AVENTURA LOUNGE – KAUKOMATKAAJIEN KOHTAUSPAIKKA

Loungesta löydät uutuusmatkat ja ajankohtaiset matkasuositukset sekä vinkit ja viimeisimmät kuulumiset kaukomatkailun saralta.


Tervetuloa Aventuran matkaan!

Seuraamme päivittäin muutoksia matkustusrajoitteissa, lentoyhteyksissä ja yleisesti koronatilanteessa. Olemme kartalla, mihin on sallittua matkustaa, millä ehdoilla sekä mitkä kohteet ovat nyt mahdollisimman turvallisia.

Jos tahdot keskustella matkatoiveistasi tai sinulla herää kysyttävää matkoistamme, olet tervetullut toimistollemme kahvi- tai teekupillisen ääreen. Voit myös varata soittoajan tai videopuhelutapaamisen. Olemme tavattavissa maanantaista torstaihin klo 10-16.

Matkavarauksen voit tehdä turvallisin mielin, sillä mikäli matkasi peruuntuu pandemian takia, siirrämme sen kuluitta tai palautamme maksamasi rahat sinulle.

OTA YHTEYTTÄ


 

Varovaista optimismia matkailun avautumisesta

Maailman avautumisesta koronarajoitteista ja matkailun, etenkin kaukomatkailun, alkamisesta laajemmassa mittakaavassa voi vain esittää hyvin summittaisia arvioita. Osaan kaukokohteista voi matkustaa Suomesta melko normaalisti jo nyt. Tällaisia kaukomaita ovat mm. Costa Rica, Dominikaaninen tasavalta, Malediivit ja Seychellit sekä tietyin rajoittein vaikkapa Dubai. Myös Thaimaa on avaamassa maataan rajoitteista pikkuhiljaa – siellä on edelleen maahansaapuville kahden viikon karanteeni, mutta esimerkiksi golfarit voivat pelata karanteeninsa aikana muutamalla golf-kentällä. Mikäli mielit tänä vuonna maailmalle, kerromme mielellämme, miten ja minne se onnistuu mahdollisimman turvallisesti ja vastuullisesti. 

Toiveita paremmasta antaa Suomen ilmaantuvuusluvun lasku viime päivinä ennätysluvuista. Ilmaantuvuus eli koronavirustartuntojen määrän asukaslukuun suhteutettuna on yksi mittari, jota THL ja hallitus käyttävät epidemiatilanteen määrittämiseen. Hyvä uutinen on myös rokotusohjelma käynnistyminen. Vaikka joulukuun lopulla alkanut Suomen rokotusohjelma käynnistyi melko hitaasti, nyt viranomaiset ovat kertoneet sen vauhdittamisesta. Tuoreena tietona kerrottiin, että ensimmäiset tehosteannokset on annettu Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alueella. Toiveita koronapandemian kuriin saamisesta siis on, mutta tarkemman aikataulun ennustaminen on vielä mahdotonta. Jossain vaiheessa korona saadaan sen verran kuriin, että matkailu taas käynnistyy. Ja silloin olemme Aventurassa valmiina viemään teitä maailmalle. 

Tälläkin hetkellä palvelemme toimistolla ja teemme matkatarjouksia etenkin ensi joulun ja vuodenvaihteen viikoille, mutta kyllä kesän Euroopan matkojakin monet jo varaavat syksyn kaukomatkoja unohtamatta. Olemme julkaisseet opastettujen kierto- ja aktiivimatkojemme matkakalenterin jo vuodelle 2022. Olkaa yhteydessä, me annamme matkakuumeen hoitoon kaiken osaamisemme ja apumme!

 

Costa Rica – luontomatkaajan unelma

Costa Rica on Väli-Amerikan jalokivi – upea luonto ja turvallisuus tekevät maasta houkuttelevan matkailijalle. Maan hallitus on ponnistellut säilyttääkseen maan maineen ekoturismin taivaana. 

Costa Rica on yksi maapallomme monipuolisimmista luontokohteista. Keski-Amerikan pieni valtio tarjoaa dramaattisia tulivuorinäkymiä, karuja vuorimaisemia, villiä viidakkoa sekä mystisiä pilvisademetsiä. Kaiken tämän lisäksi on upeita rantakohteita niin Karibianmeren kuin Tyynenmeren puolellakin. Ekosysteemin monimuotoisuus takaa kodin yli 230 eläinlajille ja maa lumoaa matkailijan kuin matkailijan, etsit sitten seikkailua tai rauhallisempaa lomakohdetta.

Kun puhutaan ympäristöystävällisestä matkailusta, on Costa Rica yksi edelläkävijöistä. Costa Rica on ottanut tavoitteekseen olla kokonaan hiilidioksidineutraali vuoden 2021 loppuun mennessä, maan itsenäistymisen 200. juhlavuotena. Costa Rican sähköstä on jo muutaman vuoden ajan tullut yli 90 % uusiutuvista lähteistä, kuten vesi-, tuuli- ja aurinkovoimasta sekä geotermisestä energiasta ja biomassasta. Maalla on maine myös rauhan ja koulutuksen keitaana Keski-Amerikassa, sillä armeija on maasta lakkautettu jo vuonna 1948.

PURA VIDA, kuten costaricalaiset usein iloisina huutelevat! 

KATSO AVENTURAN MATKAT COSTA RICAAN


 

Matkakuumeeseen helpotusta – matkaillat verkossa

Jatkamme suuren suosion saaneiden matkailtojen sarjaamme! Matkaillat ovat maksuttomia, mutta ilmoittautuminen vaaditaan. Kohde-esitelmän jälkeen on varattu aikaa kysymyksille ja keskusteluille. Isäntänä ruudulla toimii Kalle Viira seuranaan kulloisenkin kohteen hyvin tunteva asiantuntija. Webinaarit järjestetään tiistaisin klo 18.00–19.30.


SEURAAVAT MATKAILLAT:

Tiistai 23.2. klo 18.00-19.30 Aconcagua, näin valloitetaan Etelä-Amerikan korkein huippu

Oletko haaveillut nousevasi Etelä-Amerikan korkeimmalle huipulle? Chilen ja Argentiinan rajalla sijaitseva Aconcagua (6962 metriä) on korkein Himalajan ulkopuolella sijaitseva huippu. Matkalla pääsee kokemaan autenttiset vuorikiipeilyn haasteet ja nauttimaan Andien vuoristosta.

Huipusta tekee haastavan sen korkeuden lisäksi alueen nopeasti muuttuvat sääolosuhteet. Aconcaguan retki sopii kokeneelle sekä hyväkuntoiselle vuoristovaeltajalle. Vuoren huipulle noustaan kävellen, matkalla ei ole varsinaisia kiipeilyosuuksia.

ILMOITTAUDU MUKAAN


 

Matkauutuus: Intian jooga- & ayurveda-retriitti – Wellness Heaven

Julkaisimme matkauutuuden Intiaan. Lähde maaliskuussa 2022 hyvinvointivalmentaja, joogaopettaja Karita Aaltosen kanssa kokemaan unohtumaton joogaretriitti Intiaan. 

Tämä matka on täydellinen pysähtyminen arjen keskellä. Matka on yhdistelmä kokonaisvaltaista hyvinvointia, joogaa sekä ayurvedisia hoitoja. Ensimmäiset seitsemän päivää vietämme upeassa ayurveda-resort SwaSwarassa nauttien hyvästä ruuasta, täydellisistä hoidoista, auringosta ja merestä sekä lempeästä joogasta. Viimeiset kolme päivää inspiroidumme hippielämästä Goan rannoilla. Et tarvitse aiempaa kokemusta joogasta tai ayurvedasta. 

 

Tutustu hyvinvointimatkoihimme!

Lempeää joogaa, spa-hoitoja, seikkailuntäyteisiä retkiä ja pitkiä illallisia. Nautimme elämästä ja hyvästä seurasta. Matkat sopivat seikkailusta, luonnosta ja hyvästä ruuasta pitäville – sinulle, joka haluat ottaa vastuun omasta hyvinvoinnistasi. Et tarvitse aiempaa kokemusta joogasta. Hyvinvointimatka voi olla "uuden elämäsi" ensimmäinen askel. Luvassa on terveellistä ja herkullista ruokaa, halutessasi myös lasi viiniä. It's all about balance!

KATSO KAIKKI HYVINVOINTIMATKAT


 

Tutkimukset: Tartuntavaara lennolla on lähes olematon

Tutustu tutkimuksiin, jotka osoittavat lentomatkustamiseen liittyvien tartuntatapauksien olevan erittäin harvinaisia.

Kansainvälinen ilmakuljetusliitto IATA on kerännyt vakuuttavaa tietoa lentomatkojen aikana todennetuista COVID-19 -tartunnoista, kertoo Suomen Matkailualan Liitto SMAL. Vuoden 2020 alusta on lentojen aikana todettuja tartuntoja vain 44 kappaletta. Tänä ajanjaksona on lentomatkustajia ollut noin 1,2 miljardia.

IATA:n lisäksi myös USA:n armeija on selvittänyt COVID-19 -viruksen tartuntamahdollisuutta lennoilla ja on todennut riskit vähäisiksi. Testattujen konemallien ilmanvaihtojärjestelmät hävittivät tartuttavat aerosolit 15 kertaa nopeammin kuin tavanomainen asuintaloissa käytettävä ilmanvaihto ja 5–6 kertaa nopeammin kuin sairaaloiden leikkaussali- ja eristyshuonetarkoituksiin suunniteltu ilmanvaihto.

 

Etelä-Afrikka on villin luonnon, safarin ja ruokailun superkohde

Onkohan maailmassa yhtään muuta niin monipuolista kohdetta kuin Etelä-Afrikka? Upean maan monitahoisuus ulottuu rannoilta tasangoille ja vuorille, mielenkiintoisesta historiasta nykypäivään, villistä luonnosta tyylikkäisiin kaupunkeihin, monipuoliseen ruoka- ja viinikulttuuriin sekä tuhansiin eläin- ja kasvilajeihin.

Etelä-Afrikan monimuotoisuus ei rajoitu pelkästään luontoon, vaan myös maan historia ja useiden kulttuurien yhteiselo ovat ainutlaatuisia. Maalla on paljon tarjottavaa matkailijoille: hyvä ilmasto, pitkiä rantoja, kosmopoliittisia  kaupunkeja, villieläimiä, fantastista golfia, hyvää palvelua, korkeatasoisia hotelleja, erinomaista ruokaa ja upeita viinejä sekä verrattain edullinen hintataso. 

TUTUSTU ETELÄ-AFRIKAN MATKAESIMERKKEIHIN


 

Aventuran mukana turvallisesti myös Euroopan kohteisiin

Vaikka Aventura onkin ollut yksi ainoista täysin kaukokohteisiin keskittyneitä matkatoimistoja Suomessa, on meillä aventuralaisilla laaja tuntemus myös Euroopan matkakohteista. Tarjoamme nyt matkoja myös Eurooppaan.

Nyt koronapandemiasta johtuvien peruuntuneiden lentojen ja matkapalveluiden keskellä ei voi liikaa painottaa, että matkatoimisto on asiakkaansa apuna ja turvana niin matkan aikana kuin matkasuunnittelussa. Kokeneen matkatoimiston järjestämällä matkalla asiakas ei koskaan jää yksin huoliensa kanssa. Tässä yhteydessä on hyvä mainita myös se, että täysin suomalaisomisteinen Aventura on edelleen korkeimman luottoluokituksen AAA-yritys. 

Seuraamme päivittäin muutoksia matkustusrajoitteissa, lentoyhteyksissä ja yleisesti koronatilanteessa. Olemme kartalla, mihin on sallittua matkustaa ja mitkä kohteet ovat mahdollisimman turvallisia. Saamme tarkkaa kohdetietoa yhteistyökumppaneiltamme ympäri maailman ja kohdemaiden turistiviranomaisilta.

TUTUSTU EUROOPAN MATKAESIMERKKEIHIN


 

Tervetuloa Norjan vuorille kanssamme!

Vaikka Aventura onkin ollut ainoita täysin kaukokohteisiin keskittyneitä matkatoimistoja Suomessa, on meillä aventuralaisilla laaja tuntemus myös Euroopan kohteista.

UUTUUS
Pohjois-Norjan vaellusmatka: Senjan saari 

Senja lumoaa kävijänsä kuvankauniilla vuoristoillaan ja monipuolisella luonnollaan. Senjan saari sijoittuu Lofoottien saariryhmän pohjoispuolelle. Reittimme kulkee erämaan rauhassa "Senja på Langs" -vaelluspolkua pitkin ja tarjoaa rauhallisen luontokokemuksen Norjan toiseksi suurimman saaren halki.

Vaellusreitti on pituudeltaan noin 70 km. Päivämatkat ovat 10–20 km ja maasto mäkistä. Kannamme omat varusteemme, joten matka vaatii hyvää peruskuntoa. Retken aikana yövymme teltoissa ja nautimme leirieväät Senjan kauniissa maisemissa. Oppaana matkalla toimii Norjan asiantuntija ja Aventuran aktiivimatkatuotannosta vastaava Kari Heimonen.

> LUE LISÄÄ

2 x Norjan vaellusmatka: Jotunheimen ja Romsdal

Meillä on tarjolla kaksi muutakin uutta vaellusmatkaa Norjaan. Toinen suuntaa Romsdaliin, joka on kuuluisa upeista vuoristo- ja vuonomaisemistaan sekä monipuolisista vaellusmahdollisuuksista. Toinen, Jotunheimeniin suuntautuva matkamme, on luonteeltaan vaativampi ja sopii kokeneille vaeltajille. Jotunheimenin kansallispuisto on yksi Norjan merkittävimpiä vuoristoalueita. Alueella sijaitsee Norjan näyttävimmät yli 2 000 metriä korkeat huiput, jotka ovat houkutelleet vaeltajia ja kiipeilijöitä luokseen useiden sukupolvien ajan. Uutuusmatkojen oppaana toimii Aventuran Norjan asiantuntija Kari Heimonen, joka myös on vastuussa koko Aventuran aktiivimatkatuotannosta. 

Suomen hallituksen määrättyä myös Norja-koronakaranteenin, jouduimme siirtämään tämän vuoden matkat ensi vuodelle. Tervetuloa mukaan kesällä 2021!

TUTUSTU NORJAN VAELLUSMATKOIHIMME

 

Vaellusmatkoja eteläisempään EurooppaanSlovenian vaellusmatka

Viikon pituinen uutuusmatkamme suuntaa yhteen Euroopan parhaiten säilyneistä salaisuuksista, Triglavin kansallispuistoon, jossa vaellamme viiden päivän ajan majalta majalle Juliaanisten Alppien uskomattomissa maisemissa. Aloitamme matkamme lentämällä Slovenian elämää sykkivään pääkaupunkiin, Ljubljanaan. Täältä jatkamme suoraan Bledjärvelle, jossa yövymme ennen vaellukselle lähtöä. Viiden päivän vaelluksemme yövymme mukavasti reitin varrella sijaitsevissa vaellusmajoissa, jossa on täysihoito. Matka sopii kenelle tahansa vuoristovaelluksesta kiinnostuneelle.

Ensimmäinen suomalaisen matkanjohtajamme opastama matka on ensi kesäkuussa 6.6.–12.6.2021. Pariskunnille tai kaveriporukoille räätälöimme mielellämme oman matkan Slovenian vuorille vaikka jo tälle kesälle.

LUE LISÄÄ


Balkanin vaellusmatka: Albania, Montenegro ja Kosovo

Toinen uutuusmatkamme suuntaa Balkanin niemimaalle, Albanian pohjoisosista Kosovoon kulkevalle upealle vaellusreitille. Reilun viikon pituinen matka alkaa Tethin kuuluisasta kansallispuistossa, jota tutkimme ennen kuin jatkamme maan tunnetuimman päivävaelluksen reittiä Valbonan kansallispuistoon. Valbonasta kuljemme hiljaisempia polkuja pitkin kohti itää. Mutkittelemme pitkin Albanian ja Montenegron rajaa kulkien molempien valtioiden puolella ja saavutamme kolmen valtion (Albania, Montenegro, Kosovo) rajapyykin ennen laskeutumista alas Kosovoon.

Ensimmäiset suomalaisen matkanjohtajamme opastamat matkat ovat ensi vuoden alkukesästä 29.5.–5.6. ja 29.6.–6.7.2021. Jos haluat Balkanille jo tänä kesänä, räätälöimme mielellämme oman matkan sinulle.

LUE LISÄÄ


 

Grönlantiin melomaan ja patikoimaan tai vain nautiskelemaan ainutlaatuisesta luonnosta

Järjestämme seuraavat kaksi ainutlaatuista melonta- ja vaellusmatkaa Grönlantiin elokuussa 2021. Matka suuntautuu Etelä-Grönlannissa sijaitsevan Narsarsuaqin läheisille vuonoille, missä matkaa taitetaan patikoiden ja kajakeilla meloen. Pääset kokemaan Grönlannin lumoavan luonnon vedenrajasta vuoristoon. Matka sopii erinomaisesti kaikille retkeilystä ja luonnossa liikkumisesta kiinnostuneille. Matkalle ei tarvita aikaisempaa melontakokemusta.

Lue lisää

Luksusmatka Grönlantiin – aktiviteetteja ja arktista kauneutta

Jos ryhmämatka ei ole juttusi tai haluat aktiivipäivien sijasta enemmän vain nautiskella luonnosta, on meillä tarjolla Grönlantiin mielenkiintoinen räätälöity matkapakettikin. Grönlannin upea arktinen luonto ja uskomattomat maisemat lumoavat varmasti jokaisen. Camp Kiattua sijaitsee keskellä Grönlannin kauneinta luontoa, vuonon varrella, yksityisellä rannalla, jossa ei tämän leirin lisäksi ole muita. Leirin henkilökunta ja paikallisoppaat pitävät huolen, että nautit olostasi. Leiriin palatessasi pääset nauttimaan huippukokkien valmistamasta ruoasta ja vuonon rauhasta. Päivän kruunaa saunan lämpö tai pulahdus lämpimään paljuveteen. Majoituksenasi toimii yksinkertainen, mutta tyylikäs luksusteltta.

Lue lisää

 

Matka on erinomainen lahja hääparille, valmistujaisiin, vuosipäivän yllätykseksi tai työntekijän palkitsemiseksi

Yhä useampi toivoo ja antaa aineettoman lahjan. Elämyksiin ja kokemuksiin halutaan sijoittaa, eikä lahjaksi saatu matka ole koskaan pettymys. Matkalahjakortin voi antaa yksin tai kerätä porukalla yhdessä, matkan voi järjestää yllätyksenä syntymä- tai hääpäiväksi tai muun merkkitapahtuman kunniaksi.

 

Yli 700 suomalaista lensi Beniniin ja osallistui lääketutkimukseen, jossa testattiin ripulirokotetta Afrikassa – nyt tulokset ovat valmistuneet

Kyseessä on Helsingin yliopiston sekä Göteborgin yliopiston ja amerikkalaisen Johns Hopkinsin yliopiston tekemä rokotetutkimus. Sitä rahoittavat ruotsalainen rokoteyhtiö Scandinavian Biopharma ja terveysjärjestö Path, jota tukee Bill ja Melinda Gatesin säätiö. Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri HUS, lääkärikeskus Aavan matkailuklinikka ja suomalais-afrikkalainen kulttuurikeskus Villa Karo olivat mukana, Aventura järjesti tutkimuksen lennot.

Alle viisivuotiaiden lasten yleisin kuolinsyy maailmassa on keuhkokuume ja toiseksi yleisin syy on ripuli. Maailman terveysjärjestön WHO:n yrityksistä huolimatta ripulibakteereja vastaan ei ole onnistuttu kehittämään toimivaa rokotetta. Kehittyvissä maissa alle kolmevuotiaat saavat ripulin keskimäärin kolmesti vuodessa. Sairastuneita lapsia on vuosittain lähes kaksi miljardia. Viime vuonna ripulin seurauksena kuoli 525 000 lasta.

Rokotteen ja lumerokotteen saaneita matkailijoita vertailemalla saadut ensimmäisen tulokset kertovat, että rokotetuilla vaikeaa ripulitautia esiintyi puolet vähemmän kuin lumerokotteen saaneilla. Matkailijat harvoin kuolevat ripuliin, mutta paikallisille pikkulapsille se on hengenvaarallinen. Ripuli on alle viisivuotiaiden yleisimpiä kuolinsyitä maailmassa. ”Tutkimuksen tärkein merkitys on se, että kehitysmaiden pienille lapsille saadaan rokote. On hienoa, että teho saatiin osoitettua”, sanoo hankkeen päätutkija, Helsingin yliopiston infektiosairauksien professori Anu Kantele. ”Nyt voidaan hyvillä mielin edetä tehotutkimuksiin lapsilla.”


Länsi-Afrikan kiertomatka: Benin, Togo ja Ghana 8.–18.1.2022

Aventura on jo useamman kerran toteuttanut tammikuisen kulttuuri- ja rantamatkan Länsi-Afrikan Beniniin, Togoon ja Ghanaan. Näin tehdään jatkossakin. Lähde sinäkin kokemaan Länsi-Afrikka 8.–18.1.2022!

Länsi-Afrikka pursuaa värejä ja rytmejä. Kohtaamme länsiafrikkalaisen elämänilon keskellä kylmintä talveamme. Samaan ajankohtaan osuu Afrikan suurimmat voodoofestivaalit, jotka järjestetään vuosittain 10.1. Beninin Ouidahissa. Grand-Popossa tutustumme suomalaisen Villa Karo -kulttuuriyhdistyksen toimintaan. Togossa tutustumme Togojärven luontoon sekä maan pääkaupunkiin. Päätämme matkan hemmotellen Ghanan pääkaupungin edustan luksushotellin rantatuolissa.

Lue lisää Länsi-Afrikan matkasta

 

Oppaat onnistuneisiin matkoihin


Opas Afrikan vuoristoihin – löydä sopivin vaihtoehto

Afrikka on valtava maanosa, jonka yli 50 valtiota yleistetään usein yhden käsitteen alle. Oppaassa esitellään mantereen eri vuoristojen suositeltavia vaellusreittejä, joiden ympäristöt vaihtelevat jäätiköistä kallioisiin laaksoihin ja afroalppivyöhykkeen ainutlaatuisesta kasvillisuudesta ylänköjen eläinten kohtaamiseen.
TUTUSTU OPPAASEEN


Opas Nepalin vaelluksille – löydä sopivin vaihtoehto

Nepalin vaellukset ovat kaikki erilaisia, osa vaatii fysiikalta enemmän ja jokaiselle reitille osuu erilainen valikoima heimoja (Nepalissa on yli 70 heimoa), kulttuuria, uskomuksia, palveluita ja paikallista elämää. Listasimme suosituimmat vaelluksen ja niiden tyypilliset piirteet, jotta löytäisit itsellesi parhaan vaihtoehdon.
TUTUSTU OPPAASEEN


Näin suunnittelet onnistuneen safarimatkan

Matka Afrikkaan on unelmien täyttymys. Kenian, Tansanian ja Ugandan kansallispuistojen savannit, vehreät järvet ja jokilaaksot sekä silmänkantamattomiin jatkuvat ruohotasangot ovat upeita matkakohteita jo maisemien puolesta.
TUTUSTU OPPAASEENNäin valitset itsellesi sopivan ensimmäisen vuorikohteen

Vuoren huipulle suuntaava matka on upea kokemus, joka tarjoaa fyysisen haasteen lisäksi kokonaisvaltaisen elämyksen, uusia ihmissuhteita, kosketusta paikalliseen luontoon ja kulttuuriin sekä ponnahduslaudan uuteen ja innostavaan maailmaan.
TUTUSTU OPPAASEEN

 

Uudistimme klassikkovaelluksemme Everestin perusleirin


Olemme vieneet ryhmiä suomalaisten matkanjohtajiemme johdolla Everest Base Camp -vaellukselle Nepaliin jo vuodesta 2003 alkaen. Uudistettu ohjelmamme yhdistää Everestin kansallispuiston idyllisimpiä pieniä kyliä ja huikeita vuoristomaisemia Khumbun laakson vähemmän ruuhkaisilla poluilla. 

Vaelluksemme huipentuu yöpymiseen Everestin perusleirin teltoissa, jossa pääsemme kuuntelemaan tarinoita perusleirin lääkäreiltä ja Everestin huippua tavoittelevilta kiipeilijöiltä. Vaellus Everestin kansallispuistossa ja nousu maailman korkeimman vuoren perusleiriin on yksi vaellusreittien klassikoista. Vuosittain huhti–toukokuussa Everestin perusleiriin kokoontuvat sadat huipulle nousijat luovat leirin tunnelmasta legendaarisen. 

LUE LISÄÄ MATKASTA

Aventura järjestää Nepaliin vaellusmatkoja suomalaisen matkanjohtajan opastuksella kymmenellä eri vaellusreitillä vuosittain

Nepalin vaellusmatkatarjontamme käsittää kaikkiaan kymmenen erilaista vaellusreittiä, joiden matkanjohtajana toimii kokenut suomalainen vaellusammattilainen. Vaihtoehdoista löytyy jokaiselle vuorivaelluksista kiinnostuneelle oman tasoinen, oman tyylinen ja sopivan pituinen matka.

TUTUSTU NEPALIN VAELLUSMATKOIHIMME

Vaellusmatkanjohtajamme ovat aktiivisia ammattilaisia


Vaellusmatkanjohtajamme ovat kokeneita ja koulutettuja ammattilaisia, jotka opastamisen lisäksi liikkuvat itse aktiivisesti vuorilla ympäri vuoden. 

Olipa tavoitteenasi elämyksellinen patikointi tai haastava huipulle nousu, matkanjohtajamme pitävät huolen siitä, että matkasi on nautittava ja ennen kaikkea turvallinen. Tunnemme kohteidemme vuoristot olosuhteineen hyvin ja ymmärrämme huolellisen suunnittelun sekä valmistautumisen tärkeyden. Haluamme olla apunasi matkan joka vaiheessa, ensimmäisestä yhteydenotosta lähtien. Ennen matkaa järjestämme ryhmillemme infotilaisuuden toimistollamme. Lisäksi saat henkilökohtaista sekä asiantuntevaa opastusta matkalle valmistautumiseen ja oikeanlaiseen treenaamiseen niin matkanjohtajaltasi kuin toimistohenkilökunnaltamme. Haluamme kannustaa ihmisiä haastamaan itsensä ja saavuttamaan tavoitteet kannustavassa ympäristössä ja hyvässä tiimihengessä.

Tervetuloa vuorille kanssamme!

TUTUSTU VUORIMATKANJOHTAJIIMME

"Luksuksen on oltava mukavaa, muuten se ei ole luksusta."

– Coco Chanel –Jokainen luksusmatkamme räätälöidään asiakkaan toiveet, odotukset ja mukavuus huomioiden. Haluamme sinun palaavan matkalta mieleenpainuvien, yltäkylläisten ja ihanien kokemusten siivittämänä. Tutustu esimerkkimatkoihin ja pyydä tarjous tulevasta kaikkien aistien hemmottelulomastasi!

TUTUSTU AVENTURAN LUKSUSMATKOIHIN

 

Häämatkalle Aventuran kautta

Suosittuja romanttisia häämatkakohteita maailmalla ovat mm. Intian Valtameren paratiisisaaret Mauritius, Seychellit ja Malediivit. Näiltä saarilta löytyy hotelleja, jotka antavat hyvät häämatka-alennukset hääpareille. Myös "vain aikuisille" -hotelleja löytyy valikoimistamme. Tervetuloa suunnittelemaan ainutlaatuinen häämatka yhdessä Aventuran häämatka-asiantuntijoiden kanssa.HÄÄMATKA SEYCHELLIT
Intian valtameressä sijaitseva Seychellien saariryhmä on yksi maailman kauneimmista hemmottelukohteista.
LUE MATKASTA


HÄÄMATKA MAURITIUS
Mauritius sopii hääparille, joka etsii lemmenlomaltaan rentoutumista, nautiskelua, aktiviteetteja ja pientä luksusta.
LUE MATKASTA


HÄÄMATKA MALEDIIVIT
Kun haluatte parisi kanssa rentoutua ja nauttia rauhallisesta saarielämästä turkoosin meren ympäröimänä.
LUE MATKASTA

> Katso kaikki Aventuran häämatkasuositukset

Kuuba kehittyy ja muuttuuKuuban nostalginen olemus ja rento elämänrytmi lumoavat matkailijan heti Havannaan saavuttaessa. Salsan rytmit, vanhat amerikanraudat ja kauniisti ränsistyneet koloniaaliset kaupunkien keskustat tekevät Kuubasta ainutlaatuisen matkakohteen. Juuri nyt Kuuba on suurien muutosten kynnyksellä.

Suomen monipuolisin Kuuban-matkojen tarjonta

Aventuralla on tarjolla Kuubaan sekä opastettuja kiertomatkoja että laaja osaaminen räätälöidä juuri haluamasi luonteinen matka. Tunnemme maan erinomaisesti. Aventuran toimistolta vieraillaan vuosittain tutustumassa Kuubaan ja maan uusiin hotelleihin. Pitkäaikainen Kuuban matkojen matkanjohtajamme Peter asuu Santiago de Cubassa, on asunut siellä jo 30 vuotta. Vahvan kokemuksen kautta voimme tarjota oman uniikin lisämme Kuuban matkaasi. Lähde mukaamme tutustumaan tähän mielenkiintoiseen saarivaltioon ennen kuin se menettää vanhaa charmiansa.

KATSO KAIKKI AVENTURAN KUUBAN MATKAT

Kaukomatkaajan TOP5


Maailman parhaat luontokohteet - TOP5

Afrikan safarit ovat monelle itsestään selvä kärkipaikan pitäjä, kun puhutaan luontomatkoista ja villieläimistä. Maailmasta löytyy monta muutakin paikkaa, johon kannattaa suunnata luonnon ihmeiden ja eläinten perässä. 

LUE ARTIKKELIMaailman parhaat kulttuurikohteet - TOP5

Kulttuureita ja matkakohteita on mahdotonta laittaa selkeään paremmuusjärjestykseen, joten kokosimme TOP 5 -listaukseen kiertomatkakohteita, joissa paikallinen elämä esittäytyy elämyksellisenä ja joissa kulttuuri on säilynyt poikkeuksellisen hyvin.

LUE ARTIKKELIItä-Afrikan parhaat safarikohteet - TOP5

Suunnitteletko safarimatkaa, aloita tästä! Kenian, Tansanian ja Ugandan luontomatkojen asiantuntijat ovat listanneet alueen kohteet ja kertovat miksi kanattaa suunnata Serengetiin ja kenelle Uganda on todennäköisesti ykkösvaihtoeto. 

LUE ARTIKKELIKaukomaiden klassikkovaellukset - TOP5

Listasimme maailman tunnetuimpia ja suosituimpia vaellusmatkoja, jotka jokaisen kaukomaiden vuorilla liikkuvan tulisi kokea. Machu Picchu, Uhuru Peak tai Khumbun laakso eivät ole suotta vaeltajien unelmakohteita.

LUE ARTIKKELI5 syytä matkustaa Dominicaan

Vuonna 1978 Yhdistyneen kansakunnan hallinnasta itsenäistynyt Dominica on Karibian alueen todellinen helmi. Jyrkästi merestä nouseva saari keskittyy monipuoliseen ja ekologiseen matkailuun. Kokosimme viisi loistavaa syytä valita Dominica seuraavaksi matkakohteeksi.
LUE LISÄÄ


Maailman tapahtumat TOP5

Rion karnevaalit voivat kattaa koko matkan, Meksikoon tai Bhutaniin suuntaavan kannattaa harkita matkansa ajoittamista niin, että päivä tai kaksi osuvat juhlallisuuksien aikaan oikeaan paikkaan. Thaimaan suuri vesisota, songkran on railakas kevään juhla ja Beninin voodoo-festivaalit itsessään hyvä syy matkustaa Länsi-Afrikkaan. 
LUE LISÄÄ


 

Pitkien matkojen suosio kasvaa


Yhä useammalla on mahdollisuus hieman pidempään lomamatkaan – kuulutko sinä heihin onnekkaisiin? Pitkillä, yli kahden viikon, matkoilla pääset kokemaan pienryhmässä suurenkin määrän mielenkiintoisia kohteita sekä kiertämään monta maata ja laajat alueet yhdellä matkalla.

TUTUSTU AVENTURAN PITKIIN KIERTOMATKOIHIN

Asiantuntemuksemme on käytössäsi


Yli 10 hengen vahvuinen toimistotiimimme ja lukuisat matkanjohtajamme ovat sinua varten. Helpottaaksemme matkasi suunnittelua ja onnistuneen matkan järjestämistä, tarjoamme asiantuntemuksemme käyttöösi myös helppolukuisten oppaiden muodossa.

TUTUSTU HENKILÖKUNTAAMME 

Etelä-Amerikka – monipuolinen, ympärivuotinen kohde
Machu Picchu, Galápagos, Patagonia, Amazon, Brasilian rannat...

Etelä-Amerikan ehdottomia suosikkikohteita ovat Perun Machu Picchun inkarauniot, Ecuadorille kuuluvien Galápagossaarten ainutlaatuinen luonto, Chilen ja Argentiinan eteläosan Patagonia sekä Brasilian Amazonjoen ekosysteemi. Andien monet vuoret kiinnostavat vuorivaeltajia: Cotopaxi, Chimborazo ja Aconcagua. Muita kohokohtia ovat mm. Iguassun putoukset, Brasilian rannat sekä mielenkiintoiset metropolit Buenos Aires ja Rio de Janeiro.

Andien itäisissä osissa kesäaika ja alkusyksy ovat kelien puolesta sitä ihan parhainta matkailusesonkia. Tällöin Ecuadorin, Perun ja Bolivian vuorilla sekä kauniissa Andien kaupungeissa on vuoden sateettomimmat kuukaudet ja eniten aurinkoisia päiviä. Eteläisessä Patagoniassa on Suomen kesäaikaan talvi ja laskettelukeskukset auki – parhaat säät vaelluksille ja luontomatkailuun siellä on marraskuusta maaliskuulle. Suomen talvikuukaudet on se paras sesonki myös Chilen, Argentiinan ja Uruguayn kaupunkilomille sekä Brasilian rantapäiviin.

Aventuralla on suomalaisen matkanjohtajan opastamia kiertomatkoja lähes jokaiseen Etelä-Amerikan valtioon. Tutustu niihin ja räätälöityihin matkaesimerkkeihin klikkaamalla linkistä.

TUTUSTU ETELÄ-AMERIKAN MATKOIHIN

 

Tilaa uutiskirje

Uutiskirjeestämme saat ajankohtaiset tiedot matkatarjouksista, kampanjoista, tapahtumista, kilpailuista sekä uusista kohteista ja matkaohjelmista. Lisäksi mukana on asiantuntijoidemme viimeisimmät vinkit ja artikkelit. Uutiskirjeemme saat sähköpostiisi 1-2 kertaa kuukaudessa. 

TILAA UUTISKIRJE

 

Thaimaa pyöräillen
Tarjoamme useita eri pyöräilyreittejä Thaimaassa

Thaimaa on tunnettu rantakohteistaan, ystävällisestä palvelusta ja hyvästä ruoasta. Maa on kaiken tämän lisäksi myös hyvä pyöräilymatkakohde. Pyöräillen pääset kokemaan läheltä muun muassa mahtavat vesiputoukset, paikalliset kelluvat torit, buddhalaiset temppelit sekä kansallispuistot. Matkalla jatkuvasti muuttuva maisema yhdistettynä kulttuurillisiin nähtävyyksiin ja herkulliseen thairuokaan luovat ikimuistoisen kokemuksen.

TUTUSTU PYÖRÄILY- JA MUIHIN AKTIIVIMATKOIHIMME

 

Kestävä ja vastuullinen matkailu


Vastuullinen, reilu, eettinen, eko vai kestävä -matkailu 

Rakkaalla lapsella on monta nimeä, mutta kaikilla sama pohjimmainen merkitys. Tarkoituksena on jättää kohdemaihin positiivinen vaikutus niin taloudellisesti, sosio-kulttuurisesti kuin ympäristöllisesti. Kestävä matkailu ei ole vain matkustustyyli, vaan joukko periaatteita, käytäntöjä ja tavoitteita, joita voit soveltaa kaikilla matkoillasi. Omilla valinnoillasi voit pitkälti vaikuttaa siihen, onko jalanjälkesi positiivinen vai ei.

LUE LISÄÄReilusti maailmalla

Reilusti maailmalla -matkat on kestävän matkailun periaatteisiin pohjautuva tuoteperheemme. Lomaile ja nauti hyvällä omallatunnolla!

Me Aventuralaiset suhtaudumme intohimoisesti erilaisiin kulttuuri- ja luontokohteisiin, onhan matkailu meillä ”veressä”. Tämän intohimon kohteisiimme ja matkustamiseen haluamme jakaa myös sinun kanssasi. Kannamme huolta kohteidemme hyvinvoinnista ja säilymisestä niin paikallisille kuin tuleville sukupolville. Pyrimme pitämään huolen siitä, että jalanjälkemme on mahdollisimman positiivinen jokapäiväisessä toimistoarjessamme ja yhteistyökumppaneidemme kautta kohdemaissa. Jokainen kauttamme tehty matka tekee siis jo jollakin tasolla hyvää ja haluamme kannustaa sinuakin liittämään matkaasi tiedostavan sekä tarkoituksellisen hyvän tekemisen.

REILUSTI MAAILMALLA -MATKAT

Seuraa Aventuraa

Aventura Instagramissa 

#matkatoimistoaventura 

 

 

Aventura Facebookissa