Matkakohteena

Räätälöimme tähänkin kohteeseen Sinulle hyvän matkan. Tiedustele tarkemmin toimistoltamne.


Bosnia-Hertsegovina pähkinänkuoressa


Pinta-ala
51 129 km²

Asukasluku
3 839 891 (7/2018)

Pääkaupunki
Sarajevo

Väestö 
Bosniakkeja 48 %, serbejä 37,1 %, kroatialaisia 14,3 %, muita 0,6 % (2000) 

Kieli
Bosnia, kroatia, serbia

Valuutta

Konvertibilna marka (BAM)

Päätuotteet
Puu, tekstiilit

Hallitusmuoto

Liittovaltio

Ilmasto

Vuoristossa talvet ovat kylmiä ja kesät viileitä sekä sateisia. Muualla talvet ovat leudompia ja kesät kuumia sekä kuivia. Rannikolla vallitsee välimerenilmasto.
Bosnia-Hertsegovina, yleistä

Viisumi
Suomen kansalaiset eivät tarvitse viisumia matkustaessaan Bosnia-Hertsegovinaan.

Ruoka ja juoma

Bosnialainen ruokakulttuuri on saanut vaikutteita Turkista ja Itä- Euroopasta. Kaali ja liha ovat paljon käytettyjä raaka- aineita, joista valmistetaan esimerkiksi bosanski lonac liha- kaalipataa. Leivän välissä syödään myös ns. Cevapcici-jauhelihatankoja sipulin ja kasviskaviaarin kanssa. Cevapit ovat valmistettu sian, sikanaudan tai naudan jauhelihasta. Yleisiä ovat myös suolaiset sekä makeat piiraat ja leivoinnaiset. 

Valmistaudu huolellisesti ja pakkaa kevyesti

Jokainen kilo vähemmän matkatavaraa pienentää kuljetusvälineen polttoaineen kulutusta. Useamman matkustajan kohdalla tällä voi olla merkittävä vaikutus. Henkilökohtaista hygieniaa varten kannattaa pakata mukaan matkakokoja tai näytepakkauksia, jotka paitsi säästävät tilaa myös painoa. Näiden kohdalla on kuitenkin hyvä huomioida mahdollinen aiheutuva jätteen määrä. Kohteesta riippuen on tärkeää ottaa huomioon myös paikallinen vesitilanne – tarvittaessa kannattaa suosia esimerkiksi hiustuotteita, jotka eivät vaadi huuhtelua.

Matkadokumentit ja -lukeminen elektronisessa muodossa säästävät tilaa ja painoa. Elektronisten laitteiden latausta varten on saatavilla esimerkiksi aurinkokennolla toimivia varavirtalähteitä. Esimerkiksi jalkineet vievät usein runsaasti tilaa matkalaukussa ja kerryttävät helposti laukun painoa. Mieti, mitä varusteita todella tarvitset matkaa varten ja jätä ylimääräiset tavarat kotiin. 

Hiilijalanjäljen kompensointi

Monilla lentoyhtiöillä on tarjolla tapoja joilla voit kompensoida lennoistasi aiheutuvan hiilijalanjäljen. Myös osa yhteistyökumppaneistamme tarjoaa mahdollisuutta kompensoida hiilijalanjälkeä ja tehdä hyvää kohteessa. Lisätietoja saat toimistoltamme.

Ympäristöystävällinen matkailu

Yritämme toimia ekologisten periaatteiden mukaan ja kunnioittaa paikallisia ihmisiä, tapoja sekä eläimistöä kaikilla matkoillamme säästääksemme nämä elämykset myös muillekin.

Aventuran vinkit kestävään ja reilumpaan matkailuun.