Matkat Kamerun

 

Opastetut kiertomatkat, kokenut suomalainen matkanjohtaja, mukavan pienet ryhmäkoot


Kamerun pähkinänkuoressa

Kamerunin tasavalta valtio keskisessä ja läntisessä Afrikassa. Kamerunilla on rannikkoa Guineanlahteen kuuluvalla Biafranlahdella. Maata kutsutaan ”Afrikaksi pienoiskoossa” sen geologian ja kulttuurin monimuotoisuuden vuoksi. Kamerunin luontoon kuuluu hiekkarantoja, autiomaata, vuoria, sademetsää ja savannia. Maan korkein kohta on Kamerunvuori lounaassa ja suurimmat kaupungit ovat Douala, Yaoundé ja Garoua. Kamerunissa asuu yli 200 eri etnistä ja kielellistä ryhmää. Maa tunnetaan ulkomailla hyvin musiikistaan, erityisesti makossasta ja bikutsista, ja menestyksekkäästä jalkapallomaajoukkueestaan. Kamerunin viralliset kielet ovat ranska ja englanti.


Kamerunin lippu

Pinta-ala
475 440 km²

Asukasluku
27 744 989 (arvio 7/2020)

Pääkaupunki
Yaounde

Kieli
Englanti (virallinen kieli), ranska (virallinen kieli), 24 afrikkalaista kieliryhmää

Uskonto
Perinneuskonnot 40 %, kristinusko 40 %, islam 20 %

Hallitusmuoto
Tasavalta


Kamerun, yleistä

Viisumi
Suomen kansalaiset tarvitsevat viisumin Kameruniin. Suomalaisille lähin Kamerunin suurlähetystö sijaitsee Ruotsissa. HUOM. Passin tulee olla voimassa 6 kk maahan saapumisesta. Viisumikäytännöt ja -hinnat voivat muuttua ilman etukäteisvaroitusta paikallisista viranomaistahoista riippuen.

Vakuutus
Jokaisella matkalle osallistuvalla tulee olla voimassa oleva matkavakuutus, joka kattaa sairastapauksessa tai muussa vastaavassa tarpeessa terveydenhoitokulut. Tarkistathan oman vakuutuksesi voimassaolon sekä vakuutuksen peruutusturvan ehdot.

Huomioithan matkasi erikoisluonteen ja tarkistat vakuutuksen kattavuuden myös siltä osin.

Rokotukset
Tarkista, että perusrokotuksesi on voimassa (jäykkäkouristus, polio ja kurkkumätä). Matkalle suositellaan A- ja B -hepatiittirokotuksia.

Kamerunissa esiintyy keltakuumetta. Todistus keltakuumerokotutksesta vaaditaan. Maassa esiintyy myös malariaa.

Tarkista aina rokotusvaatimukset terveyskeskuksesta tai Matkailuklinikan rokotusneuvonnasta www.rokote.fi

Ilmasto
Kamerun ilmasto on trooppinen: erittäin kuuma ja kostea. Maan eteläosassa on kaksi runsasta sadekautta kun taas pohjoisosassa ylängöillä sadekausi on yksi ja ilmasto on kuivempi. Vuoden keskilämpötila on 25-35 asteen välillä.

Matkustussesongit
Paras aika matkustaa Kameruniin on helmikuusta elokuuhun.

Valuutta
Kamerunissa on käytössä Central African Franc eli CFA-frangi (XAF). Visa-kortit toimivat varmimmin pankkiautomaateilla.

Tipit
Hyvästä palvelusta on ravintoloissa hyvä jättää 10 % tippi. Laukunkantajille on tapana jättää noin 1000 frangia.

Sähkövirta
Kamerunin sähkövirta on 220 V. Suurimmaksi osaksi pistokkeet ovat eurooppalaisia.

Matkapuhelimet
Tarkista matkapuhelimesi kuuluvuus operattoriltasi. Kamerunin suuntanumero on +237.

Aikaero
Kamerunin aikaero Suomeen on talvella -1 tunti ja kesällä -2 tuntia.

Turvallisuus

Pysyttelemme matkoillamme turvallisilla alueilla, mutta taskuvarkaudet ovat kuitenkin varsinkin kaupungeissa mahdollisia ja yöaikaan liikkuminen tietyillä alueilla voi olla turvatonta. Yleistä varovaisuutta kannattaa noudattaa koko matkan ajan. Kysythän ajankohtaiset tiedot matkanjohtajalta ja paikalliselta oppaalta. Lisätietoja maassa matkustamisesta saat ulkoministeriön matkustustiedotteesta.

Ruoka ja juoma

Kameruniassa käytettyjä raaka- aineita ja ruokalajeja ovat esimerkiksi, riisi, maissipuuro, maapähkinäkastike, papukastike, fufu, kanakasvispata, lihakastike sekä sofflet- nimiset leivonnaiset, jotka muistuttavat munkkeja. Fufu tehdään jamssista, jauhobanaaneista sekä kassavasta tai näiden sekoituksesta. Kamerunin vesijohtovesi ei ole juomakelpoista. Kaiken veden ja juoman tulee olla teollisesti pullotettua. Myös salaatti ja vihannekset tulee huuhdella pullotetulla vedellä. Kuumennettua tai tableteilla puhdistettua vettä voi juoda. Ruoan tulee olla lämmitettyä tai keitettyä. Katumyyjien ruokia on hyvä välttää.

Valokuvaus
Valokuvatessa kannattaa olla varovainen, sillä hallituksen rakennusten kuvaamisesta voi joutua vaikeuksiin.

Valmistaudu huolellisesti ja pakkaa kevyesti
Jokainen kilo vähemmän matkatavaraa pienentää kuljetusvälineen polttoaineen kulutusta. Useamman matkustajan kohdalla tällä voi olla merkittävä vaikutus. Henkilökohtaista hygieniaa varten kannattaa pakata mukaan matkakokoja tai näytepakkauksia, jotka paitsi säästävät tilaa myös painoa. Näiden kohdalla on kuitenkin hyvä huomioida mahdollinen aiheutuva jätteen määrä. Kohteesta riippuen on tärkeää ottaa huomioon myös paikallinen vesitilanne – tarvittaessa kannattaa suosia esimerkiksi hiustuotteita, jotka eivät vaadi huuhtelua.

Matkadokumentit ja -lukeminen elektronisessa muodossa säästävät tilaa ja painoa. Elektronisten laitteiden latausta varten on saatavilla esimerkiksi aurinkokennolla toimivia varavirtalähteitä. Esimerkiksi jalkineet vievät usein runsaasti tilaa matkalaukussa ja kerryttävät helposti laukun painoa. Mieti, mitä varusteita todella tarvitset matkaa varten ja jätä ylimääräiset tavarat kotiin.

Hiilijalanjäljen kompensointi
Monilla lentoyhtiöillä on tarjolla tapoja joilla voit kompensoida lennoistasi aiheutuvan hiilijalanjäljen. Myös osa yhteistyökumppaneistamme tarjoaa mahdollisuutta kompensoida hiilijalanjälkeä ja tehdä hyvää kohteessa. Lisätietoja saat toimistoltamme.

Ympäristöystävällinen matkailu
Yritämme toimia ekologisten periaatteiden mukaan ja kunnioittaa paikallisia ihmisiä, tapoja sekä eläimistöä kaikilla matkoillamme säästääksemme nämä elämykset myös muillekin.

Aventuran vinkit kestävään ja reilumpaan matkailuun.