Matkat Eritrea


Eritrea pähkinänkuoressa

Eritrean valtio eli Eritrea on rannikkovaltio, joka sijaitsee Punaisenmeren rannalla Koillis-Afrikassa. Eritrean rajanaapureita ovat Djibouti, Etiopia ja Sudan. Eritrealla on pitkä yhteinen historia Etiopian kanssa, josta maa itsenäistyi vuonna 1993. Valtion pääkaupunki on noin 600 000 ihmisen asuttama Asmara. Toinen merkittävä kaupunki on satamakaupunki Massawa. Eritrean kansallinen identiteetti on muodostunut kamppailuissa naapurimaa Etiopiaa vastaan. Aikanaan väestö oli jakaantunut ylänköalueiden kristittyihin, jotka muodostivat varsin homogeenisen ryhmän, ja alankomaiden heterogeenisiin muslimeihin. Pitkän vapaussodan aikana näiden ryhmien välille syntyi kuitenkin kulttuurillisia siteitä.

Pinta-ala
117,6 km²

Asukasluku
6 081 196 (arvio 7/2020)

Pääkaupunki
Asmara

Kieli
Tigrinja ja Arabia

Uskonto
Islam, koptilais kristitty, roomalaiskatolinen, protestantti

Hallitusmuoto
Tasavalta


Eritrea, yleistä

Viisumit
Suomen kansalaiset tarvitsevat viisumin Eritreaan. Suomalaisille lähin Eritrean suurlähetystö sijaitsee Ruotsissa. HUOM. Passin tulee olla voimassa 6 kk maahan saapumisesta. Viisumikäytännöt ja -hinnat voivat muuttua ilman etukäteisvaroitusta paikallisista viranomaistahoista riippuen.

Vakuutus
Jokaisella matkalle osallistuvalla tulee olla voimassa oleva matkavakuutus, joka kattaa sairastapauksessa tai muussa vastaavassa tarpeessa terveydenhoitokulut. Tarkistathan oman vakuutuksesi voimassaolon sekä vakuutuksen peruutusturvan ehdot. 

Huomioithan matkasi erikoisluonteen ja tarkistat vakuutuksen kattavuuden myös siltä osin. Monissa kohteissa vakuutuksen tulee olla voimassa myös yli 3000 metrin korkeudessa liikuttaessa ja tällöin kattaa myös vuoristotauti.

Monilla vaellus- tai sukellusmatkoilla tarvitaan laajempi vakuutus, joka kattaa esim. sukeltamisen tai jäätiköllä liikkumisen. Tarkistathan vakuutuksesi sisällön vakuutusyhtiöstäsi.

Rokotukset
Tarkista, että perusrokotuksesi on voimassa (jäykkäkouristus, polio ja kurkkumätä). Matkalle suositellaan A- ja B -hepatiittirokotuksia. Maassa esiintyy keltakuumetta ja maassa on olemassa malariariski. Tarkista aina rokotusvaatimukset terveyskeskuksesta tai Matkailuklinikan rokotusneuvonnasta www.rokote.fi

Valuutta
Eritrean rahayksikkö on Eritrean nnakfa (ERN). Suurin osa pankkikorteista ei toimi maassa, joten otathan tarvitsemasi määrän rahaa käteisenä dollareina.

Aikavyöhyke
Kesällä sama aika kuin Suomessa, talvella ero on +1 tuntia.

Sähkövirta
Eritrean sähkövirta on 230 V/50 Hz. Suomalaisiin laitteisiin tarvitset adapterin.

Matkapuhelimet
Tarkista matkapuhelimesi kuuluvuus operaattoriltasi. Eritrean suuntanumero on +291.

Ilmasto
Eritreassa ilmasto on kuuma alavilla alueilla, mutta lauhkea ylängöllä. Vuodessa on kaksi sadekautta, lyhyempi helmikuusta huhtikuuhun ja pidempi kesäkuusta syyskuuhun. Rannikon aavikolla on Afrikan kuumin keskimääräinen minimilämpötila 27 astetta.

Uskonto
Kristittyjä on noin 50%, muslimeja 48% ja heimouskontojen harjoittajia kaksi prosenttia.

Ruoka ja juoma
Eritrean ruoka koostuu suurelta osin mausteisista ruoista ja se on hyvin samanlainen kuin Etiopian ruoka. Lähi-idän ruokalajeja, kuten shahan-ful (papupata), jota tarjoillaan pitaleivällä, on usein saatavilla kaikkialla, mutta yleisemmin tätä syödään aamiaiseksi tai brunssiksi. Maaseudun perinteistä ruokaa on injera, rieskamaiset leipäset, joita syödään nimellä wat tai tsehbi kutsutun kastikkeen kanssa. Hedelmät, kuten mango ja papaija ovat trooppisen ilmaston vuoksi suosittuja paikallisia herkkuja. Vesijohtoveden juomista ei suositella. Kaiken veden ja juoman tulee olla teollisesti pullotettua. Myös salaatti ja vihannekset tulee huuhdella pullotetulla vedellä. Kuumennettua tai tableteilla puhdistettua vettä voi juoda. Ruoan tulee olla lämmitettyä tai keitettyä. Uudelleen lämmitettyjä ruokia ja äyriäisiä tulee välttää.

Turvallisuus
Pysyttelemme opastetuilla kiertomatkoilla turvallisilla alueilla, mutta taskuvarkaudet ovat mahdollisia ja yöaikaan liikkuminen tietyillä alueilla voi olla turvatonta. Yleistä varovaisuutta kannattaa noudattaa koko matkan ajan. Kysythän ajankohtaiset tiedot matkanjohtajalta ja paikalliselta oppaalta. Lisätietoja maassa matkustamisesta saat ulkoministeriön matkustustiedotteesta.

Valokuvaus
Valokuvatessa kannattaa olla varovainen, sillä hallituksen rakennusten kuvaamisesta voi joutua vaikeuksiin.

Valmistaudu huolellisesti ja pakkaa kevyesti
Jokainen kilo vähemmän matkatavaraa pienentää kuljetusvälineen polttoaineen kulutusta. Useamman matkustajan kohdalla tällä voi olla merkittävä vaikutus. Henkilökohtaista hygieniaa varten kannattaa pakata mukaan matkakokoja tai näytepakkauksia, jotka paitsi säästävät tilaa myös painoa. Näiden kohdalla on kuitenkin hyvä huomioida mahdollinen aiheutuva jätteen määrä. Kohteesta riippuen on tärkeää ottaa huomioon myös paikallinen vesitilanne – tarvittaessa kannattaa suosia esimerkiksi hiustuotteita, jotka eivät vaadi huuhtelua.

Matkadokumentit ja -lukeminen elektronisessa muodossa säästävät tilaa ja painoa. Elektronisten laitteiden latausta varten on saatavilla esimerkiksi aurinkokennolla toimivia varavirtalähteitä. Esimerkiksi jalkineet vievät usein runsaasti tilaa matkalaukussa ja kerryttävät helposti laukun painoa. Mieti, mitä varusteita todella tarvitset matkaa varten ja jätä ylimääräiset tavarat kotiin.

Hiilijalanjäljen kompensointi
Monilla lentoyhtiöillä on tarjolla tapoja joilla voit kompensoida lennoistasi aiheutuvan hiilijalanjäljen. Myös osa yhteistyökumppaneistamme tarjoaa mahdollisuutta kompensoida hiilijalanjälkeä ja tehdä hyvää kohteessa. Lisätietoja saat toimistoltamme.

Ympäristöystävällinen matkailu
Yritämme toimia ekologisten periaatteiden mukaan ja kunnioittaa paikallisia ihmisiä, tapoja sekä eläimistöä kaikilla matkoillamme säästääksemme nämä elämykset myös muillekin.