Matkakohteena Eritrea

Opastetut kiertomatkat, suomalainen matkanjohtaja

 

Eritrea pähkinänkuoressa

Eritrean valtio eli Eritrea on rannikkovaltio, joka sijaitsee Punaisenmeren rannalla Koillis-Afrikassa. Eritrean rajanaapureita ovat Djibouti, Etiopia ja Sudan. Eritrealla on pitkä yhteinen historia Etiopian kanssa, josta maa itsenäistyi vuonna 1993. Valtion pääkaupunki on noin 600 000 ihmisen asuttama Asmara. Toinen merkittävä kaupunki on satamakaupunki Massawa. Eritrean kansallinen identiteetti on muodostunut kamppailuissa naapurimaa Etiopiaa vastaan. Aikanaan väestö oli jakaantunut ylänköalueiden kristittyihin, jotka muodostivat varsin homogeenisen ryhmän, ja alankomaiden heterogeenisiin muslimeihin. Pitkän vapaussodan aikana näiden ryhmien välille syntyi kuitenkin kulttuurillisia siteitä.

Pinta-ala

117,6 km²

Asukasluku

5,970,646 (07/2018)

Pääkaupunki

Asmara

Väestö

Tigrinya 55%, Tigre 30%, Saho 4%, Kunama 2%, 

Rashaida 2%, Bilen 2%, other (Afar, Beni Amir, Nera) 5% (2010) 

Kieli
Tigrinja ja Arabia

Uskonto

Islam, koptilais kristitty, roomalaiskatolinen, protestantti

Hallitusmuoto

Tasavalta


Eritrea, yleistä

Viisumit 
Suomen kansalaiset tarvitsevat viisumin Eritreaan. Suomalaisille lähin Eritrean suurlähetystö sijaitsee Ruotsissa. HUOM. Passin tulee olla voimassa 6 kk maahan saapumisesta. Viisumikäytännöt ja -hinnat voivat muuttua ilman etukäteisvaroitusta paikallisista viranomaistahoista riippuen.

Vakuutus 
Jokaisella matkalle osallistuvalla tulee olla voimassa oleva matkavakuutus, joka kattaa sairastapauksessa tai muussa vastaavassa tarpeessa terveydenhoitokulut. Tarkistathan oman vakuutuksesi voimassaolon sekä vakuutuksen peruutusturvan ehdot.  

Huomioithan matkasi erikoisluonteen ja tarkistat vakuutuksen kattavuuden myös siltä osin. Monissa kohteissa vakuutuksen tulee olla voimassa myös yli 3000 metrin korkeudessa liikuttaessa ja tällöin kattaa myös vuoristotauti. 

Monilla vaellus- tai sukellusmatkoilla tarvitaan laajempi vakuutus, joka kattaa esim. sukeltamisen tai jäätiköllä liikkumisen. Tarkistathan vakuutuksesi sisällön vakuutusyhtiöstäsi. 

Rokotukset  
Tarkista, että perusrokotuksesi on voimassa (jäykkäkouristus, polio ja kurkkumätä). Matkalle suositellaan A- ja B -hepatiittirokotuksia. Maassa esiintyy keltakuumetta ja maassa on olemassa malariariski. Tarkista aina rokotusvaatimukset terveyskeskuksesta tai Matkailuklinikan rokotusneuvonnasta www.rokote.fi 

Valuutta 
Nakfa (ERN). 

Aikavyöhyke
Kesällä sama aika kuin Suomessa, talvella ero on +1 tuntia. 

Sähkövirta  
Sähkövirta 230 V/50 Hz 

Matkapuhelimet  
Maan suuntanumero on +291 

Ilmasto 
Eritreassa ilmasto on kuuma alavilla alueilla, mutta lauhkea ylängöllä. Vuodessa on kaksi sadekautta, lyhyempi helmikuusta huhtikuuhun ja pidempi kesäkuusta syyskuuhun. Rannikon aavikolla on Afrikan kuumin keskimääräinen minimilämpötila 27 astetta. 

Uskonto 
Kristittyjä on noin 50%, muslimeja 48% ja heimouskontojen harjoittajia kaksi prosenttia. 

Ruoka ja juoma 
Eritrean ruoka koostuu suurelta osin mausteisista ruoista ja se on hyvin samanlainen kuin Etiopian ruoka. Lähi-idän ruokalajeja, kuten shahan-ful (papupata), jota tarjoillaan pitaleivällä, on usein saatavilla kaikkialla, mutta yleisemmin tätä syödään aamiaiseksi tai brunssiksi. Maaseudun perinteistä ruokaa on injera, rieskamaiset leipäset, joita syödään nimellä wat tai tsehbi kutsutun kastikkeen kanssa. Hedelmät, kuten mango ja papaija ovat trooppisen ilmaston vuoksi suosittuja paikallisia herkkuja. Vesijohtovettä ei suositella juotavaksi.

Turvallisuus 
Pysyttelemme opastetuilla kiertomatkoilla turvallisilla alueilla, mutta taskuvarkaudet ovat mahdollisia ja yöaikaan liikkuminen tietyillä alueilla voi olla turvatonta. Yleinen varovaisuus maalaisjärjen puitteissa on koko matkan ajan suotavaa. Kaikkien maiden ajankohtaiset turvallisuusvaroitukset löytyvät ulkoministeriön internetsivuilta www.formin.fi 

Ympäristöystävällinen matkailu 
Yritämme toimia ekologisten periaatteiden mukaan ja kunnioittaa paikallisia ihmisiä, tapoja sekä eläimistöä kaikilla matkoillamme säästääksemme nämä elämykset myös muillekin.