• OPASTETTU KIERTOMATKA
  Botswanan safarimatka
 • OPASTETTU KIERTOMATKA
  Botswanan safarimatka
 • OPASTETTU KIERTOMATKA
  Botswanan safarimatka
 • OPASTETTU KIERTOMATKA
  Botswanan safarimatka
 • OPASTETTU KIERTOMATKA
  Botswanan safarimatka
Opastetut kiertomatkat / Botswana

Botswanan safarimatka

Botswana  
Moremin suojelualue | Okavango Delta | Choben kansallispuisto

Tule kokemaan Afrikan lumoava luonto – tervetuloa unohtumattomalle safarimatkalle Botswanaan!

Botswanan kuuluisimpia safarikohteita ovat Okavango-joen suisto ja Moremin riistansuojelualue. Choben kansallispuiston norsupopulaatio on Afrikan suurin. Harvaan asutussa maassa kansallispuistoja sekä luonnonsuojelualueita hoidetaan hyvin ja kävijämääriä rajoitetaan. Kohteissa myös noudatetaan kestävän ja luontoa säästävän matkailun periaatteita, millä turvataan eläin- ja kasvikunnan monimuotoisuutta sekä jokaisen matkan elämyksellisyyttä. Majoitumme keskelle näitä luonnonsuojelualueita, ja teemme mokoro-kanootti-, vene-, kävely- ja jeeppisafareita. Matkalla on täysihoito, ja illalliset nautimme usein tähtitaivaan alla.

Maaliskuun aikaan luonto on rehevä ja päivä- sekä yölämpötilat enimmäkseen yli 20 lämpöastetta, sateet vähenemässä ja kuivempi kausi alkamassa.

Matkan kesto
11 päivää, perillä 8 yötä
Matkan hinta
6 690 €
1hh-lisä 790 €
Lähdöt
 • 15.3.2024–25.3.2024
VARAA MATKA
 •  
  Krista Fransman
KYSY MATKASTA - VARAA TAPAAMISAIKA

Matkainfo

Matkaohjelma

Päivät 1–2 | Lennot Mauniin
Päivät 2–5 | Moremin riistansuojelualue 3 yötä
Päivät 5–7 | Okavango Delta 2 yötä
Päivät 7–10 | Choben kansallispuisto 3 yötä
Päivät 10–11 | Maun – Helsinki

Matkan erityispiirteet

• Matka toteutetaan 6–10 hengen pienryhmässä.
• Botswana on luonto- ja eläinystävän paratiisi.
• Botswanan safarileirit ovat sitoutuneet vahvasti luonnonsuojeluun ja paikallisyhteisöjen tukemiseen. Lisätietoja Desert&Delta-leirien CARES-periaatteista pääset lukemaan täältä.
• Matkalla liikutaan malaria-alueella.
• Kohteiden välillä liikutaan pienkonelennoilla. Matkatavaran yhteenlaskettu painoraja on 20kg/matkustaja (käsimatkatavara + ruumaan kirjattava matkatavara). Matkalaukun tulee olla pehmeä ja joustava, esimerkiksi duffel-kassin tyyppinen laukku.
• Sama aikavyöhyke Suomen kanssa mahdollistaa nopeamman palautumisen ilman aikaerorasitusta.
• Peruutusehdot B (kts. Aventuran lisä- ja erityismatkaehdot)

Lennot
Helsinki – Doha 16.30–23.25
Doha – Johannesburg 02.05–09.40
Johannesburg – Maun 12.05–13.40
Maun – Johannesburg 14.15–15.50
Johannesburg – Doha 20.35–05.55
Doha – Helsinki 08.50–15.05
Kaukolennot Qatar Airways
... Pidätämme oikeuden lentoaikataulun ja lentoreitityksen muutoksiin.
Kysythän myös Suomen sisäisiä liittymälentoja toimistoltamme.
Hintaan sisältyy
- Reittilennot economy-luokassa lentoihin sisältyvine veroineen
- Sisäiset lennot Botswanassa
- Ohjelman mukaiset majoitukset ja ateriat (juomat eivät sisälly majoituksen hintaan)
- Kaikki kuljetukset ja matkaohjelmassa mainitut retket
- Suomenkielisen matkanjohtajan ja paikallisten oppaiden palvelut kohdemaassa
- Suomenkielinen hätäpäivystyspalvelu (24/7) matkan aikana
- Puuntaimen istutus (yhteistyössä istutapuita.fi kanssa).
Hintaan ei sisälly
- Käsittelykulu 35 €/hlö
- Matkavakuutus
- Viisumit
- Koronavirustestit ja -todistukset
- Mahdollisesti vaadittavat rokotukset ja/tai lääkkeet (esim. keltakuumerokotus, malarialääkitys)
- Mahdolliset maastapoistumismaksut
- Tipit paikallisille oppaille ja leirien henkilökunnalle (n. 150USD)
- Muu mainitsematon.

Päiväohjelma

Päivä 1 | Helsinki – Maun
Lennot Helsingistä Etelä-Afrikan kautta Mauniin, Botswanaan, jonne saapuminen seuraavan vuorokauden puolella.

Päivä 2 | Maun – Moremi Game Reserve
Camp Moremi | Illallinen
Lento saapuu Mauniin, mistä jatkamme pienkoneella ensimmäiseen majoituspaikkaamme Moremin riistansuojelualueelle, Khwai-joen varrelle. Iltapäivällä teemme safariajon autolla tai nautimme luonnonläheisyydestä veneretkellä.

Päivät 3–4 | Moremi Game Reserve
Camp Moremi | Aamiainen, Lounas, Illallinen
Teemme aamun ja iltapäivän safariajot Moremin riistansuojelualueella. Alueen jokivarsimetsät, aukeat savannit, mutkittelevat kanavat sekä kausittaiset tulvatasangot muodostavat monipuolisen elinympäristön esimerkiksi norsuille, puhveleille, leijonille, leopardeille, virtahevoille, kirahveille sekä hyeenoille ja antiloopeille. Lisäksi Moremissa on runsas linnusto. Khwai-joen vesialue mahdollistaa veneestä käsin tehtävät safariaktiviteetit ympäri vuoden riippumatta sateiden määrästä, ja näin ollen pystymme nauttimaan niin autolla tehtävästä safarista kuin veneretkistäkin.

Päivä 5 | Okavango Delta
Camp Okavango | Aamiainen, Lounas, Illallinen
Lennämme pienkoneella Okavangon suoalueelle ja majoitumme Camp Okavangoon, joka sijaitsee suiston Nxaragha-saarella. Ohjelmaamme kuuluvat aamun ja iltapäivän aktiviteetit, ja Okavangon alueella teemme kävelysafareja ja mokoro-kanoottiretkiä tämän sekä seuraavan päivän aikana.

Päivä 6 | Okavango Delta
Camp Okavango | Aamiainen, Lounas, Illallinen
Teemme aamun ja iltapäivän safarit. Okavango Deltan suoalue on ollut Unescon maailmanperintökohteiden listalla vuodesta 2014. Tutustumme rikkaaseen lintulajistoon sekä kiehtovaan kasvimaailmaan samalla kun mokoro-kanootit lipuvat kristallinkirkkaissa kanavissa. Kävelysafari oman safarioppaamme seurassa antaa mahdollisuuden tutustua tähän uskomattomaan paikkaan luonnonläheisesti ja rauhassa.
Jalkaisin tehtävä safari kestää muutaman tunnin ja edellyttää normaalia liikuntakykyä. Auringossa liikkumista varten on tärkeää huomioida hyvät jalkineet, miellyttävältä tuntuva asu, aurinkovoide sekä päähine ja aurinkolasit.

Päivä 7 | Savuti (Choben kansallispuisto)
Ghoha Hills | Aamiainen, Lounas, Illallinen
Aamulla teemme lyhyen safariaktiviteetin ennen pienkonelentoa Choben kansallispuistoon, Savutin alueelle. Lounaan jälkeen teemme iltapäivän safariajon ja palaamme lodgelle illalliselle.

Päivät 8–9 | Savuti (Choben kansallispuisto)
Ghoha Hills | Aamiainen, Lounas, Illallinen
Savutin alue on erittäin eläinrikas ja rehevä savannialue, jonne vaeltaa vuosittain suuri määrä seeproja sekä petoeläimiä. Alueella niin paikallisia, matkailijoita kuin tutkijoitakin hämmästyttää Savutin kanava, joka tulvii ja kuivuu epäsäännöllisin väliajoin, sademääristä tai -ajoista riippumatta. Aamun ja iltapäivän safariajoilla pääsemme rikkaan eläimistön sekä ainutlaatuisen ympäristön lisäksi tutustumaan san-kansan kalliomaalauksiin.

Päivä 10 | Maun – Helsinki
| Aamiainen
Aamulla ehdimme vielä safarille ennen aamiaista, minkä jälkeen palaamme pienkoneella takaisin Mauniin. Matka jatkuu reittilennoilla kautta kohti Helsinkiä, jonne saapuminen seuraavana päivänä.

Päivä 11 | Saapuminen Helsinkiin.

 

Kohde-esittelyt

 

Botswana

Pinta-ala
600 370 km²

Asukasluku
2 317 233 (arvio 7/2020)

Pääkaupunki
Gaborone

Kieli
Englanti (virallinen), tswana (kansalliskieli)

Uskonto
Kristittyjä 79,1 %, bandimoja 4,1 %, muita 1,7%, uskonnottomia 15,2 %

Hallitusmuoto
Tasavalta

Botswana on sisämaavaltio eteläisessä Afrikassa. Sen naapurit ovat Namibia lännessä, Sambia pohjoisessa, Zimbabwe idässä ja Etelä-Afrikka etelässä. Botswana on kooltaan 1100 km pohjoisesta etelään ja 960 km edästä länteen. Kalaharin autiomaa peittää lähes 85% prosenttia Botswanan pinta-alasta, ja sen pohjoispuolella on Okavango-joen suistoalue ja itäpuolella Makarikarin suolaliejukko, joka on maailman laajimpia. Idässä taas on omurambojen peittämää ylänköä. Tärkeimmät joet ovat Okavango ja Limpopo.

Botswana kuuluu maailman harvimmin asuttuihin maihin. Suurinta osaa maata peittää Kalaharin ns. hiekkasavanni-aavikko. Tämän "aavikon" reuna-alueella on karjanhoidolla suhteellisen hyvät edellytykset. Karjanhoito ja timanttikaivostoiminta onkin antanut vankan pohjan maan taloudelliselle kehitykselle. Luontoturismi ja metsästys ovat kolmas tärkeä tekijä. Vakaan talouden tukena Botswanassa vallitsee toimiva poliittinen demokratia ja sisäinen turvallisuus on hyvä. 17% pinta-alasta on rauhoitettu riistan- tai luonnonsuojelualueeksi. Pohjoiset kansallispuistot ylläpitävät mm. Afrikan suurinta norsukantaa. Kalaharin keskeinen osa Central Kalahari Game Reserve (52.000 km2) on Afrikan laajin suojelualue. Liikkuminen tässä ruohon, pensaiden, hiekkadyynien ja kiteytyneen suolan maailmassa on hankalaa ja vaativaa.

Moremin suojelualue

Moremin riistansuojelualue sijaitsee Okavangon suistossa. Suojelualue kattaa noin 40 % Okavangon suistosta, eli 4871 km2 alueen koskematonta erämaata ja maastoa vaihtelee savanneista mutkitteleviin vesiväyliin sekä tiheisiin metsiin. Monimuotoisessa ekosysteemissä asuu laaja kirjo villieläimiä, kuten suuria laumoja puhveleita, leijonia ja seeproja. Harvinaisempia eläimiä ovat sitatunga- ja likiantiloopit, geopardit ja laajojen ruohotasankojen villikoirat. Alueella elää lähes 500 eri lintulajia.

HOTELLIT

Camp Moremi

Camp Moremi sijaitsee maailmankuululla Moremin riistansuojelualueella luonnollisen tiikki- ja eebenpuumetsän ympäröimänä. Camp Moremissa on 12 tilavaa ja modernia, kauniisti sisutettua olkikattoista safaritelttaa. Ympäristöönsä sopivissa rauhallisen harmonisissa teltoissa on omat kylpyhuoneet, leveät sängyt ja yksityiset terassit, joilta on näkymät Moremin riistansuojelualueelle. Teltoissa on itäafrikkalainen tunnelma ja klassinen kosketus. Yhteisiin tiloihin kuuluu muun muassa oleskelutila, baari, ruokailutilat, kirjasto sekä uima-allas.

Okavango Delta

Okavangon suisto sijaitsee Botswanan lounaisosassa. Maailman suurin sisämaassa sijaitseva suisto  kuuluu Unescon maailmanperintölistalle.Vesi kulkeutuu Angola-vuoristosta pyrkien itään, mutta kuivuen Kalaharin aavikon kuivuudessa. Okavangon joki leviää Kalaharin kuivalle aavikolle muodostaen kukoistavan alueen, jolla on mahdollisuus nähdä mutkittelevia vesiväyliä ja kristallinkirkkaita laguuneita. Suiston 15,000 km2 alueella on myös hedelmällisiä tulvatasankoja ja kaislasaaria runsaan eläimistön elinympäristönä. Matkailijoilla on mahdollisuus useisiin aktiviteetteihin, kuten safariajoon, kalastukseen, lintubongaukseen ja perinteisillä mokoro-kanooteilla tehtäviin retkiin. Alueella elää esimerkiksi leijonia, leopardeja, kirahveja, virtahepoja, norsuja, krokotiileja sekä lukemattomia lintulajeja.

HOTELLIT

Camp Okavango

Camp Okavango sijaitsee Nxaragha saarella, Okavangon suoalueella. Jokaiseen huoneeseen kuuluu oma kylpyhuone sekä wc. Huoneisiin sisältyy myös tallelokero, hiustenkuivain sekä teen- ja kahvinkeittomahdollisuus. Jokaisessa huoneessa on myös yksityinen parveke kauniilla näköalalla suoraan Okavangon suistoon. Päärakennuksesta löytyvät uima-allas, nuotioalue, baari, kirjasto, lounge sekä pieni tuliaismyymälä. 

Choben kansallispuisto

Chobe on yksi eteläisen Afrikan hienoimmista kansallispuistoista. Puisto on kuuluisa lukuisista norsuista, mutta siellä on mahdollisuus nähdä myös paljon muita villieläimiä. Moremin ja Choben kansallispuistot Botswanassa ylläpitävät tänä päivänä Afrikan suurinta norsukantaa, johon lukeutuu yli 60 000 yksilöä. Chobessa on mm. lukemattomia puhveleita ja antilooppeja. Myös petoja on mahdollista nähdä, mm. leijonat ja hyeenat asuttavat kansallispuistoa. Chobessa pääset lisäksi jokiveneretkelle Chobejoelle, jonka yli norsut uivat päivittäin saarelle ruoan perässä.

HOTELLIT

Ghoha Hills Savuti Lodge

Ghoha Hills Savuti Lodge sijaitsee ihanteellisella paikalla Choben kansallispuistossa Ghoha-kukkuloiden reunoilla, joista on upeat näkymät Savutin tasangoille. Yleiset tilat ja 11 ylellistä telttaa on suunniteltu ja rakennettu sulautumaan luonnolliseen ympäristöönsä. Mukavuuteen panostetuissa teltoissa on omat kylpyhuoneet, korkealaatuiset vuoteet ja liinavaatteet ja yksityiset näköalatasanteet. Olkikattoisella pääalueella on avoin ruokailutila, baari ja useita pieniä oleskelutiloja sekä virkistävä uima-allas, kuntosali ja kylpylä.

Huomioitavaa

Botswana - huomioitavaa

Viisumit
Suomen kansalainen ei tarvitse viisumia Botswanaan alle 90 päivän matkoilla. Alaikäisten lasten tulee esittää passin lisäksi englanninkielinen alkuperäinen syntymätodistus (ote väestötietojärjestelmästä, jonka saa maistraatista). Alaikäisen lapsen, joka matkustaa ilman toista tai molempia huoltajia, tulee esittää poissaolevan huoltajan suostumus Botswanaan tullessa sekä maasta lähtiessä. Mikäli alaikäisellä on vain yksi laillinen huoltaja tulee esittää oikeuden päätös yksinhuoltajuudesta tai toisen huoltajan kuolintodistus. Passin tulee olla voimassa 6 kuukautta maasta poistumisen jälkeen. Aventura ei ota vastuuta siitä, jos maahan pääsy estyy puuttuvien matkustusdokumenttien vuoksi.

Vakuutus
Jokaisella matkalle osallistuvalla tulee olla voimassaoleva matkavakuutus, joka kattaa sairastapauksessa tai muussa vastaavassa tarpeessa terveydenhoitokulut. Tarkistathan oman vakuutuksesi voimassaolon sekä vakuutuksen peruutusturvan ehdot.

Huomioithan matkasi erikoisluonteen ja tarkistat vakuutuksen kattavuuden myös siltä osin. Monissa kohteissa vakuutuksen tulee olla voimassa myös yli 3000 metrin korkeudessa liikuttaessa ja tällöin kattaa myös vuoristotauti.

Monilla vaellus- tai sukellusmatkoilla tarvitaan laajempi vakuutus, joka kattaa esim. sukeltamisen tai jäätiköllä liikkumisen. Tarkistathan vakuutuksesi sisällön vakuutusyhtiöstäsi.

Rokotukset
Tarkista, että perusrokotuksesi on voimassa (jäykkäkouristus, polio ja kurkkumätä). Matkalle suositellaan A- ja B -hepatiittirokotuksia. Botswanassa mm. Okavangon sekä Choben alueella esiintyy malariaa, joten malarialääkitys on suositeltava.Tarkistathan aina rokotusvaatimukset terveyskeskuksestasi tai matkailuklinikan rokotusneuvonnasta www.rokote.fi

Jos saavut Botswanaan keltakuumeen esiintymisalueelta, tulee keltakuumerokotuksesta esittää kansainvälinen rokotuskortti. Maailman terveysjärjestö WHO:n mukaan yksi annos keltakuumerokotetta antaa elinikäisen suojan keltakuumetta vastaan. Mahdollisten epäselvyyksien välttämiseksi suosittelemme kuitenkin, että yli 10 vuotta vanhalle keltakuumerokotustodistukselle haetaan englanninkielinen lääkärilausunto, jossa todetaan rokotuksen antavan elinikäisen suojan.

Kun Botswanaan matkustetaan kohteesta, joka ei kuulu keltakuumeen esiintymisalueeseen, ei rokotustodistusta tarvita. Lentoreitityksissä saattaa kuitenkin aiheutua yllättäviä muutoksia, jotka saattavat vaikuttaa myös rokotusvaatimuksiin. Tällaisista tilanteista johtuen suosittelemme, että matkalla on aina mukana voimassaoleva rokotustodistus.

Aventura ei ota vastuuta siitä, jos maahan pääsy estyy puuttuvan rokotustodistuksen vuoksi.

Valuutta
Botswanan pula (BWP). Pulia ei saa Suomesta. Etelä-Afrikan randi käy suoraan maksuun paikallisen valuutan rinnalla. Randeja saa Suomesta etukäteen varaamalla. Tarkista saatavuus ja kurssi www.forex.fi.

Tipit
Hyvästä palvelusta on tavallista antaa 10 % tippiä, ellei palvelumaksu sisälly laskun hintaan. Oppaille on hyvä antaa 10USD/päivä. Majoituksen työntekijöille on hyvä jättää noin 10USD/päivä henkilökunnan yhteiseen tippilaatikkoon. Kuskeille ja laukunkantajille on hyvä antaa 2-3USD/kyyti tai kanto.

Ilmasto
Botswanan ilmasto on hyvin aurinkoinen ympärivuoden, eli sateita saadaan hyvin vähän. Alueet kuuluvat kuivaan vyöhykkeeseen. Botswanan ilmasto on puolikuiva ja siinä voi erotella kaksi pääkautta: kuuma kesä kestää lokakuusta maaliskuuhun, ja sateet ajottuvat kesäpuolelle vuotta, yleensä marraskuun ja maaliskuun välille.

Aikaero
Alueet, joilla liikumme, ovat samalla aikavyöhykkeellä kuin Suomi. Kesäaika ei ole käytössä, joten kesällä aikaero -1 tunti.

Sähkövirta
Sähkövirta on 220 V. Suomalaisiin pistorasioihin käytettäviin laitteisiin tarvitaan adapteri.

Matkapuhelimet
Tarkista matkapuhelimesi kuuluvuus operattoriltasi. Botswanan suuntanumero on +267.

Ruoka ja juoma
Afrikkalainen ruoka on melko yksinkertaista, mutta maukasta ja mausteista. Paljon käytetään erilaisia vihanneksia, hedelmiä sekä viljoja. Käytettyjä ovat esimerkiksi tomaatit, paprikat, sipulit, okra, bataatti, jamssi, kassava, maissi, banaani, mango, papaija ja sitrushedelmät. Mausteina suosittuja ovat basilika, korianteri, juustokumina, neilikka, kaneli, inkivääri ja chili. Botswanan vesijohtovesi ei ole juomakelpoista. Kaiken veden ja juoman tulee olla teollisesti pullotettua. Myös salaatti ja vihannekset tulee huuhdella pullotetulla vedellä. Kuumennettua tai tableteilla puhdistettua vettä voi juoda

Turvallisuus

Pysyttelemme matkoillamme turvallisilla alueilla, mutta yleistä varovaisuutta kannattaa noudattaa koko matkan ajan. Kysythän ajankohtaiset tiedot matkanjohtajalta ja paikalliselta oppaalta. Lisätietoja maassa matkustamisesta saat ulkoministeriön matkustustiedotteesta.

Botswanan tullimääräykset
Ota vain kuvia! Botswanan hallitus suojelee luontoaan ja siksi on lainvastaista tuoda maahan vierasperäisiä kasveja/eläimiä tai viedä maasta muistoja, jotka on kerätty luonnosta, esim. kivet, höyhenet, kasvit, luut ja siemenet. Botswanan tulli tekee pistokokeita rajoillaan.

Matkalle mukaan (safarit)
Kiikarit (suosittelemme jokaiselle omia kiikareita, huom. myös pariskunnille molemmille omansa), kameratarvikkeet ja muistikortteja, varaparistoja/akkuja.

Päiväaikaan pärjää mukavasti shortseissa, T-paidassa ja sandaaleissa tai lenkkareissa. Iltaisin hotelleissa ja lodgeissa on rento safarihenkinen pukeutumistyyli eli suosittelemme puuvillaisia pitkälahkeisia housuja ja pitkähihaisia paitoja (myös mahdollisten hyttysten varalta). Aamuisin ja iltaisin puistoajoilla saattaa olla hyvinkin viileää, joten kevyt lämmin neule ja tuulenpitävä pusakka mukaan.

Lisäksi mukaan pieni päiväreppu tai kassi, jossa voi säilyttää henkilökohtaiset tavarat päivämatkojen aikana. Matkalaukut ovat maastoautojen tavaratilassa, joten suosittelemme pehmeitä kasseja. Päähine, aurinkovoiteita (korkea suojakerroin), kosteuspyyhkeitä, käsien desinfiointigeeliä, pieni linkkuveitsi (huomioi pakkaamisessa turvallisuusohjeet lentomatkoilla). Jalkineet, jotka ovat "sisään ajetut". Jos otat mukaan sandaalit, niin suosittelemme hyvin istuvia remmillisiä sandaaleita safarille. Hyttysmyrkkyä kannattaa ottaa Suomesta mukaan, toki sitä saa myös paikan päältä tarvittaessa.

Valmistaudu huolellisesti ja pakkaa kevyesti
Jokainen kilo vähemmän matkatavaraa pienentää kuljetusvälineen polttoaineen kulutusta. Useamman matkustajan kohdalla tällä voi olla merkittävä vaikutus. Henkilökohtaista hygieniaa varten kannattaa pakata mukaan matkakokoja tai näytepakkauksia, jotka paitsi säästävät tilaa myös painoa. Näiden kohdalla on kuitenkin hyvä huomioida mahdollinen aiheutuva jätteen määrä. Kohteesta riippuen on tärkeää ottaa huomioon myös paikallinen vesitilanne – tarvittaessa kannattaa suosia esimerkiksi hiustuotteita, jotka eivät vaadi huuhtelua.

Matkadokumentit ja -lukeminen elektronisessa muodossa säästävät tilaa ja painoa. Elektronisten laitteiden latausta varten on saatavilla esimerkiksi aurinkokennolla toimivia varavirtalähteitä. Esimerkiksi jalkineet vievät usein runsaasti tilaa matkalaukussa ja kerryttävät helposti laukun painoa. Mieti, mitä varusteita todella tarvitset matkaa varten ja jätä ylimääräiset tavarat kotiin.

Hiilijalanjäljen kompensointi
Monilla lentoyhtiöillä on tarjolla tapoja joilla voit kompensoida lennoistasi aiheutuvan hiilijalanjäljen. Myös osa yhteistyökumppaneistamme tarjoaa mahdollisuutta kompensoida hiilijalanjälkeä ja tehdä hyvää kohteessa. Lisätietoja saat toimistoltamme.

Ympäristöystävällinen matkailu
Yritämme toimia ekologisten periaatteiden mukaan ja kunnioittaa paikallisia ihmisiä, tapoja sekä eläimistöä kaikilla matkoillamme säästääksemme nämä elämykset myös muillekin.

Aventuran vinkit kestävään ja reilumpaan matkailuun.

 • Valtiot/Botswana/Botswanan_safari/Camp-Okavango-Botswana-01
 • Valtiot/Botswana/Botswanan_safari/Camp-Okavango-Botswana-02
 • Valtiot/Botswana/Botswanan_safari/Camp-Okavango-Botswana-03
 • Valtiot/Botswana/Botswanan_safari/Camp-Xakanaxa-Botswana-01
 • Valtiot/Botswana/Botswanan_safari/Camp-Xakanaxa-Botswana-02
 • Valtiot/Botswana/Botswanan_safari/Leroo-La-Tau-Botswana-01
 • Valtiot/Botswana/Botswanan_safari/Leroo-La-Tau-Botswana-02
 • Valtiot/Botswana/Botswanan_safari/Leroo-La-Tau-Botswana-03
 • Valtiot/Botswana/Botswanan_safari/Savute-Botswana-01
 • Valtiot/Botswana/Botswanan_safari/Savute-Botswana-02
 • Valtiot/Botswana/Botswanan_safari/Savute-Botswana-03
 
 
 

Samankaltaisia matkoja

> Victorian putoukset, safari ja Kapkaupunki -kiertomatka


Haluatko lisäpäiviä?

Victorian putoukset
Etelä-Afrikka
Namibia


Tämänkin matkan voimme räätälöidä sinulle tai keräämällesi ryhmälle haluamaasi ajankohtaan

Myös omalle ryhmällesi voimme järjestää oppaaksi suomalaisen kohdeasiantuntijan. Tiedustele räätälöidyistä matkavaihtoehdoista tarkemmin toimistoltamme.

> Esimerkkejä räätälöidyistä matkoista