Matkakohteena Abu Dhabi (Arabiemiraatit)

Opastetut kiertomatkat, suomalainen matkanjohtaja


Abu Dhabi (Arabiemiraatit) pähkinänkuoressa

Abu Dhabi, yksi Arabiemiraateista sekä Arabiemiraattien liiton pääkaupunki, on paitsi urbaanin arkkitehtuurin kaupunki myös kohde täynnä vaikuttavia rakennuksia sekä monia vehreitä puutarhoja ja puistoja. Abu Dhabi on Arabiemiraattien liiton tärkeä hallinnollinen keskus, jossa toimivat monien öljy-yhtiöiden päämajojen lisäksi lähetystöt ja kaupalliset yritykset. Kaupungin kasvu on ollut nopeaa, ja nykyään Abu Dhabi on Dubain tavoin tunnettu vaikuttavista ostosmahdollisuuksistaan ja hienoista hotelleistaan. Kaupungin vaikuttavin nähtävyys on sheikki Zayed Bin Sultan Al Nahyanin mukaan nimetty Suuri Moskeija. Abu Dhabiin on lisäksi tarkoitus kahden vuoden sisällä rakentaa sekä Louvre että Guggenheimin museo.

>> HUOM. Tutustu Abu Dhabin matkapaketteihin Arabiemiraattien sivullamme

Arabiemiraattien liitto
Emiraatteja ovat: Abu Dhabi, Dubai, Sharjah, Ajman, Umm Al Quwain, Ras Al Khaimah sekä Fujairah.

Pinta-ala
83 600 km² (sisältäen noin 200 saarta, 77 700 km² ilman saaria)
Abu Dhabin emiirikunta on 67 350 km² ja Dubain 3 900 km².
97 prosenttia maan pinta-alasta on autiomaata.

Asukasluku
Arviot väkiluvusta vaihtelevat eri lähteiden mukaan: noin 5 – 9 miljoonaa (by 7/2016).

Pääkaupunki
Abu Dhabi

Väestö
Alle 20 prosenttia Arabiemiraattien liiton väestöstä on maan kansalaisia, ja muut ovat ulkomaisia työntekijöitä, joiden tarkka määrä ei ole tiedossa.

Kieli
Virallinen kieli on arabia, ja englanti on yleisesti käytössä erityisesti liike-elämässä.

Uskonto
Virallinen uskonto on islam, ja suuri osa tunnustaa sunni-islamilaisuutta. Maassa asuvat ulkomaalaiset ovat pääosin hinduja, buddhalaisia ja kristittyjä.

Hallitusmuoto
Seitsemän emiirikunnan liittovaltio, jossa presidenttinä toimii suurimman emiirikunnan Abu Dhabin hallitsija ja pääministerinä Dubain hallitsija, joka on samalla varapresidentti.


Abu Dhabi (Arabiemiraatit), yleistä

Vakuutus
Jokaisella matkalle osallistuvalla tulee olla voimassaoleva matkavakuutus, joka kattaa sairastapauksessa tai muussa vastaavassa tarpeessa terveydenhoitokulut. Tarkistathan oman vakuutuksesi voimassaolon sekä vakuutuksen peruutusturvan ehdot. 

Huomioithan matkasi erikoisluonteen ja tarkistat vakuutuksen kattavuuden myös siltä osin. Monissa kohteissa vakuutuksen tulee olla voimassa myös yli 3000 metrin korkeudessa liikuttaessa ja tällöin kattaa myös vuoristotauti.

Monilla vaellus- tai sukellusmatkoilla tarvitaan laajempi vakuutus, joka kattaa esim. sukeltamisen tai jäätiköllä liikkumisen. Tarkistathan vakuutuksesi sisällön vakuutusyhtiöstäsi.

Viisumit
Maahantulon yhteydessä hankittava viisumi on saatavana enintään 90 päivän oleskeluun. HUOM. Passin tulee olla voimassa 6 kk maahan saapumisesta ja passissa ei saa olla Israelin leimaa. Viisumikäytännöt ja -hinnat voivat muuttua ilman etukäteisvaroitusta paikallisista viranomaistahoista riippuen.

Maastapoistumismaksu
Maasta poistuttaessa maksetaan maastapoistumismaksu, joka on noin 8 eur/hlö. Hinnat ja käytännöt voivat muuttua ilman etukäteisvaroitusta.

Valuutta
Dirhami (AED), joka jakautuu 10 filsiin

Rokotukset
Tarkista rokotusvaatimukset terveyskeskuksestasi tai matkailuklinikan rokotusneuvonnasta www.rokote.fi

Turvallisuus
Arabiemiraatit on turvallinen maa. Yleinen varovaisuus ja maalaisjärjen käyttö on kuitenkin koko matkan aikana suotavaa.

Aikaero
+2 tunti Suomen ajasta.

Sähkövirta
Sähkövirta: 220 – 240 V, 50 Hz

Matkapuhelimet
Tarkista puhelimesi kuuluvuus omalta operaattoriltasi.

Tipit
Tippi annetaan hyvästä palvelusta. Tarjoilijoille ja ravintolahenkilökunnalle voi jättää 5-10 % tippiä loppulaskusta, ellei palvelumaksu sisälly laskun hintaan. Laukunkantajille hotelleissa suositellaan annettavaksi noin 1 USD / laukku. Myös oppaille on kohteliasta antaa tippiä, esimerkiksi 5 – 10 USD/päivä.

Ilmasto
Maan ilmasto on lämmin ympäri vuoden. Talvikuukausina marraskuusta maaliskuuhun päivälämpötilat vaihtelevat tavallisesti 25 – 30 asteen välillä ja kesäkuukausina huhtikuusta syyskuuhun 30 – 45 asteen välillä. Rannikkoalueilla ilmankosteus voi kesäkaudella olla lähes 100 prosenttia.

Matkustussesongit
Paras matkustusaika on syys-toukokuussa ja lämpötilat alimmillaan marras-helmikuu (n. 25 astetta). Kesä-elokuussa kuumuus ja kosteus ovat erittäin korkeita. Tämä onkin kohteessa matalasesonkia ja hinnat edullisimmillaan.

Ruoka ja juoma
Vesijohtoveden juomista ei suositella. Kaiken veden ja juoman tulee olla teollisesti pullotettua. Hygienian taso on yleisesti hyvä. Matkailijoille maassa myydään alkoholia ainoastaan hotelleissa.

Ympäristöystävällinen matkailu
Yritämme toimia ekologisten periaatteiden mukaan ja kunnioittaa paikallisia ihmisiä, tapoja sekä eläimistöä kaikilla matkoillamme säästääksemme nämä elämykset myös muillekin.

Aventuran vinkit kestävään ja reilumpaan matkailuun.

Mitä on elämysmatkailu
Vierailemme ajoittain "off the beaten track" -paikoissa, jotka ovat alueita, joille turismi-infrastruktuuria ei ole vielä rakennettu. Näillä alueilla liikumme, asumme ja syömme kuten paikalliset ihmiset. Tämä on paras ja antoisin tapa tehdä tuttavuutta paikallisten kanssa ja nähdä heidän elämää ja kulttuuria. Aikataulumme ja reittimme saattavat muuttua johtuen jokivesien korkeuksista tai muista luontoon, ympäristöön tai yhteiskuntaan liittyvistä syistä.