Matkakohteena Etelämanner

Omien toiveiden mukaisesti räätälöidyt matkat


Etelämanner pähkinänkuoressa

Etelämanner on maapallon eteläisin maanosa ja ainoa, jolla ei sijaitse vakituista asutusta tai yhtään valtiota. Se jaetaan usein läntiseen ja itäiseen Etelä­mantereeseen. Etelä­manner on kylmin, tuulisin, korkein ja kuivin manneralue. Etelä­manner on viidenneksi suurin maanosa. 98%  Etelä­mantereesta on suuren mannerjäätikön peitossa. Siellä ei ole vakituista ihmisasutusta, mutta 1 000–5 000 ihmistä käy vuosittain tekemässä tutkimusta tutkimusasemilla ympäri maanosaa. Vain kylmään todella hyvin sopeutuneet kasvit ja eläimet selviytyvät siellä, mukaan lukien pingviinit, eväjalkaiset, sukkulamadot, karhukaiset, punkit, mikro-organismit ja jotkin tundrakasvit.  Etelä­manner on lähes kokonaan eteläisen napapiirin sisä­puolella.

Pinta-ala
14 000 000 km²

Asukasluku
Ei vakituista asutusta


Etelämanner, yleistä

Ilmasto
Ilmasto on kuiva. Kesällä vuorokauden keskilämpötila on -25 astetta. Maaliskuusta syyskuuhun vuorokauden keskilämpötila on -45 astetta. Talvella lämpötila on -65 asteen tienoilla. Etelämantereen korkein lämpötila on -13 astetta ja alin -82 astetta.

Ympäristöystävällinen matkailu
Yritämme toimia ekologisten periaatteiden mukaan ja kunnioittaa paikallisia ihmisiä, tapoja sekä eläimistöä kaikilla matkoillamme säästääksemme nämä elämykset myös muillekin.

Aventuran vinkit kestävään ja reilumpaan matkailuun.