Matkakohteena
Grönlanti (Tanska)

Grönlanti on Tanskalle kuuluva itsehallintoalue ja maailman suurin saari Pohjois-Atlantin ja Pohjoisen jäämeren välissä. Grönlannin valttikortteja matkailijoiden keskuudessa ovat laajat koskemattomat erämaat, jäätiköt, kuumat lähteet ja maailman suurin Koillis-Grönlannin kansallispuisto. Rannikolla sijaitsee pieniä kyliä, kirkkaan värisine puumökkeineen ja matkat taitetaan koiravaljakon kyydissä. Grönlanti on seikkailunhaluiselle matkailjalle todella unohtumaton matkakohde. 

Maantieteellisesti Grönlanti kuuluu Pohjois-Amerikkaan, hallinnollisesti se on Tanskan itsehallinnollinen osa. Virallinen kieli on inuiittikieliin kuuluva grönlannin kieli. Valtaosa Grönlannin yli kahdesta miljoonasta neliökilometristä on jäätikön peitossa. Saaren noin 57 000 asukasta keskittyvät jäättömälle 350 000 km2 laajuiselle alueelle, jolla voidaan harjoittaa jopa maanviljelyä. Kalastus ja metsästys ovat aina olleet tärkeitä elinkeinoja Grönlannissa. Skandinaavit ovat asuneet Grönlannissa suunnilleen 1000-luvulta alkaen. Skandinaavien asutus hävisi 1400-luvun alussa ja aloitettiin uudelleen 1700-luvulla Norjan erotessa Tanskasta.

Flag of Greenland
Pinta-ala 2 166 086 km2
Asukasluku 57,6 t.
Pääkaupunki Nuuk
Uskonto evankelisluterilaisuus ja perinteiset inuiittiuskonnot
Kieli grönlanti ja tanska
Valuutta Tanskan kruunu
Päätuotteet kala, kulta, uraani, rauta ja timantit
Hallitusmuoto Tanskalle kuuluva itsehallinnollinen alue

Opastetut matkat Grönlantiin

Suomalaisen matkanjohtajan opastamalla matkalla näet ja koet enemmän. Mukavan pienet ryhmäkoot.

Räätälöity matka Grönlantiin?

Toteutamme asiakkaidemme unelmia räätälöimällä toiveiden mukaisia matkakokonaisuuksia. Ota yhteyttä, kerro ajatuksistasi ja rakennamme sinulle matkaehdotuksen.

Grönlantiin matkustavan hyvä tietää


Maahanpääsy­vaatimukset

Suomen kansalaiset eivät tarvitse viisumia matkustaessaan Grönlantiin.

Grönlantiin matkustettaessa tarvitset voimassa olevan passin, joka on voimassa vähintään 3 kk matkan päättymisen jälkeen.


Turvallisuus

Kysythän ajankohtaiset tiedot matkanjohtajalta ja paikalliselta oppaalta. Lisätietoja maassa matkustamisesta saat ulkoministeriön matkustustiedotteesta.


Terveys

Vakuutus
Jokaisella matkalle osallistuvalla tulee olla voimassa oleva matkavakuutus, joka kattaa sairastapauksessa tai muussa vastaavassa tarpeessa terveydenhoitokulut. Tarkistathan oman vakuutuksesi voimassaolon sekä vakuutuksen peruutusturvan ehdot.

Huomioithan matkasi erikoisluonteen ja tarkistat vakuutuksen kattavuuden myös siltä osin. Monissa kohteissa vakuutuksen tulee olla voimassa myös yli 3000 metrin korkeudessa liikuttaessa ja tällöin kattaa myös vuoristotauti.

Monilla vaellus- tai sukellusmatkoilla tarvitaan laajempi vakuutus, joka kattaa esim. sukeltamisen tai jäätiköllä liikkumisen. Tarkistathan vakuutuksesi sisällön vakuutusyhtiöstäsi.

Rokotukset

Tarkista aina rokotusvaatimukset terveyskeskuksesta tai Matkailuklinikan rokotusneuvonnasta www.rokote.fi


Sähkö ja pistorasia-standardit

Adapteria ei tarvita.


Ruoka ja Juoma

Grönlantilaiseen ruokavalioon kuuluu perinteisesti paljon kalaa, perunaa, vihanneksia sekä säilykkeitä. Joissakin inuittiyhteisöissä syödään paljon jääkarhun- ja hylkeenlihaa.

Hanavesi on turvallista juotavaksi koko Grönlannissa.


Ilmasto ja Sää

Grönlannissa vallitsee arktinen ilmasto ja sää hyvin vaihteleva. Normaalisti sää on miellyttävä, mutta on tärkeää varautua oikein varustein huonoon säähän. Lämpötilat pysyttelevät yleensä yli 15ºC heinäkuussa ja elokuussa 5 º C ja 10 º C välillä. Elokuussa jotkin yöt saattavat olla kylmiä ja syyskuussa yölämpötilat voivat pudota -5ºC.


Pankkiasiat

DKK: noin 1€ = 7,4DKK. ISK: noin 1 € = 122,4 ISK.

Valuuttaa pystyt vaihtamaa Leif Eriksson –hostellissa.