Matkakohteena Suriname

Opastetut kiertomatkat, suomalainen matkanjohtaja


Suriname pähkinänkuoressa

Suriname on Etelä-Amerikan mantereen pienin itsenäisin valtio, jota ympäröivät naapurimaat Guyana, Brasilia sekä Ranskan Guyana. Trooppinen Suriname on seikkailuhenkisen matkailijan unelma. Ilmasto on lämmin ja kostea ympäri vuoden ja vuoden keskilämpötila on noin 27 astetta. Suriname on tunnettu vehreästä luonnostaan ja maassa sijaitseekin monia puistoja ja luonnonsuojelualueita, joiden kautta maan ainutlaatuiseen luontoon on helppo tutustua. Maassa vietetään usein erilaisia juhlapyhiä, mikä on peräisin uskontojen ja kielten runsaudesta.

Pinta-ala
163 820 km²

Asukasluku
597 927 (7/2018)

Pääkaupunki
Paramaribo

Väestö
Intialaiset ovat Surinamen suurin väestöryhmä. Muita ryhmiä ovat mm. kreolit ja jaavalaiset.

Kieli
Hollanti (virallinen kieli)

Uskonto
Hindulaisuus, protestantismi, katolisuus ja islam ovat maan suurimmat uskonnot.

Vientituotteet
Bauksiitti, öljy ja kulta

Hallitusmuoto
Tasavalta


Suriname, yleistä

Ilmasto
Maassa on trooppisen lämmin ilmasto ympäri vuoden. Surinamen kaksi sadekautta sijoittuvat joulu-helmikuulle sekä touko-elokuulle.

Matkustussesongit
Paras aika matkustaa Surinameen on helmikuusta maaliskuuhun ja elokuusta marraskuuhun pahimman sadekauden ulkopuolella.

Viisumi
Suomen passilla matkustavat saavat Surinamen turistikortin maahan saavuttaessa Paramaribon lentokentällä. Seuraathan opaskylttejä, joissa lukee 'tourist card'. Maasta poistumisen osoittava lentolippu tulee esittää. Ranskan Guianasta maateitse saavuttaessa turistikortin saa St Laurent du Maronissa ennen rajanylitystä. Turistikortti oikeuttaa 30 päivän vierailuun ja yhdellä kortilla voi saapua maahan vain kerran. Passin tulee olla voimassa 6 kuukautta matkan jälkeen.

Rokotukset
A –hepatiitti ja keltakuume -rokotteita sekä malarian estolääkitystä suositellaan. Tarkista myös että kansallisen rokotusohjelman mukaiset perusrokotuksesi ovat voimassa (jäykkäkouristus, polio ja kurkkumätä). Tarkistathan hyvissä ajoin ennen matkan alkua matkakohteesi keltakuumerokotusvaatimukset esimerkiksi täältä. Kansainvälinen keltakuumerokotustodistus on pakollinen joihinkin maihin matkustettaessa. Huomioithan myös, että osassa maita vaaditaan rokotustodistus, mikäli saavut maasta, jossa katsotaan esiintyvän keltakuumetta. Tämä on tärkeä huomioida erityisesti matkoilla, jotka kattavat useita valtioita. Suosittelemme rokotuskortin pitämistä mukana aina kaukomailla matkustaessasi. 

Sähkövirta
127 volttia, 60 Hz

Valuutta
Surinamen dollari (SRD). Paramaribon lentoasemalla on rahanvaihto. Kaikki hotellit eivät vaihda rahaa. Pankkiautomaatteja on suurimmissa kaupungeissa. Luottokortilla maksaminen onnistuu hotelleissa, mutta muualla käteinen on paras maksuväline. Varavaluutaksi kannattaa ottaa euroja tai yhdysvaltain dollareita. 

Vakuutus
Jokaisella matkalle osallistuvalla tulee olla voimassaoleva matkavakuutus, joka kattaa sairastapauksessa tai muussa vastaavassa tarpeessa terveydenhoitokulut. Tarkistathan oman vakuutuksesi voimassaolon sekä vakuutuksen peruutusturvan ehdot. 

Huomioithan matkasi erikoisluonteen ja tarkistat vakuutuksen kattavuuden myös siltä osin. Monissa kohteissa vakuutuksen tulee olla voimassa myös yli 3000 metrin korkeudessa liikuttaessa ja tällöin kattaa myös vuoristotauti.

Monilla vaellus- tai sukellusmatkoilla tarvitaan laajempi vakuutus, joka kattaa esim. sukeltamisen tai jäätiköllä liikkumisen. Tarkistathan vakuutuksesi sisällön vakuutusyhtiöstäsi.

Turvallisuus
Taskuvarkauksia esiintyy. Yöllä yksin kulkemista tulee välttää. Yleinen varovaisuus on koko matkan aikana suotavaa. Kaikkien maiden ajankohtaiset turvallisuusvaroitukset löytyvät ulkoministeriön internet-sivuilta.

Ruoka ja juoma
Kaiken veden ja juoman tulee olla teollisesti pullotettua. Myös salaatti ja vihannekset tulee huuhdella pullotetulla vedellä. Ruoan tulee olla lämmitettyä tai keitettyä. Uudelleen lämmitettyjä ruokia tulee välttää.

Ympäristöystävällinen matkailu
Yritämme toimia ekologisten periaatteiden mukaan ja kunnioittaa paikallisia ihmisiä, tapoja sekä eläimistöä kaikilla matkoillamme säästääksemme nämä elämykset myös muillekin.

Aventuran vinkit kestävään ja reilumpaan matkailuun.