan läntisin pääkaupunki. Kaupunki sijaitsee Portugalin länsiosassa, Atlantin valtameren rannalla, Tejojoen suulla. Lissabonin pinta-ala 84,6 km². Toisin kuin monien muiden suurkaupunkien, Lissabonin rajat ovat kaupungin historiallisten rajojen mukaan vedetyt. Historiallinen keskus on rakennettu seitsemälle kukkulalle, mikä aiheuttaa osaan kaupungista hyvin suuria korkeuseroja. Läntisessä osassa Lissabonia on Monsanton luonnonpuisto, yksi Euroopan suurimmista kaupunkipuistoista. Maurien vaikutus on yhä havaittavissa Lissabonissa. Lissabonista tuli Portugalin pääkaupunki vuonna 1255 keskeisen sijaintinsa vuoksi. Lissabonin kaupunkikuva on varsin monipuolinen ja kaupunginosat sinänsä muodostavat kukin omanlaisensa nähtävyyden. Melko kattavan kuvan Lissabonista saa tutustumalla maurilaisvaikutteiseen, keskiaikaista asemakaavaa noudattelevaan vanhaankaupunkiin eli Alfamaan, 1700-luvulla luotuun ruutuasemakaavaiseen liikekeskustaan Baixaan sekä moderniin keskustaan Tejojoen rannalla Orientessä kaupungin pohjoispuolella. Myös yläkaupunki Bairro Alto sekä vauras, pääasiassa muotiin ja ylellisyystavaroihin keskittyvä Chiado ovat matkailijalle antoisia. Alfamassa kaupunkikukkulan huipulla sijaitseva maurilinnoitus Castelo de São Jorge on nähtävyys jo upeiden maisemiensa ansiosta.

HOTELLIT

Corpo Santo

Hotelli sijaitsee Corpo Santon aukiolla kuvauksellisten rakennusten ja kauniiden historiallisten aukioiden välittömässä läheisyydessä. Kävellen pääsee tutustumaan lähiympäristön ja joukkoliikennekin on vain muutaman minuutin kävelymatkan päässä. Hotellille on vain noin 20 minuutin ajomatka lentokentältä. Viisi kerroksisen hotellin, jokaisella kerroksella on oma teemansa eri maanosista aina tuoksua myöten. Rakennuksen arkkitehtuurin ansiosta jokainen hotellin 75 huoneesta on erilainen ja yksilöllinen. Kaikissa kylpyhuoneissa on käytössä väriterapia järjestelmä, joka värejä vaihtamalla palauttaa kehon, mielen ja sielun harmonian. Huoneissa on lisäksi tyynymenu, minibaari, Nespresso kahvinkeitin, Ultra HD television, langaton nettiyhteys, Bluetooth kaiutin ja tallelokero. Hotellilla on myös oma ravintola.

 

Portugali - huomioitavaa

Aikaero Suomeen
Portugali -2 h

Sähkö
220V

Ilmasto
Ilmastollisesti Portugalissa vaikuttaa atlanttinen meri-ilmasto, mannerilmasto ja välimerenilmasto. Atlanttinen ilmasto on laajimmalle levinnyt. Etelässä ilmasto on jonkin verran lämpimämpi ja kuivempi kuin pohjoisessa. Sateisinta on Serra da Estrelan vuoristossa, muuten vuotuinen sademäärä vaihtelee suuresti alueittain. Madeiran ja Azorien ilmasto on niiden maantieteellisen sijainnin vuoksi kosteampi kuin muualla Portugalissa. Lunta saadaan joskus Pohjois-Portugalin vuoristoisilla alueilla.

Matkustussesongit
Vilkkain sesonki on kesäaikana, kesäkuusta syyskuulle, jolloin keli on lämpimin.

Ruoka ja juoma
Portugalilaiset ruokalajit vaihtelevat alueittain. Kalaa, kuten sardiinia, käytetään yleisesti. Arabien ja maurien ruokakulttuureista on jäänyt joitakin vaikutteita myös portugalilaiseen ruokaan, varsinkin maan eteläosissa. Chiliä ja valkosipulia käytetään laajasti. Tavallisimpia kasviksia ovat tomaatit, kaali ja sipuli. Juusto ei kuulu tyypillisiin portugalilaisiin ruokalajeihin, vaan sitä syödään usein ennen ateriaa tai sen jälkeen. Portugalilaisia juustoja ovat esimerkiksi vuohenmaidosta tehty Castelo Branco ja tuorejuusto Saloio. Portugali tunnetaan ulkomailla portviineistä ja madeiraviineistä. Maassa tuotetaan myös roséviini Mateusta. Suomessa vähemmän tunnettu viinityyppi on Portugalin pohjoisosassa valmistettava vihreä viini (vinho verde).

Valmistaudu huolellisesti ja pakkaa kevyesti
Jokainen kilo vähemmän matkatavaraa pienentää kuljetusvälineen polttoaineen kulutusta. Useamman matkustajan kohdalla tällä voi olla merkittävä vaikutus. Henkilökohtaista hygieniaa varten kannattaa pakata mukaan matkakokoja tai näytepakkauksia, jotka paitsi säästävät tilaa myös painoa. Näiden kohdalla on kuitenkin hyvä huomioida mahdollinen aiheutuva jätteen määrä. Kohteesta riippuen on tärkeää ottaa huomioon myös paikallinen vesitilanne – tarvittaessa kannattaa suosia esimerkiksi hiustuotteita, jotka eivät vaadi huuhtelua.

Matkadokumentit ja -lukeminen elektronisessa muodossa säästävät tilaa ja painoa. Elektronisten laitteiden latausta varten on saatavilla esimerkiksi aurinkokennolla toimivia varavirtalähteitä. Esimerkiksi jalkineet vievät usein runsaasti tilaa matkalaukussa ja kerryttävät helposti laukun painoa. Mieti, mitä varusteita todella tarvitset matkaa varten ja jätä ylimääräiset tavarat kotiin. 

Hiilijalanjäljen kompensointi
Monilla lentoyhtiöillä on tarjolla tapoja joilla voit kompensoida lennoistasi aiheutuvan hiilijalanjäljen. Myös osa yhteistyökumppaneistamme tarjoaa mahdollisuutta kompensoida hiilijalanjälkeä ja tehdä hyvää kohteessa. Lisätietoja saat toimistoltamme.

Ympäristöystävällinen matkailu
Yritämme toimia ekologisten periaatteiden mukaan ja kunnioittaa paikallisia ihmisiä, tapoja sekä eläimistöä kaikilla matkoillamme säästääksemme nämä elämykset myös muillekin.

Aventuran vinkit kestävään ja reilumpaan matkailuun.