• OPASTETTU KIERTOMATKA
  Itärannikon kiertomatka, Yhdysvallat ja Kanada
 • OPASTETTU KIERTOMATKA
  Itärannikon kiertomatka, Yhdysvallat ja Kanada
 • OPASTETTU KIERTOMATKA
  Itärannikon kiertomatka, Yhdysvallat ja Kanada
 • OPASTETTU KIERTOMATKA
  Itärannikon kiertomatka, Yhdysvallat ja Kanada
Opastetut kiertomatkat / Yhdysvallat

Yhdysvallat ja Kanada: Itärannikon kiertomatka

Yhdysvallat | Kanada  
Washington | New York | Niagaran putoukset | Toronto

Tällä kulttuurintäyteisellä matkalla pääsemme kurkistamaan Yhdysvaltojen historiaan. Vierailemme ensin Washingtonissa sekä New Yorkissa, joissa pääsemme rauhassa syventymään mielenkiintoisiin nähtävyyksiin ja museoihin. Matkalla Kanadan Torontoon pysähdymme Niagaran putouksille ihastelemaan tätä vaikuttavaa luonnonnähtävyyttä. Tämä tarjoaa mukavasti vaihtelua kaupunkipäivien väliin. Päätämme kierroksemme Kanadan suurimpaan kaupunkiin, Torontoon. Siellä saamme kokea paitsi tämän kaupungin päänähtävyydet, nauttia myös mainioista ravintoloista ja rennosta ilmapiiristä.

Seuraavan matkan matkanjohtajana toimii Tuomo Vauhkonen.

Matkan kesto
10 päivää, perillä 8 yötä
Matkan hinta
4 490 €
1hh-lisä 990 €
Lähdöt
 • 30.9.2024–9.10.2024
VARAA MATKA
 •  
  Sami Blomberg
KYSY MATKASTA - VARAA TAPAAMISAIKA

Matkainfo

Matkaohjelma

Päivä 1 | Helsinki Washington
Päivä 2 | Washington
Päivä 3 | Washington New York
Päivät 4–5 | New York
Päivä 6 | Niagaran putoukset
Päivä 7 | Niagaran putoukset Toronto
Päivä 8 | Toronto
Päivät 9–10 | Toronto Helsinki

Matkan erityispiirteet

• Matka ei sisällä raskaita kävelyosuuksia ja näin ollen osallistuminen ei vaadi hyvää fyysistä kuntoa.

Lennot
Helsinki – Chicago 13.55–15.20
Chicago – Washington 19.15–22.15
Toronto – Lontoo 18.30–06.40
Lontoo – Helsinki 08.25–13.20
Kaukolennot Finnair / American Airlines / British Airways

* Huom. Muutokset lentoaikatauluihin ja -reititykseen mahdollisia. Kysythän myös Suomen sisäisiä liittymälentoja toimistoltamme.
Hintaan sisältyy
- Reittilennot economy-luokassa lentoihin sisältyvine veroineen
- Ohjelman mukaiset majoitukset ja ateriat
- Kaikki kuljetukset ja matkaohjelmassa mainitut retket
- Suomenkielisen matkanjohtajan ja paikallisten oppaiden palvelut kohdemaassa
- Suomenkielinen hätäpäivystyspalvelu (24/7) matkan aikana
- Puuntaimen istutus (yhteistyössä istutapuita.fi kanssa).
Hintaan ei sisälly
- Käsittelykulu 35 €/hlö
- Matkavakuutus
- Viisumit
- Koronavirustestit ja -todistukset
- Mahdollisesti vaadittavat rokotukset ja/tai lääkkeet (esim. keltakuumerokotus)
- Mahdolliset maastapoistumismaksut
- Henkilökohtaiset kulut kuten tipit
- Muu mainitsematon.

* Jos kysymyksiä herää kohdekohtaisista matkadokumenttivaatimuksista (viisumit, rokotustodistukset yms.), toimistotiimimme vastaa mieluusti.

Päiväohjelma

Päivä 1 | Helsinki - Washington DC
Holiday Inn Key Bridge | E
Lennämme Chicagon kautta, Washingtoniin. Laskeudumme illalla, jonka jälkeen meillä on kuljetus hotellille.

Päivä 2 | Washington DC
Holiday Inn Key Bridge | A
Tänään tutustumme Washingtoniin kaupunkikierroksella. Päivän aikana näemme muun muassa Valkoisen Talon, Washington-monumentin, FBI:n päämajan, Lincoln muistomerkin sekä Martin Luther King Jr. muistomerkin. Innokkaimmat voivat kiertoajelun jälkeen jäädä tutustumaan kaupungin lukuisiin museoihin. Esimerkiksi luonnonhistoriallinen museo National Museum of Natural History on yksi maan suosituimmista.

Päivä 3 | Washington DC - New York City
Hampton Inn Manhattan / Times Square South | A
Aamiaisen jälkeen bussikuljetus New Yorkiin, jossa loppupäivä vapaata aikaa. Majoitumme Manhattanin keskustan tuntumaan jossa palvelut ja moni nähtävyys on kävelyetäisyydellä.

Päivä 4 | New York City
Hampton Inn Manhattan / Times Square South | A
Päivän aikana tutustumme New Yorkin päänähtävyyksiin kaupunkikierroksella. Näemme muun muassa Rockefeller centerin, 5th Avenuen, Central Parkin sekä Empire State buildingin. Kierroksen jälkeen vapaata aikaa.

Päivä 5 | New York City
Hampton Inn Manhattan / Times Square South  | A
Tämä päivä on varattu omatoimiselle tutustumiselle tähän sykkivään kaupunkiin. Halukkailla on mahdollisuus ottaa osaa myös lisämaksullisille retkille. Vaihtoehtoina esimerkiksi retki Vapauden Patsaalle, vierailu NBC studioilla tai helikopterilento Manhattanin yllä. Myös päiväretki viereiseen Brooklynin kaupunginosaan on mahdollinen.

Päivä 6 | New York City - Niagaran putoukset
Hotel Holiday Inn Niagara | A
Tämän päivän vietämme tien päällä ja ylitämme rajan Kanadan puolelle. Illan suussa saavumme Niagaran putouksille, joita saamme ihastella upeassa iltavalaistuksessa.

Päivä 7 | Niagaran putoukset - Toronto
Hotel Holiday Inn Toronto downtown | A
Aamulla meillä on aikaa katsella putouksia päivän valossa ennen kuin jatkamme matkaamme kohti Torontoa. Saavumme kaupunkiin iltapäivällä, jonka jälkeen vapaata aikaa.

Päivä 8 | Toronto
Hotel Holiday Inn Toronto downtown | A
Tänään näemme Toronton päänähtävyyksiä kiertoajelulla. Näemme muun muassa Royal Ontario museon, Pohjois-Amerikan korkeimman rakennuksen yli 500 metriä korkean CN Towerin, Chinatownin, Yonge-Dundas aukion sekä Hockey Hall of Famen jossa on nähtävillä myös suomalaisten jääkiekkoilijoiden saavutuksia. Loppupäivä on vapaata aikaa.

Päivät 9-10 | Toronto - Helsinki | A
Päivä aikaa vielä viettää omatoimista lomaa kaupungissa. Toronto on eri kansojen ja kulttuurien sulatusuuni ja tarjolla on laaja kirjo erinomaisia ravintoloita. Lentokentälle siirrymme alkuillasta. Lennot Lontoon kautta Suomeen, jonne saavumme seuraavana päivänä.

Ateriat:
A = Aamiainen x 8
E = Ei aterioita

 

Kohde-esittelyt

 

Yhdysvallat
Pinta-ala
9 826 630 km²

Asukasluku
332 639 102 (arvio 7/2020)

Pääkaupunki
Washington DC

Kieli
Englanti, espanja

Uskonto
51,3 % on protestantteja , 23,9 % katolilaisia, uskontokuntiin kuulumattomia 12,1 ja 1,7 % juutalaisia

Hallitusmuoto
Liittovaltio

Maailman kolmanneksi suurin valtio koostuu 50 osavaltiosta. Yhdysvaltojen ilmasto on monimuotoinen. Etelässä ilmasto on lämmin ja kasvillisuus on trooppista. Itärannikolla sateet ovat kesäaikaan yleisiä. Länsirannikolla sateet puolestaan sijoittuvat loka-maaliskuulle. Maatalouden suurimpia tuotteita ovat maissi, vehnä ja puuvilla. Yhdysvallat on suosittu kohde matkailijoiden keskuudessa. Valtion sisään mahtuu sekä monet miljoona kaupungit, että upeat luonnonpuistot ja rantakohteet.

Yhdysvalloista löytyy jokaiselle matkailijalle se omanlainen kohde. On suurkaupunkien kuhinaa, upeita rantakohteita, kiehtovia kansallispuistoja, viinialueita, aavikkoa, vuoristoa, hyvää golfia ja laskettelurinteitä. Suuntaisiko sinun seuraava lentosi Atlantin yli Yhdysvaltoihin?


New York

New York sijaitsee Yhdysvaltain koillisrannikolla Hudson-joen suulla. New Yorkin metropolialueeseen kuuluu kolme saarta, Manhattan, Staten Island ja läntinen Long Island, sekä niiden kaupunginosat Brooklyn, New Jersey, Queens ja Bronx. Kaupunki on Yhdysvaltojen runsasväkisin ja tiheimmin asutettu, sekä merkittävä median, kulttuurin, ruoan, muodin, taiteen ja talouden keskus. Kaupungin tunnetuimmat nähtävyydet ovat muun muassa Empire State Building, Vapauden patsas, Broadway, Central Park sekä Metropolitan- ja Guggenheim-museot. New York on erittäin kansainvälinen ja kaupunki viehättääkin matkustajia värikkään kulttuurinsa ansiosta.

Kanada

Flag of Canada

Pinta-ala
9 984 670 km²

Asukasluku
37 694 085 (arvio 7/2020)

Pääkaupunki
Ottawa

Kieli
Englanti ja ranska

Päätuotteet
Kulkuneuvot, teollisuuskoneisto, lentokoneet, mineraalit, muovi, sellu, puutavara ja sähkö.

Hallitusmuoto
Parlamentaarinen demokratia, liittovaltio

Kanada on Kansainyhteisöön kuuluva liittovaltio Pohjois-Amerikassa. Ainoa maarajanaapuri on Yhdysvallat, johon Kanada rajoittuu etelässä ja Alaskan osavaltioon luoteessa. Kanada on pinta-alaltaan maailman toiseksi suurin valtio. Paleointiaanit saapuivat Kanadaan noin 16 000 vuotta sitten, ja nykyisten inuitien edeltäjä Thulen kulttuuri muodostui noin vuonna 1000. Viikingit asuttivat itärannikkoa hetkellisesti samoihin aikoihin, mutta Kanadan varsinaisesti löysi John Cabot tai Jacques Cartier. Ranska alkoi asuttaa maata 1530-luvulla ja Britannia kiinnostui alueesta sen turkismaiden ansiosta. Hudson’s Bay Company hallitsi pitkään suurta osaa Kanadasta, ja Ranska menetti 1763 Kanadan Britannialle. Kanada itsenäistyi 1931 ja on sen jälkeen toiminut aktiivisesti kansainvälisissä järjestöissä, muun muassa YK:n ja Naton perustamisessa.

Kanadan kiehtovat kaupungit Vancouver, Toronto, Montreal ja Quebec ovat olleet monen matkaajan listalla, mutta kuitenkin jääneet vielä käymättä. Kanadan kansallispuistot ovat luontomatkaajan unelma – on laajoja suojelualueita, joissa saat kulkea ilman väentungosta.


Toronto

Toronto on Kanadan suurin kaupunki ja Ontarion provinssin pääkaupunki. Monikulttuurinen kuuden miljoonan asukkaan kaupunki on musiikin ja teatterin keskus, joiden lisäksi kaupungissa tuotetaan monia elokuvia sekä televisio-ohjelmia. Suurkaupungissa sijaitsee useiden yritysten päämajoja sekä useita yliopistoja. Toronto on tunnettu pilvenpiirtäjistään, joista CN Tower on kaupungin sekä koko läntisen pallonpuoliskon korkein tornirakennelma. Toronton suosituimpiin aktiviteetteihin kuuluu päiväretki upeille Niagaran putouksille, jotka avautuvat kauniisti Kanadan puolelta. Kaupungin nähtävyyksiin kuuluvat mm. Ripley’s Aquarium, Royal Ontario Museum, Hockey Hall of Fame sekä Distillery Historic District. Shoppailla voi esimerkiksi St. Lawrence Marketissa sekä Eaton Centressä.

Huomioitavaa

Yhdysvallat - huomioitavaa

Viisumi
Passin tulee olla voimassa matkan ajan. Matkailija ei tarvitse viisumia alle 3kk vierailuun. Suomen kansalaisella tulee kuitenkin olla voimassa oleva sähköinen matkustuslupa ESTA. Hakemus täytetään Yhdysvaltain rajaviranomaisten www-sivulla, jolle pääset tästä. ESTA maksaa 21 USD / hlö ja on voimassa 2 vuotta kerrallaan. 21.1.2016 voimaan astuneen määräyksen mukaan matkustajat, jotka ovat vierailleet 1.3.2011 jälkeen Kuubassa, Irakissa, Iranissa, Syyriassa, Somaliassa, Jemenissä, Libya tai Sudanissa tarvitsevat viisumin matkustaessaan USA:han. Tämä koskee myös näiden maiden kaksoiskansalaisia. Kyseisille matkustajille ei riitä enää sähköinen matkustuslupa ESTA.

Vakuutus
Jokaisella matkalle osallistuvalla tulee olla voimassaoleva matkavakuutus, joka kattaa sairastapauksessa tai muussa vastaavassa tarpeessa terveydenhoitokulut. Tarkistathan oman vakuutuksesi voimassaolon sekä vakuutuksen peruutusturvan ehdot.

Huomioithan matkasi erikoisluonteen ja tarkistat vakuutuksen kattavuuden myös siltä osin. Monissa kohteissa vakuutuksen tulee olla voimassa myös yli 3000 metrin korkeudessa liikuttaessa ja tällöin kattaa myös vuoristotauti.

Monilla vaellus- tai sukellusmatkoilla tarvitaan laajempi vakuutus, joka kattaa esim. sukeltamisen tai jäätiköllä liikkumisen. Tarkistathan vakuutuksesi sisällön vakuutusyhtiöstäsi.

Rokotukset
Tarkista rokotusvaatimukset terveyskeskuksestasi tai www.rokote.fi

Ilmasto
Yhdysvalloissa ilmasto vaihtelee todella paljon alueittain ja maassa esiintyy lähes kaikki ilmasatotyypit. Lauhkea ilmasto vallitsee suurimmalla osaa maata, mutta esimerkiksi Floridassa ja Havaijilla vallitsee trooppinen ilmasto ja Alaskassa arktinen ilmasto. Maassa esiintyy myös erilaisia sääilmiöitä kuten tornadoja ja hurrikaaneja. Hurrikaanikausi on Atlantin alueella kesä-syyskuun välisenä aikana. Arizona on yksi kuumimmista paikoista jossa lämpötila saattaa nousta 50 asteeseen.

Valuutta
Yhdysvaltojen dollari (USD). Tarkista kohdemaiden kurssi www.forex.fi

Tipit
Useimmiten ravintoloissa odotetaan 15-20% juomarahaa.

Ruoka ja juoma
Yhdysvaltalainen keittiö on monimuotoinen ja saanut vaikutteita niin intiaanien kuin eri puolilta maailmaa tulleiden siirtolaistenkin ruokakulttuureista. Ruoanvalmistusperinteet sekoittuvat yhdysvaltalaisessa keittiössä ja ruokalajit voivat vaihdella eri osavaltioissa. Atlantin rannikolla syödään enemmän mereneläviä, kuten eri kalalajeja ja äyriäisiä. Kun taas mm. Texasissa kasvatetaan karjaa, jota käytetään ravinnoksi. Jambalaya on kotoisen New Orleansista, kun taas vaahterasiirapilla maustetut pavut ovat tyypillistä Bostonin ruokaa. Erityisesti italialaiset ja kiinalaiset siirtolaiset kehittivät uusia amerikkalaisia versioita kotimaidensa ruokalajeista. Yhdysvaltalainen keittiö on tunnettu myös pikaruoastaan, kuten hampurilaiset, barbecue- ruoka, makaroni- juustopaistos sekä jälkiruoista tunnettu omenapiirakka. Suurimman osan yhdysvaltojen viinista tuottaa Kalifornia, tärkeimmät rypälelajikkeet ovat merlot, zinfandel, cabernet Sauvignon sekä chardonnay. Vesijohtovesi on useissa kaupungeissa juomakelpoista.

Turvallisuus
Pysyttelemme matkamme aikana turvallisilla alueilla, mutta yleistä varovaisuutta kannattaa noudattaa koko matkan ajan. Kysythän ajankohtaiset tiedot matkanjohtajalta ja paikalliselta oppaalta. Lisätietoja maassa matkustamisesta saat ulkoministeriön
matkustustiedotteesta.

Matkapuhelimet
Selvitä matkapuhelimesi kuuluvuus operaattoriltasi. Yhdysvaltojen suuntanumero on +1.

Sähkövirta
Yhdysvaltojen sähkövirta on 120 V. Suomalaiset laitteet tarvitsevat adapterin.

Aikaero
Yhdysvalloissa on käytössä yhdeksän aikavyöhykettä. Amerikan mantereen osavaltioiden aikaero Suomeen on -7/-10 tuntia.

Valmistaudu huolellisesti ja pakkaa kevyesti
Jokainen kilo vähemmän matkatavaraa pienentää kuljetusvälineen polttoaineen kulutusta. Useamman matkustajan kohdalla tällä voi olla merkittävä vaikutus. Henkilökohtaista hygieniaa varten kannattaa pakata mukaan matkakokoja tai näytepakkauksia, jotka paitsi säästävät tilaa myös painoa. Näiden kohdalla on kuitenkin hyvä huomioida mahdollinen aiheutuva jätteen määrä. Kohteesta riippuen on tärkeää ottaa huomioon myös paikallinen vesitilanne – tarvittaessa kannattaa suosia esimerkiksi hiustuotteita, jotka eivät vaadi huuhtelua.

Matkadokumentit ja -lukeminen elektronisessa muodossa säästävät tilaa ja painoa. Elektronisten laitteiden latausta varten on saatavilla esimerkiksi aurinkokennolla toimivia varavirtalähteitä. Esimerkiksi jalkineet vievät usein runsaasti tilaa matkalaukussa ja kerryttävät helposti laukun painoa. Mieti, mitä varusteita todella tarvitset matkaa varten ja jätä ylimääräiset tavarat kotiin.

Hiilijalanjäljen kompensointi
Monilla lentoyhtiöillä on tarjolla tapoja joilla voit kompensoida lennoistasi aiheutuvan hiilijalanjäljen. Myös osa yhteistyökumppaneistamme tarjoaa mahdollisuutta kompensoida hiilijalanjälkeä ja tehdä hyvää kohteessa. Lisätietoja saat toimistoltamme.

Ympäristöystävällinen matkailu
Yritämme toimia ekologisten periaatteiden mukaan ja kunnioittaa paikallisia ihmisiä, tapoja sekä eläimistöä kaikilla matkoillamme säästääksemme nämä elämykset myös muillekin.

Aventuran vinkit kestävään ja reilumpaan matkailuun.

Kanada - huomioitavaa

Viisumi
Kanadaan lentäen saapuvilta matkustajilta vaaditaan 15.3.2016 alkaen sähköinen matkustuslupa, eTA. Matkustuslupa anotaan ja maksetaan internetissä, jonne pääset tästä linkistä. Lupa on hinnaltaan noin 7CAD ja voimassa passin voimassaoloajan, kuitenkin enintään 5 vuotta.

Passin tulee olla voimassa vähintään 6 kk maasta poistumisen jälkeen.

Vakuutus
Jokaisella matkalle osallistuvalla tulee olla voimassa oleva matkavakuutus, joka kattaa sairastapauksessa tai muussa vastaavassa tarpeessa terveydenhoitokulut. Tarkistathan oman vakuutuksesi voimassaolon sekä vakuutuksen peruutusturvan ehdot. 

Huomioithan matkasi erikoisluonteen ja tarkistat vakuutuksen kattavuuden myös siltä osin. Monissa kohteissa vakuutuksen tulee olla voimassa myös yli 3000 metrin korkeudessa liikuttaessa ja tällöin kattaa myös vuoristotauti.

Monilla vaellus- tai sukellusmatkoilla tarvitaan laajempi vakuutus, joka kattaa esim. sukeltamisen tai jäätiköllä liikkumisen. Tarkistathan vakuutuksesi sisällön vakuutusyhtiöstäsi.

Rokotukset 
Tarkista rokotusvaatimukset terveyskeskuksestasi tai www.rokote.fi

Ilmasto
Ilmasto on maassa todella vaihteleva. Suurimmassa osin maata vallitsee subarktinen ilmasto. Siellä talvet ovat todella kylmiä ja kesät viileitä. Eteläosassa ja tasankoalueella on mannerilmasto. Talvella lähes koko maassa on ilma pakkasen puolella. Länsirannikko on poikkeuksena.

Matkustussesongit
Jos matkustaa Kanadaan laskettelemaan, niin matka kannattaa ajoittaa talvelle tai alkukeväälle. Retkeilijöille parasta aikaa on kesäkuusta elokuuhun ulottuva kesäkausi. Esimerkiksi Torontossa sää on Helsingin kaltainen. 

Valuutta
Kanadan dollari (CAD). Tarkista kohdemaiden kurssi www.forex.fi

Tipit
Tarjoilijat odottavat 15-20 % juomarahaa. Hotellin työntekijöille voi tipata 1-2 dollaria. Takseissa on tapana antaa 10-15 % juomarahaa.

Matkapuhelimet
Selvitä matkapuhelimesi kuuluvuus operaattoriltasi. Kanadan suuntanumero on +1.

Sähkövirta
Kanadan sähkövirta on 120 V. Suomalaiset laitteet tarvitsevat adapterin.

Aikaero
Kanadassa on käytössä kuusi aikavyöhykettä. Aikaero Suomeen on -5,5/-10 tuntia.

Turvallisuus
Kanada on turvallinen maa. Lisätietoja maassa matkustamisesta saat ulkoministeriön matkustustiedotteesta.

Ruoka ja juoma
Kanadalainen keittiö vaihtelee alueiden mukaan. Pääsääntöisesti englanninkielisen Kanadan perinteinen keittiö on hyvin samanlainen kuin brittiläinen ja yhdysvaltalainen keittiö, kun taas ranskankielisen Kanadan keittiö perustuu enemmän ranskalaiseen keittiöön. Ruokakulttuurissa hyödynnetään kauden sesongit. Terveellinen ruokavalio on tyypillistä Kanadalaisille. Meren läheisyydessä syödään paljon turskaa, hummeria sekä chionoecetes- rapuja. Ranskalaisuus näkyy Quebecin ruokakulttuurissa, osavaltio on myös maailman suurin vaahterasiirapin tuottaja. Ontario on Kanada pienoiskoossa, ja siellä yhdistyvät monien eri alueiden ruoat. Albertassa tuotetaan suurin osa Kanadan naudanlihasta. Manitobassa näkyy itäeurooppalaisia vaikutteita, ja sinne on tullut heidän mukanaan muun muassa makkaroita ja pierogeita (keitinpiiraita). Alkuperäisasukkaiden keittiö on omanlaisensa, ja esimerkiksi inuteilla on useita eksoottisempia ruokalajeja, kuten valaanihosta tehty maktaag. Perinteisiä kanadalaisia ruoan raaka- aineita ovat muun muassa marjatuomipihlajan marja, mustikka, karibu, lohi, vaahterasiirappi sekä paikalliset oluet, viinit ja juustot. Vesijohtovesi on useissa kaupungeissa juomakelpoista.

Valmistaudu huolellisesti ja pakkaa kevyesti
Jokainen kilo vähemmän matkatavaraa pienentää kuljetusvälineen polttoaineen kulutusta. Useamman matkustajan kohdalla tällä voi olla merkittävä vaikutus. Henkilökohtaista hygieniaa varten kannattaa pakata mukaan matkakokoja tai näytepakkauksia, jotka paitsi säästävät tilaa myös painoa. Näiden kohdalla on kuitenkin hyvä huomioida mahdollinen aiheutuva jätteen määrä. Kohteesta riippuen on tärkeää ottaa huomioon myös paikallinen vesitilanne – tarvittaessa kannattaa suosia esimerkiksi hiustuotteita, jotka eivät vaadi huuhtelua.

Matkadokumentit ja -lukeminen elektronisessa muodossa säästävät tilaa ja painoa. Elektronisten laitteiden latausta varten on saatavilla esimerkiksi aurinkokennolla toimivia varavirtalähteitä. Esimerkiksi jalkineet vievät usein runsaasti tilaa matkalaukussa ja kerryttävät helposti laukun painoa. Mieti, mitä varusteita todella tarvitset matkaa varten ja jätä ylimääräiset tavarat kotiin. 

Hiilijalanjäljen kompensointi
Monilla lentoyhtiöillä on tarjolla tapoja joilla voit kompensoida lennoistasi aiheutuvan hiilijalanjäljen. Myös osa yhteistyökumppaneistamme tarjoaa mahdollisuutta kompensoida hiilijalanjälkeä ja tehdä hyvää kohteessa. Lisätietoja saat toimistoltamme.

Ympäristöystävällinen matkailu
Yritämme toimia ekologisten periaatteiden mukaan ja kunnioittaa paikallisia ihmisiä, tapoja sekä eläimistöä kaikilla matkoillamme säästääksemme nämä elämykset myös muillekin.

Aventuran vinkit kestävään ja reilumpaan matkailuun.

 • Yhdysvallat_ita/Niagara
 • Yhdysvallat_ita/USAAAA-2
 • Yhdysvallat_ita/USAAAA-3
 • Yhdysvallat_ita/USAAAA-4
 • Yhdysvallat_ita/USAAAA
 • Yhdysvallat_ita/nyki2
 
 
 

Haluatko matkaasi lisäpäiviä?

• Karibian saaret

... Tiedustele toimistoltamme lisäpäivien hintaa ja tarkempia tietoja.


Tämänkin matkan voimme räätälöidä sinulle tai keräämällesi ryhmälle haluamaasi ajankohtaan

Myös omalle ryhmällesi voimme järjestää oppaaksi suomalaisen kohdeasiantuntijan. Tiedustele räätälöidyistä matkavaihtoehdoista tarkemmin toimistoltamme.

> Esimerkkejä räätälöidyistä matkoista