Matkakohteena Jamaika

Lähde tutustumaan aitoon Jamaikaan – leveästi hymyilevät ihmiset ja letkeä reggaen rytmi valloittavat. Reggaen ohella Jamaika tarjoaa valkohiekkaisia rantoja, turkoosina hohtavaa merta ja idyllisiä rantakyliä. Jamaika on mainettaan turvallisempi matkakohde. Etenkin Negrilin rannoilla ja Montego Bayn ympäristössä on hyvät palvelut matkailijalle.

Opastetut kiertomatkat, suomalainen matkanjohtaja

 

Jamaika pähkinänkuoressa

Jamaika on Karibian saarista kolmanneksi suurin ja suurin englanninkielisistä saarista. Se sijaitsee Karibian merellä 145 km Kuubasta etelään ja 160 km Haitista länteen. Saari on vuoristoinen ja sen korkein huippu Blue Mountain Peak yltää aina 2 221 metriin. Tämä huippu sijaitsee saaren itäosassa Blue Mountainin vuoristossa. Pohjoisen rannikko on kapeaa ja rikkonaista, kun taas etelässä rannikko on laajaa ja tasaista. Kasvusto on rehevää pohjoisrannikolla ja savannimaisen kuivaa etelärannikolla. Etelässä kaktukset ovat yleisiä ja siellä on myös kaksi suurta suoaluetta.

Pinta-ala
4 411 km²

Asukasluku
2 812 090 (07/2018)

Pääkaupunki
Kingston

Väestö
76 % afrikkalaista syntyperää, 15 % afro-eurooppalaista syntyperää

Kieli
Englanti ja patois

Uskonto
80 % kristittyjä, jamaikalaiset ovat myös hyvin taikauskoisia

Päätuotteet
Matkailu, banaani, sokeri


Jamaika, yleistä

Viisumit
Suomen kansalaiset eivät tarvitse viisumia Jamaikalle.

Vakuutus
Jokaisella matkalle osallistuvalla tulee olla voimassaoleva matkavakuutus, joka kattaa sairastapauksessa tai muussa vastaavassa tarpeessa terveydenhoitokulut. Tarkistathan oman vakuutuksesi voimassaolon sekä vakuutuksen peruutusturvan ehdot. 

Huomioithan matkasi erikoisluonteen ja tarkistat vakuutuksen kattavuuden myös siltä osin. Monissa kohteissa vakuutuksen tulee olla voimassa myös yli 3000 metrin korkeudessa liikuttaessa ja tällöin kattaa myös vuoristotauti.

Monilla vaellus- tai sukellusmatkoilla tarvitaan laajempi vakuutus, joka kattaa esim. sukeltamisen tai jäätiköllä liikkumisen. Tarkistathan vakuutuksesi sisällön vakuutusyhtiöstäsi..

Valuutta
Jamaikan valuutta on dollari (JMD). 1 € = noin 122 JMD. Valuuttaa saa Suomesta etukäteen varaamalla. Tarkista saatavuus ja kurssi www.forex.fi.

Rokotukset
Tarkista rokotusvaatimukset terveyskeskuksestasi tai www.rokote.fi

Juomavesi
Vesijohtovesi ei ole juomakelpoista. Kaiken veden ja juoman tulee olla teollisesti pullotettua, vettä voi ostaa kaupoista ja kioskeista. Kuumennettua tai tableteilla puhdistettua vettä voi juoda.

Juomarahat
Useimmiten ravintoloissa odotetaan 10 %:n juomarahaa.

Matkapuhelimet
Selvitä matkapuhelimesi kuuluvuus operaattoriltasi.

Turvallisuus
Pysyttelemme matkamme aikana turvallisilla alueilla, mutta taskuvarkaudet ovat mahdollisia ja yöaikaan liikkuminen tietyillä alueilla voi olla turvatonta. Yleinen varovaisuus maalaisjärjen puitteissa on kuitenkin koko matkan aikana suotavaa.

Ympäristöystävällinen matkailu
Yritämme toimia ekologisten periaatteiden mukaan ja kunnioittaa paikallisia ihmisiä, tapoja sekä eläimistöä kaikilla matkoillamme säästääksemme nämä elämykset myös muillekin.

Aventuran vinkit kestävään ja reilumpaan matkailuun.

Ilmasto
Jamaikalla on trooppinen ilmasto. Keskilämpötila on noin 25 – 32 asteen välillä ympäri vuoden. Etelämaassa on kuivempaa, kun taas pohjoisessa sateita tulee tasaisesti ympäri vuoden. Suurimmat sateet ovat touko-kesäkuussa ja loka-marraskuussa.

Matkustussesongit
Paras matkustusaika on joulukuusta huhtikuulle.


Lähde tutustumaan aitoon Jamaikaan – leveästi hymyilevät ihmiset ja letkeä reggaen rytmi valloittavat. Reggaen ohella Jamaika tarjoaa valkohiekkaisia rantoja, turkoosina hohtavaa merta ja idyllisiä rantakyliä. Jamaika on mainettaan turvallisempi matkakohde. Etenkin Negrilin rannoilla ja Montego Bayn ympäristössä on hyvät palvelut matkailijalle.