Matkakohteena Pääsiäissaari (Chile)

Opastetut kiertomatkat, suomalainen matkanjohtaja

 

Pääsiäissaari (Chile) pähkinänkuoressa

Saari sijaitsee eteläisellä Tyynellä Valtamerellä, se kuuluu Chilelle ja sen espanjankielinen nimi on Isla de Pascua. Paikallisella rapanuin kielellä se tunnetaan nimillä Rapa Nui (Suuri Saari), Te pito o te henua (maailman napa) sekä Mata ki te rangi (silmät, jotka katselevat taivasta). Saaresta puhutaan joskus myös monikossa nimellä 'Pääsiäissaaret', sillä pääsaaren lisäksi siihen kuuluu kaksi pientä asumatonta naapurisaarta. Saarella on nykyisin noin 3300 asukasta, joista suurin osa asuu Hanga Roan kaupungissa. 70 % on polynesialaisia, suurin osa muista ovat peräisin Chilestä.

http://www.sciencekids.co.nz/images/pictures/flags96/Chile.jpg

Pinta-ala
163,6 km²

Asukasluku
5 761 (by 1/2012)

Pääkaupunki
Hanga Roa

Kieli
Espanja ja rapanui

Väestö
70% Rapanuita ja loput chileläisiä.

Päätuotteet
Matkailu

Hallitusmuoto
Kunta Chilen tasavallassa

Pääsiäissaari (Chile), yleistä

Viisumi
Chileen matkustavat lomailijat eivät tarvitse viisumia alle 90 päivän maassa oleskelulle. Passin tarkastuksessa Chileen saapuessa jaetaan maahantulolomake, joka täytyy säilyttää siihen asti kun maasta poistuu. Ruoka-aineiden maahantuonnissa tulliviranomaiset ovat hyvin tarkkoja, etenkään hedelmiä ja lihatuotteita ehdottomasti ei saa maahan tuoda. Mikäli lainkaan epäilyttää onko pakannut laukkuunsa jotakin tullattavaa, kannattaa tullin ilmoituslomakkeella ilmoittaa, että on. Mikäli laukuista löytyy tullattavaa, jota ei ole ilmoitettu, voi tästä seurata isokin sakko.

Viisumikäytännöt ja -hinnat voivat muuttua ilman etukäteisvaroitusta paikallisista viranomaistahoista riippuen.

Ilmasto
Pääsiäissaarella on subtrooppinen ilmasto. Alin lämpötila on noin 18 astetta joka on heinä-elokuu välisenä ainaka. Tammi-helmikuussa on korkein lämpötila noin 28 astetta. Toukokuu on sateisin kuukausi.

Matkustussesongit
Suosituin matkustusajankohta on tammikuusta maaliskuuhun. Silloin hinnat nousevat ja majoitusten löytäminen on hankalampaa. Loppuvuosi on rauhallisempaa aikaa.

Ympäristöystävällinen matkailu
Yritämme toimia ekologisten periaatteiden mukaan ja kunnioittaa paikallisia ihmisiä, tapoja sekä eläimistöä kaikilla matkoillamme säästääksemme nämä elämykset myös muillekin.

Aventuran vinkit kestävään ja reilumpaan matkailuun.