Matkakohteena Havaiji (Yhdysvallat)

Opastetut kiertomatkat, suomalainen matkanjohtaja

 

Omien toiveiden mukaisesti räätälöidyt matkat

 

Havaiji (Yhdysvallat) pähkinänkuoressa

Havaiji on Yhdysvaltojen osavaltio joka sijaitsee Tyynellämerellä. Havaijiin kuuluu 8 pääsaarta. Havaijin saaret ovat tuliperäisiä ja koralliriuttojen reunustamia. Väestö ja talous ovat keskittyneet Oahun saarelle. Oahun saarella sijaitsevat myös pääkaupunki Honolulu ja sotilastukikohta Pearl Harbor.

Havaijin suurin elinkeino on matkailu ja toisiksi tärkein on Yhdysvaltojen sotilastukikohtien henkilöstön ja niiden vaatimien palveluiden tuottamat tulot. Havaijin väestö on etniseltä ja kulttuuriselta taustaltaan hyvin monimuotoinen.

Havaijin luonto on ainutlaatuinen, saarilta löytyy 1400 muualla esiintymätöntä kasvilajia, sekä lukuisia ainutlaatuisia lintulajeja, muun muassa 28 kotoperäistä tangaralajia


File:Flag of Hawaii.svg

Pääkaupunki: Honolulu

Viralliset kielet: englanti, havaiji

Asukkaita: 1 420 491 (7/2018)


Havaiji (Yhdysvallat), yleistä

Viisumit
Passin tulee olla voimassa matkan ajan. Matkailija ei tarvitse viisumia alle 3kk vierailuun. Suomen kansalaisella tulee kuitenkin olla voimassa oleva sähköinen matkustuslupa ESTA. Hakemus täytetään Yhdysvaltain rajaviranomaisten www-sivulla, jolle pääset tästä. ESTA maksaa 14 USD / hlö ja on voimassa 2 vuotta kerrallaan. 21.1.2016 voimaan astuneen määräyksen mukaan matkustajat, jotka ovat vierailleet 1.3.2011 jälkeen Irakissa, Iranissa tai Sudanissa tarvitsevat viisumin matkustaessaan USA:han. Tämä koskee myös näiden maiden kaksoiskansalaisia. Kyseisille matkustajille ei riitä enää sähköinen matkustuslupa ESTA.

Ilmasto
Havaijilla on trooppinen ilmasto. Joulukuusta maaliskuuhun sataa vähän enemmän. Lämpimin kuukausi on elokuu silloin ilma lämpiää 28 asteeseen ja kylmin helmikuu (23 astetta).

Ympäristöystävällinen matkailu

Yritämme toimia ekologisten periaatteiden mukaan ja kunnioittaa paikallisia ihmisiä, tapoja sekä eläimistöä kaikilla matkoillamme säästääksemme nämä elämykset myös muillekin.

Aventuran vinkit kestävään ja reilumpaan matkailuun.