HYVÄ TIETÄÄ AVENTURAN MATKOISTA

1. Yleistä matkoistamme

Opastetuilla matkoilla pienet ryhmät ja suomalainen matkanjohtaja

Opastetuilla kaukomatkoilla on mukanasi aina asiantunteva ja kokenut suomalainen matkanjohtaja. Moni heistä asuu kohdemaassa. Ryhmämme ovat pieniä. Tämä takaa sen, että pääset kokemaan alueen päänähtävyyksien ohella myös paljon aitoa paikallista elämänmenoa. Opastettuja matkoja Aventuralla on tarjolla 90:een itsenäiseen kaukomaahan.

Jos ryhmälähtömme eivät sovi aikatauluihisi tai kuljet mieluummin itseksesi tai omalla porukallasi, räätälöimme matkan omien toiveidesi ja budjettisi mukaisesti. Asiakkaistamme noin puolet lähtevät tällaisille omien toiveiden mukaan suunnitelluille matkoille.

Tarjolla aikaa, palvelua ja kohdeosaamista

Annamme aikaa asiakkaillemme. Vaihtoehtoja rauhassa kartoittamalla syntyy unelmiesi loma. Asiantuntijuutemme hyödyntäminen kannattaa. Erityisesti useampaan kaukokohteeseen suuntautuvalle matkalle lähtiessäsi korostuu osaavan matkanjärjestäjän merkitys.

Sinun ei tarvitse etukäteen arvailla, onko hotelli toiveidesi mukainen tai löydätkö kohdemaasta sen mitä kaipaat. Osaamisemme auttaa sinua säästämään paitsi aikaasi myös rahojasi. Pitkä yhteinen historia ja toimiva kumppanuus kohdemaiden yhteistyöyritysten kanssa pitää hintamme kilpailukykyisinä. Tunnemme kaukomaat erittäin hyvin – henkilökuntamme on tutustunut kohteisiimme itse paikan päällä.

Useat matkatoimistot vähentävät henkilökohtaista palveluaan – Aventura lisää.

Aventura on turvallinen valinta kaukomatkatoimistoksesi

Suunnittelemme matkamme ajatuksella, innostuksella ja suurella sydämellä. Koko Aventuran henkilökunta on paitsi taitavia matka-asiantuntijoita ja kohdeosaajia myös itsekin aktiivisia kaukomatkailijoita. Voit luottaa siihen, että Aventura tarjoaa matkajärjestelyissä parastaan olemalla apunasi ennen matkaa, matkan aikana ja matkan jälkeen. Voit lähteä kanssamme matkalle turvallisin mielin. Aventuran laajat valmismatkavakuudet Kuluttajavirastossa takaavat kuluttajaturvasi. Aventura on yksityisessä, kotimaisessa omistuksessa oleva matkatoimisto – kasvava ja edelleen kehittyvä vakavarainen yritys.Matkan hinta

Internetsivuilla ja matkaohjelmissa esiintyvä hinta on kyseisen matkan kokonaishinta per matkustaja jaetussa 2hh:ssa ja perustuu 01.08.2018 tiedossa olleisiin kustannuksiin. Yhden hengen huoneen lisämaksu ilmoitetaan kunkin matkan kohdalla erikseen.

Matkan hintaan sisältyy

Mikäli muuta ei ole erikseen mainittu, matkan hintaan sisältyy:
• Reittilennot turistiluokassa
• Lentolippuihin matkan varaushetkellä sisältyvät lentokenttäverot
• Mainitut kuljetukset kohdemaissa
• Ilmoitetun tasoiset majoitukset ja ateriat
• Matkaohjelman retket ja aktiviteetit.

Matkan hintaan ei sisälly

Mikäli muuta ei ole erikseen mainittu, matkan hintaan ei sisälly:
• Varauksen käsittelykulu 25 €/hlö
• Mahdolliset kohdemaassa henkilökohtaisesti maksettavat tipit (muun muassa oppaille ja kantajille), maastapoistumismaksut sekä lento kenttäverot, jotka ei sisälly lentolipun hintaan
• Mahdolliset viisumit tai turistikortit
• Erikoismatkatavarat esim. urheiluvälineet
• Mahdolliset kameroiden käyttöä varten säädetyt maksut
• Lisämaksullisiksi ilmoitetut retket sekä matkaohjelmassa mainitsematon ohjelma
• Ateriat, joita ei ole mainittu matkaohjelmassa
• Muut henkilökohtaiset kulut.


Pelisäännöt

Noudatamme Kuluttajaviraston Yleisiä valmismatkaehtoja sekä Aventuran lisä- ja erityisehtoja, jotka korvaavat niiltä osin Yleisten valmismatkaehtojen vastaavat kohdat. 


Varaaminen ja maksaminen

Matkavarauksen tekeminen onnistuu toimistollamme, puhelimitse, sähköpostitse ja internetsivujemme kautta. Varausmaksuna peritään toimistokulu 400 €/hlö ja käsittelykulu 25 €/hlö. Nämä erääntyvät maksettavaksi viikon (7 vrk) kuluttua varauspäivästä. Loppumaksu erääntyy maksettavaksi 35 vrk ennen matkan alkua, mikäli toisin ei ole ilmoitettu. Loppumaksu on matkahinta vähennettynä varaushetkellä maksettu toimistokulu 425 €/hlö.


Maksutavat

Matkan voi maksaa pankin tilisiirtona, käteisellä, lahjakortilla, pankkikorteilla tai seuraavilla luottokorteilla: Visa, MasterCard, American Express ja Diners Club. Maksupalvelulain mukaisesti veloitamme luottokortilla maksamisesta meille aiheutuvat lisäkulut.


Lahjakortti

Matkalahjakortti on mainio lahjavaihtoehto tai yllätys niin ystävälle, rakkaalle kuin perheenjäsenellekin. Voimme myös avata matkalahjatilin esimerkiksi häälahjaa varten. Lisätietoja lahjakorteista saat toimistoltamme.


Matka ilman kaukolentoja

Mikäli haluat itse järjestää lennot kohteeseen, voit ostaa Aventuralta pelkät maapalvelut. Halutessasi voit myös esimerkiksi liittää matkaan työmatkan. Samoin kahden tai useammankin Aventuran kiertomatkan yhdistäminen toisiinsa onnistuu käyttämällä vain yhdet kaukolennot kyseiselle kohdealueelle. Tarkempia tietoja saat toimistoltamme.


Passit ja viisumit

Asiakas on itse vastuussa viisumien hankinnasta. Lisämaksusta Aventura hankkii viisumit puolestasi. Tätä lisäpalvelua varten sinun tulee hyvissä ajoin toimittaa tarvittavat asiakirjat ja valokuvat toimistollemme. Viisumeihin liittyvistä asioista kerromme matkavarauksen yhteydessä. Matkoillamme passin tulee olla voimassa vähintään kuusi kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Passin tulee aina olla täysin ehjä.


Rokotukset

Kohdemaan rokotussuositukset ja -vaatimukset tulee tarkistaa omalta lääkäriltä, terveyskeskuksesta tai matkailulääketieteeseen ja rokotuksiin erikoistuneilta lääkäreiltä. Lisätietoja rokotuksista löytyy myös esimerkiksi sivuilta:

http://www.thl.fi
http://formin.finland.fi


Ennen matkaa

Matkavarauksen jälkeen lähetämme laskut ja tarkemman matkaohjelman ilmoittamaasi osoitteeseen. Maksut suoritetaan tällä sivulla olevien Maksutavat sekä Varaaminen ja maksaminen -kohtien mukaisesti.

Noin kymmenen päivää ennen matkalle lähtöä,lähetämme lentoliput sekä muut matkaa varten tarvittavat asiakirjat. Toimistohenkilökuntamme vastaa mielellään mahdollisiin matkojamme koskeviin kysymyksiin. Vuorivaellusmatkalle osallistuville järjestämme toimistollamme infotilaisuuden ennen matkalle lähtöä


Lentoyhtiöiden etukortit

Huomioithan mahdollisuuden saada etuja hankkimalla käyttämäsi lentoyhtiön etukortti.


Loungekortit

Matkustusmukavuutta lentokentillä tuo pääsy loungetiloihin – korkeamman tason lentoyhtiökortti sekä osa luottokorteista antaa pääsyn loungeihin. Voit myös ostaa erillisen loungekortin, esim. Priority Pass on tällainen.


Tipit

Pienikin tippi on aina tervetullut pienen palkka-tason kohdemaissamme. Tippiä voi jättää hyvästä palvelusta niin tarjoilijoille, hotellien henkilökunnalle kuin paikallisoppaille.


Muutokset

Pidätämme oikeuden hinnan sekä matkaohjelman muutoksiin.


2. Tietoja opastetuista kiertomatkoista

Matkan hintaan sisältyy

Yllä kohdassa 1 esitettyä tietoa täydentäen, suomalaisen matkanjohtajan opastaman matkan hintaan sisältyy:
• Matka pienryhmässä
• Suomalaisen, kohteet hyvin tuntevan matkanjohtajan palvelut kohdemaissa
• Useassa kohteessa myös kohdemaan paikallisoppaan palvelut.


Matkanjohtaja

Kaikkiin opastettuihin kiertomatkoihimme sisältyvät suomalaisen, kohteet hyvin tuntevan matkanjohtajamme palvelut kohdemaissa. Lisäksi kohteissa on useimmiten mukana myös paikallisopas. Monilla matkoilla suomalainen matkanjohtaja on mukana myös jo kaukolennoilla kohteeseen.

Voit tiedustella toimistoltamme mahdollisuutta suomalaisen matkanjohtajan palveluihin myös räätälöidyillä matkoillamme.


1hh-lisä

Esitteessä esitetyt hinnat ovat per henkilö kahden hengen huoneessa majoittuen; yhden hengen huoneen lisämaksu on ilmoitettu kunkin matkan kohdalla erikseen. Pyrimme pitämään tämän lisämaksun mahdollisimman pienenä, jotta yksin matkustavan henkilön matkakustannukset eivät nousisi kohtuuttomasti. Joissakin erityistapauksissa ei yhden hengen huonetta ole välttämättä saatavilla: esim. teltat tai kotimajoitukset. Tarkemmat tiedot on esitetty kunkin matkan kohdalla tässä esitteessä sekä www-sivuillamme.


Nais- tai miespaikka

Yksin matkustavat henkilöt voivat ilmoittaa toimistollemme halukkuudestaan jakaa huone toisen samaa sukupuolta olevan henkilön kanssa, eli esittää toiveen niin sanotusta nais- tai miespaikasta. Toiveen toteutuessa emme veloita 1hh-lisää. Nais- tai miespaikan saatavuutta matkallemme emme voi taata, ja mikäli samaan huoneeseen sovittu toinen yksin matkustava henkilö peruu matkansa, veloitamme huoneeseen jäävältä 1hh-lisän.


Yhdistä matka toiseen

Matkojemme tarkkaan pohdittu aikataulutus mahdollistaa monien eri kiertomatkojen yhdistämisen laajemmaksi kokonaisuudeksi. Useammankin kiertomatkan yhdistäminen toisiinsa onnistuu käyttämällä vain yhdet kaukolennot kyseiselle kohdealueelle.


Lisäpäivät

Käytämme kaikissa matkoissamme reittilentoja, joten lisäpäivien järjestäminen matkan alkuun, loppuun tai molempiin on täysin mahdollista. Jos omat aikataulusi ja matkabudjettisi mahdollistavat ottamaan lisäpäiviä kiertomatkan yhteyteen, mekin mielellämme olemme joustavia ja räätälöimme hyvän lisäpäiväehdotuksen. Lisäpäivien palvelut toteutetaan englannin kielellä. Esitteen matkasivuilla oleviin laatikoihin on listattu esimerkkejä. Kysy lisätietoja toimistoltamme.