Matkakohteena Haiti

Räätälöimme tähänkin kohteeseen Sinulle hyvän matkan. Tiedustele tarkemmin toimistoltamne.


Haiti pähkinänkuoressa

Haiti jakaa Hispaniolan saaren Dominikaanisen tasavallan kanssa, Haitille kuuluu saaren läntisin kolmannes. Valtio sijaitsee Karibian merellä. Se on vanha Ranskan siirtomaa. Haiti itsenäistyi Ranskasta vuonna 1804. Haitista tuli Maailman ensimmäinen musta tasavalta.

Siellä köyhyys näkyy lähes joka puolella maata. Erot rikkaiden ja köyhien välillä ovat maassa suuret. Palkat ovat alhaiset. Haitissa on ollut väkivaltaisuuksia, ja suuria poliittisia ongelmia. Siellä on tehty useita vallankaappauksia 2000 luvun aikana. Se on yksi Latinalaisen Amerikan köyhimmistä valtioista. Haitissa tapahtui vuonna 2010 valtaisa maanjäristys, josta valtio yhä toipuu.

Haitissa on trooppinen ilmasto. Keskilämpötila on 21-27 C. Haitin maasto on kumpuilevaa ja vuoristoista. Useimmissa osissa maata on vuodessa 2 sadekautta. Saari on altis hirmumyrskyille touko- ja lokakuun välisenä aikana.


Pääkaupunki: Port-au-Prince

Väestö: afrikkalaista alkuperää 95 %, muut 5 %

Viralliset kielet: ranska ja kreoli

Uskonto: katolilaiset 80 %, protestantit 16 %, ei mitään tai muuuskonto 4 %. Noin puolet väestöstä harjoittaa voodoota

Väkiluku: 10 788 440 (7/2018)

Valtiomuoto: tasavalta


Haiti, yleistä

Viisumit
Suomen kansalaiset eivät tarvitse viisumia Haitille. 

Ilmasto
Haitin ilmasto on kostea ja kuuma. Keskilämpötila pysyy ympäri vuoden 21-27 asteen välillä. Hurrikaanikausi on Karibian tapaan heinäkuusta lokakuuhun.

Ympäristöystävällinen matkailu
Yritämme toimia ekologisten periaatteiden mukaan ja kunnioittaa paikallisia ihmisiä, tapoja sekä eläimistöä kaikilla matkoillamme säästääksemme nämä elämykset myös muillekin.

Aventuran vinkit kestävään ja reilumpaan matkailuun.