AVENTURA LOUNGE – KAUKOMATKAAJIEN KOHTAUSPAIKKA

Loungesta löydät uutuusmatkat ja ajankohtaiset matkasuositukset sekä vinkit ja viimeisimmät kuulumiset kaukomatkailun saralta – samoin tuoreimmat kohteiden maahantulo- ja koronatiedot.

Varatessasi meiltä matkan, saat kuluttoman siirron uudelle ajankohdalle, mikäli matka joudutaan peruuttamaan koronapandemian vuoksi. Kerro meille matkahaaveesi, me toteutamme ne, kun niiden aika on!

Olisiko nyt jo loman aika? Tervetuloa Aventuran matkaan!

Yhä useampi asiakkaamme on kertonut meille toiveistaan lähteä lomalle hyvinkin pian. Ota sinäkin rohkeasti yhteyttä ja varaa aika matkan suunnitteluun. 

Seuraamme päivittäin muutoksia matkustusrajoitteissa, lentoyhteyksissä ja yleisesti koronatilanteessa. Olemme kartalla, mihin on sallittua matkustaa, millä ehdoilla sekä mitkä kohteet ovat nyt mahdollisimman turvallisia.

Jos tahdot keskustella matkatoiveistasi tai sinulla herää kysyttävää kiertomatkoistamme, olet tervetullut toimistollemme kahvi- tai teekupillisen ääreen. Toimistolle saapumisen sijaan voit myös varata soittoajan tai videopuhelutapaamisen. Olemme tavattavissa maanantaista torstaihin klo 10–16.

OTA YHTEYTTÄ – VARAA AIKA


 

Etelä-Afrikka on villin luonnon, safarin ja ruokailun superkohde – myös koronan suhteen maassa on hyvä tilanne

Onkohan maailmassa yhtään muuta niin monipuolista kohdetta kuin Etelä-Afrikka? Upean maan monitahoisuus ulottuu rannoilta tasangoille ja vuorille, mielenkiintoisesta historiasta nykypäivään, villistä luonnosta tyylikkäisiin kaupunkeihin, monipuoliseen ruoka- ja viinikulttuuriin sekä tuhansiin eläin- ja kasvilajeihin.

Etelä-Afrikan monimuotoisuus ei rajoitu pelkästään luontoon, vaan myös maan historia ja useiden kulttuurien yhteiselo ovat ainutlaatuisia. Maalla on paljon tarjottavaa matkailijoille: hyvä ilmasto, pitkiä rantoja, kosmopoliittisia  kaupunkeja, villieläimiä, fantastista golfia, hyvää palvelua, korkeatasoisia hotelleja, erinomaista ruokaa ja hyviä viinejä sekä erinomaisen edullinen hintataso. Ja nyt korona-aikana yksi maan vetovoimaa lisäävä tekijä on pandemian hyvä hallinta.

Toimitusjohtaja Teron terveiset Kapkaupungista 

"Saavuin toissa viikolla Kapkaupungin kevääseen. Heti lentokoneesta tullessani kehon lämpöni mitattiin kuten kaikilta muiltakin matkustajilta. Tarkistettuaan todistuksen koronatestituloksestani sain lämpimän tervetulotoivotuksen. Kaikkeen tähän kului aikaa vain muutamia minuutteja. Lämpö mitataan täällä aina myös hotelleissa, ravintoloissa ja ihan pienimmissäkin kaupoissa. Lämpö mitataan ilman ihokontaktia infrapunamittarilla. Tarkkaa, nopeaa ja vaivatonta. No mask – no entry, lukee niin kaupoissa kuin ostoskeskusten ovilla. Kaduilla, joilla ei ole väentungosta, ei tarvitse käyttää kasvomaskia. Täällä Kapkaupungissa on turvallinen olo koronan suhteen, sekä muutenkin. Ruoka, viini ja tunnelma ovat ensiluokkaista, patikointireitit upeita ja ilmasto aivan täydellinen näinä Suomen talvikuukausina. Myös hinnat ovat ällistyttävän edullisia – maan valuutta randi on viime vuosina heikentynyt paljon euroon nähden. Ja golfaajille tämä maa on paratiisi muutenkin kuin edullisten hintojen vuoksi. Maassa on useita yli satavuotiaita kenttiä, golf on täällä kansallislaji. Täällä on niin nautiskelijan, golfharrastajan kuin aktiivimatkailijankin hyvä olla. Toivotan teidät kaikki tänne tervetulleiksi!"

TUTUSTU ETELÄ-AFRIKAN MATKAESIMERKKEIHIN

 

Muita suosikkejamme talven kaukomatkakohteiksi

Koronasta ja laajoista matkustusrajoitteista huolimatta on myös turvallisia kaukomatkakohteita tarjolla – sellaisia, joissa voit viettää täyttä lomaa eikä koronariskit ole niin korkeita kuin monissa muissa kohteissa mm. Euroopassa, maahan pääsykin onnistuu negatiivisen testituloksen avulla sujuvasti.

Huomioimme matkasi suunnittelussa toimivan kohdevalinnan, sinulle yksityisesti varatut kuljetukset sekä yksilölliset majoituspaikat. Näin voit nauttia vastuullisesti järjestetystä matkasta rauhallisin mielin. Tässä Etelä-Afrikan lisäksi muitakin omia suosikkejamme talven matkakohteiksi.


Malediivit | rantaloma hotellin omalla saarella


Seychellien rantalomaDubain ranta- ja/tai golflomaTansanian safari ja/tai Sansibarin rantahotelliKenian safarilomaundefined

Dominikaaninen tasavalta | rantaa ja/tai golfiaCosta Rica | luontoa, rantaa, surfia... 

Tutkimukset osoittavat, että tartuntavaara lennolla on lähes olematon

Tutustu tutkimuksiin, jotka osoittavat lentomatkustamiseen liittyvien tartuntatapauksien olevan erittäin harvinaisia.

Kansainvälinen ilmakuljetusliitto IATA on kerännyt vakuuttavaa tietoa lentomatkojen aikana todennetuista COVID-19 -tartunnoista, kertoo Suomen Matkailualan Liitto SMAL. Vuoden 2020 alusta on lentojen aikana todettuja tartuntoja vain 44 kappaletta. Tänä ajanjaksona on lentomatkustajia ollut noin 1,2 miljardia.

IATA:n lisäksi myös USA:n armeija on selvittänyt COVID-19 -viruksen tartuntamahdollisuutta lennoilla ja on todennut riskit vähäisiksi. Testattujen konemallien ilmanvaihtojärjestelmät hävittivät tartuttavat aerosolit 15 kertaa nopeammin kuin tavanomainen asuintaloissa käytettävä ilmanvaihto ja 5–6 kertaa nopeammin kuin sairaaloiden leikkaussali- ja eristyshuonetarkoituksiin suunniteltu ilmanvaihto.

 

Aventuran mukana turvallisesti nyt myös Euroopan kohteisiin

Vaikka Aventura onkin ollut yksi ainoista täysin kaukokohteisiin keskittyneitä matkatoimistoja Suomessa, on meillä aventuralaisilla laaja tuntemus myös Euroopan matkakohteista. Tarjoamme nyt matkoja myös Eurooppaan.

Nyt koronapandemiasta johtuvien peruuntuneiden lentojen ja matkapalveluiden keskellä ei voi liikaa painottaa, että matkatoimisto on asiakkaansa apuna ja turvana niin matkan aikana kuin matkasuunnittelussa. Kokeneen matkatoimiston järjestämällä matkalla asiakas ei koskaan jää yksin huoliensa kanssa. Tässä yhteydessä on hyvä mainita myös se, että täysin suomalaisomisteinen Aventura on edelleen vuonna 2020 korkeimman luottoluokituksen AAA-yritys. 

Seuraamme päivittäin muutoksia matkustusrajoitteissa, lentoyhteyksissä ja yleisesti koronatilanteessa. Olemme kartalla, mihin on sallittua matkustaa ja mitkä kohteet ovat mahdollisimman turvallisia. Saamme tarkkaa kohdetietoa yhteistyökumppaneiltamme ympäri maailman ja kohdemaiden turistiviranomaisilta.

TUTUSTU EUROOPAN MATKAESIMERKKEIHIN


 

Matkakuumeeseen helpotusta – matkaillat verkossa

Jatkamme suuren suosion saaneiden matkailtojen sarjaamme! Matkaillat ovat maksuttomia, mutta ilmoittautuminen vaaditaan. Kohde-esitelmän jälkeen on varattu aikaa kysymyksille ja keskusteluille. Isäntänä ruudulla toimii Kalle Viira seuranaan kulloisenkin kohteen hyvin tunteva asiantuntija.

Webinaarit järjestetään tiistaisin klo 18.00–19.30. Poikkeuksena Tahitin ja Ranskan Polynesian esitys 8.12. klo 20.00–21.30, koska toisena tämän illan asiantuntijana on Tahitilla asuva maailmanympärimatkojen matkanjohtajamme Tuomo Vauhkonen ja aikaero hänellä Suomeen on tasan 12 tuntia.


SEURAAVAT MATKAILLAT:

Tiistai 24.11. klo 18.00–19.30 Etelä-Afrikka
Tutustumme Etelä-Afrikan monipuoliseen tarjontaan, poimimme parhaat palat alueen safaripuistoista ja rantakohteista sekä ihastelemme maan upeita matkailupalveuita. Viinitiloista villiin luontoon, Etelä-Afrikka ei jätä ketään kylmäksi. Etelä-Afrikan kautta aukeavat myös monipuoliset kiertomatkareitit ympäröiviin valtioihin kuten Namibiaan ja Botswanaan sekä Victorian putouksille.
ILMOITTAUDU MUKAAN


Tiistai 08.12. klo 20.00–21.30 Tahiti ja Ranskan Polynesia
Teemme upean nojatuolimatkan tarunhohtoiselle Tahitille ja tutustumme Ranskan Polynesian matkailumahdollisuuksiin. Tyynenmeren saaret ovat yksi maailman upeimmista ja kiehtovimmista matkakohteista, joiden saloihin ja kohokohtiin sinut johdattaa matkanjohtajamme, Tahitilla asuva Tuomo Vauhkonen.
ILMOITTAUDU MUKAAN


Tiistai 15.12. klo 18.00–19.30 Marokko – vaellus- ja hyvinvointimatkat
Makuja, maisemia ja mystiikkaa huokuva Marokko tarjoaa kiehtovan ympäristön helposti saavutettaviin vuoristovaelluksiin sekä ihanaan nautiskeluun. Välimeren rannikko, kaupunkien sokkeloiset kauppakujat ja aavikon keitaat johdattelevat matkailijan unohtumattomiin elämyksiin, joista olemme koonneet parhaat palat vuoden viimeiseen webinaariin.
ILMOITTAUDU MUKAAN

 

Tutustu hyvinvointimatkoihimme!

Lempeää joogaa, spa-hoitoja, seikkailuntäyteisiä retkiä ja pitkiä illallisia. Nautimme elämästä ja hyvästä seurasta. Matkat sopivat seikkailusta, luonnosta ja hyvästä ruuasta pitäville – sinulle, joka haluat ottaa vastuun omasta hyvinvoinnistasi. Et tarvitse aiempaa kokemusta joogasta. Hyvinvointimatka voi olla "uuden elämäsi" ensimmäinen askel. Luvassa on terveellistä ja herkullista ruokaa, halutessasi myös lasi viiniä. It's all about balance!

Joogaamme maailman upeimmissa paikoissa luonnon keskellä ja seikkailemme päiväretkillä rennolla meiningillä. Hyvinvointimatkan tavoitteena on selkeyttää omaa polkua ja omia unelmia, tarkastella omia arvoja ja omaa suhdetta luontoon. Oppia nauttimaan elämästä täysillä. 

Olemme suunnitelleet hyvinvointimatkamme yhdessä Karita Aaltosen kanssa. Karita on joogaopettaja ja hyvinvointikouluttaja. Hänen suuri missionsa on tsempata ja auttaa ihmisiä voimaan hyvin ja ottamaan itse vastuu omasta hyvinvoinnista. Karita myös toimii näiden hyvinvointimatkojemme matkanjohtajana.


UUTUUS: Italia Karitan kanssa
– Joogaa ja Toscanan kauneutta!

Hotellimme Borgo Pignano on yksi Toscanan ja koko Italian parhaista ja kuuluu National Geographicin tarkkaan valikoitujen majoituskohteiden "Unique Lodges of the World" ryhmään. Joogatunnit on teemoitettu "Dharman" ympärille. Dharma tarkoittaa omaa elämäntehtävää. Nautimme loistavasta ja terveellisestä ruuasta hotellimme upeissa puitteissa. Tämä matka on jokaiselle, joka tykkää pienestä luksuksesta, herkullisesta italialaisesta ruoasta ja haluaa ottaa vastuun omasta hyvinvoinnistaan.

> LUE LISÄÄ


Marokko Karitan kanssa
– Joogaa ja seikkailua!

Nautimme hyvästä ja terveellisestä ruuasta vain ryhmällemme varatun hotellimme upeissa puitteissa. Matka on yhdistelmä lempeää joogaa, kokonaisvaltaista hyvinvointia, spa-hoitoja, seikkailuntäyteisiä retkiä ja pitkiä illallisia. Viikkomme huipentuu Agafayn aavikolle, jossa vietämme viimeisen yömme upeassa aavikkoleirissä. Et tarvitse aiempaa kokemusta joogasta.

> LUE LISÄÄ


Botswanan safari ja Victorian putoukset Karitan kanssa

Koe elämysrikas matka Afrikkaan maailman upeimpien luontokohteiden luo. Hyvinvointimatka on yhdistelmä lempeää joogaa, upeita luontoretkiä ja pitkiä illallisia. Aloitat matkasi Zimbabwesta ja Victorian putouksilta. Victorian putouksilta siirrymme Botswanaan, jonka luonto lumoaa matkailijan. 

> LUE LISÄÄ


Nepal Karitan kanssa
– Joogaa Himalajan rinteillä

Luvassa on "life-changing" -matka Himalajalle maailman korkeimpien lumihuippujen luo. Nautimme lämmöstä ja Katmandun värikkäästä katukulttuurista. Joogaamme maailman upeimmissa maisemissa Himalajan vuorten kupeessa. Hyödynnämme maagista ja voimallista vuorten energiaa joogatuntien teemoissa. 

> LUE LISÄÄIntian jooga- & ayurveda-retriitti
– Wellness Heaven

Ensimmäiset seitsemän päivää vietämme upeassa ayurveda-resort SwaSwarassa nauttien hyvästä ruuasta, täydellisistä hoidoista, auringosta ja merestä sekä lempeästä joogasta. Viimeiset kolme päivää inspiroidumme hippielämästä Goalla. Et tarvitse aiempaa kokemusta joogasta tai ayurvedasta. 

> LUE LISÄÄPortugali Karitan kanssa
– Joogaa ja seikkailua!

Sintra ja sympaattinen majapaikkamme Casa do Valle tarjoavat upeat puitteet aamun ja illan joogatunneille sekä vapaa-aikaan. UNESCOn maailmanperintökohteen, Sintran, vanhat linnat, sympaattiset kapeat kadut ja talot sekä korkeuseroja täynnä oleva vehreä luonto jättää vierailijaan lähtemättömän vaikutuksen.

> LUE LISÄÄ


 

Tervetuloa Norjan vuorille kanssamme!

Vaikka Aventura onkin ollut ainoita täysin kaukokohteisiin keskittyneitä matkatoimistoja Suomessa, on meillä aventuralaisilla laaja tuntemus myös Euroopan kohteista.

UUTUUS
Pohjois-Norjan vaellusmatka: Senjan saari 

Senja lumoaa kävijänsä kuvankauniilla vuoristoillaan ja monipuolisella luonnollaan. Senjan saari sijoittuu Lofoottien saariryhmän pohjoispuolelle. Reittimme kulkee erämaan rauhassa "Senja på Langs" -vaelluspolkua pitkin ja tarjoaa rauhallisen luontokokemuksen Norjan toiseksi suurimman saaren halki.

Vaellusreitti on pituudeltaan noin 70 km. Päivämatkat ovat 10–20 km ja maasto mäkistä. Kannamme omat varusteemme, joten matka vaatii hyvää peruskuntoa. Retken aikana yövymme teltoissa ja nautimme leirieväät Senjan kauniissa maisemissa. Oppaana matkalla toimii Norjan asiantuntija ja Aventuran aktiivimatkatuotannosta vastaava Kari Heimonen.

> LUE LISÄÄ

2 x Norjan vaellusmatka: Jotunheimen ja Romsdal

Meillä on tarjolla kaksi muutakin uutta vaellusmatkaa Norjaan. Toinen suuntaa Romsdaliin, joka on kuuluisa upeista vuoristo- ja vuonomaisemistaan sekä monipuolisista vaellusmahdollisuuksista. Toinen, Jotunheimeniin suuntautuva matkamme, on luonteeltaan vaativampi ja sopii kokeneille vaeltajille. Jotunheimenin kansallispuisto on yksi Norjan merkittävimpiä vuoristoalueita. Alueella sijaitsee Norjan näyttävimmät yli 2 000 metriä korkeat huiput, jotka ovat houkutelleet vaeltajia ja kiipeilijöitä luokseen useiden sukupolvien ajan. Uutuusmatkojen oppaana toimii Aventuran Norjan asiantuntija Kari Heimonen, joka myös on vastuussa koko Aventuran aktiivimatkatuotannosta. 

Suomen hallituksen määrättyä myös Norja-koronakaranteenin, jouduimme siirtämään tämän vuoden matkat ensi vuodelle. Tervetuloa mukaan kesällä 2021!

TUTUSTU NORJAN VAELLUSMATKOIHIMME

 

Vaellusmatkoja eteläisempään EurooppaanSlovenian vaellusmatka

Viikon pituinen uutuusmatkamme suuntaa yhteen Euroopan parhaiten säilyneistä salaisuuksista, Triglavin kansallispuistoon, jossa vaellamme viiden päivän ajan majalta majalle Juliaanisten Alppien uskomattomissa maisemissa. Aloitamme matkamme lentämällä Slovenian elämää sykkivään pääkaupunkiin, Ljubljanaan. Täältä jatkamme suoraan Bledjärvelle, jossa yövymme ennen vaellukselle lähtöä. Viiden päivän vaelluksemme yövymme mukavasti reitin varrella sijaitsevissa vaellusmajoissa, jossa on täysihoito. Matka sopii kenelle tahansa vuoristovaelluksesta kiinnostuneelle.

Ensimmäinen suomalaisen matkanjohtajamme opastama matka on ensi kesäkuussa 6.6.–12.6.2021. Pariskunnille tai kaveriporukoille räätälöimme mielellämme oman matkan Slovenian vuorille vaikka jo tälle kesälle.

LUE LISÄÄ


Balkanin vaellusmatka: Albania, Montenegro ja Kosovo

Toinen uutuusmatkamme suuntaa Balkanin niemimaalle, Albanian pohjoisosista Kosovoon kulkevalle upealle vaellusreitille. Reilun viikon pituinen matka alkaa Tethin kuuluisasta kansallispuistossa, jota tutkimme ennen kuin jatkamme maan tunnetuimman päivävaelluksen reittiä Valbonan kansallispuistoon. Valbonasta kuljemme hiljaisempia polkuja pitkin kohti itää. Mutkittelemme pitkin Albanian ja Montenegron rajaa kulkien molempien valtioiden puolella ja saavutamme kolmen valtion (Albania, Montenegro, Kosovo) rajapyykin ennen laskeutumista alas Kosovoon.

Ensimmäiset suomalaisen matkanjohtajamme opastamat matkat ovat ensi vuoden alkukesästä 29.5.–5.6. ja 29.6.–6.7.2021. Jos haluat Balkanille jo tänä kesänä, räätälöimme mielellämme oman matkan sinulle.

LUE LISÄÄ


 

Grönlantiin melomaan ja patikoimaan tai vain nautiskelemaan ainutlaatuisesta luonnosta

Järjestämme seuraavat kaksi ainutlaatuista melonta- ja vaellusmatkaa Grönlantiin elokuussa 2021. Matka suuntautuu Etelä-Grönlannissa sijaitsevan Narsarsuaqin läheisille vuonoille, missä matkaa taitetaan patikoiden ja kajakeilla meloen. Pääset kokemaan Grönlannin lumoavan luonnon vedenrajasta vuoristoon. Matka sopii erinomaisesti kaikille retkeilystä ja luonnossa liikkumisesta kiinnostuneille. Matkalle ei tarvita aikaisempaa melontakokemusta.

Lue lisää

Luksusmatka Grönlantiin – aktiviteetteja ja arktista kauneutta

Jos ryhmämatka ei ole juttusi tai haluat aktiivipäivien sijasta enemmän vain nautiskella luonnosta, on meillä tarjolla Grönlantiin mielenkiintoinen räätälöity matkapakettikin. Grönlannin upea arktinen luonto ja uskomattomat maisemat lumoavat varmasti jokaisen. Camp Kiattua sijaitsee keskellä Grönlannin kauneinta luontoa, vuonon varrella, yksityisellä rannalla, jossa ei tämän leirin lisäksi ole muita. Leirin henkilökunta ja paikallisoppaat pitävät huolen, että nautit olostasi. Leiriin palatessasi pääset nauttimaan huippukokkien valmistamasta ruoasta ja vuonon rauhasta. Päivän kruunaa saunan lämpö tai pulahdus lämpimään paljuveteen. Majoituksenasi toimii yksinkertainen, mutta tyylikäs luksusteltta.

Lue lisää

 

FINNAIR PLUS

Ansaitse Finnair Plus -pisteitä Aventuran kaikista opastetuista kiertomatkoista sekä kaikista räätälöidyistä kaukomatkapaketeista. Finnair Plus -jäsenenä saat 31.12.2020 asti tekemästäsi matkavarauksesta 15 000 palkintopistettä.

TUTUSTU AVENTURAN LAAJAAN MATKATUOTANTOON


Aventura on Finnair Plus -yhteistyökumppani

Finnair Plus -kumppanuudella voimme tarjota kaukomatkailijoillemme mahdollisuuden kerryttää pistesaldoaan, toivottaen samalla kaikki Finnair Plus -jäsenet tervetulleiksi kaukomatkailun kiehtovaan maailmaan. Kokenut henkilökuntamme auttaa mielellään kaikissa matkoihin liittyvissä kysymyksissä ja valmiit, opastetut matkamme ovat helppo ja turvallinen tapa tutustua ja ihastua maailman kiehtovimpiin kohteisiin.

15 000 Finnair Plus -palkintopistettä oikeuttaa esimerkiksi Pohjois-Euroopan menopaluulentoihin.

Finnair Plus -sivuilta löydät lukuisia kohteita, joissa voit käyttää ansaitsemiasi pisteitä.

* Finnair Plus, ehdot & säännöt:

  • kampanja-aika voimassa vuoden loppuun, 31.12.2020 asti
  • vain rekisteröityneet Finnair Plus -jäsenet voivat ansaita palkintopisteitä
  • pisteet ovat palkintopisteitä eivätkä vaikuta tasopistekertymään
  • kampanja ei oikeuta ylimääräisiin tasobonus-pisteisiin
  • Finnair Plus -säännöt ja ehdot ovat voimassa
  • pisteet kirjataan Finnair Plus -tilillesi matkan jälkeen
  • Finnair Plus -kortin numero tulee ilmoittaa varausta tehdessä
  • Finnair pidättää oikeuden muutoksiin

Liity Finnair Plus -jäseneksi!


Tervetuloa Aventuran matkaan!

Ota rohkeasti yhteyttä ja varaa aika matkan suunnitteluun haluamasi matkakohteen asiantuntijamme kanssa.

Vuodesta 2000 olemme järjestäneet matkoja lähes 140 kohdemaahan ja asiantunteva henkilökuntamme on vieraillut lähes 170 valtiossa. Opastettujen matkojemme valikoima kattaa yli 110 kohdemaata. Matkakohteen valinnan lisäksi on tärkeää valita luotettava matkanjärjestäjä. Asiakkaiden toiveet huomioonottava ja täysin suomalaisomisteinen Aventura on edelleen vuonna 2020 korkeimman luottoluokituksen AAA-yritys.

Varatessasi meiltä matkan nyt saat kuluttoman siirron matka-ajankohtaan, mikäli matka joudutaan peruuttamaan koronapandemiasta johtuen. Olethan meihin siis yhteydessä uusien matkahaaveidesi johdosta!

Aventura palvelee ma–to klo 10–16

Hallituksen suositusten mukaisesti palasimme elokuussa työskentelemään toimistolle. Toistaiseksi koronan hiljentämän matkailun vuoksi palvelemme kuitenkin lyhennetyillä asiakaspalveluajoilla.

Varaa tapaamisaika matka-asiantuntijalle

Matkasuunnittelua varten voit varata soittoajan tai videopuhelutapaamisen sekä nyt myös tapaamisen kasvotustenkin matka-asiantuntijamme kanssa. Ilmoita meille ajankohtatoiveesi, minkä jälkeen olemme yhteydessä tapaamisajan vahvistamiseksi. Olethan meihin tarvittaessa yhteydessä: info@aventura.fi / 0207 435 100.

Ota yhteyttä

Matka on erinomainen lahja hääparille, valmistujaisiin, vuosipäivän yllätykseksi tai työntekijän palkitsemiseksi

Yhä useampi toivoo ja antaa aineettoman lahjan. Elämyksiin ja kokemuksiin halutaan sijoittaa, eikä lahjaksi saatu matka ole koskaan pettymys. Matkalahjakortin voi antaa yksin tai kerätä porukalla yhdessä, matkan voi järjestää yllätyksenä syntymä- tai hääpäiväksi tai muun merkkitapahtuman kunniaksi.

 

Yli 700 suomalaista lensi Beniniin ja osallistui lääketutkimukseen, jossa testattiin ripulirokotetta Afrikassa – nyt tulokset ovat valmistuneet

Kyseessä on Helsingin yliopiston sekä Göteborgin yliopiston ja amerikkalaisen Johns Hopkinsin yliopiston tekemä rokotetutkimus. Sitä rahoittavat ruotsalainen rokoteyhtiö Scandinavian Biopharma ja terveysjärjestö Path, jota tukee Bill ja Melinda Gatesin säätiö. Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri HUS, lääkärikeskus Aavan matkailuklinikka ja suomalais-afrikkalainen kulttuurikeskus Villa Karo olivat mukana, Aventura järjesti tutkimuksen lennot.

Alle viisivuotiaiden lasten yleisin kuolinsyy maailmassa on keuhkokuume ja toiseksi yleisin syy on ripuli. Maailman terveysjärjestön WHO:n yrityksistä huolimatta ripulibakteereja vastaan ei ole onnistuttu kehittämään toimivaa rokotetta. Kehittyvissä maissa alle kolmevuotiaat saavat ripulin keskimäärin kolmesti vuodessa. Sairastuneita lapsia on vuosittain lähes kaksi miljardia. Viime vuonna ripulin seurauksena kuoli 525 000 lasta.

Rokotteen ja lumerokotteen saaneita matkailijoita vertailemalla saadut ensimmäisen tulokset kertovat, että rokotetuilla vaikeaa ripulitautia esiintyi puolet vähemmän kuin lumerokotteen saaneilla. Matkailijat harvoin kuolevat ripuliin, mutta paikallisille pikkulapsille se on hengenvaarallinen. Ripuli on alle viisivuotiaiden yleisimpiä kuolinsyitä maailmassa. ”Tutkimuksen tärkein merkitys on se, että kehitysmaiden pienille lapsille saadaan rokote. On hienoa, että teho saatiin osoitettua”, sanoo hankkeen päätutkija, Helsingin yliopiston infektiosairauksien professori Anu Kantele. ”Nyt voidaan hyvillä mielin edetä tehotutkimuksiin lapsilla.”


Länsi-Afrikan kiertomatka: Benin, Togo ja Ghana 8.–18.1.2022

Aventura on jo useamman kerran toteuttanut tammikuisen kulttuuri- ja rantamatkan Länsi-Afrikan Beniniin, Togoon ja Ghanaan. Näin tehdään jatkossakin. Lähde sinäkin kokemaan Länsi-Afrikka 8.–18.1.2022!

Länsi-Afrikka pursuaa värejä ja rytmejä. Kohtaamme länsiafrikkalaisen elämänilon keskellä kylmintä talveamme. Samaan ajankohtaan osuu Afrikan suurimmat voodoofestivaalit, jotka järjestetään vuosittain 10.1. Beninin Ouidahissa. Grand-Popossa tutustumme suomalaisen Villa Karo -kulttuuriyhdistyksen toimintaan. Togossa tutustumme Togojärven luontoon sekä maan pääkaupunkiin. Päätämme matkan hemmotellen Ghanan pääkaupungin edustan luksushotellin rantatuolissa.

Lue lisää Länsi-Afrikan matkasta

 

Oppaat onnistuneisiin matkoihin


Opas Afrikan vuoristoihin – löydä sopivin vaihtoehto

Afrikka on valtava maanosa, jonka yli 50 valtiota yleistetään usein yhden käsitteen alle. Oppaassa esitellään mantereen eri vuoristojen suositeltavia vaellusreittejä, joiden ympäristöt vaihtelevat jäätiköistä kallioisiin laaksoihin ja afroalppivyöhykkeen ainutlaatuisesta kasvillisuudesta ylänköjen eläinten kohtaamiseen.
TUTUSTU OPPAASEEN


Opas Nepalin vaelluksille – löydä sopivin vaihtoehto

Nepalin vaellukset ovat kaikki erilaisia, osa vaatii fysiikalta enemmän ja jokaiselle reitille osuu erilainen valikoima heimoja (Nepalissa on yli 70 heimoa), kulttuuria, uskomuksia, palveluita ja paikallista elämää. Listasimme suosituimmat vaelluksen ja niiden tyypilliset piirteet, jotta löytäisit itsellesi parhaan vaihtoehdon.
TUTUSTU OPPAASEEN


Näin suunnittelet onnistuneen safarimatkan

Matka Afrikkaan on unelmien täyttymys. Kenian, Tansanian ja Ugandan kansallispuistojen savannit, vehreät järvet ja jokilaaksot sekä silmänkantamattomiin jatkuvat ruohotasangot ovat upeita matkakohteita jo maisemien puolesta.
TUTUSTU OPPAASEENNäin valitset itsellesi sopivan ensimmäisen vuorikohteen

Vuoren huipulle suuntaava matka on upea kokemus, joka tarjoaa fyysisen haasteen lisäksi kokonaisvaltaisen elämyksen, uusia ihmissuhteita, kosketusta paikalliseen luontoon ja kulttuuriin sekä ponnahduslaudan uuteen ja innostavaan maailmaan.
TUTUSTU OPPAASEEN

 

Uudistimme klassikkovaelluksemme Everestin perusleirin


Olemme vieneet ryhmiä suomalaisten matkanjohtajiemme johdolla Everest Base Camp -vaellukselle Nepaliin jo vuodesta 2003 alkaen. Uudistettu ohjelmamme yhdistää Everestin kansallispuiston idyllisimpiä pieniä kyliä ja huikeita vuoristomaisemia Khumbun laakson vähemmän ruuhkaisilla poluilla. 

Vaelluksemme huipentuu yöpymiseen Everestin perusleirin teltoissa, jossa pääsemme kuuntelemaan tarinoita perusleirin lääkäreiltä ja Everestin huippua tavoittelevilta kiipeilijöiltä. Vaellus Everestin kansallispuistossa ja nousu maailman korkeimman vuoren perusleiriin on yksi vaellusreittien klassikoista. Vuosittain huhti–toukokuussa Everestin perusleiriin kokoontuvat sadat huipulle nousijat luovat leirin tunnelmasta legendaarisen. 

LUE LISÄÄ MATKASTA

Aventura järjestää Nepaliin vaellusmatkoja suomalaisen matkanjohtajan opastuksella kymmenellä eri vaellusreitillä vuosittain

Nepalin vaellusmatkatarjontamme käsittää kaikkiaan kymmenen erilaista vaellusreittiä, joiden matkanjohtajana toimii kokenut suomalainen vaellusammattilainen. Vaihtoehdoista löytyy jokaiselle vuorivaelluksista kiinnostuneelle oman tasoinen, oman tyylinen ja sopivan pituinen matka.

TUTUSTU NEPALIN VAELLUSMATKOIHIMME

Vaellusmatkanjohtajamme ovat aktiivisia ammattilaisia


Vaellusmatkanjohtajamme ovat kokeneita ja koulutettuja ammattilaisia, jotka opastamisen lisäksi liikkuvat itse aktiivisesti vuorilla ympäri vuoden. 

Olipa tavoitteenasi elämyksellinen patikointi tai haastava huipulle nousu, matkanjohtajamme pitävät huolen siitä, että matkasi on nautittava ja ennen kaikkea turvallinen. Tunnemme kohteidemme vuoristot olosuhteineen hyvin ja ymmärrämme huolellisen suunnittelun sekä valmistautumisen tärkeyden. Haluamme olla apunasi matkan joka vaiheessa, ensimmäisestä yhteydenotosta lähtien. Ennen matkaa järjestämme ryhmillemme infotilaisuuden toimistollamme. Lisäksi saat henkilökohtaista sekä asiantuntevaa opastusta matkalle valmistautumiseen ja oikeanlaiseen treenaamiseen niin matkanjohtajaltasi kuin toimistohenkilökunnaltamme. Haluamme kannustaa ihmisiä haastamaan itsensä ja saavuttamaan tavoitteet kannustavassa ympäristössä ja hyvässä tiimihengessä.

Tervetuloa vuorille kanssamme!

TUTUSTU VUORIMATKANJOHTAJIIMME

"Luksuksen on oltava mukavaa, muuten se ei ole luksusta."

– Coco Chanel –Jokainen luksusmatkamme räätälöidään asiakkaan toiveet, odotukset ja mukavuus huomioiden. Haluamme sinun palaavan matkalta mieleenpainuvien, yltäkylläisten ja ihanien kokemusten siivittämänä. Tutustu esimerkkimatkoihin ja pyydä tarjous tulevasta kaikkien aistien hemmottelulomastasi!

TUTUSTU AVENTURAN LUKSUSMATKOIHIN

 

Häämatkalle Aventuran kautta

Suosittuja romanttisia häämatkakohteita maailmalla ovat mm. Intian Valtameren paratiisisaaret Mauritius, Seychellit ja Malediivit. Näiltä saarilta löytyy hotelleja, jotka antavat hyvät häämatka-alennukset hääpareille. Myös "vain aikuisille" -hotelleja löytyy valikoimistamme. Tervetuloa suunnittelemaan ainutlaatuinen häämatka yhdessä Aventuran häämatka-asiantuntijoiden kanssa.HÄÄMATKA SEYCHELLIT
Intian valtameressä sijaitseva Seychellien saariryhmä on yksi maailman kauneimmista hemmottelukohteista.
LUE MATKASTA


HÄÄMATKA MAURITIUS
Mauritius sopii hääparille, joka etsii lemmenlomaltaan rentoutumista, nautiskelua, aktiviteetteja ja pientä luksusta.
LUE MATKASTA


HÄÄMATKA MALEDIIVIT
Kun haluatte parisi kanssa rentoutua ja nauttia rauhallisesta saarielämästä turkoosin meren ympäröimänä.
LUE MATKASTA

> Katso kaikki Aventuran häämatkasuositukset

Kuuba kehittyy ja muuttuuKuuban nostalginen olemus ja rento elämänrytmi lumoavat matkailijan heti Havannaan saavuttaessa. Salsan rytmit, vanhat amerikanraudat ja kauniisti ränsistyneet koloniaaliset kaupunkien keskustat tekevät Kuubasta ainutlaatuisen matkakohteen. Juuri nyt Kuuba on suurien muutosten kynnyksellä.

Suomen monipuolisin Kuuban-matkojen tarjonta

Aventuralla on tarjolla Kuubaan sekä opastettuja kiertomatkoja että laaja osaaminen räätälöidä juuri haluamasi luonteinen matka. Tunnemme maan erinomaisesti. Aventuran toimistolta vieraillaan vuosittain tutustumassa Kuubaan ja maan uusiin hotelleihin. Pitkäaikainen Kuuban matkojen matkanjohtajamme Peter asuu Santiago de Cubassa, on asunut siellä jo 30 vuotta. Vahvan kokemuksen kautta voimme tarjota oman uniikin lisämme Kuuban matkaasi. Lähde mukaamme tutustumaan tähän mielenkiintoiseen saarivaltioon ennen kuin se menettää vanhaa charmiansa.

KATSO KAIKKI AVENTURAN KUUBAN MATKAT

Kaukomatkaajan TOP5


Maailman parhaat luontokohteet - TOP5

Afrikan safarit ovat monelle itsestään selvä kärkipaikan pitäjä, kun puhutaan luontomatkoista ja villieläimistä. Maailmasta löytyy monta muutakin paikkaa, johon kannattaa suunnata luonnon ihmeiden ja eläinten perässä. 

LUE ARTIKKELIMaailman parhaat kulttuurikohteet - TOP5

Kulttuureita ja matkakohteita on mahdotonta laittaa selkeään paremmuusjärjestykseen, joten kokosimme TOP 5 -listaukseen kiertomatkakohteita, joissa paikallinen elämä esittäytyy elämyksellisenä ja joissa kulttuuri on säilynyt poikkeuksellisen hyvin.

LUE ARTIKKELIItä-Afrikan parhaat safarikohteet - TOP5

Suunnitteletko safarimatkaa, aloita tästä! Kenian, Tansanian ja Ugandan luontomatkojen asiantuntijat ovat listanneet alueen kohteet ja kertovat miksi kanattaa suunnata Serengetiin ja kenelle Uganda on todennäköisesti ykkösvaihtoeto. 

LUE ARTIKKELIKaukomaiden klassikkovaellukset - TOP5

Listasimme maailman tunnetuimpia ja suosituimpia vaellusmatkoja, jotka jokaisen kaukomaiden vuorilla liikkuvan tulisi kokea. Machu Picchu, Uhuru Peak tai Khumbun laakso eivät ole suotta vaeltajien unelmakohteita.

LUE ARTIKKELI5 syytä matkustaa Dominicaan

Vuonna 1978 Yhdistyneen kansakunnan hallinnasta itsenäistynyt Dominica on Karibian alueen todellinen helmi. Jyrkästi merestä nouseva saari keskittyy monipuoliseen ja ekologiseen matkailuun. Kokosimme viisi loistavaa syytä valita Dominica seuraavaksi matkakohteeksi.
LUE LISÄÄ


Maailman tapahtumat TOP5

Rion karnevaalit voivat kattaa koko matkan, Meksikoon tai Bhutaniin suuntaavan kannattaa harkita matkansa ajoittamista niin, että päivä tai kaksi osuvat juhlallisuuksien aikaan oikeaan paikkaan. Thaimaan suuri vesisota, songkran on railakas kevään juhla ja Beninin voodoo-festivaalit itsessään hyvä syy matkustaa Länsi-Afrikkaan. 
LUE LISÄÄ


 

Pitkien matkojen suosio kasvaa


Yhä useammalla on mahdollisuus hieman pidempään lomamatkaan – kuulutko sinä heihin onnekkaisiin? Pitkillä, yli kahden viikon, matkoilla pääset kokemaan pienryhmässä suurenkin määrän mielenkiintoisia kohteita sekä kiertämään monta maata ja laajat alueet yhdellä matkalla.

TUTUSTU AVENTURAN PITKIIN KIERTOMATKOIHIN

Asiantuntemuksemme on käytössäsi


Yli 10 hengen vahvuinen toimistotiimimme ja lukuisat matkanjohtajamme ovat sinua varten. Helpottaaksemme matkasi suunnittelua ja onnistuneen matkan järjestämistä, tarjoamme asiantuntemuksemme käyttöösi myös helppolukuisten oppaiden muodossa.

TUTUSTU HENKILÖKUNTAAMME 

Etelä-Amerikka – monipuolinen, ympärivuotinen kohde
Machu Picchu, Galápagos, Patagonia, Amazon, Brasilian rannat...

Etelä-Amerikan ehdottomia suosikkikohteita ovat Perun Machu Picchun inkarauniot, Ecuadorille kuuluvien Galápagossaarten ainutlaatuinen luonto, Chilen ja Argentiinan eteläosan Patagonia sekä Brasilian Amazonjoen ekosysteemi. Andien monet vuoret kiinnostavat vuorivaeltajia: Cotopaxi, Chimborazo ja Aconcagua. Muita kohokohtia ovat mm. Iguassun putoukset, Brasilian rannat sekä mielenkiintoiset metropolit Buenos Aires ja Rio de Janeiro.

Andien itäisissä osissa kesäaika ja alkusyksy ovat kelien puolesta sitä ihan parhainta matkailusesonkia. Tällöin Ecuadorin, Perun ja Bolivian vuorilla sekä kauniissa Andien kaupungeissa on vuoden sateettomimmat kuukaudet ja eniten aurinkoisia päiviä. Eteläisessä Patagoniassa on Suomen kesäaikaan talvi ja laskettelukeskukset auki – parhaat säät vaelluksille ja luontomatkailuun siellä on marraskuusta maaliskuulle. Suomen talvikuukaudet on se paras sesonki myös Chilen, Argentiinan ja Uruguayn kaupunkilomille sekä Brasilian rantapäiviin.

Aventuralla on suomalaisen matkanjohtajan opastamia kiertomatkoja lähes jokaiseen Etelä-Amerikan valtioon. Tutustu niihin ja räätälöityihin matkaesimerkkeihin klikkaamalla linkistä.

TUTUSTU ETELÄ-AMERIKAN MATKOIHIN

 

Tilaa uutiskirje

Uutiskirjeestämme saat ajankohtaiset tiedot matkatarjouksista, kampanjoista, tapahtumista, kilpailuista sekä uusista kohteista ja matkaohjelmista. Lisäksi mukana on asiantuntijoidemme viimeisimmät vinkit ja artikkelit. Uutiskirjeemme saat sähköpostiisi 1-2 kertaa kuukaudessa. 

TILAA UUTISKIRJE

 

Thaimaa pyöräillen
Tarjoamme useita eri pyöräilyreittejä Thaimaassa

Thaimaa on tunnettu rantakohteistaan, ystävällisestä palvelusta ja hyvästä ruoasta. Maa on kaiken tämän lisäksi myös hyvä pyöräilymatkakohde. Pyöräillen pääset kokemaan läheltä muun muassa mahtavat vesiputoukset, paikalliset kelluvat torit, buddhalaiset temppelit sekä kansallispuistot. Matkalla jatkuvasti muuttuva maisema yhdistettynä kulttuurillisiin nähtävyyksiin ja herkulliseen thairuokaan luovat ikimuistoisen kokemuksen.

TUTUSTU PYÖRÄILY- JA MUIHIN AKTIIVIMATKOIHIMME

 

Kestävä ja vastuullinen matkailu


Vastuullinen, reilu, eettinen, eko vai kestävä -matkailu 

Rakkaalla lapsella on monta nimeä, mutta kaikilla sama pohjimmainen merkitys. Tarkoituksena on jättää kohdemaihin positiivinen vaikutus niin taloudellisesti, sosio-kulttuurisesti kuin ympäristöllisesti. Kestävä matkailu ei ole vain matkustustyyli, vaan joukko periaatteita, käytäntöjä ja tavoitteita, joita voit soveltaa kaikilla matkoillasi. Omilla valinnoillasi voit pitkälti vaikuttaa siihen, onko jalanjälkesi positiivinen vai ei.

LUE LISÄÄReilusti maailmalla

Reilusti maailmalla -matkat on kestävän matkailun periaatteisiin pohjautuva tuoteperheemme. Lomaile ja nauti hyvällä omallatunnolla!

Me Aventuralaiset suhtaudumme intohimoisesti erilaisiin kulttuuri- ja luontokohteisiin, onhan matkailu meillä ”veressä”. Tämän intohimon kohteisiimme ja matkustamiseen haluamme jakaa myös sinun kanssasi. Kannamme huolta kohteidemme hyvinvoinnista ja säilymisestä niin paikallisille kuin tuleville sukupolville. Pyrimme pitämään huolen siitä, että jalanjälkemme on mahdollisimman positiivinen jokapäiväisessä toimistoarjessamme ja yhteistyökumppaneidemme kautta kohdemaissa. Jokainen kauttamme tehty matka tekee siis jo jollakin tasolla hyvää ja haluamme kannustaa sinuakin liittämään matkaasi tiedostavan sekä tarkoituksellisen hyvän tekemisen.

REILUSTI MAAILMALLA -MATKAT

Seuraa Aventuraa

Aventura Instagramissa 

#matkatoimistoaventura 

 

 

Aventura Facebookissa