Matkakohteena

Räätälöimme tähänkin kohteeseen Sinulle hyvän matkan. Tiedustele tarkemmin toimistoltamne.


Komorit pähkinänkuoressa

Malesialais-polynesialaiset purjehtijat asettuivat Komoreille 600-luvulta alkaen. Persialaiset ja arabit saapuivat saarille 1000-luvulta alkaen ja saaret toimivat orja- ja maustekaupan keskuksena. Islam saapui saarille arabikauppiaiden mukana. Portugalilaiset löysivät saaret vuonna 1527, mutta vasta vuonna 1841 Ranska alkoi ottaa saaria hallintoonsa.

Vuonna 1886 Komoreista tuli Ranskan protektoraatti ja vuonna 1912 siirtomaa. Ranskalaiset ja varakkaat arabit perustivat saarille plantaaseja vientiä varten. Toisen maailmansodan aikana1942  britit valtasivat Komorit Ranskan hallinnolta  ja luovuttivat sen Charles de Gaullen hallinnolle. Sodan jälkeen Komoreista tuli Ranskan merentakainen territorio. Vuonna 1961 saaret saivat itsehallinnon. Komorien parlamentti julisti maan itsenäiseksi Ranskasta heinäkuussa 1975.

Komorien saaret ovat tuliperäisiä. Korkein huippu nousee 2 360 metriin. Rantaviivaa on 360 kilometriä. Le Karthalan tulivuori Ison-Komorin saarella on aktiivinen. Saaret ovat lännestä itään Iso-Komori eli N’gazidja, Moheli eli Mwali, Anjouan eli Ndzuwani ja neljäntenä Mayotte, joka kuuluu edelleen Ranskalle.

 

Pinta-ala

2 235 km² 

Asukasluku

821,164 (07/2018)

Pääkaupunki

Moroni

Väestö

Etnisesti komorilaiset ovat muun muassa eri afrikkalaisista kansoista, arabeista ja malaijilaisista kansoista muodostunutta väestöä

Kieli

Arabia, Ranska, Komori

Uskonto

98 % komorilaisista on sunnimuslimeja ja 2% katolisia kristittyjä

Hallitusmuoto

Tasavalta


Komorit, kuvia kohteesta

  • Madagaskar_ja_Komorit/Komorit-2761
  • Madagaskar_ja_Komorit/Komorit-asutusta-2439
  • Madagaskar_ja_Komorit/Komorit-auringonlasku-2387
 

Komorit, yleistä

Viisumit

Komoreille matkustattessa tarvitaan viisumi, jonka saa maahan saavuttaessa. Passin tulee olla voimassa kuusi kuukautta matkan jälkeen. Matkailijalla tulee olla myös meno- ja paluulippu pois kohteesta.
Huom! Viisumikäytännöt saattavat muuttua ilman erillistä ilmoitusta paikallisten viranomaisten toimesta.

Vakuutus

Jokaisella matkalle osallistuvalla tulee olla voimassa oleva matkavakuutus, joka kattaa sairastapauksessa tai muussa vastaavassa tarpeessa terveydenhoitokulut. Tarkistathan oman vakuutuksesi voimassaolon sekä vakuutuksen peruutusturvan ehdot. 

Huomioithan matkasi erikoisluonteen ja tarkistat vakuutuksen kattavuuden myös siltä osin. Monissa kohteissa vakuutuksen tulee olla voimassa myös yli 3000 metrin korkeudessa liikuttaessa ja tällöin kattaa myös vuoristotaudin.

Monilla vaellus- tai sukellusmatkoilla tarvitaan laajempi vakuutus, joka kattaa esim. sukeltamisen tai jäätiköllä liikkumisen. Tarkistathan vakuutuksesi sisällön vakuutusyhtiöstäsi.

Rokotukset

Ennen matkan alkua matkailijan tulee varmistaa, että kansallisen rokotusohjelman mukaiset perusrokotukset ovat voimassa matkan ajan. Perusrokotuksiin kuuluvat tuhkarokko-, sikotauti- ja vihurirokkorokote (MPR), jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokote sekä riskiryhmillä vuosittainen influenssarokote.

Kaikille suositeltavat rokotesuojat ovat Hepatiitti A (HAV), jäykkäkouristus, kurkkumätä, sikotauti, tuhkarokko sekä vihurirokko. Riskiarvion perusteella hankittavat rokotteet ovat hepatiitti B, influenssa sekä lavantauti. Maassa on olemassa malariariski. Tarkista aina rokotusvaatimukset terveyskeskuksesta tai matkailuklinikan rokotusneuvonnasta www.rokote.fi

Valuutta

Komorien frangi (KMF)

Aikavyöhyke 

Kesällä sama aika kuin Suomessa, talvella ero on +1 tuntia

Sähkövirta
Sähkövirta on 220 V/ 50 Hz

Matkapuhelimet
Suuntanumero on +269

Ilmasto
Komorien ilmasto on merellisen trooppinen ilmasto. Siellä on kaksi vuodenaikaa. Marraskuusta huhtikuuhun on kuumaa ja kosteaa, muu aika vuodesta on viileämpää ja kuivempaa. Rannikon kuukausikeskilämpötilat ovat 23–28 °C, ja keskimääräinen vuotuinen sademäärä 2 000 millimetrin vaiheilla. Suuresta sademäärästä huolimatta makeasta vedestä on pulaa alueilla, joissa maaperä ei pidätä vettä lainkaan ja sadevesi valuu nopeasti mereen. Alue on myös trooppisten hirmumyrskyjen reitillä.

Uskonto
98 % komorilaisista on sunnimuslimeja ja 2% katolisia kristittyjä

Ruoka ja juoma

Komorilaista perusruokaa on riisi, jonka kanssa syödään maniokkia, banaaneita, tuoretta ja kuivattua kalaa sekä kookosmaitoa. Vesijohtovettä ei suositella juotavaksi.

Turvallisuus
Pysyttelemme opastetuilla kiertomatkoilla turvallisilla alueilla, mutta taskuvarkaudet ovat mahdollisia ja yöaikaan liikkuminen tietyillä alueilla voi olla turvatonta. Yleinen varovaisuus maalaisjärjen puitteissa on koko matkan ajan suotavaa. Kaikkien maiden ajankohtaiset turvallisuusvaroitukset löytyvät ulkoministeriön internetsivuilta www.formin.fi

Ympäristöystävällinen matkailu
Yritämme toimia ekologisten periaatteiden mukaan ja kunnioittaa paikallisia ihmisiä, tapoja sekä eläimistöä kaikilla matkoillamme säästääksemme nämä elämykset myös muillekin.

Aventuran vinkit kestävään ja reilumpaan matkailuun.