Aventura yrityksen


Aventuran vahvuus matkanjärjestäjänä perustuu omakohtaiseen kohdetuntemukseen. Kokenut kaukomatka-ammattilaisten toimistotiimimme kiertää aktiivisesti maailmalla tutustuen mielenkiintoisiin kohteisiin ja uusiin hotelleihin. Enemmistö matkanjohtajistamme asuu tai on asunut kohdemaissa, joissa asiakkaidemme kanssa työskentelevät.

Kaukomatkoja suomalaisille jo vuodesta 2000

Matkatoimisto Aventura Oy on yksityinen, kotimainen, kaukomatkoihin erikoistunut matkatoimisto. Olemme lievittäneet suomalaisten kaukokaipuuta ja elämysten janoa kohta jo neljännesvuosisadan. Matkatarjontaamme kuuluu kaukokohteiden lisäksi rajattu valikoima Euroopan matkatuotteita, kuten jäätikkö- ja vuorivaelluksia, viini- ja ruokamatkoja sekä hyvinvointi- ja luksusmatkoja.

Jaamme intohimomme kanssasi
Me aventuralaiset suhtaudumme intohimoisesti matkustamiseen sekä kulttuuri- ja luontokohteisiin. Tämän intohimon haluamme jakaa myös sinun kanssasi. Kannamme huolta kohteidemme hyvinvoinnista ja säilymisestä niin paikallisille kuin tuleville sukupolville. Pyrimme huolehtimaan, että jalanjälkemme on mahdollisimman positiivinen jokapäiväisessä toimistoarjessamme ja yhteistyökumppaneidemme kautta kohdemaissa.


Osaamme matkanjärjestämisen
Matkatuotantomme jakautuu matka-asiantuntijoidemme räätälöimiin yksilöllisiin matkoihin sekä pienryhmissä toteutettaviin suomalaisten matkanjohtajiemme opastamiin matkoihin. Aventura valittiin Vuoden 2023 kierto-/ryhmämatkanjärjestäjäksi Suomen Matkailualan Liiton Finnish Travel Galassa! Tunnustus motivoi meitä myös jatkossa tarjoamaan asiakkaillemme ensiluokkaisia ryhmä- ja kiertomatkoja ja unohtumattomia räätälöityjä matkaelämyksiä.

Olemme luotettava ja turvallinen kumppani
Kaikki Aventuran kuluttajille myymät matkat ovat valmismatkoja, joilla on vahva kuluttajansuoja. Asiakkaan rahat ovat turvattu matkanjärjestäjän asettamalla vakuudella. Aventura on mm. Suomen Matkatoimistoalan Liiton (SMAL), Pacific Asian Travel Associationin (PATA) jäsen sekä Reilun matkailun yhdistyksen kannatusjäsen.

Matkatoimisto Aventura Oy
Y-tunnus 1654907-3
KuVi 1690/01/Mj
IATA-lentolipunkirjoituslisenssi 1920007-5

Valvova viranomainen:
Kilpailu- ja kuluttajavirasto
Siltasaarenkatu 12 A, 00530 Helsinki
Puhelin 029 505 3000
www.kkv.fi

 

Insinrielmst matkailumaailmaan

Tero Norvio oli 90-luvun loppupuolella kolmekymppinen diplomi-insinööri, joka ahersi päätyönsä ohessa jatko-opintojaan TKK:n Tuotantotalouden laitoksella kohti tekniikan tohtorin tutkintoa. Lisensiaattityönsä tehtyään, hän päätti lähteä välivuodeksi Latinalaiseen Amerikkaan ja jättää insinöörityöt tauolle.

Vuosina 1998–2000 Tero kiersi Etelä- ja Keski-Amerikkaa asettuen lopulta vuoden 2000 alussa Kuuban Havannaan. Tarve tutustua vieraisiin kulttuureihin, intohimo kokea maailmaa ja loputon uteliaisuus uuteen veivät mennessään – ja samalla alkoi hahmottua, miten tarpeen täyttymyksestä syntyvä riemu jaetaan samanhenkisille. Akateeminen maailma ja insinööriura vaihtuivat lopullisesti kaukomatkayrittäjyyteen.

Lattareista aukesi koko maailma

Tero perusti Matkatoimisto Aventuran vuonna 2000. Hän työskenteli Havannasta käsin ja laajensi nopeasti Aventuran matkatarjonnan kattamaan koko Latinalaisen Amerikan. Suomeen hän palasi kesällä 2002, jolloin myös avattiin Aventuran ensimmäinen katutason toimisto Helsingin keskustaan osoitteeseen Lönnrotinkatu 9.

Heti alkumetreistä lähtien oli selvää, että Aventura keskittyy tarjoamaan kaukomatkakokemuksia erityisesti suomalaisille asiakkaille. Kohdealue laajeni edelleen talvesta 2002–2003 Kaakkois-Aasiaan ja Himalajan vuorille, seuraavana talvena Afrikan safarimatkoihin ja Kilimanjaron vaelluksiin.

Alkuvuosina valtaosa Aventuran asiakkaista matkusti suomalaisien matkanjohtajien opastamilla kiertomatkoilla. 2010-luvun alussa, kasvaneiden asiantuntijaresurssien myötä, Aventura ryhtyi tuottamaan mittatilaustyönä asiakkaiden toiveiden mukaisia kaukomatkoja. Räätälöityjen matkojen osuus liikevaihdosta on viime vuosina ohittanut opastetut pienryhmämatkat.

Tämän päivän Aventura on edelleen yksityinen, laadukkaisiin matkatuotteisiin erikoistunut asiantuntijayritys. Suomalaisten matkanjohtajien opastamia kiertomatkoja on tarjolla yli 120 itsenäiseen valtioon. Vuosittain asiakkaitamme vierailee yli 130 valtiossa ympäri maailman. Kaukokohteiden lisäksi tarjontaamme kuuluu harkittu valikoima Euroopan matkatuotteita, kuten jäätikkö- ja vuorivaelluksia sekä viini-, ruoka-, hyvinvointi- ja luksusmatkoja.

12 matka-asiantuntijan palvelutoimistomme sijaitsee Helsingin keskustassa, kulttuurihistoriallisessa Kotka Apteekin entisessä katutason avarassa kulmahuoneistossa. Samassa korttelissa ja samassa osoitteessa Lönnrötinkatu 9 aloitimme taipaleemme 2000-luvun alussa. On upeaa, että olemme saaneet viedä suomalaisia maailmalle jo 24 vuoden ajan.