Matkakohteena Lesotho

Opastetut kiertomatkat, suomalainen matkanjohtaja

Opastetut aktiivimatkat, englanninkielinen opas

 

Lesotho pähkinänkuoressa

Lesothon kuningaskunta eli Lesotho on vuoristoinen sisämaavaltio eteläisessä Afrikassa. Maa on kokonaan Etelä-Afrikan ympäröimä enklaavi. Suurin osa kuningaskunnan yli kahdesta miljoonasta asukkaasta on basothoja. Lesothosta kaakkoon ovat Lohikäärmevuoret. Lesotho on hyvin suurelta osin sidoksissa Etelä-Afrikkaan. Lähes puolet aikuisista lesotholaismiehistä on töissä Etelä-Afrikassa valkoisten farmeilla, ja valtion talous perustuu enimmäkseen rahoihin, jotka he lähettävät perheilleen.

Flag of Lesotho

Pinta-ala
30 355 km²

Asukasluku
1 962 461 (07/2018)

Pääkaupunki
Maseru

Väestö
Basotho 99 %

Uskonto
80 % kristinusko, 20 % alkuperäisuskonnot

Kieli
Sesotho (virallinen), englanti (virallinen), zulu, xhosa

Hallitusmuoto
Tasavalta


Lesotho, yleistä

Viisumi
Suomen kansalaiset eivät tarvitse viisumia matkustaessaan Lesothoon, jos matka kestää alle 14 päivää. HUOM. Passin tulee olla voimassa 6 kuukautta maahan saapumisesta.

Ilmasto
Lesothon ilmasto on melko leuto verrattuna muuhun Afrikkaan. Talvella on pakkasta ja sataa jopa luntakin. Kesät ovat lämpimät, mutta harvoin tukalan kuumia.

Matkustussesongit
Parasta aikaa matkustaa Lesothoon on helmikuusta lokakuuhun. Silloin sataa vähiten koko maassa ja ilman lämpötila on keskimäärin 25 astetta. 

Ympäristöystävällinen matkailu
Yritämme toimia ekologisten periaatteiden mukaan ja kunnioittaa paikallisia ihmisiä, tapoja sekä eläimistöä kaikilla matkoillamme säästääksemme nämä elämykset myös muillekin.

Aventuran vinkit kestävään ja reilumpaan matkailuun.