Matkakohteena
São Tomé ja Príncipe

Sao Tome ja Principe saaret sijaitsevat noin 200 kilometriä Gabonin länsirannikolla Guineanlahdella. Saarista suurempi ja eteläisempi, São Tomé, on juuri päiväntasaajan pohjoispuolella. Se on 50 kilometriä pitkä ja 32 kilometriä leveä. Pienempi Príncipe taas 30 kilometriä pitkä ja noin 6 kilometriä leveä. 

Saarien luonto on kauniin monipuolinen vaihdellen trooppisten metsien peittämistä vuorista koskemattomiin hiekkarantoihin . Myös eksoottinen eläimistö hämmästyttää lajeillaan. Syrjäisen sijaintinsa ansiosta Sao Tome ja Principe ovat säilyneet tutkimattomana paratiisina. Saaret ovat tärkeitä lintujen suojelun kannalta ja monet saarten lajeista ovat uhanalaisia.

Portugalilaisten 1400-luvulla perustamassa pääkaupunki Sao Tomessa pääset ihastelemaan siirtomaarakennuksia tai vieraile hylätyssä  Roca Agua Izen kaakao plantaasin tehtaassa, jossa voit aistia ajan pysähtyneen. 

 

São Tomé ja Príncipen lippu
Pinta-ala 964 km²
Asukasluku 0,2 milj.
Pääkaupunki São Tomé
Kieli portugali, forro, cabo verde, ranska, angola, englanti
Uskonto katolilaiset 56%, protestantit
Hallitusmuoto tasavalta

Opastetut matkat Sao Tomeen ja Principelle

Suomalaisen matkanjohtajan opastamalla matkalla näet ja koet enemmän. Mukavan pienet ryhmäkoot.

Räätälöity matka Sao Tomeen ja Principelle?

Toteutamme asiakkaidemme unelmia räätälöimällä toiveiden mukaisia matkakokonaisuuksia. Ota yhteyttä, kerro ajatuksistasi ja rakennamme sinulle matkaehdotuksen.

Sao Tomeen ja Principelle matkustavan hyvä tietää


Maahanpääsy­vaatimukset

Suomen kansalaiset eivät tarvitse viisumia matkustaessaan São Tomé ja Príncipeen alle 15 päivän ajaksi.

Viisumihinnat ja -käytännöt voivat muuttua ilman etukäteisvaroitusta paikallisista viranomaistahoista riippuen.


Turvallisuus

Yleistä varovaisuutta kannattaa noudattaa koko matkan ajan. Kysythän ajankohtaiset tiedot matkanjohtajalta ja paikalliselta oppaalta. Lisätietoja maassa matkustamisesta saat Englannin ulkoministeriön matkustustiedotteesta.


Terveys

Vakuutus
Jokaisella matkalle osallistuvalla tulee olla voimassaoleva matkavakuutus, joka kattaa sairastapauksessa tai muussa vastaavassa tarpeessa terveydenhoitokulut. Tarkistathan oman vakuutuksesi voimassaolon sekä vakuutuksen peruutusturvan ehdot.

Huomioithan matkasi erikoisluonteen ja tarkistat vakuutuksen kattavuuden myös siltä osin. Monissa kohteissa vakuutuksen tulee olla voimassa myös yli 3000 metrin korkeudessa liikuttaessa ja tällöin kattaa myös vuoristotauti.

Monilla vaellus- tai sukellusmatkoilla tarvitaan laajempi vakuutus, joka kattaa esim. sukeltamisen tai jäätiköllä liikkumisen. Tarkistathan vakuutuksesi sisällön vakuutusyhtiöstäsi.

Rokotukset
Tarkista rokotusvaatimukset terveyskeskuksestasi tai www.rokote.fi


Sähkö ja pistorasia-standardit

Saarien sähkövirta on 220 V (50Hz). Suomalaisiin laitteeisiin ei tarvita adapteria.


Ruoka ja Juoma

São Tomé ja Príncipen ruokakulttuurin perusaineksia ovat merenelävät, pavut, maissi ja banaani. Suosittuja ovat myös trooppiset hedelmät kuten ananas ja avocado. Ruoissa käytetään paljon mausteita sekä kahvinpapuja. Aamiaiseksi on tavallista nauttia edellisen illan ylijäämiä tai omeletteja.


Ilmasto ja Sää

Ilmasto on kummallakin saarella trooppinen ympäri vuoden. Lämpötila pysyy koko vuoden 27 asteen tuntumissa. Vuoristoissa lämpötila on ympäri vuoden 20 astetta ja yöt ovat viileitä. Lokakuusta toukokuuhun kestää sadekausi.


Pankkiasiat

Maan rahayksikkö on São Tomén ja Príncipen dobra. Kortit eivät käy monissa paikoissa, joten mukaan kannattaa ottaa euroja käteisenä.

Tipit
Tippiä kannattaa antaa 5% laskun hinnasta.


Yleiset ohjeet

Matkustussesongit
Paras aika matkustaa on kesäkuusta syyskuuhun, kun ilman lämpötila pysyy 25 asteen tuntumassa ja sademäärä on pieni.

Aikaero
Saarien aikaero Suomeen on talvella -2 tuntia ja kesällä -3 tuntia.

Matkapuhelimet
Selvitä matkapuhelimesi kuuluvuus operaattoriltasi. Saarien suuntanumero on +239.