Matkakohteena
Fidži

Fidži on saaristovaltio eteläisellä Tyynellämerellä, Uudesta-Seelannista pohjoiseen päin. Se koostuu 850 saaresta ja luodosta, joista noin 100 on asutettuja. Suurimmat saaret ovat Viti Levu ja Vanua Levu. Pääkaupunki Suva sijaitsee Viti Levulla. Fidži on tunnettu kauniista luonnosta ja sukellusmahdollisuuksista, parhaimmat sukellusalueet löytyvät Taveunin läheltä. Upeat koralliriutat, kristallin kirkkaat vedet, trooppiset sademetsät, kookosviljelmät ja henkeäsalpaavat vesiputoukset luovat täydellisen paratiisin lomallesi. Fiji on hämmästyttävän monipuolinen, etsitpä sitten kohdetta luksus häämatkalle, eloisaa reppureissua luontoon, tai rauhallista perhelomaa. 

Pinta-ala 18 274 km²
Väkiluku 947 760
Pääkaupunki Suva
Kieli englanti, fidži, fidžinhindi
Valuutta Fidžin dollari (FJD)
Uskonto kristinusko 52%, hindulaisuus 33%, islam 7%
Valtiomuoto tasavalta

Opastetut matkat Fidzille

Suomalaisen matkanjohtajan opastamalla matkalla näet ja koet enemmän. Mukavan pienet ryhmäkoot.

Räätälöity matka Fidzille?

Toteutamme asiakkaidemme unelmia räätälöimällä toiveiden mukaisia matkakokonaisuuksia. Ota yhteyttä, kerro ajatuksistasi ja rakennamme sinulle matkaehdotuksen.

Fidzille matkustavan hyvä tietää


Maahanpääsy­vaatimukset

Suomen kansalainen ei tarvitse viisumia Fidžille alle 4 kuukauden mittaiselle matkalle.

Passin tulee olla voimassa 6 kuukautta maasta poistumisen jälkeen.


Turvallisuus

Pysyttelemme matkamme aikana turvallisilla alueilla, mutta yleistä varovaisuutta kannattaa noudattaa koko matkan ajan. Kysythän ajankohtaiset tiedot matkanjohtajalta ja paikalliselta oppaalta. Lisätietoja maassa matkustamisesta saat ulkoministeriön matkustustiedotteesta.


Terveys

Vakuutus

Jokaisella matkalle osallistuvalla tulee olla voimassa oleva matkavakuutus, joka kattaa sairastapauksessa tai muussa vastaavassa tarpeessa terveydenhoitokulut. Tarkistathan oman vakuutuksesi voimassaolon sekä vakuutuksen peruutusturvan ehdot.?

Huomioithan matkasi erikoisluonteen ja tarkistat vakuutuksen kattavuuden myös siltä osin.

Monilla sukellusmatkoilla tarvitaan laajempi vakuutus. Tarkistathan vakuutuksesi sisällön vakuutusyhtiöstäsi.

Fidžin valuutta on dollari (FJD). 1 € = noin 2,46 FJD. Valuuttaa ei saa Suomesta.

Rokotukset?
Tarkista, että perusrokotuksesi on voimassa (jäykkäkouristus, polio ja kurkkumätä sekä MPR). Matkalle suositellaan A- ja B -hepatiittirokotuksia.

Tarkista aina rokotusvaatimukset terveyskeskuksesta tai Matkailuklinikan rokotusneuvonnasta?www.rokote.fi


Sähkö ja pistorasia-standardit

Sähkövirta on 240 V / 50 Hz. Pistorasiat samanlaisia kuin esim. Australiassa.


Ruoka ja Juoma

Perinteisen fidžiläisen ruokavalion lähteenä käytetään paljon hiilihydraattipitoisia raaka- aineita, kuten jamssia, taaroa, bataattia sekä maniokkia. Näiden lisäksi myös leipäpuunhedelmiä, pähkinöitä sekä banaaneja. Fidžin eri etnisten ryhmien ruokatavoissa on erilaisuuksia. Esimerkiksi Fidžiläiset ovat oppineet intialaisilta chilin, rieskamaisten leipien, riisin, vihannesten sekä teen käytön, kun taas intialaiset ovat omaksuneet taaron ja kassavan käyttämisen ja kavan juomisen. Veden ja juomien tulee olla teollisesti pullotettua. Myös hedelmät ja vihannekset on hyvä huuhdella pullotetulla vedellä. Kuumennettua tai tableteilla puhdistettua vettä voi juoda. Uudelleen lämmitettyjä ruokia tulee välttää.


Ilmasto ja Sää

Fidžillä vallitsee trooppinen ilmasto, sateita on lähes päivittäin. Ilma on lämmin ympäri vuoden ja lämpötila vaihtelee 20-29 asteen välillä. Öisin lämpötila laskee 18-20 asteen tuntumaan.


Pankkiasiat

Fidžin valuutta on dollari (FJD). 1 € = noin 2,46 FJD. Valuuttaa ei saa Suomesta.


Yleiset ohjeet

Aikaero
11 tuntia ja kesäaikana 12 tuntia

Matkustussesongit
Ympärivuotinen kohde. Paras aika matkustaa on meidän kesäkautenamme, hiljaisin sesonki loka/marraskuussa. Syklonikausi marraskuusta huhtikuuhun.