Matkakohteena Hongkong (Kiina)

Opastetut kiertomatkat, suomalainen matkanjohtaja

 

Omien toiveiden mukaisesti räätälöidyt matkat


Hongkong (Kiina) pähkinänkuoressa

Hongkong oli brittiläisen imperiumin viimeinen kruununjalokivi ja se palautui Kiinan haltuun vuonna 1997. Siihen kuuluu kolme aluetta: Kowloon, Hongkong Island ja New Territories. Hongkong Island sijaitsee Kowloonia vastapäätä ja on vuoristoinen saari. Näköala sen Victoria Peakilta on mahtava - Hongkongin vilkas satama ja taustalla Kowloon pilvenpiirtäjineen. New Territories sijaitsee Kowloonista pohjoiseen ja se on vilkas uudisrakennuskohde.

Hongkong on ostosmatkailijan paratiisi, parhaimmat tarjoukset ja valikoimat löytyvät Kowloonin ja Tsimshatsuin alueen lukemattomista kaupoista. Kaupungista löytyvät myös modernien pilvenpiirtäjien lisäksi myös monet muinaiset kiinalaiset temppelit ja värikkäät katumarketit.

Hong Kong Flag
 


Pinta-ala
1 104 km²

Asukasluku
7 213 338 (7/2018)

Väestö
93.1% kiinalaisia, 1.9% Indonesialaisia, 1.9% Filippiinoja ja 3% muita

Kieli
89,5% Kantoninkiina (virallinen), 3,5% englanti (virallinen), 1,4% Mandariinikiina, 4% muut kiinan murteet

Päätuotteet
Elektroniikka, vaatteet, jalkieet, kellot, jalokivet ja painotuotteet.

Hallitusmuoto
Kiinan erityishallintoalue

Hongkong (Kiina), yleistä

Viisumit
Suomen kansalaiset eivät tarvitse viisumia Hongkongiin alle 3kk kestäviin matkoihin. Passin tulee olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan päättymisen jälkeen.

Vakuutus 
Jokaisella matkalle osallistuvalla tulee olla voimassaoleva matkavakuutus, joka kattaa sairastapauksessa tai muussa vastaavassa tarpeessa terveydenhoitokulut. Tarkistathan oman vakuutuksesi voimassaolon sekä vakuutuksen peruutusturvan ehdot. 

Huomioithan matkasi erikoisluonteen ja tarkistat vakuutuksen kattavuuden myös siltä osin. Monissa kohteissa vakuutuksen tulee olla voimassa myös yli 3000 metrin korkeudessa liikuttaessa ja tällöin kattaa myös vuoristotauti.

Monilla vaellus- tai sukellusmatkoilla tarvitaan laajempi vakuutus, joka kattaa esim. sukeltamisen tai jäätiköllä liikkumisen. Tarkistathan vakuutuksesi sisällön vakuutusyhtiöstäsi.

Suositeltavat rokotukset
Matkalle suositellaan perusrokotusten (jäykkäkouristus, kurkkumätä ja polio) lisäksi hepatiitti A ja B-rokotusta. Tarkistathan aina rokotusvaatimukset terveyskeskuksestasi tai matkailuklinikan rokotusneuvonnasta www.rokote.fi

Valuutta
Hongkongin valuutta on Hongkongin dollari (HKD). Suomessa esimerkiksi FOREX vaihtaa valuuttaa.

Aikaero
GMT +8, eli 6 tuntia Suomen aikaa edellä

Sähkö
220V

Matkapuhelimet
Tarkista kuuluvuus operaattoriltasi.

Ilmasto
Hongkongissa on subtrooppinen ilmasto ja neljä melko selvästi erottuvaa vuodenaikaa. Syksy (loka-marraskuu) on miellyttävän aurinkoinen ja kuiva vuodenaika. Talvi (joulu-helmikuu) on viileä, päivälämpötilat n. 15-18 astetta. Kevät (maalis-toukokuu) on lämmin (20-25 astetta) ja kostea. Kesä (kesä-syyskuu) on kuumin, kostein ja sateisin aika vuodesta. Päivälämpötilat nousevat tällöin yli 30 asteen, kosteuden ollessa yli 90 %. Taifuunikausi on kesäkuusta lokakuuhun.

Uskonto 

Buddhalaisuus, taolaisuus

Ympäristöystävällinen matkailu
Yritämme toimia ekologisten periaatteiden mukaan ja kunnioittaa paikallisia ihmisiä, tapoja sekä eläimistöä kaikilla matkoillamme säästääksemme nämä elämykset myös muillekin.

Aventuran vinkit kestävään ja reilumpaan matkailuun.

Hyvä tietää
Pyydämme matkalle osallistujia kunnioittamaan maan tapoja ja ihmisiä sekä myös pukeutumaan sen mukaisesti. Varsinkin naisten olisi hyvä välttää liian kireitä ja pintaa paljastavia vaatteita kaupungilla liikuttaessa.

Lue lisää maassa matkustamisesta ulkoministeriön matkustustiedotteesta tästä.