Matkat Ranska


Ranska pähkinänkuoressa

Lippu

Pääkaupunki
Pariisi

Pinta-ala
643 801 km²

Asukasluku
67 848 156 (arvio 7/2020)

Uskonto
Kristittyjä 63-66 %, joista eniten roomalaiskatolilaisia; muslimeja 7-9 %, buddhalaisia 0,5-0,75 %, juutalaisia 0,5-0,75 %, muita 0,5-1,0 % ja uskonnottomia 23-28 %

Kieli
Ranska

Valuutta
Euro

Päätuotteet
Viini, turismi

Hallitusmuoto
Tasavalta


Ranska, yleistä

Turvallisuus
Etenkin suurissa kaupungeissa taskuvarkaudet ovat mahdollisia. Ranskalaiset viranomaiset ylläpitävät vahvistettua turvallisuusvalmiutta. Poliisi voi pyytää esittämään henkilöllisyystodistuksen, joten pidäthän matkustusasiakirjat mukana liikkuessasi.  Lisätietoja maassa matkustamisesta saat ulkoministeriön matkustustiedotteesta.

Ilmasto
Suurimmaksi osaksi kylmät talvet ja lauhkeat kesät, Välimeren alueilla lauhkeat talvet ja kuumat kesät. Vuoristoissa saattaa tapahtua lumivyöryjä.

Juomavesi
Ranskalainen vesijohtovesi on sellaisenaan juomakelpoista.

Vakuutus
Suosittelemme Eurooppalaisen sairaanhoitokortin hankkimista yllättävän sairaustapauksen varalta.

Jokaisella matkalle osallistuvalla tulee olla voimassa oleva matkavakuutus, joka kattaa sairastapauksessa tai muussa vastaavassa tarpeessa terveydenhoitokulut. Tarkistathan oman vakuutuksesi voimassaolon sekä vakuutuksen peruutusturvan ehdot.

Huomioithan matkasi erikoisluonteen ja tarkistat vakuutuksen kattavuuden myös siltä osin. Monissa kohteissa vakuutuksen tulee olla voimassa myös yli 3000 metrin korkeudessa liikuttaessa ja tällöin kattaa myös vuoristotauti.

Monilla vaellus- tai sukellusmatkoilla tarvitaan laajempi vakuutus, joka kattaa esim. sukeltamisen tai jäätiköllä liikkumisen. Tarkistathan vakuutuksesi sisällön vakuutusyhtiöstäsi.

Aikaero
Ranska sijaitsee UTC+1 (kesällä UTC+2) aikavyöhykkeellä eli on tunnin jäljessä Suomen ajasta.

Matkapuhelimet
Tarkista puhelimesi kuuluvuus kohteissa operaattoriltasi. Ranskan suuntanumero on +33.

Tipit
Hyvästä palvelusta voi tipata, mutta tippaaminen ei ole aina tarpeellista.

Takseissa matkustajan odotetaan antavan tippiä, yleensä pieni pyöristys ylöspäin.

Valmistaudu huolellisesti ja pakkaa kevyesti
Jokainen kilo vähemmän matkatavaraa pienentää kuljetusvälineen polttoaineen kulutusta. Useamman matkustajan kohdalla tällä voi olla merkittävä vaikutus. Henkilökohtaista hygieniaa varten kannattaa pakata mukaan matkakokoja tai näytepakkauksia, jotka paitsi säästävät tilaa myös painoa. Näiden kohdalla on kuitenkin hyvä huomioida mahdollinen aiheutuva jätteen määrä. Kohteesta riippuen on tärkeää ottaa huomioon myös paikallinen vesitilanne – tarvittaessa kannattaa suosia esimerkiksi hiustuotteita, jotka eivät vaadi huuhtelua.

Matkadokumentit ja -lukeminen elektronisessa muodossa säästävät tilaa ja painoa. Elektronisten laitteiden latausta varten on saatavilla esimerkiksi aurinkokennolla toimivia varavirtalähteitä. Esimerkiksi jalkineet vievät usein runsaasti tilaa matkalaukussa ja kerryttävät helposti laukun painoa. Mieti, mitä varusteita todella tarvitset matkaa varten ja jätä ylimääräiset tavarat kotiin. 

Hiilijalanjäljen kompensointi
Monilla lentoyhtiöillä on tarjolla tapoja joilla voit kompensoida lennoistasi aiheutuvan hiilijalanjäljen. Myös osa yhteistyökumppaneistamme tarjoaa mahdollisuutta kompensoida hiilijalanjälkeä ja tehdä hyvää kohteessa. Lisätietoja saat toimistoltamme.

Ympäristöystävällinen matkailu
Yritämme toimia ekologisten periaatteiden mukaan ja kunnioittaa paikallisia ihmisiä, tapoja sekä eläimistöä kaikilla matkoillamme säästääksemme nämä elämykset myös muillekin.

Aventuran vinkit kestävään ja reilumpaan matkailuun.