Matkakohteena Taiwan (Kiina)

Omien toiveiden mukaisesti räätälöidyt matkat

 

Taiwan (Kiina) pähkinänkuoressa

Kiinan tasavalta on Taiwanin saarella toimiva valtio Itä-Aasiassa. Epävirallisesti, vaikkakin hyvin yleistyvästi, maasta käytetään nimeä Taiwan. Vuodesta 1912 vuoteen 1949 "Kiinan tasavalta" tarkoitti valtiota, joka käsitti suurin piirtein nykyisen Kiinan alueen. Kiinan sisällissodan jälkeen tasavallan hallinto pakeni Taiwanin saarelle, jota se on joidenkin Etelä-Kiinan meren saarten lisäksi hallinnut ainoana alueenaan siitä lähtien.  Taiwanin konfliktin vuoksi Kiinan tasavallan itsenäisyys on kiistanalainen, ja suurimmalla osalla valtioista ei ole diplomaattisia suhteita Kiinan tasavallan kanssa. Kiinan kansantasavallan toteuttaman yhden Kiinan politiikan vuoksi vain 23 valtiolla on diplomaattisuhteet maahan, ainoa eurooppalainen valtio on Vatikaani. Manner-Kiinaa hallitsee nykyään Kiinan kansantasavalta. Taiwan ei kuulu Yhdistyneisiin kansakuntiin, jossa sen paikka annettiin Kiinan kansantasavallalle 1971.

Flag of the Republic of China.svg

Pinta-ala
35 980 km²

Asukasluku
23 545 963 (7/2018)

Pääkaupunki
Taipei

Väestö
84% Taiwanilaisia, 14% mannerkiinalaisia ja 2% alkuperäiskansaa.

Kieli
Mandariinikiina, min-kiina ja hakka-kiina.

Päätuotteet
Puolijohteet, elektroniikka, auton osat, öljyjalosteet, lääkeaineet, riisi, tee ja kukat.

Hallitusmuoto
Tasavalta


Taiwan (Kiina), yleistä

Viisumit
Suomen kansalainen ei tarvitse viisumia Taiwaniin alle 90 päivän matkoilla. Passin on oltava voimassa vähintään 6 kk maahan saapumisesta.

Vakuutus
Jokaisella matkalle osallistuvalla tulee olla voimassaoleva matkavakuutus, joka kattaa sairastapauksessa tai muussa vastaavassa tarpeessa terveydenhoitokulut. Tarkistathan oman vakuutuksesi voimassaolon sekä vakuutuksen peruutusturvan ehdot. 

Huomioithan matkasi erikoisluonteen ja tarkistat vakuutuksen kattavuuden myös siltä osin. Monissa kohteissa vakuutuksen tulee olla voimassa myös yli 3000 metrin korkeudessa liikuttaessa ja tällöin kattaa myös vuoristotauti.

Monilla vaellus- tai sukellusmatkoilla tarvitaan laajempi vakuutus, joka kattaa esim. sukeltamisen tai jäätiköllä liikkumisen. Tarkistathan vakuutuksesi sisällön vakuutusyhtiöstäsi.

Valuutta
Taiwanin valuutta on Taiwanin dollari (TWD). Maahan saa viedä max. TWD 60 000 / hlö. Varavaluuttana mukaan kannattaa ottaa USA:n dollareita. Luottokortti käy maksuvälineenä yleisesti ja käteisautomaatteja on kaupungeissa runsaasti. Tarkista valuutan saatavuus ja kurssi www.forex.fi.

Rokotukset 
Tarkista, että kansallisen rokotusohjelman mukaiset perusrokotuksesi ja hepatiittirokotus ovat voimassa. Tarkistathan aina rokotusvaatimukset terveyskeskuksestasi tai matkailuklinikan rokotusneuvonnasta www.rokote.fi

Ilmasto 
Taiwanin ilmasto on vaihtelevaa ympäri saarta korkeuseroista johtuen. Touko-elokuu on usein kuuma ja kostea. Suurimmat sateet ajoittuvat useiin kesäkuulle ja kesä-lokakuussa on taifuunien riski olemassa.

Matkustussesongit
Paras aika matkustaa on syys-marraskuussa, jolloin ilmasto on suotuisa.

Aikavyöhyke 
GMT +8

Sähkövirta
Sähkövirta on 110V. Suomalaisiin pistorasioihin käytettäviin laitteisiin tarvitaan adapteri, jossa kaksi pystysuoraa litteää päätä.

Turvallisuus
Taiwan on yleisesti turvallinen maa, mutta yleinen varovaisuus on kuitenkin suotavaa.

Lisätietoa maasta ja maassa matkustamisesta Taiwanin edustuston sivuilta. Klikkaa tästä.

Ympäristöystävällinen matkailu
Yritämme toimia ekologisten periaatteiden mukaan ja kunnioittaa paikallisia ihmisiä, tapoja sekä eläimistöä kaikilla matkoillamme säästääksemme nämä elämykset myös muillekin.

Aventuran vinkit kestävään ja reilumpaan matkailuun.