AVENTURA LOUNGE – KAUKOMATKAAJIEN KOHTAUSPAIKKA

Loungesta löydät uutuusmatkat ja ajankohtaiset matkasuositukset sekä vinkit ja viimeisimmät kuulumiset kaukomatkailun saralta. 

Varatessasi meiltä matkan nyt, saat kuluttoman siirron matka-ajankohtaan mikäli matka joudutaan peruuttamaan koronapandemiasta johtuen. Ole yhteydessä uusien matkahaaveidesi johdosta!Aventuran mukana turvallisesti nyt myös Euroopan kohteisiin

Olemme koko 20-vuotisen historiamme ajan keskittyneet tekemään ainutlaatuisia räätälöityjä ja pienryhmämatkoja kaukokohteisiin. Olemme erikoistuneet luonto- ja kulttuurikohteisiin, jotka sijaitsevat päämatkustusteiden ulkopuolella. Pienet ja idylliset hotellivaihtoehdot ovat aina olleet ominta alaamme, mikä sopiikin vallitsevaan koronatilanteeseen erinomaisen hyvin. 

Nyt koronapandemiasta johtuvien peruuntuneiden lentojen ja matkapalveluiden keskellä ei voi liikaa painottaa, että matkatoimisto on asiakkaansa apuna ja turvana niin matkan aikana kuin matkasuunnittelussa. Kokeneen matkatoimiston järjestämällä matkalla asiakas ei koskaan jää yksin huoliensa kanssa. Tässä yhteydessä on hyvä mainita myös se, että täysin suomalaisomisteinen Aventura on edelleen vuonna 2020 korkeimman luottoluokituksen AAA-yritys. 

Seuraamme päivittäin muutoksia matkustusrajoitteissa, lentoyhteyksissä sekä yleisemminkin koronatilannetta. Olemme kartalla, mihin on sallittua matkustaa ja seuraamme tarkasti, mitkä kohteet ovat niitä turvallisimpia. Saamme hyvinkin tarkkaa kohdetietoa yhteistyökumppaneiltamme ympäri maailman ja kohdemaiden turistiviranomaisilta. EU-komission ylläpitämällä Re-open EU -nettisivustolla julkaistaan päivitettyä tietoa eri jäsenvaltioiden matkustusrajoituksista ja matkustuksen avaamisesta.

AVAA RE-OPEN EU -NETTISIVUSTO


 

Uutuusvaellusmatkoja Eurooppaan

Vaikka Aventura onkin ollut ainoita täysin kaukokohteisiin keskittyneitä matkatoimistoja Suomessa, on meillä aventuralaisilla laaja tuntemus myös Euroopan kohteista. 

Julkaisimme kaksi uutuusvaellusta Eurooppaan. Näiden matkojen ensimmäiset ryhmälähdöt ajoittuvat alkukesään 2021. Jos haluat näihin kohteisiin tai minne tahansa Eurooppaan jo tänä kesänä, räätälöimme mielellämme oman matkan englanninkielisin palveluin sinulle ja/tai kaveriporukallesi. Pyydä meitä tekemään matkatarjous.Slovenian vaellusmatka

Viikon pituinen uutuusmatkamme suuntaa yhteen Euroopan parhaiten säilyneistä salaisuuksista, Triglavin kansallispuistoon, jossa vaellamme viiden päivän ajan majalta majalle Juliaanisten Alppien uskomattomissa maisemissa. Aloitamme matkamme lentämällä Slovenian elämää sykkivään pääkaupunkiin, Ljubljanaan. Täältä jatkamme suoraan Bledjärvelle, jossa yövymme ennen vaellukselle lähtöä. Viiden päivän vaelluksemme yövymme mukavasti reitin varrella sijaitsevissa vaellusmajoissa, jossa on täysihoito. Matka sopii kenelle tahansa vuoristovaelluksesta kiinnostuneelle.

Ensimmäinen suomalaisen matkanjohtajamme opastama matka on ensi kesäkuussa 6.6.–12.6.2021. Pariskunnille tai kaveriporukoille räätälöimme mielellämme oman matkan Slovenian vuorille vaikka jo tälle kesälle.

LUE LISÄÄ


Balkanin vaellusmatka: Albania, Montenegro ja Kosovo

Toinen uutuusmatkamme suuntaa Balkanin niemimaalle, Albanian pohjoisosista Kosovoon kulkevalle upealle vaellusreitille. Reilun viikon pituinen matka alkaa Tethin kuuluisasta kansallispuistossa, jota tutkimme ennen kuin jatkamme maan tunnetuimman päivävaelluksen reittiä Valbonan kansallispuistoon. Valbonasta kuljemme hiljaisempia polkuja pitkin kohti itää. Mutkittelemme pitkin Albanian ja Montenegron rajaa kulkien molempien valtioiden puolella ja saavutamme kolmen valtion (Albania, Montenegro, Kosovo) rajapyykin ennen laskeutumista alas Kosovoon.

Ensimmäiset suomalaisen matkanjohtajamme opastamat matkat ovat ensi vuoden alkukesästä 29.5.–5.6. ja 29.6.–6.7.2021. Jos haluat Balkanille jo tänä kesänä, räätälöimme mielellämme oman matkan sinulle.

LUE LISÄÄ


 

Tervetuloa Norjan vuorille kanssamme jo tänä kesänä!

Julkaisimme kaksi uutta vaellusmatkaa Norjaan. Toinen uutuusmatkamme suuntaa Romsdaliin, joka on kuuluisa upeista vuoristo- ja vuonomaisemistaan sekä monipuolisista vaellusmahdollisuuksista. Toinen, Jotunheimeniin suuntautuva matkamme, on luonteeltaan vaativampi ja sopii kokeneille vaeltajille. Jotunheimenin kansallispuisto on yksi Norjan merkittävimpiä vuoristoalueita. Alueella sijaitsee Norjan näyttävimmät yli 2 000 metriä korkeat huiput, jotka ovat houkutelleet vaeltajia ja kiipeilijöitä luokseen useiden sukupolvien ajan. Molempien uutuusmatkojen oppaana toimii Aventuran Norjan asiantuntija Kari Heimonen, joka myös on vastuussa koko Aventuran aktiivimatkatuotannosta. Ensimmäiset matkat järjestetään jo nyt kesän lopulla 26.8.–31.8.2020 sekä 1.9.–5.9.2020.

Tutustu Norjan uutuusmatkoihimme


 

Hyvinvointimatka Portugaliin 18.9.–24.9.2020

Lähde hyvinvointivalmentaja, joogaopettaja Karita Aaltosen kanssa tekemään unohtumaton matka Portugaliin. Sintra ja sympaattinen majapaikkamme Casa do Valle tarjoavat upeat puitteet aamun ja illan joogatunneille sekä vapaa-aikaan. Sintra on yksi UNESCOn maailmanperintökohteista. Matka on yhdistelmä lempeää joogaa, kokonaisvaltaista hyvinvointia, seikkailuntäyteisiä retkiä ja pitkiä illallisia. Nautimme elämästä ja hyvästä seurasta. Järjestämme matkan myös toukokuussa 2021.

Lue lisää Portugalin matkasta

 

Grönlantiin melomaan ja patikoimaan tai vain nautiskelemaan ainutlaatuisesta luonnosta

Järjestämme yhdessä Partioaitan kanssa kaksi ainutlaatuista melonta- ja vaellusmatkaa Grönlantiin elokuussa 2020. Matka suuntautuu Etelä-Grönlannissa sijaitsevan Narsarsuaqin läheisille vuonoille, missä matkaa taitetaan patikoiden ja kajakeilla meloen. Pääset kokemaan Grönlannin lumoavan luonnon vedenrajasta vuoristoon. Myös elokuussa 2021 meillä on matkalle kaksi lähtöä.

Lue lisää

Luksusmatka Grönlantiin – aktiviteetteja ja arktista kauneutta

Jos ryhmämatka ei ole juttusi tai haluat aktiivipäivien sijasta enemmän vain nautiskella luonnosta, on meillä tarjolla Grönlantiin mielenkiintoinen räätälöity matkapakettikin. Grönlannin upea arktinen luonto ja uskomattomat maisemat lumoavat varmasti jokaisen. Camp Kiattua sijaitsee keskellä Grönlannin kauneinta luontoa, vuonon varrella, yksityisellä rannalla, jossa ei tämän leirin lisäksi ole muita. Leirin henkilökunta ja paikallisoppaat pitävät huolen, että nautit olostasi. Leiriin palatessasi pääset nauttimaan huippukokkien valmistamasta ruoasta ja vuonon rauhasta. Päivän kruunaa saunan lämpö tai pulahdus lämpimään paljuveteen. Majoituksenasi toimii yksinkertainen, mutta tyylikäs luksusteltta.

Lue lisää

 

Seuraava matkailta verkossa 21.7.

Kaukomatkailun ollessa vielä koronan vuoksi rajoitettua, jatkamme suosittujen verkossa esitettävien matkailtojen sarjaamme.

Nämä webinaarit alkavat aina iltakuudelta. Kohde-esitelmän jälkeen on aikaa kysymyksille ja keskusteluille. Verkkoisäntänä ruudulla toimii Kalle Viira seuranaan kulloisenkin kohteen hyvin tunteva asiantuntija. Matkaillat ovat maksuttomia, mutta ilmoittautuminen vaaditaan.

Perun webinaarissa tarkastelemme lähemmin Inkojen poluilla, Suuri Perun kiertomatka sekä Andien katolla -kiertomatkoja. Nämä ovat latinalaisen Amerikan suosituimpia matkareittejämme. Perun kiertomatkat ovat olleet ohjelmistossamme jo vuodesta 2002 lähtien melko lailla samassa muodossaan. Illan asiantuntijana Aventuran matkanjohtaja Christian Tello Sánchez. Christian on kotoisin Perun Cuscosta, mutta asunut Suomessa jo vuosia. Machu Picchulla ja Inkapolulla hän on käynyt useita kymmeniä kertoja.

Perun matkaillan ohjelma
• Tervetuloa
• Perun kiertomatkakohteet
• Inkapolku
• Aikaa kysymyksille.

Webinaarina toteutettavan tapahtuman ajankohta on tiistai 21.7.2020 kello 18.00–19.30. 
Maksuton tapahtuma järjestetään Livestorm-verkkopalvelussa, ilmoittaudu mukaan alla olevalla lomakkeella.

Jos ikkuna ei näy oikein, löydät ilmoittautumisen täältä.


Tulevat matkaillat verkossa:

Ti 21.7. klo 18.00–19.30 Peru: Inkojen poluilla | Perun opastetut kiertomatkat ja vaellukset
Ti 11.8. klo 18.00–19.30 Euroopan aktiivimatkat | Norja, Grönlanti, Balkan, Portugali
Ti 18.8. klo 18.00–19.30 Nepalin vaellusmatkat | Mikä vaellus sopii omalle kunnolleni?
Ti 25.8. klo 18.00–19.30 Ruanda ja Uganda: Gorillojen jäljillä | Luontomatkat opastetusti ja räätälöidysti

TV-vinkki: Minne matka -ohjelma, joka esitetään ke 15.7. klo 20.00 AlfaTV-kanavalla. Uusinta to 16.7. klo 15.00. Folke West tapaa matkailualan yrittäjiä ja utelee heiltä reseptiä koronan aiheuttamaan matkakuumeeseen. Kyseisen ohjelman vieraina ovat Aventuran Tero Norvio ja Kalle Viira.


 

Lennot jatkuvat matkustusrajoitusten poistumisen jälkeen

Tässä hieman entisen työntekijämme Marin fiiliksiä lentomatkasta 15.6. Tanskan kautta nykyiseen kotiinsa Islantiin:

”Helsingin lentokentällä turvatarkastus oli erittäin perusteellinen ja oli selvät ohjeet, kuinka toimitaan ja pidetään välietäisyyttä. Koneeseen mentiin eri ryhmissä ja muistutettiin vielä välimatkan pidosta. Koneeseen tullessa jaettiin puhdistus- ja desinfiointipyyhkeitä ja kuulutettiin, että kone on putsattu hyvin ja standardien mukaisesti. Siellä myös kuulutettiin, että tarjoilua ei ole ja pyytävät välttämään ylimääräistä liikkumista koneessa. Takaosassa oli yksi wc käytössä. Lentokentällä, koneeseen mentäessä ja koneessa oli maskipakko. Matkustajat noudattivat erittäin hyvin ohjeita. Lopuksi Mari totesi: ”Yleisesti ottaen oli erittäin hyvä ja turvallinen fiilis matkustaa.”

Islannin pohjoisrannikolla Mari sekä kouluttaa islanninhevosia että opastaa kesä- ja syyssesongilla islanninhevosvaelluksia. Näihin pohjoisen upeisiin maisemiin sekä muuallekin Islantiin järjestämme mielellämme matkasi räätälöidysti

Lue hevosvaelluksista lisää

 

Yli 700 suomalaista lensi Beniniin ja osallistui lääketutkimukseen, jossa testattiin ripulirokotetta Afrikassa – nyt tulokset ovat valmistuneet

Kyseessä on Helsingin yliopiston sekä Göteborgin yliopiston ja amerikkalaisen Johns Hopkinsin yliopiston tekemä rokotetutkimus. Sitä rahoittavat ruotsalainen rokoteyhtiö Scandinavian Biopharma ja terveysjärjestö Path, jota tukee Bill ja Melinda Gatesin säätiö. Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri HUS, lääkärikeskus Aavan matkailuklinikka ja suomalais-afrikkalainen kulttuurikeskus Villa Karo olivat mukana, Aventura järjesti tutkimuksen lennot.

Alle viisivuotiaiden lasten yleisin kuolinsyy maailmassa on keuhkokuume ja toiseksi yleisin syy on ripuli. Maailman terveysjärjestön WHO:n yrityksistä huolimatta ripulibakteereja vastaan ei ole onnistuttu kehittämään toimivaa rokotetta. Kehittyvissä maissa alle kolmevuotiaat saavat ripulin keskimäärin kolmesti vuodessa. Sairastuneita lapsia on vuosittain lähes kaksi miljardia. Viime vuonna ripulin seurauksena kuoli 525 000 lasta.

Rokotteen ja lumerokotteen saaneita matkailijoita vertailemalla saadut ensimmäisen tulokset kertovat, että rokotetuilla vaikeaa ripulitautia esiintyi puolet vähemmän kuin lumerokotteen saaneilla. Matkailijat harvoin kuolevat ripuliin, mutta paikallisille pikkulapsille se on hengenvaarallinen. Ripuli on alle viisivuotiaiden yleisimpiä kuolinsyitä maailmassa. ”Tutkimuksen tärkein merkitys on se, että kehitysmaiden pienille lapsille saadaan rokote. On hienoa, että teho saatiin osoitettua”, sanoo hankkeen päätutkija, Helsingin yliopiston infektiosairauksien professori Anu Kantele. ”Nyt voidaan hyvillä mielin edetä tehotutkimuksiin lapsilla.”


Länsi-Afrikan kiertomatka: Benin, Togo ja Ghana 8.–18.1.2021

Aventura on jo useamman kerran toteuttanut tammikuisen kulttuuri- ja rantamatkan Länsi-Afrikan Beniniin, Togoon ja Ghanaan. Näin tehdään ensi talvenakin. Lähde sinäkin kokemaan Länsi-Afrikka 8.–18.1.2021!

Länsi-Afrikka pursuaa värejä ja rytmejä. Kohtaamme länsiafrikkalaisen elämänilon keskellä kylmintä talveamme. Samaan ajankohtaan osuu Afrikan suurimmat voodoofestivaalit, jotka järjestetään vuosittain 10.1. Beninin Ouidahissa. Grand-Popossa tutustumme suomalaisen Villa Karo -kulttuuriyhdistyksen toimintaan. Togossa tutustumme Togojärven luontoon sekä maan pääkaupunkiin. Päätämme matkan hemmotellen Ghanan pääkaupungin edustan luksushotellin rantatuolissa.

Lue lisää Länsi-Afrikan matkasta

 

Matka on erinomainen lahja hääparille, valmistujaisiin, vuosipäivän yllätykseksi tai työntekijän palkitsemiseksi

Yhä useampi toivoo ja antaa aineettoman lahjan. Elämyksiin ja kokemuksiin halutaan sijoittaa, eikä lahjaksi saatu matka ole koskaan pettymys. Matkalahjakortin voi antaa yksin tai kerätä porukalla yhdessä, matkan voi järjestää yllätyksenä syntymä- tai hääpäiväksi tai muun merkkitapahtuman kunniaksi.

 

Aventuran matkassa valoa kohti

Kilimanjaron oppaiden ja kantajien tukijärjestö auttaa koronatilanteessa

Matkailijoiden kadottua ovat myös Afrikan korkeimman ja tunnetuimman vuoren rinteillä työskentelevät oppaat ja kantajat menettäneet toimentulonsa. Kilimanjaro Porters Assistance Project (KPAP) on tansanialainen järjestö, joka kehittää ja ylläpitää vaellusryhmien henkilökunnan työolosuhteita, tulotasoa sekä kohtelua vuoriston haastavissa olosuhteissa. Aventura on ainoa suomalainen matkatoimisto, joka toimii yhteistyössä KPAP:n kanssa.
LUE ARTIKKELI

Aventuran matkanjohtajat keräävät lahjoituksia Nepalin vuoristo-oppaille ja kantajille

Aventuran kiipeily- ja vaellusmatkoista vastaavan Kari Heimonen, vuorimatkojen matkanjohtajan Anni Penttilä sekä Adventure Partnersin Markku Mellanen hankkivat pienkeräysluvan hankkeelle kerätä 10 000 euron keräyssumman Nepalin vuoristoalueiden työntekijöiden tukemiseksi. Mukaan auttamaan pääsee  jo pienelläkin summalla.

LUE ARTIKKELI - OSALLISTU KERÄYKSEEN

 

Oppaat onnistuneisiin matkoihin


Opas Afrikan vuoristoihin – löydä sopivin vaihtoehto

Afrikka on valtava maanosa, jonka yli 50 valtiota yleistetään usein yhden käsitteen alle. Oppaassa esitellään mantereen eri vuoristojen suositeltavia vaellusreittejä, joiden ympäristöt vaihtelevat jäätiköistä kallioisiin laaksoihin ja afroalppivyöhykkeen ainutlaatuisesta kasvillisuudesta ylänköjen eläinten kohtaamiseen.
TUTUSTU OPPAASEEN


Opas Nepalin vaelluksille – löydä sopivin vaihtoehto

Nepalin vaellukset ovat kaikki erilaisia, osa vaatii fysiikalta enemmän ja jokaiselle reitille osuu erilainen valikoima heimoja (Nepalissa on yli 70 heimoa), kulttuuria, uskomuksia, palveluita ja paikallista elämää. Listasimme suosituimmat vaelluksen ja niiden tyypilliset piirteet, jotta löytäisit itsellesi parhaan vaihtoehdon.
TUTUSTU OPPAASEEN


Näin suunnittelet onnistuneen safarimatkan

Matka Afrikkaan on unelmien täyttymys. Kenian, Tansanian ja Ugandan kansallispuistojen savannit, vehreät järvet ja jokilaaksot sekä silmänkantamattomiin jatkuvat ruohotasangot ovat upeita matkakohteita jo maisemien puolesta.
TUTUSTU OPPAASEENNäin valitset itsellesi sopivan ensimmäisen vuorikohteen

Vuoren huipulle suuntaava matka on upea kokemus, joka tarjoaa fyysisen haasteen lisäksi kokonaisvaltaisen elämyksen, uusia ihmissuhteita, kosketusta paikalliseen luontoon ja kulttuuriin sekä ponnahduslaudan uuteen ja innostavaan maailmaan.
TUTUSTU OPPAASEEN

 

Uudistimme klassikkovaelluksemme Everestin perusleirin


Olemme vieneet ryhmiä suomalaisten matkanjohtajiemme johdolla Everest Base Camp -vaellukselle Nepaliin jo vuodesta 2003 alkaen. Uudistettu ohjelmamme yhdistää Everestin kansallispuiston idyllisimpiä pieniä kyliä ja huikeita vuoristomaisemia Khumbun laakson vähemmän ruuhkaisilla poluilla. 

Vaelluksemme huipentuu yöpymiseen Everestin perusleirin teltoissa, jossa pääsemme kuuntelemaan tarinoita perusleirin lääkäreiltä ja Everestin huippua tavoittelevilta kiipeilijöiltä. Vaellus Everestin kansallispuistossa ja nousu maailman korkeimman vuoren perusleiriin on yksi vaellusreittien klassikoista. Vuosittain huhti–toukokuussa Everestin perusleiriin kokoontuvat sadat huipulle nousijat luovat leirin tunnelmasta legendaarisen. 

LUE LISÄÄ MATKASTA

Aventura järjestää Nepaliin vaellusmatkoja suomalaisen matkanjohtajan opastuksella kymmenellä eri vaellusreitillä vuosittain

Nepalin vaellusmatkatarjontamme käsittää kaikkiaan kymmenen erilaista vaellusreittiä, joiden matkanjohtajana toimii kokenut suomalainen vaellusammattilainen. Vaihtoehdoista löytyy jokaiselle vuorivaelluksista kiinnostuneelle oman tasoinen, oman tyylinen ja sopivan pituinen matka.

TUTUSTU NEPALIN VAELLUSMATKOIHIMME

Vaellusmatkanjohtajamme ovat aktiivisia ammattilaisia


Vaellusmatkanjohtajamme ovat kokeneita ja koulutettuja ammattilaisia, jotka opastamisen lisäksi liikkuvat itse aktiivisesti vuorilla ympäri vuoden. 

Olipa tavoitteenasi elämyksellinen patikointi tai haastava huipulle nousu, matkanjohtajamme pitävät huolen siitä, että matkasi on nautittava ja ennen kaikkea turvallinen. Tunnemme kohteidemme vuoristot olosuhteineen hyvin ja ymmärrämme huolellisen suunnittelun sekä valmistautumisen tärkeyden. Haluamme olla apunasi matkan joka vaiheessa, ensimmäisestä yhteydenotosta lähtien. Ennen matkaa järjestämme ryhmillemme infotilaisuuden toimistollamme. Lisäksi saat henkilökohtaista sekä asiantuntevaa opastusta matkalle valmistautumiseen ja oikeanlaiseen treenaamiseen niin matkanjohtajaltasi kuin toimistohenkilökunnaltamme. Haluamme kannustaa ihmisiä haastamaan itsensä ja saavuttamaan tavoitteet kannustavassa ympäristössä ja hyvässä tiimihengessä.

Tervetuloa vuorille kanssamme!

TUTUSTU VUORIMATKANJOHTAJIIMME

"Luksuksen on oltava mukavaa, muuten se ei ole luksusta."

– Coco Chanel –Jokainen luksusmatkamme räätälöidään asiakkaan toiveet, odotukset ja mukavuus huomioiden. Haluamme sinun palaavan matkalta mieleenpainuvien, yltäkylläisten ja ihanien kokemusten siivittämänä. Tutustu esimerkkimatkoihin ja pyydä tarjous tulevasta kaikkien aistien hemmottelulomastasi!

TUTUSTU AVENTURAN LUKSUSMATKOIHIN

 

Häämatkalle Aventuran kautta

Suosittuja romanttisia häämatkakohteita maailmalla ovat mm. Intian Valtameren paratiisisaaret Mauritius, Seychellit ja Malediivit. Näiltä saarilta löytyy hotelleja, jotka antavat hyvät häämatka-alennukset hääpareille. Myös "vain aikuisille" -hotelleja löytyy valikoimistamme. Tervetuloa suunnittelemaan ainutlaatuinen häämatka yhdessä Aventuran häämatka-asiantuntijoiden kanssa.HÄÄMATKA SEYCHELLIT
Intian valtameressä sijaitseva Seychellien saariryhmä on yksi maailman kauneimmista hemmottelukohteista.
LUE MATKASTA


HÄÄMATKA MAURITIUS
Mauritius sopii hääparille, joka etsii lemmenlomaltaan rentoutumista, nautiskelua, aktiviteetteja ja pientä luksusta.
LUE MATKASTA


HÄÄMATKA MALEDIIVIT
Kun haluatte parisi kanssa rentoutua ja nauttia rauhallisesta saarielämästä turkoosin meren ympäröimänä.
LUE MATKASTA

> Katso kaikki Aventuran häämatkasuositukset

Kuuba kehittyy ja muuttuuKuuban nostalginen olemus ja rento elämänrytmi lumoavat matkailijan heti Havannaan saavuttaessa. Salsan rytmit, vanhat amerikanraudat ja kauniisti ränsistyneet koloniaaliset kaupunkien keskustat tekevät Kuubasta ainutlaatuisen matkakohteen. Juuri nyt Kuuba on suurien muutosten kynnyksellä.

Suomen monipuolisin Kuuban-matkojen tarjonta

Aventuralla on tarjolla Kuubaan sekä opastettuja kiertomatkoja että laaja osaaminen räätälöidä juuri haluamasi luonteinen matka. Tunnemme maan erinomaisesti. Aventuran toimistolta vieraillaan vuosittain tutustumassa Kuubaan ja maan uusiin hotelleihin. Pitkäaikainen Kuuban matkojen matkanjohtajamme Peter asuu Santiago de Cubassa, on asunut siellä jo 30 vuotta. Vahvan kokemuksen kautta voimme tarjota oman uniikin lisämme Kuuban matkaasi. Lähde mukaamme tutustumaan tähän mielenkiintoiseen saarivaltioon ennen kuin se menettää vanhaa charmiansa.

KATSO KAIKKI AVENTURAN KUUBAN MATKAT

Kaukomatkaajan TOP5


Maailman parhaat luontokohteet - TOP5

Afrikan safarit ovat monelle itsestään selvä kärkipaikan pitäjä, kun puhutaan luontomatkoista ja villieläimistä. Maailmasta löytyy monta muutakin paikkaa, johon kannattaa suunnata luonnon ihmeiden ja eläinten perässä. 

LUE ARTIKKELIMaailman parhaat kulttuurikohteet - TOP5

Kulttuureita ja matkakohteita on mahdotonta laittaa selkeään paremmuusjärjestykseen, joten kokosimme TOP 5 -listaukseen kiertomatkakohteita, joissa paikallinen elämä esittäytyy elämyksellisenä ja joissa kulttuuri on säilynyt poikkeuksellisen hyvin.

LUE ARTIKKELIItä-Afrikan parhaat safarikohteet - TOP5

Suunnitteletko safarimatkaa, aloita tästä! Kenian, Tansanian ja Ugandan luontomatkojen asiantuntijat ovat listanneet alueen kohteet ja kertovat miksi kanattaa suunnata Serengetiin ja kenelle Uganda on todennäköisesti ykkösvaihtoeto. 

LUE ARTIKKELIKaukomaiden klassikkovaellukset - TOP5

Listasimme maailman tunnetuimpia ja suosituimpia vaellusmatkoja, jotka jokaisen kaukomaiden vuorilla liikkuvan tulisi kokea. Machu Picchu, Uhuru Peak tai Khumbun laakso eivät ole suotta vaeltajien unelmakohteita.

LUE ARTIKKELI5 syytä matkustaa Dominicaan

Vuonna 1978 Yhdistyneen kansakunnan hallinnasta itsenäistynyt Dominica on Karibian alueen todellinen helmi. Jyrkästi merestä nouseva saari keskittyy monipuoliseen ja ekologiseen matkailuun. Kokosimme viisi loistavaa syytä valita Dominica seuraavaksi matkakohteeksi.
LUE LISÄÄ


Maailman tapahtumat TOP5

Rion karnevaalit voivat kattaa koko matkan, Meksikoon tai Bhutaniin suuntaavan kannattaa harkita matkansa ajoittamista niin, että päivä tai kaksi osuvat juhlallisuuksien aikaan oikeaan paikkaan. Thaimaan suuri vesisota, songkran on railakas kevään juhla ja Beninin voodoo-festivaalit itsessään hyvä syy matkustaa Länsi-Afrikkaan. 
LUE LISÄÄ


 

Pitkien matkojen suosio kasvaa


Yhä useammalla on mahdollisuus hieman pidempään lomamatkaan – kuulutko sinä heihin onnekkaisiin? Pitkillä, yli kahden viikon, matkoilla pääset kokemaan pienryhmässä suurenkin määrän mielenkiintoisia kohteita sekä kiertämään monta maata ja laajat alueet yhdellä matkalla.

TUTUSTU AVENTURAN PITKIIN KIERTOMATKOIHIN

Asiantuntemuksemme on käytössäsi


Yli 10 hengen vahvuinen toimistotiimimme ja lukuisat matkanjohtajamme ovat sinua varten. Helpottaaksemme matkasi suunnittelua ja onnistuneen matkan järjestämistä, tarjoamme asiantuntemuksemme käyttöösi myös helppolukuisten oppaiden muodossa.

TUTUSTU HENKILÖKUNTAAMME 

Etelä-Amerikka – monipuolinen, ympärivuotinen kohde
Machu Picchu, Galápagos, Patagonia, Amazon, Brasilian rannat...

Etelä-Amerikan ehdottomia suosikkikohteita ovat Perun Machu Picchun inkarauniot, Ecuadorille kuuluvien Galápagossaarten ainutlaatuinen luonto, Chilen ja Argentiinan eteläosan Patagonia sekä Brasilian Amazonjoen ekosysteemi. Andien monet vuoret kiinnostavat vuorivaeltajia: Cotopaxi, Chimborazo ja Aconcagua. Muita kohokohtia ovat mm. Iguassun putoukset, Brasilian rannat sekä mielenkiintoiset metropolit Buenos Aires ja Rio de Janeiro.

Andien itäisissä osissa kesäaika ja alkusyksy ovat kelien puolesta sitä ihan parhainta matkailusesonkia. Tällöin Ecuadorin, Perun ja Bolivian vuorilla sekä kauniissa Andien kaupungeissa on vuoden sateettomimmat kuukaudet ja eniten aurinkoisia päiviä. Eteläisessä Patagoniassa on Suomen kesäaikaan talvi ja laskettelukeskukset auki – parhaat säät vaelluksille ja luontomatkailuun siellä on marraskuusta maaliskuulle. Suomen talvikuukaudet on se paras sesonki myös Chilen, Argentiinan ja Uruguayn kaupunkilomille sekä Brasilian rantapäiviin.

Aventuralla on suomalaisen matkanjohtajan opastamia kiertomatkoja lähes jokaiseen Etelä-Amerikan valtioon. Tutustu niihin ja räätälöityihin matkaesimerkkeihin klikkaamalla linkistä.

TUTUSTU ETELÄ-AMERIKAN MATKOIHIN

 

Tilaa uutiskirje

Uutiskirjeestämme saat ajankohtaiset tiedot matkatarjouksista, kampanjoista, tapahtumista, kilpailuista sekä uusista kohteista ja matkaohjelmista. Lisäksi mukana on asiantuntijoidemme viimeisimmät vinkit ja artikkelit. Uutiskirjeemme saat sähköpostiisi 1-2 kertaa kuukaudessa. 

TILAA UUTISKIRJE

 

Thaimaa pyöräillen
Tarjoamme useita eri pyöräilyreittejä Thaimaassa

Thaimaa on tunnettu rantakohteistaan, ystävällisestä palvelusta ja hyvästä ruoasta. Maa on kaiken tämän lisäksi myös hyvä pyöräilymatkakohde. Pyöräillen pääset kokemaan läheltä muun muassa mahtavat vesiputoukset, paikalliset kelluvat torit, buddhalaiset temppelit sekä kansallispuistot. Matkalla jatkuvasti muuttuva maisema yhdistettynä kulttuurillisiin nähtävyyksiin ja herkulliseen thairuokaan luovat ikimuistoisen kokemuksen.

TUTUSTU PYÖRÄILY- JA MUIHIN AKTIIVIMATKOIHIMME

 

Kestävä ja vastuullinen matkailu


Vastuullinen, reilu, eettinen, eko vai kestävä -matkailu 

Rakkaalla lapsella on monta nimeä, mutta kaikilla sama pohjimmainen merkitys. Tarkoituksena on jättää kohdemaihin positiivinen vaikutus niin taloudellisesti, sosio-kulttuurisesti kuin ympäristöllisesti. Kestävä matkailu ei ole vain matkustustyyli, vaan joukko periaatteita, käytäntöjä ja tavoitteita, joita voit soveltaa kaikilla matkoillasi. Omilla valinnoillasi voit pitkälti vaikuttaa siihen, onko jalanjälkesi positiivinen vai ei.

LUE LISÄÄReilusti maailmalla

Reilusti maailmalla -matkat on kestävän matkailun periaatteisiin pohjautuva tuoteperheemme. Lomaile ja nauti hyvällä omallatunnolla!

Me Aventuralaiset suhtaudumme intohimoisesti erilaisiin kulttuuri- ja luontokohteisiin, onhan matkailu meillä ”veressä”. Tämän intohimon kohteisiimme ja matkustamiseen haluamme jakaa myös sinun kanssasi. Kannamme huolta kohteidemme hyvinvoinnista ja säilymisestä niin paikallisille kuin tuleville sukupolville. Pyrimme pitämään huolen siitä, että jalanjälkemme on mahdollisimman positiivinen jokapäiväisessä toimistoarjessamme ja yhteistyökumppaneidemme kautta kohdemaissa. Jokainen kauttamme tehty matka tekee siis jo jollakin tasolla hyvää ja haluamme kannustaa sinuakin liittämään matkaasi tiedostavan sekä tarkoituksellisen hyvän tekemisen.

REILUSTI MAAILMALLA -MATKAT

Seuraa Aventuraa

Aventura Instagramissa 

#matkatoimistoaventura 

 

 

Aventura Facebookissa