• Mikronesia
  • Mikronesia

Matkat Mikronesia

Satojen pienten saarten ryhmittymä Karoliiniensaarten sydämessä suurten valtamerien merivirtojen kohtauspisteessä tekee Mikronesian tasavallasta mielenkiintoisen kulttuuri- ja sukelluskohteen. Merenalaisen elämän lisäksi kuuluisimpia nähtävyyksiä ovat Yapin saarten jopa nelimetriset kivikolikot. Haluatpa ottaa allesi kajakin tai surffilaudan tai laittaa selkääsi happipullon löydät Mikronesiasta hyvät mahdollisuudet aktiiviseen mutta rentoon lomailuun.

 

Omien toiveiden mukaisesti räätälöidyt matkat

 

Opastetut aktiivimatkat, englanninkieliset palvelut


Mikronesia pähkinänkuoressa

Itäisen Tyynenmeren Mikronesia on 607 saaren ryhmä Karoliinien saariryhmässä. Mikronesia tulee kreikankielisestä sanasta ja kuvaa tätä satojen pienien saarien saarivaltiota täydellisesti. Sen jokaiseen neljään autonomiseen osaan (lännestä itään Yap, Chuuk, Pohnpei ja Kosrae) kuuluvalla alueella on oma ainutlaatuinen luonteensa maisemineen ja kulttuureineen. Pääkaupunki Palikir sijaitsee sen suurimmassa saariryhmässä, Ponhpeissä.

Pinta-ala
702 km2

Asukasluku
102 436 (arvio 7/2020)

Pääkaupunki
Palikir

Väestö
Chuukit, Kosraelaiset, Ponapet, Yapilaiset

Uskonto
Katolisia oli 52,7 %, protestantteja 41,7 %, muita uskontojen harjoittajia 3,8 %, uskonnottomia 0,8 %.

Kieli
Englanti (virallinen) ja 17 muuta kieltä

Valuutta
Yhdysvaltain dollari (USD)

Valtiomuoto
Liittovaltio


Mikronesia, kuvia kohteesta

  • Tyynimeri/Mikronesia-ja-Polynesia/SPTO-POHNPEI_001_DK_2013-3
  • Tyynimeri/Mikronesia-ja-Polynesia/SPTO-POHNPEI_006_DK_2013-1
 

Mikronesia, yleistä

Viisumit ja maahanpääsy
Suomen kansalainen ei tarvitse viisumia Mikronesiaan. Passin tulee olla voimassa 120 päivää maasta poistumisen jälkeen.Viisumikäytännöt ja -hinnat voivat muuttua ilman etukäteisvaroitusta paikallisista viranomaistahoista riippuen.

Vakuutus
Jokaisella matkalle osallistuvalla tulee olla voimassa oleva matkavakuutus, joka kattaa sairastapauksessa tai muussa vastaavassa tarpeessa terveydenhoitokulut. Tarkistathan oman vakuutuksesi voimassaolon sekä vakuutuksen peruutusturvan ehdot. 

Huomioithan matkasi erikoisluonteen ja tarkistat vakuutuksen kattavuuden myös siltä osin.

Monilla sukellusmatkoilla tarvitaan laajempi vakuutus. Tarkistathan vakuutuksesi sisällön vakuutusyhtiöstäsi.

Valuutta
Mikronesian valuutta on Yhdysvaltain dollari (USD). 1 € = noin 1,12 USD.

Rokotukset 
Tarkista, että perusrokotuksesi on voimassa (jäykkäkouristus, polio ja kurkkumätä sekä MPR). Matkalle suositellaan A- ja B -hepatiittirokotuksia.

Tarkista aina rokotusvaatimukset terveyskeskuksesta tai Matkailuklinikan rokotusneuvonnasta www.rokote.fi

Aikaero
Yap ja Chuuk 9 tuntia, Pohnpei ja Kosrae 10 tuntia

Sähkövirta
Sähkövirta on 120 V / 60 Hz. Pistorasiat samanlaisia kuin esim. Yhdysvalloissa ja Kanadassa.

Turvallisuus
Pysyttelemme matkoillamme turvallisilla alueilla, mutta yleistä varovaisuutta kannattaa noudattaa koko matkan ajan. Kysythän ajankohtaiset tiedot matkanjohtajalta ja paikalliselta oppaalta. Lisätietoja maassa matkustamisesta saatEnglannin ulkoministeriön matkustustiedotteesta.

Ilmasto
Mikronesiassa vallitsee trooppinen ilmasto, sateita on lähes päivittäin. Kosteus ja tasainen lämpötila pysyvät korkeina ympäri vuoden. Pohnpei on tunnettu yhtenä maailman kosteimmista paikoista. Taifuuneita saattaa ilmetä heinäkuusta marraskuuhun.

Matkustussesongit
Mikronesia on ympärivuotinen matkustuskohde. Kesäaika on joulukuusta huhtikuuhun ja talviaika toukokuusta marraskuuhun. Suurimmat sademäärät ovat heinäkuusta joulukuuhun.

Valmistaudu huolellisesti ja pakkaa kevyesti
Jokainen kilo vähemmän matkatavaraa pienentää kuljetusvälineen polttoaineen kulutusta. Useamman matkustajan kohdalla tällä voi olla merkittävä vaikutus. Henkilökohtaista hygieniaa varten kannattaa pakata mukaan matkakokoja tai näytepakkauksia, jotka paitsi säästävät tilaa myös painoa. Näiden kohdalla on kuitenkin hyvä huomioida mahdollinen aiheutuva jätteen määrä. Kohteesta riippuen on tärkeää ottaa huomioon myös paikallinen vesitilanne – tarvittaessa kannattaa suosia esimerkiksi hiustuotteita, jotka eivät vaadi huuhtelua.

Matkadokumentit ja -lukeminen elektronisessa muodossa säästävät tilaa ja painoa. Elektronisten laitteiden latausta varten on saatavilla esimerkiksi aurinkokennolla toimivia varavirtalähteitä. Esimerkiksi jalkineet vievät usein runsaasti tilaa matkalaukussa ja kerryttävät helposti laukun painoa. Mieti, mitä varusteita todella tarvitset matkaa varten ja jätä ylimääräiset tavarat kotiin.

Hiilijalanjäljen kompensointi
Monilla lentoyhtiöillä on tarjolla tapoja joilla voit kompensoida lennoistasi aiheutuvan hiilijalanjäljen. Myös osa yhteistyökumppaneistamme tarjoaa mahdollisuutta kompensoida hiilijalanjälkeä ja tehdä hyvää kohteessa. Lisätietoja saat toimistoltamme.

Ympäristöystävällinen matkailu
Yritämme toimia ekologisten periaatteiden mukaan ja kunnioittaa paikallisia ihmisiä, tapoja sekä eläimistöä kaikilla matkoillamme säästääksemme nämä elämykset myös muillekin.

Aventuran vinkit kestävään ja reilumpaan matkailuun.