Länsi-Kuuban kiertomatka

3 890 €

9 päivää, perillä 7 yötä

Seuraava lähtö

 • 8.12.–16.12.2024
VARAA MATKA

KYSY MATKASTA, VARAA TAPAAMINEN

Matka-asiantuntija
Miia Vilppula

Upea yhdistelmä kaupunkikulttuuria ja Kuuban ainutlaatuista historiaa

Havanna, Cienfuegos, Trinidad ja Santa Clara. Tällä matkalla koet läntisen Kuuban parhaat palat: kuubalaisen musiikin monet rytmit, iloisen elämänmenon, 50-luvun amerikanraudat ja vanhanajan havinaa. Kauniisti ränsistyneet rakennukset ja kuubalainen musiikki ihastuttavat varmasti.

 1. Unescon maailmanperintökohteet Havannan ja Trinidadin vanhakaupunki
 2. Ainutlaatuinen maa, jonka tulevaisuutta ei voi ennustaa... Koe Kuuba nyt!
 3. Kuubalaiset rytmit.
 4. Che Guevaran mausoleum ja vallankumoushistoria
 5. El Nichon vesiputoukset ja Escambrayn vuoriston vehreät maisemat.

Tällä matkalla yövymme 4-5* majoituksissa (paikallisluokitus). Jos haluat muutaman rantapäivän kiertomatkan jälkeen, valitse matka: Länsi-Kuuban kierto + Varadero. rantalomakohteita ovat myös Cayo Guillermo ja Cayo Santa Maria. Kysy lisää toimistoltamme.

Pieni ryhmä (10–18 henkeä) ja kokenut suomalainen matkanjohtaja takaavat sujuvan matkakokemuksen.

Seuraavan lähdön matkanjohtaja Petri Jaakkola.


Saapuminen Kuubaan illalla. Kuljetus ja majoittuminen Havannan keskustahotelliin. 

Majoitus: Iberostar Parque Central

Persoonallinen Havanna huokuu rapistunutta loistoa. Vanha Havanna ja vanhankaupungin leppoisa tunnelma esittäytyvät parhaiten matkanjohtajamme opastamalla kävelykierroksella.

Iltapäivällä tutustumme Callejon de Hamelin alueeseen ja sen taidekeskukseen. Callejon de Hamel on tunnettu joka sunnuntaisesta tapahtumasta, jossa soi elävä Afrokuubalainen musiikki ja jossa tanssitaan pitkin iltapäivää. Alue on silti tutustumisen arvoinen muinakin päivinä.

Illalla mahdollisuus lähteä nauttimaan mukaansatempaavista rytmeistä ja tanssista joihinkin Havannan lukuisista musiikkiklubeista. 

Sisältyy: Aamiainen, lounas

Majoitus: Iberostar Parque Central

Päivä aikaa ainutlaatuiseen Havannaan tutustumiseen.

Mahdollisuus tutustua lisämaksullisilla retkillä Ernest Hemingway Kuuban vuosien kohteisiin tai kruisailla kierros amerikanraudoilla 50-luvun tunnelmissa. Onnistuupahan vaikka kuubalainen kokkauskurssikin tai aktiivisimmille Havannan kierros pyöräillen.

Ja iltaisin soi salsa... esimerkiksi "La Zorra y el Cuervo" -klubilla. 

Sisältyy: Aamiainen

Majoitus: Iberostar Parque Central

Aamiaisen jälkeen noin neljän tunnin ajomatka Santa Claraan, Ernesto ”Che” Guevaran kaupunkiin.

Piipahdamme alkumatkasta Santeria-museossa ja kuulemme hieman tästä afrokuubalaiseen kulttuuriin tärkeänä osana kuuluvasta uskonnosta.

Santa Clarassa vierailu Chen museossa ja mausoleumissa, jonne kuuluisan vapaustaistelijan maalliset jäännökset siirrettiin Boliviasta vuonna 1997. Aukiota hallitsee korkea Che-patsas, jonka jalustaan merkityn Hasta la victoria siempre! -mietelauseen näkee isoin kirjaimin maalattuna myös monen kuubalaisen talon seinässä.

Matka jatkuu etelärannikolle Karibianmeren rantaan, historialliseen Cienfuegosiin. Parin tunnin ajomatkan jälkeen tutustumista tähän kaupunkiin, jota paikalliset kutsuvat etelän helmeksi. Uusklassiset rakennukset sekä pitkät kävelykadut luovat viehättävän tunnelman, mutta kaupunkia sävyttävät myös rytmintäyteiset musiikkipaikat.

Ajomatkan jälkeen halukkailla mahdollisuus jalkojen verryttelyyn ja musiikista nauttimiseen vaikkapa UNEAC - tai Patio de Terry -klubeilla. 

Sisältyy: Aamiainen

Majoitus: Melia San Carlos

Aamupäivällä kävelykierros kauniissa yliopistokaupungissa. Vanha siirtomaahenkinen keskusta henkii entistä vaurautta kauniine rakennuksineen. Iltapäivä omaa aikaa rauhoittua ja nauttia keskustan kävelykadun ja viehättävien aukioiden tunnelmista. 

Halukkaille illalla mahdollisuus lähteä kuuntelemaan sonia ja salsaa vaikkapa Club El Bennyyn. 

Sisältyy: Aamiainen

Majoitus: Melia San Carlos

Aamiaisen jälkeen ajamme lyhyen matkaa Escambrayn vuoristossa sijaitseville upeille El Nichon vesiputouksille nauttimaan vehreistä maisemista ja kristallinkirkkaista vesistä. Nautimme myös lounaan näissä maisemissa ennen matkaa Trinidadin kuvaukselliseen, siirtomaatyyliseen kaupunkiin.

Vietämme iltapäivän tutustuen kaupunkiin. Värikkäät talot sekä energisinä kaikuvat kuubalaiset rytmit luovat kaupunkiin ainutlaatuisen tunnelman.  Ihmiset tervehtivät ystävällisesti istuskellessaan keinutuoleissaan talojensa edessä tai avoimilla patioilla, olohuoneiden ovet ovat auki ja perheet puuhailevat askareissaan. Illalla halukkaat voivat vetreyttää jalkojaan vielä salsan rytmikkäiden tahtien parissa. 

Sisältyy: Aamiainen, lounas

Majoitus: Meliá Trinidad Península

Tänään halukkailla mahdollisuus viettää aikaa kaupungissa omatoimisesti tai lähteä nauttimaan Anconin niemimaan rantaelämästä ja Karibianmeren virkistävästä aallokosta.

Illalla kokoonnumme viettämään iltaa Trinidadiin ja nauttimaan paikallisesta Canchanchara drinkistä. Voimme myös lähteä kuuntelemaan livesalsaa Casa de la Músicaan tai nauttimaan afrokuubalaisesta musiikista El Palenqueen. 

Sisältyy: Aamiainen, illallinen

Majoitus: Meliá Trinidad Península

Aamupäivä vielä aikaa nauttia Varaderon rantamaisemista. Iltapäivällä kuljetus Havannan lentokentälle. Kuljetus kestää n. 5 tuntia. 

Paluulennot.

Sisältyy: Aamiainen

Saapuminen Helsinkiin.

Kauniissa keskuspuistossa Havannan sydämessä sijaitseva Parque Central koostuu kahdesta rakennuksesta, siirtomaajaksosta ja modernista tornista, joita yhdistää tyylikäs maanalainen tunneli. Molemmissa osissa on erilliset aulat, ravintolat ja huoneet.

Aamiaista, lounasta, illallista ja välipaloja voi nauttia monissa kompleksin ravintoloissa, joista jokainen on omistettu eri keittiölle. Molempien osien kattoterassilla on uima-altaat – yksi koko kaupungin kutsuvimmista – ja ne tekevät Parque Centralista houkuttelevan vaihtoehdon niille, jotka haluavat yöpyä kaupungin keskustassa. Huoneissa on ilmastointi, huonepalvelu, kahvinkeitin, hiustenkuivaaja, parveke/terassi, yhdistettävät huoneet, minibaari, puhelin ja concierge-palvelu.

Melia San Carlos on hotelli historiallisessa rakennuksessa Cienfuegoksen keskustassa. Se on yksi Cienfuegosin parhaista.

Hotellissa on uima-allas, baari ja ravintola.

Meliá Trinidad Península sijaitsee Trinidadissa meren rannalla. Hotellista aukeaa upeat näkymät Karibian vesille ja Escambray-vuorille. Viehättävissä huoneissa on ilmastointi, Wi-Fi ja ruokailutilat. Oleskelunsa aikana asiakkaat voivat nauttia herkullisia aterioita ja virkistäviä juomia paikan päällä olevassa ravintolassa ja baarissa. Muita palveluja ovat wellness-keskus, kuntosali ja uima-allas.

LÄHDÖT JA HINNAT

9 päivää, perillä 7 yötä

8.12.–16.12.20243 890 €/hlö
24.3.–1.4.20253 890 €/hlö

Matkan hinta per henkilö jaetussa 2 hengen majoituksessa. Mikäli matkustat yksin, löydät ryhmämatkoiltamme melko varmasti samanhenkistä seuraa. Voit kuitenkin majoittua rauhassa omassa huoneessa lisähintaan.

Oma 1 hengen majoitus +420 €

Matkan hintaan sisältyy

 • Reittilennot economy-luokassa lentoihin sisältyvine veroineen
 • Ohjelman mukaiset majoitukset ja ateriat
 • Kaikki kuljetukset ja matkaohjelmassa mainitut retket
 • Suomenkielisen matkanjohtajan ja paikallisten oppaiden palvelut kohdemaassa
 • Kuubaan tarvittava turistikortti (55 €/hlö)
 • Suomenkielinen hätäpäivystyspalvelu (24/7) matkan aikana
 • Puuntaimen istutus (yhteistyössä istutapuita.fi kanssa).

Matkan hintaan ei sisälly

 • Käsittelykulu 35 €/hlö
 • Matkavakuutus
 • Mahdollisesti vaadittavat rokotukset ja/tai lääkkeet (esim. keltakuumerokotus)
 • Mahdolliset maastapoistumismaksut
 • Henkilökohtaiset kulut kuten tipit
 • Muu mainitsematon.

Lennot

Päivä 1Helsinki → Paris06:30 – 08:55Air France
Päivä 1Paris → Havana13:20 – 17:45Air France
Päivä 8Havana → Paris20:15 – 11:10Air France
Päivä 9Paris → Helsinki19:30 – 23:35Air France

Lentojen aikatauluihin ja reitityksiin voi tulla muutoksia.

Jos tarvitset liittymälennot Suomen sisällä, varmistathan lentoaikataulun toimistoltamme ennen varaamista.

Tällä matkalla huomioitavaa

 • Kuubassa palvelun taso on todella vaihtelevaa, matkaan kannattaa lähteä avoimin mielin.
 • Maassa on pula lähes kaikesta, käyttötavarat ja ruoka mukaanlukien. Tähän kannattaa varautua matkalle pakatessa ja huomioida, ettei kaikkia ruoka-aineita ole saatavilla ravintoloissa ja hotellien aamiaisilla.
 • Peruutusehdot B.

Aventuran lisä- ja erityismatkaehdot / peruutusehdot

×

KYSY MATKASTA, VARAA TAPAAMINEN

Matka-asiantuntija
Miia Vilppula