Matkakohteena Qatar

Opastetut kiertomatkat, suomalainen matkanjohtaja

 

Omien toiveiden mukaisesti räätälöidyt matkat


Qatar pähkinänkuoressa

Qatar on nopeasti kasvava arabimaa jolla on maailman toiseksi suurin bruttokansantuote. Pääkaupungissa Dohassa on loistavat mahdollisuudet tehdä tuliaisostoksia. Qatar on islamilainen maa jossa on syytä käyttäytyä korrektisti. Paljastavia vaatteita, julkisia hellyydenosoituksia ja julkisilla paikoilla esiintymistä alkoholin vaikutuksen alaisena on syytä välttää.

Pinta-ala
11 586 km²

Asukasluku
2 363 569 (7/2018)

Pääkaupunki
Doha

Kielet
Arabian kieli

Uskonto
Islam, jonkun verran myös kristittyjä ja muita uskontovähemmistöjä.

Hallitusmuoto
Monarkia


Qatar, yleistä

Ilmasto
Kuuminta ja kuivinta aikaa on toukokuusta syyskuuhun. Silloin lämpötila saattaa nousta jopa 50 asteeseen ja aavikkotuulet tuovat hiekkamyrskyjä. Talvella ilman lämpötila pysyy 20 asteen tuntumissa. Qatarissa sataa vähän, mutta ilma on silti kosteaa.

Matkustussesongit
Matkustamista kannattaa välttää kesäkausina, kun ilma on todella kuuma ja kostea. Paras aika matkustaa on loppusyksystä tai alkukeväästä.

Viisumit
Suomalaiset eivät tarvitse viisumia Qatariin jos matkustusaika maassa on alle 90 päivää. Passin tulee olla voimassa 6 kk matkan jälkeen ja maahan saavuttaessa on oltava paluu- tai jatkolippu.
Huom! Viisumikäytännöt ja -hinnat voivat muuttua ilman etukäteisvaroitusta.

Vakuutus
Jokaisella matkalle osallistuvalla tulee olla voimassaoleva matkavakuutus, joka kattaa sairastapauksessa tai muussa vastaavassa tarpeessa terveydenhoitokulut. Tarkistathan oman vakuutuksesi voimassaolon sekä vakuutuksen peruutusturvan ehdot. 

Huomioithan matkasi erikoisluonteen ja tarkistat vakuutuksen kattavuuden myös siltä osin. Monissa kohteissa vakuutuksen tulee olla voimassa myös yli 3000 metrin korkeudessa liikuttaessa ja tällöin kattaa myös vuoristotauti.

Monilla vaellus- tai sukellusmatkoilla tarvitaan laajempi vakuutus, joka kattaa esim. sukeltamisen tai jäätiköllä liikkumisen. Tarkistathan vakuutuksesi sisällön vakuutusyhtiöstäsi.

Valuutta
Rial (QAR). Valuuttaa saa Suomesta etukäteen varaamalla. Tarkista saatavuus ja kurssi www.forex.fi.

Rokotukset
Tarkista, että perusrokotuksesi on voimassa (jäykkäkouristus, polio ja kurkkumätä). Matkalle suositellaan A- ja B -hepatiittirokotuksia. Tarkistathan aina rokotusvaatimukset terveyskeskuksestasi tai matkailuklinikan rokotusneuvonnasta www.rokote.fi

Ilmasto
Qatarin ilmasto on toukokuusta syyskuuhun kuuma ja sateeton. Muuna aikana saadaan satunnaisia sadekuuroja. Kesän päivälämpötilat käyvät lähellä 40 astetta, talvellakin yli 20 asteessa. Rannikolla suurempi kosteus lisää kesäpäivien tukaluutta.

Aikaero
GMT +3. Eli 3 tuntia suomen aikaa edellä.

Sähkövirta
240 V, suomalaiset laitteet tarvitsevat adapterin.

Turvallisuus
Qatar on yleisesti turvallinen matkailukohde. Maassa on kuitenkin ajoittain ilmoitettu terrori-iskujen uhasta länsimaalaisia kohtaan. Terrorismiriski maassa on vähäinen. Rikollisuutta maassa on vähän. Turisteja kehotetaan kuitenkin tavanomaiseen varovaisuuteen.

Ympäristöystävällinen matkailu
Yritämme toimia ekologisten periaatteiden mukaan ja kunnioittaa paikallisia ihmisiä, tapoja sekä eläimistöä kaikilla matkoillamme säästääksemme nämä elämykset myös muillekin.

Aventuran vinkit kestävään ja reilumpaan matkailuun.