• Tuvalu
  • Tuvalu

Matkat Tuvalu

Talofa! Tuvalu on täydellinen paikka matkailijoille, jotka etsivät rauhaa ja hiljaisuutta. Tuvalu on Tyynenmeren eteläosan koskematon nurkka, joka tarjoaa rauhallisen ympäristön, joka sopii lepoon ja rentoutumiseen. Tuvalu on tarjoaa klassisen etelämeren kohteen, josta löydät kirkkaan sinisen meren ja taivaan, vaaleat rantahiekat sekä huojuvat palmut.


Tuvalu pähkinänkuoressa

Tuvalu on Kansainyhteisöön kuuluva saarivaltio Tyynellämerellä, se on yksi maailman pienempiä kuningaskuntia. Se sijaitsee puolessavälissä Havaijia ja Australiaa. Tuvaluun kuuluu yhdeksän atollia, joissa on yhteensä 129 saarta. Jokaisella atollilla on koralliriutta. Pääkaupunkina pidetään kolmea eri kaupunkia/kylää riippuen asiayhteydestä. Funafuti on tärkein atolli, Fongafale on tärkein saari ja Vaiaku on tärkein kylä. Maan korkein kohta on vain 5 m korkeudessa ja onkin ennustettu, että vuonna 2100 tämä pieni saarivaltio on asumiskelvoton.

Pinta-ala
26 km²

Väkiluku
11 342 (arvio 7/2020)

Pääkaupunki
Funafuti

Kieli
Tuvalu ja englanti

Valuutta
Tuvalun dollari ja Australian dollari (AUD)

Uskonto
97% kuuluu Tuvalun kirkkoon, joka on protestanttinen kristillinen kirkkokunta. Uskonnollisia vähemmistöjä ovat muunmuassa seitsemännen päivän adventistit 1,4% ja bahá'ít 1%. Uskonto on tärkeässä asemassa etenkin syrjäisemmillä saarilla.

Valtiomuoto
Parlamentaarinen demokratia, perustuslaillinen monarkia


Tuvalu, kuvia kohteesta

  • Tyynimeri/Mikronesia-ja-Polynesia/SPTO_TUV_002_DK_2013-1
  • Tyynimeri/Mikronesia-ja-Polynesia/SPTO_TUV_004_DK_2013-1
  • Tyynimeri/Mikronesia-ja-Polynesia/SPTO_TUV_037_DK_2013-1
 

Tuvalu, yleistä

Viisumit ja maahanpääsy
Suomen kansalainen ei tarvitse viisumia Tuvalulle alle 90 päivän mittaiselle matkalle. Passin tulee olla voimassa 6 kuukautta maasta poistumisen jälkeen.

Vakuutus
Jokaisella matkalle osallistuvalla tulee olla voimassa oleva matkavakuutus, joka kattaa sairastapauksessa tai muussa vastaavassa tarpeessa terveydenhoitokulut. Tarkistathan oman vakuutuksesi voimassaolon sekä vakuutuksen peruutusturvan ehdot. 

Huomioithan matkasi erikoisluonteen ja tarkistat vakuutuksen kattavuuden myös siltä osin.

Monilla sukellusmatkoilla tarvitaan laajempi vakuutus. Tarkistathan vakuutuksesi sisällön vakuutusyhtiöstäsi.

Valuutta
Tuvalun valuutta on Australian dollari (AUD). 1 € on noin 1,55 AUD. Luottokortit eivät käy Tuvalulla.

Rokotukset 
Tarkista, että perusrokotuksesi on voimassa (jäykkäkouristus, polio ja kurkkumätä sekä MPR). Matkalle suositellaan A- ja B-hepatiittirokotuksia.

Tarkista aina rokotusvaatimukset terveyskeskuksesta tai Matkailuklinikan rokotusneuvonnasta www.rokote.fi

Aikaero
10 tuntia

Sähkövirta
Sähkövirta 220 V / 50 Hz. Pistorasiat samanlaisia kuin esim. Australiassa.

Turvallisuus
Pysyttelemme matkamme aikana turvallisilla alueilla, mutta yleistä varovaisuutta kannattaa noudattaa koko matkan ajan. Kysythän ajankohtaiset tiedot matkanjohtajalta ja paikalliselta oppaalta. Lisätietoja maassa matkustamisesta saat Englannin ulkoministeriön matkustustiedotteesta..

Ilmasto
Tuvalulla vallitsee trooppinen ilmasto, sateita on lähes päivittäin. Vuosittainen sademäärä Funafutissa on 3 200 mm ja keskilämpötila 31 astetta. Huhtikuusta lokakuuhun vilvoittavat tuulet helpottavat helteessä oloa. Lähes päivittäiset ukkosmyrskyt ovat upeita mutta eivät kestä kauaa ja eivätkä siten vähennä auringon määrää / päivä. Sateisimpina aikoina mahdollisuus tulviin.

Ruoka ja juoma
Tuvalulaisessa ruokakulttuurissa taarolla (pulaka) on tärkeä asema. Myös leipäpuun hedelmät, kookospähkinät, banaanit ja kala ovat yleisiä. Tuvalulaisia juomia ovat kaleve ja koa, joiden valmistukseen käytetään lähinnä kookospähkinää. Tuvalulla ei ole kovin paljon juomakelpoista vettä, joten kookosmaito on yleinen juoma. Vesijohtoveden juominen ei ole suositeltavaa. Veden ja juomien tulee olla teollisesti pullotettua. Myös hedelmät ja vihannekset on hyvä huuhdella pullotetulla vedellä. Kuumennettua tai tableteilla puhdistettua vettä voi juoda. Uudelleen lämmitettyjä ruokia tulee välttää. Maahantuotuja raaka- aineita ovat riisi ja jauhot sekä pakaste- ja purkkiliha. Tuvalun ainoat ravintolat sijaitsevat kaikki Funafutilla.

Matkustussesongit
Paras matkustusaika on toukokuusta marraskuuhun.

Valmistaudu huolellisesti ja pakkaa kevyesti
Jokainen kilo vähemmän matkatavaraa pienentää kuljetusvälineen polttoaineen kulutusta. Useamman matkustajan kohdalla tällä voi olla merkittävä vaikutus. Henkilökohtaista hygieniaa varten kannattaa pakata mukaan matkakokoja tai näytepakkauksia, jotka paitsi säästävät tilaa myös painoa. Näiden kohdalla on kuitenkin hyvä huomioida mahdollinen aiheutuva jätteen määrä. Kohteesta riippuen on tärkeää ottaa huomioon myös paikallinen vesitilanne – tarvittaessa kannattaa suosia esimerkiksi hiustuotteita, jotka eivät vaadi huuhtelua.

Matkadokumentit ja -lukeminen elektronisessa muodossa säästävät tilaa ja painoa. Elektronisten laitteiden latausta varten on saatavilla esimerkiksi aurinkokennolla toimivia varavirtalähteitä. Esimerkiksi jalkineet vievät usein runsaasti tilaa matkalaukussa ja kerryttävät helposti laukun painoa. Mieti, mitä varusteita todella tarvitset matkaa varten ja jätä ylimääräiset tavarat kotiin.

Hiilijalanjäljen kompensointi
Monilla lentoyhtiöillä on tarjolla tapoja joilla voit kompensoida lennoistasi aiheutuvan hiilijalanjäljen. Myös osa yhteistyökumppaneistamme tarjoaa mahdollisuutta kompensoida hiilijalanjälkeä ja tehdä hyvää kohteessa. Lisätietoja saat toimistoltamme.

Ympäristöystävällinen matkailu
Yritämme toimia ekologisten periaatteiden mukaan ja kunnioittaa paikallisia ihmisiä, tapoja sekä eläimistöä kaikilla matkoillamme säästääksemme nämä elämykset myös muillekin.

Aventuran vinkit kestävään ja reilumpaan matkailuun.