Matkakohteena Venäjä

Opastetut aktiivimatkat, suomalainen matkanjohtaja

 

Venäjä pähkinänkuoressa

Venäjän federaatio syntyi vuonna 1991 Neuvostoliiton hajottua. Venäjä on maailman suurin valtio. Venäjän ilmasto on eroteltavissa kahteen vuodenaikaan, talveen ja kesään. Yleisesti kylmin kuu on tammikuu ja lämpimin puolestaan heinäkuu. Venäjällä on monia eri kasvillisuusvyöhykkeitä, muun muassa tundraa, aromaata, seka- ja lehtimetsävyöhykkeitä sekä lähes aavikoituneita aluita. Valtiolla on lisäksi maailman suurimmat energia- ja mineraalivarat.

Pinta-ala
17 075 400 km²

Asukasluku
142 122 776 (7/2018)

Pääkaupunki
Moskova

Väestö
80 % venäläisiä, ukrainalaiset, tataarit ja valkovenäläiset

Kieli
Venäjä

Päätuotteet
Maakaasu, hiili, öljy, metallit

Hallitusmuoto
Federaatio


Venäjä, yleistä

Vakuutus
Jokaisella matkalle osallistuvalla tulee olla voimassaoleva matkavakuutus, joka kattaa sairastapauksessa tai muussa vastaavassa tarpeessa terveydenhoitokulut. Tarkistathan oman vakuutuksesi voimassaolon sekä vakuutuksen peruutusturvan ehdot. 

Huomioithan matkasi erikoisluonteen ja tarkistat vakuutuksen kattavuuden myös siltä osin. Monissa kohteissa vakuutuksen tulee olla voimassa myös yli 3000 metrin korkeudessa liikuttaessa ja tällöin kattaa myös vuoristotauti.

Monilla vaellus- tai sukellusmatkoilla tarvitaan laajempi vakuutus, joka kattaa esim. sukeltamisen tai jäätiköllä liikkumisen. Tarkistathan vakuutuksesi sisällön vakuutusyhtiöstäsi.

Viisumi
Suomen kansalainen tarvitsee voimassa olevan passin sekä viisumin Venäjälle. Passin tulee olla voimassa 6 kk maasta lähdön jälkeen. Aventura voi anoa viisumin asiakkaan puolesta lisämaksua vastaan. Ota yhteyttä toimistoomme.

Rokotukset
Matkaa varten on hyvä tarkistaa, että seuraavat perusrokotukset ovat voimassa: jäykkäkouristus, polio, kurkkumätä/ hinkuyskä. Lisäksi suosittelemme A-hepatiittirokotusta. Lisätietoja rokotuksista saat terveyskeskuksestasi ja mm. Matkailuklinikan rokotusneuvonnasta www.rokote.fi

Valuutta
Venäjän rahayksikkö on rupla. 1 € = n. 40 RUB. Valuuttaa saa Suomesta. Tarkista saatavuus ja kurssi www.forex.fi.

Aikaero Suomeen
Venäjä + 1 h.

Sähkö
220 V

Ilmasto
Vuori on tunnettu erittäin vaihtelevasta ilmastostaan. Talvisin ilma on kirkas, kuiva ja tuulinen. Korkealla lämpötila saattaa painua aina -30 asteeseen jopa päiväsaikaan. Kesäisin puolestaan esiintyy paljon ukkosmyrsyjä ja sateita. Vakain sää esiintyy heinä- ja elokuussa.

Matkustussesongit
Paras aika matkustaa on heinäkuusta elokuuhun. Silloin sää on vakaa ja ilma miellyttävä suurimmassa osassa maata.

Ympäristöystävällinen matkailu
Yritämme toimia ekologisten periaatteiden mukaan ja kunnioittaa paikallisia ihmisiä, tapoja sekä eläimistöä kaikilla matkoillamme säästääksemme nämä elämykset myös muillekin.

Aventuran vinkit kestävään ja reilumpaan matkailuun.