Matkakohteena Kamerun

Räätälöimme tähänkin kohteeseen Sinulle hyvän matkan. Tiedustele tarkemmin toimistoltamne.


Kamerun pähkinänkuoressa

Kamerunin tasavalta valtio keskisessä ja läntisessä Afrikassa. Kamerunilla on rannikkoa Guineanlahteen kuuluvalla Biafranlahdella. Maata kutsutaan ”Afrikaksi pienoiskoossa” sen geologian ja kulttuurin monimuotoisuuden vuoksi. Kamerunin luontoon kuuluu hiekkarantoja, autiomaata, vuoria, sademetsää ja savannia. Maan korkein kohta on Kamerunvuori lounaassa ja suurimmat kaupungit ovat Douala, Yaoundé ja Garoua. Kamerunissa asuu yli 200 eri etnistä ja kielellistä ryhmää. Maa tunnetaan ulkomailla hyvin musiikistaan, erityisesti makossasta ja bikutsista, ja menestyksekkäästä jalkapallomaajoukkueestaan. Kamerunin viralliset kielet ovat ranska ja englanti.


Kamerunin lippu

Pinta-ala
475 440 km²

Asukasluku
25 640 965 (07/2018)

Pääkaupunki
Yaounde

Kieli
Englanti (virallinen kieli), ranska (virallinen kieli), 24 afrikkalaista kieliryhmää

Uskonto
Perinneuskonnot 40 %, kristinusko 40 %, islam 20 %

Hallitusmuoto
Tasavalta


Kamerun, yleistä

Viisumi
Suomen kansalaiset tarvitsevat viisumin Kameruniin. Suomalaisille lähin Kamerunin suurlähetystö sijaitsee Ruotsissa. HUOM. Passin tulee olla voimassa 6 kk maahan saapumisesta. Viisumikäytännöt ja -hinnat voivat muuttua ilman etukäteisvaroitusta paikallisista viranomaistahoista riippuen.

Ilmasto
Kamerun ilmasto on trooppinen: erittäin kuuma ja kostea. Maan eteläosassa on kaksi runsasta sadekautta kun taas pohjoisosassa ylängöillä sadekausi on yksi ja ilmasto on kuivempi. Vuoden keskilämpötila on 25-35 asteen välillä.

Matkustussesongit
Paras aika matkustaa Kameruniin on helmikuusta elokuuhun.

Ympäristöystävällinen matkailu
Yritämme toimia ekologisten periaatteiden mukaan ja kunnioittaa paikallisia ihmisiä, tapoja sekä eläimistöä kaikilla matkoillamme säästääksemme nämä elämykset myös muillekin.

Aventuran vinkit kestävään ja reilumpaan matkailuun.