Matkakohteena Togo

Opastetut kiertomatkat, suomalainen matkanjohtaja

 

Togo pähkinänkuoressa

Togo on ollut sekä Saksan, että Ranskan siirtomaa 1800-luvulta vuoteen 1960 saakka, jolloin maa sai takaisin itsenäisyytensä. Togon tasavalta sijaitsee Länsi-Afrikassa, rajanaapureinaan lännessä Ghana, idässä Benin ja pohjoisessa Burkina Faso. Tämä pieni afrikkalainen rannikkovaltio on kuuluisa kauniista rannoista sekä ihmisistä että heidän värikkäista vaatteista, eläväisistä festivaaleista ja toreistaan.

Pinta-ala
56 790 km2

Asukasluku
7 756 937 (by 07/2016)

Pääkaupunki
Lome

Väestö
Kwa-kansoja (46 %), volta-kansoja (43 %), lisäksi hausoja ja fulbeja

Kieli
Ranska, ewé (yleisin puhekieli) ja kabuyé

Uskonto
Noin puolet togolaisista kuuluu luonnonuskontoihin. Kristittyjä on noin 35 % ja muslimeja 15 %.

Hallitusmuoto
Tasavalta


Togo, yleistä

Vakuutus
Jokaisella matkalle osallistuvalla tulee olla voimassaoleva matkavakuutus, joka kattaa sairastapauksessa tai muussa vastaavassa tarpeessa terveydenhoitokulut. Tarkistathan oman vakuutuksesi voimassaolon sekä vakuutuksen peruutusturvan ehdot.

Huomioithan matkasi erikoisluonteen ja tarkistat vakuutuksen kattavuuden myös siltä osin. Monissa kohteissa vakuutuksen tulee olla voimassa myös yli 3000 metrin korkeudessa liikuttaessa ja tällöin kattaa myös vuoristotauti.

Monilla vaellus- tai sukellusmatkoilla tarvitaan laajempi vakuutus, joka kattaa esim. sukeltamisen tai jäätiköllä liikkumisen. Tarkistathan vakuutuksesi sisällön vakuutusyhtiöstäsi.

Matkan maksaminen
Matkan varausmaksu erääntyy 7 päivää matkavarauksen teosta. Loppusumma erääntyy 65 päivää ennen matkan alkamista. Voitte maksaa matkan myös luottokortilla Aventuran toimistossa. Hyväksymme yleisimmät luottokortit. 1.5.2010 voimaan tulleen maksupäätelain mukaisesti, veloitamme näistä maksuista luottokorttiyhtiön määräämän prosenttiosuuden maksun loppusummasta. Lisätietoja saatte Aventurasta sekä luottokorttiyhtiöltänne.

Viisumit
Togon viisumin saa Suomesta, Togon konsulaatista Helsingistä. Halutessanne järjestämme viisumit Aventuran kautta lisämaksusta.

Maastapoistumismaksu
Togossa ei ole maastapoistumismaksuja.

Valuutta
Togossa ei voi yleisesti käyttää pankki- tai luottokorttia maksuvälineenä, joten käteisen käyttö on suositeltavaa.

Togon valuutta on CFA-frangi, eli cefa (1€ = noin 656 XOF). CFA-frangeja ei ole saatavilla CFA-alueen ulkopuolella. 
Lomén pankeissa ja rahanvaihtopisteissä rahanvaihto onnistuu euroista ja USA:n dollareista paikalliseen valuuttaan.

Rahaa voi nostaa Lomén pankkien pankkiautomaateista ja yleensä vain VISA-merkityt kortit käyvät pankkiautomaateilla.

Rokotukset
Perusrokotusten lisäksi tälle matkalle pakollisena rokotuksena on keltakuume (todistukseksi rokotuksesta tarvitsette kansainvälisen rokotuskortin keltakuumemerkinnällä. A-hepatiitti-rokotusta sekä malaria lääkitystä suositellaan. Lavantauti-riskiarvion perusteella,Meningokokki-riskiarvion perusteella. Tarkista rokotusvaatimukset terveyskeskuksestasi tai matkailuklinikan rokotusneuvonnasta www.rokote.fi

Turvallisuus
Togo on turvallinen maa,syytä kuitenkin noudattaa normaalia varovaisuutta.

Aikaero
-1 h Suomen ajasta

Sähkövirta
Sähkövirta: 220-240V, 50Hz

Matkapuhelimet
Tarkista puhelimesi kuuluvuus omalta operaattoriltasi.

Tipit
Tipin jättäminen ei ole pakollista. Kuitenkin hyvästä palvelusta normaalisti annetaan 10%:n tippi loppulaskusta.

Ilmasto
Alueella vallitsee lämmin, kostea ja trooppinen ilmasto. Rannikolla vaihtelee sadekausi ja kuivakausi. Kuivana kautena puhaltaa harmattan, jatkuva tuuli pohjoisesta, joka tuo mukanaan punaista saharan hiekkaa. Hiekka vähentää auringon tehoa ja siten viilentää. Loka-maaliskuussa lämpötilat pysyttevät 27–30 ºC ja yöllä noin 20–24 ºC.

Matkustussesongit
Paras aika matkustaa on lokakuusta helmikuuhun kun on kuivempi kausi ja lämpötila pysyy 25 asteen tuntumissa. 

Ruoka ja juoma
Vesijohtoveden juomista ei suositella. Kaiken veden ja juoman tulee olla teollisesti pullotettua. Myös salaatti ja vihannekset tulee huuhdella pullotetulla vedellä. Kuumennettua tai tableteilla puhdistettua vettä voi juoda. Ruoan tulee olla lämmitettyä tai keitettyä. Uudelleen lämmitettyjä ruokia ja äyriäisiä tulee välttää.

Ympäristöystävällinen matkailu
Yritämme toimia ekologisten periaatteiden mukaan ja kunnioittaa paikallisia ihmisiä, tapoja sekä eläimistöä kaikilla matkoillamme säästääksemme nämä elämykset myös muillekin.

Aventuran vinkit kestävään ja reilumpaan matkailuun.

Mitä on elämysmatkailu
Vierailemme ajoittain "off the beaten track" -paikoissa, jotka ovat alueita, joille turismi-infrastruktuuria ei ole vielä