Opastetut matkat Ugandaan
Suomalaisen matkanjohtajan opastamalla matkalla näet ja koet enemmän. Mukavan pienet ryhmäkoot.
Uganda on sisämaavaltio Victorian järven rannalla itäisessä Keski-Afrikassa. Sen rajanaapureita ovat Kenia, Tansania, Ruanda, Kongon demokraattinen tasavalta sekä Sudan.
Afrikan helmeksi kutsutussa Ugandassa on monipuolisen kaunis luonto, jossa elää lukuisia eläinlajeja, muunmuassa uhanalaisia vuoristogorilloja. Pohjoisesta löytyy kuivaa ja tasaista savannia, vehreitä vuoria lännestä ja rehevät metsät maan keskiosissa. Luonnonsuojelu alueilla pääset näkemään ainutlaatuisia villieläimiä. Ulkoilma matkailijoille löytyy useita aktiviteettimahdollisuuksia koskenlaskusta ja melonnasta vaellukseen ja ratsastamiseen.
Pääkaupunki Kampalasta löytyy kasvava kulttuurielämä, joka on täynnä eloisia baareja, klubeja ja ravintoloita. Vilkas Kampala on "kaupunki, joka ei koskaan nuku".
Eurooppalaisten ja arabien saapuessa Ugandaan 1800-luvulla alueella oli joukko kuningaskuntia, joiden historian uskotaan ulottuvaan 1500-luvulle. Arabialaiset kauppiaat saapuivat maan itärannikolle 1830-luvulla. Heitä seurasivat 1860-luvulla brittiläiset valloittajat, jotka etsivät Niiliä. Maa itsenäistyi Iso-Britanniasta vuonna 1962.
Suomalaisen matkanjohtajan opastamalla matkalla näet ja koet enemmän. Mukavan pienet ryhmäkoot.
6 090 €
Toteutamme asiakkaidemme unelmia räätälöimällä toiveiden mukaisia matkakokonaisuuksia. Ota yhteyttä, kerro ajatuksistasi ja rakennamme sinulle matkaehdotuksen.
Suomen kansalaiset tarvitsevat Ugandaan viisumin. Ruandan, Ugandan ja Kenian alueella on käytössä East Africa Tourist Visa, joka on voimassa 90 päivää (multiple entries kussakin kohteessa). Viisumia varten toimitetaan matkaan lähtijöille kutsukirje paikalliselta yhteistyökumppaniltamme. Kirje tulee esittää maahan saavuttaessa yhdessä voimassaolevan matkustusasiakirjan kanssa. Passin tulee olla voimassa vähintään 6 kk matkan päättymisen jälkeen. Viisumi maksetaan käteisellä maahan saavuttaessa.
Huom! Muutokset viisumikäytännöissä ja -hinnoissa ovat mahdollisia ilman etukäteisvaroitusta.
Pysyttelemme matkamme aikana turvallisilla alueilla, mutta muun muassa taskuvarkaudet ovat mahdollisia ja yöaikaan liikkuminen tietyillä alueilla kaupungeissa voi olla turvatonta. Yleistä varovaisuutta kannattaa noudattaa koko matkan ajan. Kysythän ajankohtaiset tiedot matkanjohtajalta ja paikalliselta oppaalta. Lisätietoja maassa matkustamisesta saat ulkoministeriön matkustustiedotteesta.
Vakuutus
Jokaisella matkalle osallistuvalla tulee olla voimassa oleva matkavakuutus, joka kattaa sairastapauksessa tai muussa vastaavassa tarpeessa terveydenhoitokulut. Tarkistathan oman vakuutuksesi voimassaolon sekä vakuutuksen peruutusturvan ehdot.
Huomioithan matkasi mahdollisen erikoisluonteen ja tarkistat vakuutuksen kattavuuden myös siltä osin. Monissa kohteissa vakuutuksen tulee olla voimassa myös yli 3000 metrin korkeudessa liikuttaessa ja tällöin kattaa myös vuoristotauti.
Monilla vaellus- tai sukellusmatkoilla tarvitaan laajempi vakuutus, joka kattaa esim. sukeltamisen tai jäätiköllä liikkumisen. Tarkistathan vakuutuksesi sisällön vakuutusyhtiöstäsi.
Rokotukset ja terveys
Tarkista, että kansallisen rokotusohjelman mukaiset perusrokotuksesi ovat voimassa. Keltakuumerokotus on Ugandaan matkustettaessa pakollinen ja siitä on oltava englanninkielinen todistus mukana. Lisäksi suositellaan A- ja B-hepatiittirokotusta. Ugandassa esiintyy malariaa koko maan alueella, joten malarianestolääkitystä suositellaan. Tarkista aina rokotusvaatimukset terveyskeskuksesta tai Matkailuklinikan rokotusneuvonnasta www.rokote.fi.
Sähkövirta on Ugandassa 240 V. Pistorasia on samanlainen kuin Englannissa, joten suomalaisiin pistorasioihin käytettäviin laitteisiin tarvitaan adapteri.
Ugandan ruokakulttuuri on saanut vaikutteita englantilaisesta, arabialaisesta ja intialaisesta keittiöstä. Perinteisiin, paikallisiin perusruokiin kuuluvat kasvikset, perunat, banaanit, maniokki ja trooppiset hedelmät. Ugandan perusruokaa on posho, joka tehdään jauhetusta maissista ja muistuttaa paksua puuroa. Posho tarjoillaan kastikkeen, lihan ja kasvisten kanssa.
Vesijohtoveden juomista ei suositella. Kaiken veden ja juoman tulee olla teollisesti pullotettua. Myös salaatti ja vihannekset tulee huuhdella pullotetulla vedellä. Kuumennettua tai tableteilla puhdistettua vettä voi juoda.
Päiväntasaajan alueella sijaitsevassa Ugandassa on lämmin ja trooppinen ilmasto ympäri vuoden. Korkeammilla alueilla yölämpötilat laskevat alhaisimmillaan noin 10 asteen tuntumaan. Eteläisen Ugandan sadekausi ulottuu tavallisesti suunnilleen maaliskuusta toukokuulle. Jäljitysretket etelän puistoissa eivät tällöinkään ole mahdottomia, mutta gorillaretket kuivempana ajankohtana ovat suositeltavampia. Ugandassa kuivimmat sääolosuhteet ajoittuvat suunnilleen toukokuun puolivälistä lokakuun puoliväliin ja joulukuusta helmikuulle. Lyhyet sateet ajoittuvat loppuvuoteen, suunnilleen loka-marraskuun tietämille. Märkä maa saattaa muuttaa viidakossa patikointia haastavammaksi, mutta sademetsäalueita koskien on tärkeää huomioida, että sateita esiintyy ympäri vuoden. Lyhyiden sateiden aika on tavallisesti antoisaa lintubongausaikaa, ja vehreä ympäristö luo kauniin ympäristön valokuvaukselle.
Valuutta
Ugandan rahayksikkö on Ugandan shillinki (UGX). Osassa paikkoja myös Yhdysvaltain dollari (USD) soveltuu maksuvälineeksi.
Tipit
Tippi annetaan hyvästä palvelusta. Ravintolahenkilökunnalle voi tippiä sisällyttää noin 10 % loppulaskusta ellei palvelumaksu sisälly laskun hintaan. Hotelleissa on monesti esillä tip box, johon voi hotellin henkilökunnalle jättää tippiä jaettavaksi. Ansiokkaasta palvelusta voi tipin muodossa henkilökuntaa kiittää myös suoraan, henkilökohtaisesti annettavalla tipillä. Oppaalle suositellaan annettavaksi matkan lopussa noin 10 – 15 USD/päivä/henkilö, kun matkalla on 1 – 3 henkeä. Gorillapatikan oppaalle suositellaan tippiä annettavaksi noin 10 – 15 USD/henkilö/patikka.
Matkustussesongit
Kuivan kauden ajankohta Suomen kesäkuukausina, Keski- ja Etelä-Euroopan lomakausi sekä joulun ja uudenvuoden ajankohta ovat korkeinta matkustussesonkia. Ilmaston välikaudet helmikuun aikana ja syyskuussa ovat matkailullisesti hieman hiljaisempia, ja palvelut tavallisesti hinnoiltaan korkeasesonkia edullisempia.
Matkapuhelimet
Tarkistathan matkapuhelimesi kuuluvuuden ja hinnat operaattoriltasi. Ugandan aikaero on +256.
Aikaero
Ugandan aikaero Suomeen on talvella +1 tunti. Kesällä aika on sama kuin Suomessa.