Matkakohteena Armenia

Opastetut kiertomatkat, suomalainen matkanjohtaja

 

Armenia pähkinänkuoressa

Armenia on Aasiassa Mustanmeren ja Kaspianmeren välissä sijaitseva sisämaavaltio. Alue on suurimmaksi osaksi vuoristoista muutamine metsineen. Korkein kohta on 4 090 metriin nouseva Aragats-vuori, eikä mikään osa maassa ole alle 400 metrin korkeudella merenpinnasta. Ararat-vuori on armenialaisille maan symboli, alueen korkein vuori, joka kuului Armeniaan ennen kuin se siirtyi Turkin haltuun vuonna 1915.

Vuonna 301 Armenian kuningaskunnasta tuli ensimmäinen kristinuskon valtionuskonnokseen ottanut maa – 12 vuotta ennen uskonnon virallista tunnustamista Rooman valtakunnassa. Vielä tänäkin päivänä 94,7% armenialaisista kuuluu Armenian apostoliseen kirkkoon.

Maaliskuussa 1922 Armenia liitettiin Neuvostoliittoon ja vuodesta 1936 aina vuoteen 1991 asti maa oli Armenian sosialistinen neuvostotasavalta.

Armeniassa vallitsee äärevä mannerilmasto: talvella on lunta ja kylmää, kesällä lähes trooppisen kuumaa, mutta yöt ovat silloinkin viileitä.

Armenia Flag

 Pinta-ala
29 743 km²

Asukasluku 3 038 217 (7/2018)

Pääkaupunki
Jerevan

Väestö
98 % armenialaisia, muut kurdeja, venäläisiä

Kieli
Armenia

Hallitusmuoto
Tasavalta


Armenia, yleistä

Viisumi
Suomen kansalaiset eivät tarvitse Armeniaan viisumia alle 180 päivän oleskeluun kalenterivuoden aikana. HUOM. Passin tulee olla voimassa 6 kk maahan saapumisesta.

Vakuutus
Jokaisella matkalle osallistuvalla tulee olla voimassaoleva matkavakuutus, joka kattaa sairastapauksessa tai muussa vastaavassa tarpeessa terveydenhoitokulut. Tarkistathan oman vakuutuksesi voimassaolon sekä vakuutuksen peruutusturvan ehdot. 

Huomioithan matkasi erikoisluonteen ja tarkistat vakuutuksen kattavuuden myös siltä osin. Monissa kohteissa vakuutuksen tulee olla voimassa myös yli 3000 metrin korkeudessa liikuttaessa ja tällöin kattaa myös vuoristotauti.

Monilla vaellus- tai sukellusmatkoilla tarvitaan laajempi vakuutus, joka kattaa esim. sukeltamisen tai jäätiköllä liikkumisen. Tarkistathan vakuutuksesi sisällön vakuutusyhtiöstäsi.

Rokotukset
Matkaa varten on hyvä tarkistaa, että seuraavat perusrokotukset ovat voimassa: jäykkäkouristus, polio, kurkkumätä/hinkuyskä. Lisäksi suosittelemme A-hepatiittirokotusta. Lisätietoja rokotuksista saat terveyskeskuksestasi tai osoitteesta www.rokote.fi

Valuutta
Armenian rahayksikkö on dram. 1 € = n. 550 AMD. Valuutanvaihto onnistuu perillä kohteessa.

Aikaero Suomeen
Armenia + 2 h.

Sähkö
220 V

Ilmasto
Kaukasuksen vuoristo on tunnettu erittäin vaihtelevasta ilmastostaan. Talvisin ilma on kirkas, kuiva ja tuulinen. Korkealla lämpötila saattaa laksea aina -20 asteeseen jopa päiväsaikaan. Kesäisin puolestaan esiintyy paljon ukkosmyrsyjä, mutta lämpötila on yleensä miellyttävän korkea.

Ympäristöystävällinen matkailu
Yritämme toimia ekologisten periaatteiden mukaan ja kunnioittaa paikallisia ihmisiä, tapoja sekä eläimistöä kaikilla matkoillamme säästääksemme nämä elämykset myös muillekin.

Aventuran vinkit kestävään ja reilumpaan matkailuun.