Reilusti maailmalla – kestävän matkailun tuoteperhe

Suhtaudumme Aventurassa intohimoisesti kulttuuri- ja luontokohteisiin. Tämän intohimon haluamme jakaa myös sinun kanssasi. Kannamme huolta kohteiden hyvinvoinnista sekä säilymisestä paikallisille ja tuleville sukupolville. Pyrimme huolehtimaan, että jalanjälkemme on mahdollisimman positiivinen jokapäiväisessä arjessa ja yhteistyökumppaneiden kautta kohdemaissa. Jokainen kauttamme tehty matka tekee jo jollakin tasolla hyvää ja haluamme kannustaa sinuakin liittämään matkaasi tiedostavan sekä tarkoituksellisen hyvän tekemisen.

Reilusti Maailmalla -matkojen yksityiskohdat ovat tarkoin harkittuja. Olemme huomioineet vaikutukset luontoon ja paikalliseen väestöön niin ohjelmassa, majoitusten ja aktiviteettien valinnassa kuin kohteessa liikkuessasi. 

Jokainen hotelli on huolella valittu kestävien periaatteiden mukaan. Valitut hotellit ovat perhehotelleja, joiden tulot menevät suoraan paikallisyhteisöön tai osana kestävien periaatteiden ohjelmia ympäri maailmaa. 

Lentoyhtiön valinta on tärkeä osa ilmastotehokasta matkustamista. Uusi kalusto, jossa on kevyemmät istuimet tai uudet tarjoiluvaunut, keventävät huomattavasti koneiden painoa ja näin ollen myös vähentävät päästöjä. Lennot valitaan mahdollisimman suoraa yhteyttä käyttäen valittuun kohteeseen. Matkapakettimme hintaan sisältyy lentomatkan kompensaatiomaksu kohdistettuna lentopäästöihin tai avustuskohteisiin. Olemme myös pyrkineet minimoimaan lentojen määrää paikan päällä ja käyttämään esimerkiksi junia, kun se on mahdollista.

Valitsemamme yhteistyökumppanit osallistuvat vahvasti omassa kotimaassaan suojelutyöhön sekä paikallisyhteisöjen hyvinvointiin. Olemme kiinnittäneet erityistä huomioita kumppaneiden arvoihin ja toimintatapoihin – he ovat osa paikallista kulttuuria ja tekevät yhteistyötä paikallisten yhteisöjen kanssa. Useilla heistä on käynnissä monia projekteja ja osa on saanut kansainvälisestikin arvostettuja sertifikaatteja toiminnastaan. 

Pyrimme varmistamaan, että yhteistyökumppanimme työntekijöillä on turvalliset ja hyvät työolot, ihmisarvoinen kohtelu sekä oikeudenmukainen palkka – sinä saat nauttia lomastasi ilman jatkuvaa miettimistä palvelupalkkion antamisesta, sillä me olemme jo tipit palkkaan sisällyttäneet! Haluamme rohkaista sinua myös kokeilemaan paikallisia ravintoloita ja katukeittiöitä mahdollisuuksien mukaan. Kohteesta riippuen kaikkia aterioita ei siis ole sisällytetty matkapaketin hintaan. 

Jokaisella Reilusti maailmalla -tuoteperheen kaukomatkalla istutetaan taimia yhdessä istutapuita.fi kanssa. Aiheesta voit lukea lisää Vastuullinen matkailu -osiosta.

Suosittelemme sesonkiaikojen ulkopuolella matkustamista, huomionottaen kunkin kohteen sääolosuhteet (sade-, monsuuni- sekä hurrikaanikaudet tai kohtuuttoman kuumat kesäkaudet). Ympäristö kiittää, mitä pidempään olet matkalla, joten näidenkin matkaohjelmien pidentäminen on mahdollista. Kysy ideoita toimistoltamme! 

Reilusti Maailmalla -matkaesimerkit maanosittain