• MATKAKOHTEENA
  Espanja
 • MATKAKOHTEENA
  Espanja
 • MATKAKOHTEENA
  Espanja
 • MATKAKOHTEENA
  Espanja
 • MATKAKOHTEENA
  Espanja

Matkat Espanja

 

Omien toiveiden mukaisesti räätälöidyt matkat


Espanja pähkinänkuoressa

Espanjan kuningaskunta eli Espanja on Lounais-Euroopassa sijaitseva valtio. Se jakaa Iberian niemimaan Portugalin ja Isolle-Britannialle kuuluvan Gibraltarin kanssa. Koillisessa rajan takana ovat Ranska ja pieni Andorran ruhtinaskunta, ja etelässä on maarajaa Marokon kanssa. Muinaiset roomalaiset valtasivat Espanjan Karthagolta toisessa puunilaissodassa, ja roomalaisten käyttämä latina on espanjan kielen pohjana. Islaminuskoiset maurit hallitsivat Espanjaa 300 vuoden ajan vuosina 700–1000. 1400-luvulla maata hallinneet pienet katoliset kuningaskunnat yhdistyivät vaiheittain vuoteen 1512 mennessä. Yhdistyneestä Espanjasta tuli mahtava siirtomaavalta. 1700-luvulla se menetti hallitsemansa ulkomaat Espanjassa ja 1800-luvulla siirtomaansa. Vuonna 1936 alkanutta sisällissotaa seurasi Francon sotilasdiktatuuri vuoteen 1975 asti.

Espanjan lippu

Pinta-ala
504 782 km²

Asukasluku
50 015 792 (arvio 7/2020)

Pääkaupunki
Madrid

Kieli
Espanja, katalaani, galego ja baski

Hallitusmuoto
Parlamentaarinen monarkia


Espanja, kuvia kohteesta

 • GOLF/Espanja/Peralada/caves-garbet
 • GOLF/Espanja/Peralada/Garden-Bar
 • GOLF/Espanja/Peralada/Golf-Peralada
 • GOLF/Espanja/Peralada/Golf-Peralada2
 • GOLF/Espanja/Peralada/Hotel-Peralada-2
 • GOLF/Espanja/Peralada/Hotel-Peralada-Wine-Spa--Golf--Peralada--Javi-Cabrera--Arxiu-Imatges-PTCBG-91
 • GOLF/Espanja/Peralada/Jardins_castell_8
 

Espanja, yleistä

Vakuutus
Jokaisella matkalle osallistuvalla tulee olla voimassaoleva matkavakuutus, joka kattaa sairastapauksessa tai muussa vastaavassa tarpeessa terveydenhoitokulut. Tarkistathan oman vakuutuksesi voimassaolon sekä vakuutuksen peruutusturvan ehdot. 

Huomioithan matkasi erikoisluonteen ja tarkistat vakuutuksen kattavuuden myös siltä osin. Monissa kohteissa vakuutuksen tulee olla voimassa myös yli 3000 metrin korkeudessa liikuttaessa ja tällöin kattaa myös vuoristotauti.

Monilla vaellus- tai sukellusmatkoilla tarvitaan laajempi vakuutus, joka kattaa esim. sukeltamisen tai jäätiköllä liikkumisen. Tarkistathan vakuutuksesi sisällön vakuutusyhtiöstäsi.

Rokotukset
Tarkista rokotusvaatimukset terveyskeskuksestasi tai www.rokote.fi

Passi
Passin tulee olla voimassa 6 kk matkan päättymisen jälkeen.

Valuutta
Euro €

Juomavesi
Vesijohtovesi ei ole juomakelpoista.

Kaiken veden ja juoman tulee olla teollisesti pullotettua, vettä voi ostaa kaupoista ja kioskeista. Kuumennettua tai tableteilla puhdistettua vettä voi juoda.

Juomarahat
Useimmiten ravintoloissa odotetaan 10% juomarahaa.

Matkapuhelimet
Selvitä matkapuhelimesi kuuluvuus operaattoriltasi.

Ilmasto
Espanjassa on kolme ilmastovyöhykettä. Lauhkea, leuto ja kostea ilmasto on pohjoisessa, jossa tuulet puhaltaa Atlantilta. Mannermainen ilmasto Keksiosassa takaa kuumat kesät ja noin 400-600mm sadetta vuodessa. Talvi saattaa olla todella kylmä Keskiosassa. Välimeren ilmasto on eteläosassa maata jossa on leuto ja kuiva talvi ja lämmin kesä.

Matkustussesongit
Rantalomasta kiinnostuneille Espanjaan voi suunnata lähes vuodenaikaa katsomatta. Itä- ja etelärannikolta löytyy hyviä lomapaikkoja, tietenkään unohtamatta saaristoja.

Turvallisuus
Pysyttelemme matkamme aikana turvallisilla alueilla, mutta taskuvarkaudet ovat mahdollisia ja yöaikaan liikkuminen tietyillä alueilla voi olla turvatonta. Yleistä varovaisuutta kannattaa noudattaa koko matkan ajan. Kysythän ajankohtaiset tiedot matkanjohtajalta ja paikalliselta oppaalta. Lisätietoja maassa matkustamisesta saat ulkoministeriön matkustustiedotteesta.

Ympäristöystävällinen matkailu
Yritämme toimia ekologisten periaatteiden mukaan ja kunnioittaa paikallisia ihmisiä, tapoja sekä eläimistöä kaikilla matkoillamme säästääksemme nämä elämykset myös muillekin.

Aventuran vinkit kestävään ja reilumpaan matkailuun.