Matkakohteena Georgia

Opastetut kiertomatkat, suomalainen matkanjohtaja

 

Opastetut aktiivimatkat, suomalainen matkanjohtaja

 

Omien toiveiden mukaisesti räätälöidyt matkat


Georgia pähkinänkuoressa

Georgia sijaitsee Aasian ja Euroopan rajalla Kaukasuksen vuorijonon eteläpuolella. Maa oli osa Neuvostoliittoa aina vuoteen 1991 asti, jonka jälkeen maa itsenäistyi. Georgian topografia on erittäin vaihteleva ja maan pinta-alasta 85 % on vuoristoista aluetta. Maan vuoristoisuus onkin luonut kulttuuri- ja kielieroja eristämällä alueita toisistaan.

Luonnonvaroihin kuuluvat lukuisat mineraalit ja maan tuhannet joet ovat tärkeä vesivoiman lähde. Ilmasto vaihtelee Mustanmeren rannikon subtrooppisesta ilmastosta itäosien mannermaiseen ilmastoon.

Pinta-ala
69 700km²

Asukasluku
4 926 087 (7/2018)

Pääkaupunki
Tbilisi

Väestö
Georgialaisia 84 %, azerit, armenialaiset, venäläiset

Kieli
Georgia

Päätuotteet
Maatalous 13 %, palvelut 57 %, teollisuus 30 %

Hallitusmuoto
Tasavalta


Georgia, yleistä

Viisumi
Suomen kansalaiset eivät tarvitse Georgiaan viisumia.

Vakuutus
Jokaisella matkalle osallistuvalla tulee olla voimassaoleva matkavakuutus, joka kattaa sairastapauksessa tai muussa vastaavassa tarpeessa terveydenhoitokulut. Tarkistathan oman vakuutuksesi voimassaolon sekä vakuutuksen peruutusturvan ehdot. 

Huomioithan matkasi erikoisluonteen ja tarkistat vakuutuksen kattavuuden myös siltä osin. Monissa kohteissa vakuutuksen tulee olla voimassa myös yli 3000 metrin korkeudessa liikuttaessa ja tällöin kattaa myös vuoristotauti.

Monilla vaellus- tai sukellusmatkoilla tarvitaan laajempi vakuutus, joka kattaa esim. sukeltamisen tai jäätiköllä liikkumisen. Tarkistathan vakuutuksesi sisällön vakuutusyhtiöstäsi.

Rokotukset
Matkaa varten on hyvä tarkistaa, että seuraavat perusrokotukset ovat voimassa: jäykkäkouristus, polio, kurkkumätä/hinkuyskä. Lisäksi suosittelemme A-hepatiittirokotusta. Lisätietoja rokotuksista saat terveyskeskuksestasi tai osoitteesta www.rokote.fi

Valuutta
Georgian rahayksikkö on lari. 1 € = n. 2 GEL. Valuutanvaihto onnistuu perillä kohteessa.

Aikaero Suomeen
Georgia + 2 h.

Sähkö
220 V

Ilmasto
Kaukasuksen vuoristo on tunnettu erittäin vaihtelevasta ilmastostaan. Talvisin ilma on kirkas, kuiva ja tuulinen. Korkealla lämpötila saattaa painua aina 20 pakkasasteeseen jopa päiväsaikaan. Kesäisin puolestaan esiintyy paljon ukkosmyrsyjä ja sateita.

Matkustussesongit
Paras aika vaeltaa Georgiassa on toukokuun alusta syyskuun loppuun. Talvikuukausina vuorilla on hyvät mahdollisuudet hiihtovaellukseen. Ilmasto vaihtelee Mustanmeren rannikon subtrooppisesta ilmastosta itäosien mannermaiseen ilmastoon.

Ympäristöystävällinen matkailu
Yritämme toimia ekologisten periaatteiden mukaan ja kunnioittaa paikallisia ihmisiä, tapoja sekä eläimistöä kaikilla matkoillamme säästääksemme nämä elämykset myös muillekin.

Aventuran vinkit kestävään ja reilumpaan matkailuun.