Matkakohteena
Korean tasavalta (Etelä-Korea)

Korea on yhtä aikaa ultra moderni ja ikivanha maa Itä-Aasiassa, jonka suosio on jatkuvassa kasvussa. Kansainväliset teknologia yritykset, laadukas kosmetiikka, musiikki ja viihde ovat tuoneet Korean 2000-luvulla monien ihmisten huulille.

Pääkaupunki Soulissa korkeuksiin nousevat lukuisat pilvepiirtäjät, valtavat ostoskeskukset ja perinteiset torit tarjoavat laajat ostosmahdollisuudet, muinaiset kuninkaallisten palatsien rauniot ja rauhalliset temppelit löytyvät kaikki samasta eloisasta metropolista.

Etelässä sijaitsevassa rantakaupunki Busanissa voit yhdistää samalla matkalla vilkkaan kaupunkikulttuurin ja rantaloman.

Jejun saari on puolestaan korealaisten suosituin kotimaan lomakohde rehevän luontonsa ja kauniiden rantojen ansiosta. Luonnonihmeitä ja rauhallista ympäristöä kaipaavalle matkailijalle Jeju onkin otollinen kohde. 

Hurmaavan mäkinen luonto, metsäiset kansallispuistot, kylien laidoille levittäytyvät riisipellot ja maata ympäröivät rannat tarjoavat monipuoliset reitit luontomatkailijoille. 

600- ja 700-luvuilla Korea oli jaettu kolmeen eri kuningaskuntaan; Goguryeoon, Baekjeen ja Sillaan. Vuosisatojen eheytymisen jälkeen 1900-luvulla kolmesta maasta tuli yksi itsenäinen valtio. Vuonna 1905 Korea joutui majesteettisen Japanin alaiseksi ja muutamien vuosien kuluttua maasta tuli Japanin siirtomaa. Korea sai takaisin itsenäisyytensä vuonna 1945. Korean sota käytiin vuosien 1950-1953 välillä. Sodan ja aselevon kirjoittamisen jälkeen Korean niemimaa jaettiin kahtia ja syntyi Etelä-Korea, viralliselta nimeltään Korean tasavalta sekä kommunistinen, suljettu Pohjois-Korea.

Pinta-ala 99 720 km²
Asukasluku 52,0 milj.
Pääkaupunki Soul
Kieli korea
Uskonto 46% ei noudata mitään tiettyä uskontoa, 27% kristinusko ja 25% buddhalaisuus
Hallitusmuoto tasavalta

Opastetut matkat Etelä-Koreaan

Suomalaisen matkanjohtajan opastamalla matkalla näet ja koet enemmän. Mukavan pienet ryhmäkoot.

Räätälöity matka Etelä-Koreaan?

Toteutamme asiakkaidemme unelmia räätälöimällä toiveiden mukaisia matkakokonaisuuksia. Ota yhteyttä, kerro ajatuksistasi ja rakennamme sinulle matkaehdotuksen.

Etelä-Koreaan matkustavan hyvä tietää


Maahanpääsy­vaatimukset

Suomen kansalaiset eivät tarvitse viisumia alle 90 päivän vierailuun. Passin tulee olla voimassa 6 kuukautta matkalta saapumisen jälkeen.


Turvallisuus

Pysyttelemme matkamme aikana turvallisilla alueilla, mutta taskuvarkaudet ovat mahdollisia ja yöaikaan liikkuminen tietyillä alueilla voi olla turvatonta. Yleistä varovaisuutta kannattaa noudattaa koko matkan ajan. Kysythän ajankohtaiset tiedot matkanjohtajalta ja paikalliselta oppaalta. Lisätietoja maassa matkustamisesta saat ulkoministeriön matkustustiedotteesta.


Terveys

Vakuutus
Jokaisella matkalle osallistuvalla tulee olla voimassaoleva matkavakuutus, joka kattaa sairastapauksessa tai muussa vastaavassa tarpeessa terveydenhoitokulut. Tarkistathan oman vakuutuksesi voimassaolon sekä vakuutuksen peruutusturvan ehdot.

Huomioithan matkasi erikoisluonteen ja tarkistat vakuutuksen kattavuuden myös siltä osin. Monissa kohteissa vakuutuksen tulee olla voimassa myös yli 3000 metrin korkeudessa liikuttaessa ja tällöin kattaa myös vuoristotauti.

Monilla vaellus- tai sukellusmatkoilla tarvitaan laajempi vakuutus, joka kattaa esim. sukeltamisen tai jäätiköllä liikkumisen. Tarkistathan vakuutuksesi sisällön vakuutusyhtiöstäsi.

Rokotukset
Tarkista rokotusvaatimukset terveyskeskuksestasi tai www.rokote.fi


Sähkö ja pistorasia-standardit

Etelä-Koreassa käytetään yleisesti eurooppalaisia pistokkeita.


Ruoka ja Juoma

Korealainen ruoka on monipuolista sekä maukasta. Myös mausteita käytetään yleisesti. Ruokakulttuuri on saanut vaikutteita mm. Japanista, mutta on maultaan voimakkaampaa. Erityisen paljon käytetään erilaisia tahnoja ja kastikkeita sekä valkosipulia ja inkivääriä. Soijapaputahnoista on eri versioita samoin seesamiöljystä. Tunnettu ruokalaji on Kimchi, joka valmistetaan kiinankaalista hapattamalla ja maustetaan sipulilla, valkosipulilla, inkiväärillä ja chilillä. Ruokalajista on useita satoja reseptejä, jotka vaihtelevat alueen mukaan. Kimchiä voi nauttia sellaisenaan tai esimerkiksi lisätä erilaisiin ruokiin kuten riisiin, patoihin, munakkaisiin, keittoihin ja wokkeihin. Ruoat tarjoillaan yleensä riisin ja erilaisten lisukkeiden (panchaneiden) kanssa. Eri ruokalajeja on tarkoitus maistella ja tarjota toisille ruokailijoille, ruokailutilanteissa korostetaan yhteisöllisyyttä. Käytettyjä raaka- aineita ovat kaalit, peruna, bataatti, porkkana, sipulit, inkivääri, pinaatti, kesäkurpitsa, sienet sekä salaatti, kurkku ja paprika. Merilevää ja seesaminsiemeniä lisätään ruokiin paljon, samoin soijatuotteet ovat tärkeässä asemassa korealaisessa keittiössä.

Alkoholijuomista esimerkiksi Soju on suosittu, vaikka myös olut, viini ja viski ovat kasvattaneet suosiotaan. Soju on yleensä riisistä tislaamalla valmistettava alkoholi, maultaan se kuvastaa hieman vodkaa, mutta on makeampaa.

Vesijohto vesi on yleisesti juomakelpoista, mutta maituu erilaiselta mineraalien vuoksi, joten pullotetun/puhdistetun veden juomista suositellaan.


Ilmasto ja Sää

Etelä-Korean ilmasto on subtrooppinen ja mannermainen ilmasto. Talvet ovat sateiset ja kylmät, kun taas kesät lämpimät ja kosteat. Heinäkuu ja elokuu ovat sateisimpia kuukausia, kun taas syksy on lämmin ja kaunis.


Pankkiasiat

Etelä-Korean valuutta on won (KRW). Valuuttaa saa Suomesta etukäteen varaamalla. Tarkista saatavuus ja kurssi www.forex.fi.

Juomarahat
Tipin jättäminen ei Etelä-Koreassa ole yleinen käytäntö, joskin tasokkaammissa ravintoloissa saatetaan odottaa noin 10 % juomarahaa. Taksikuskille voi hyvästä palvelusta jättää vaihtorahan osuuden.


Yleiset ohjeet

Matkapuhelimet
Selvitä matkapuhelimesi kuuluvuus operaattoriltasi.