Matkakohteena Papua Uusi-Guinea

Räätälöimme tähänkin kohteeseen Sinulle hyvän matkan. Tiedustele tarkemmin toimistoltamne.


Papua-Uusi-Guinea pähkinänkuoressa

Papua-Uusi-Guinea on saarivaltio Melanesiassa. Se muodostuu Uuden-Guinean saaren itäosasta sekä sen lähettyvillä olevista pienemmistä saarista. Se sijaitsee Australian pohjoispuolella lounaisella Tyynellämerellä, juuri päiväntasaajan eteläpuolella. Muut naapurivaltiot ovat Indonesia, jolle Uuden-Guinean läntinen puolisko eli Länsi-Uusi-Guinea kuuluu, sekä meren erottamina Mikronesian liittovaltio pohjoisessa ja Salomonsaaret kaakossa. Valtion noin kuusi miljoonaa asukasta puhuvat satoja eri kieliä, sillä asutus on pitkään ollut keskittynyt pieniin eristyneisiin kyliin. Britannia, Saksa ja Australia hallitsivat aluetta 1900-luvulta 1970-luvulle. Vuonna 1975 itsenäistynyt valtio kuuluu Brittiläiseen kansainyhteisöön. Maakaasu-, öljy-, ja kultavarojen hyödyntäminen on vaivalloista, joten maatalous on edelleen tärkein tulonlähde.

Flag of Papua New Guinea

Pinta-ala
462 840 km²

Asukasluku
6 791 317 (by 7/2016)

Pääkaupunki
Port Moresby

Päätuotteet
Palmuöljy, kahvi, vanilia, katkaravut, öljy, kulta, kuparimalmi ja kumi.

Hallitusmuoto
parlamentaarinen demokratia, perustuslaillinen monarkia

Papua-Uusi-Guinea, yleistä

Ilmasto
Saarien ilmasto on trooppinen ja kostea. Papua-Uusi-Guinea eteläosassa rannikkoseudulla ja saarilla keskilämpötila on 25 astetta. Lämpötila vuoristossa laske 5-15 asteeseen ja saattaa esiintyä lumisateita. Maan pohjoisosassa keskilämpötila on 20–25 asteen välillä. 

Matkustussesongit
Paras aika matkustaa on lokakuusta maaliskuulle, kun sateita on vähemmän. Saaristojen trooppinen ilmasto tarjoaa mainiot mahdollisuudet sademetsäretkiin, sukellukseen ja muihin luontoelämyksiin.

Ympäristöystävällinen matkailu
Yritämme toimia ekologisten periaatteiden mukaan ja kunnioittaa paikallisia ihmisiä, tapoja sekä eläimistöä kaikilla matkoillamme säästääksemme nämä elämykset myös muillekin.

Aventuran vinkit kestävään ja reilumpaan matkailuun.