Matkakohteena Malesia

Omien toiveiden mukaisesti räätälöidyt matkat


Malesia pähkinänkuoressa

Malesia on yksi Kaakkois-Aasian rauhallisimmista ja turvallisimmista maista. Pitkään jatkunut taloudellinen kasvu ja poliittinen vakaus ovat tehneet siitä yhden kansainvälisimmistä ja varakkaimmista maista Aasiassa. Malesian väestö koostuu malay-enemmistöstä, kiinalais- ja intialaisvähemmistöistä.

Suurin osa matkailijoista vierailee Malesian niemimaalla Kuala Lumpurin metropolissa sekä Malesian saariston suosituissa rantakohteissa Penangilla, Langkawilla, Tiomanilla ja Redangilla. Itä-Malesiassa Borneon saaren vähemmän vierailluissa Sabahin ja Sarawakin osavaltioista löydät sademetsät ja orangit, Kaakkois-Aasian korkeimman vuoren, ainutlaatuisia kasvi- ja eläinlajeja sekä eksoottisia alkuperäiskansoja.

Pinta-ala
329 750 km²

Asukasluku
31 809 660 (07/2018)

Pääkaupunki
Kuala Lumpur

Väestö
50 % malesialaisia, 33 % kiinalaisia, 9 % intialaisia sekä alkuperäisheimoja (esim. iban)

Kieli
Englanti ja malaiji

Päätuotteet
Tina, luonnonkumi, palmuöljy, öljy, puutavara, tekstiilit, elektroniikka

Hallitusmuoto
Parlamentaarinen monarkia


Malesia, kuvia kohteesta

  • 046-Suuri_Borneon_kiertomatka/BORNEO-5
  • 046-Suuri_Borneon_kiertomatka/BORNEO-6
  • 046-Suuri_Borneon_kiertomatka/BORNEO-3
  • 046-Suuri_Borneon_kiertomatka/BORNEO-2
  • 046-Suuri_Borneon_kiertomatka/BORNEO-9
  • 046-Suuri_Borneon_kiertomatka/BORNIO
 

Malesia, yleistä

Viisumit
Suomen kansalaiset voivat oleskella 3 kk Malesiassa ilman viisumia. Passin tulee olla voimassa 6 kuukautta maasta poistumisen jälkeen.

Vakuutus 
Jokaisella matkalle osallistuvalla tulee olla voimassaoleva matkavakuutus, joka kattaa sairastapauksessa tai muussa vastaavassa tarpeessa terveydenhoitokulut. Tarkistathan oman vakuutuksesi voimassaolon sekä vakuutuksen peruutusturvan ehdot. 

Huomioithan matkasi erikoisluonteen ja tarkistat vakuutuksen kattavuuden myös siltä osin. Monissa kohteissa vakuutuksen tulee olla voimassa myös yli 3000 metrin korkeudessa liikuttaessa ja tällöin kattaa myös vuoristotauti.

Monilla vaellus- tai sukellusmatkoilla tarvitaan laajempi vakuutus, joka kattaa esim. sukeltamisen tai jäätiköllä liikkumisen. Tarkistathan vakuutuksesi sisällön vakuutusyhtiöstäsi.

Suositeltavat rokotukset
Matkalle suositellaan perusrokotusten (jäykkäkouristus, kurkkumätä ja polio) lisäksi hepatiitti A -rokotusta. Malarialääkitys on tarpeen riskiarvion perusteella. Tarkistathan aina rokotusvaatimukset terveyskeskuksestasi tai matkailuklinikan rokotusneuvonnasta.

Valuutta
Malesian valuuttaa ringittejä (MYR) voi vaihtaa Suomessa. Myös luottokortit käyvät suurimmissa kaupungeissa, joskin niiden käytöstä saatetaan periä muutaman prosentin lisä.

Tarkista lisätiedot valuutasta, saatavuus ja kurssi www.forex.fi.

Vaihdettavaksi valuutaksi suositellaan euroja.

Aikaero
Malesia +6 tuntia. Kesällä +5 tuntia.

Sähkö
Malesian jännite on aivan sama kuin Suomessa eli 220 V. Kuitenkin on hyvä huomata, että pistorasia on erilainen, siinä on kolme aukkoa kahden sijaan. Tätä varten suomalaisiin pistorasioihin käytettäviin laitteisiin tarvitaan lisälaite.

Matkapuhelimet
Tarkista kuuluvuus operaattoriltasi.

Ilmasto
Borneossa vallitsee trooppinen ilmasto ja lämpötilojen vaihtelu on vähäistä ympäri vuoden. Lämpötila laskee öisin harvoin alle 20 asteen ja kapuaa 35 asteen kieppeille päiväsaikaan. Borneossa ei ole varsinaisesti sadekautta, mutta yleensä marras-tammikuun aikana sataa normaalia enemmän. Parhaimmillaan ilmasto on Suomen kesäaikaan. Päiväntasaajalla päivittäiset trooppiset kuurosateet ovat tavallisia. Ilman suhteellinen kosteus on 89-95 %.

Matkustussesongit
Ilmasto Malesiassa on ympäri vuoden kuuma ja kostea. Mantereen puolella syyskuusta maaliskuuhun on sadekausi. Länsirannikolla sadekausi on toukokuusta lokakuuhun. Lämpötila ei yleensä laske alle 20 asteen. 

Uskonto
Malesian pääuskonto ja samalla valtionuskonto on islam. Tästä huolimatta Malesiassa on uskonnonvapaus. Islaminuskoisilla on kuitenkin mm. oma verotuskäytäntö, omat tuomioistuimensa ja kaikissa valtion tukemissa kouluissa annetaan islaminopetusta. Islaminuskon omaksuivat ensimmäisenä maan hallitsijat ja näin ollen sitä voidaankin pitää eräänlaisena eliittiuskontona.

Maastapoistumismaksut ja lentokenttäverot
Lentokenttäverot sisältyvät lentolippuihin. Maastapoistumismaksuja ei peritä.

Hyvä tietää 
Pyydämme matkalle osallistujia kunnioittamaan maan luontoa, tapoja ja ihmisiä sekä myös pukeutumaan sen mukaisesti. Varsinkin naisten olisi hyvä välttää liian kireitä ja pintaa paljastavia vaatteita kaupungeissa liikuttaessa.

Ympäristöystävällinen matkailu
Yritämme toimia ekologisten periaatteiden mukaan ja kunnioittaa paikallisia ihmisiä, tapoja sekä eläimistöä kaikilla matkoillamme säästääksemme nämä elämykset myös muillekin.

Aventuran vinkit kestävään ja reilumpaan matkailuun.