Matkakohteena Jordania

Opastetut kiertomatkat, suomalainen matkanjohtaja

 

Omien toiveiden mukaisesti räätälöidyt matkat

 

Jordania pähkinänkuoressa

Jordania sijaitsee Akabanlahden ja Kuolleenmeren rannalla. Maata asuttavat pääosin palestiinalaiset, beduiinit ja jordanialaiset. Maa on suurimmalta osilta karua erämaata, eikä luonnonvaroja ja eläimistöä juurikaan alueilla esiinny. Maassa käytetään laajalti aurinko -ja tuulienergiaa. Tulevaisuudessa aavikoituminen ja vesivarojen riittämättömyys ovat maan suurimpia uhkia.


Jordan FlagPinta-ala
89 342 km²

Asukasluku
10 458 413 (7/2018)

Pääkaupunki
Amman

Kieli
Arabia

Uskonto
92 % on muslimeja ja 6 % kristittyjä

Hallitusmuoto
Perustuslaillinen monarkia


Jordania, yleistä

Viisumi
Suomen kansalainen voi hakea viisumia maahantulon yhteydessä. Passin tulee olla voimassa 6 kk maahan saapumisesta. Viisumikäytännöt ja -hinnat voivat muuttua ilman etukäteisvaroitusta paikallisista viranomaistahoista riippuen.

Vakuutus

Jokaisella matkalle osallistuvalla tulee olla voimassaoleva matkavakuutus, joka kattaa sairastapauksessa tai muussa vastaavassa tarpeessa terveydenhoitokulut. Tarkistathan oman vakuutuksesi voimassaolon sekä vakuutuksen peruutusturvan ehdot. 

Huomioithan matkasi erikoisluonteen ja tarkistat vakuutuksen kattavuuden myös siltä osin. Monissa kohteissa vakuutuksen tulee olla voimassa myös yli 3000 metrin korkeudessa liikuttaessa ja tällöin kattaa myös vuoristotauti.

Monilla vaellus- tai sukellusmatkoilla tarvitaan laajempi vakuutus, joka kattaa esim. sukeltamisen tai jäätiköllä liikkumisen. Tarkistathan vakuutuksesi sisällön vakuutusyhtiöstäsi.

Valuutta
Jordanian valuutta on dinari (JOD). 1 € = noin 0,88 JOD. Valuuttaa saa Suomesta etukäteen varaamalla. Tarkista saatavuus ja kurssi www.forex.fi.

Rokotukset
Tarkista rokotusvaatimukset terveyskeskuksestasi tai www.rokote.fi

Juomavesi
Vesijohtovesi ei ole juomakelpoista.
Kaiken veden ja juoman tulee olla teollisesti pullotettua, vettä voi ostaa kaupoista ja kioskeista. Kuumennettua tai tableteilla puhdistettua vettä voi juoda.

Juomarahat
Useimmiten ravintoloissa odotetaan 10% juomarahaa.

Matkapuhelimet
Selvitä matkapuhelimesi kuuluvuus operaattoriltasi.

Turvallisuus
Pysyttelemme matkamme aikana turvallisilla alueilla, mutta taskuvarkaudet ovat mahdollisia ja yöaikaan liikkuminen tietyillä alueilla voi olla turvatonta. Yleinen varovaisuus maalaisjärjen puitteissa on kuitenkin koko matkan aikana suotavaa.

Ympäristöystävällinen matkailu
Yritämme toimia ekologisten periaatteiden mukaan ja kunnioittaa paikallisia ihmisiä, tapoja sekä eläimistöä kaikilla matkoillamme säästääksemme nämä elämykset myös muillekin.

Aventuran vinkit kestävään ja reilumpaan matkailuun.

Ilmasto
Jordanin ilmasto on todella vaihtelevaa maanosasta riippuen ja eri vuodeaikoina. Talvella lämpötila laskee 20 asteen tienoilla ja kesällä se saattaa jousta jopa 40 asteeseen. Yöt ovat huomattavasti päiviä viileämpiä. Suuri lämpötilan muutos johtuu ympäröivästä aavikosta.

Matkustussesongit
Paras matkustusaika on kevät- tai syyskausi, kun päivät eivät ole niin kuumia verrattuna kesään ja talven sadekausi ei ole vielä alkanut.