Matkat

Räätälöimme tähänkin kohteeseen Sinulle hyvän matkan. Tiedustele tarkemmin toimistoltamme.


Réunion pähkinänkuoressa

Réunion on Ranskan mertentakainen departementti ja merentakainen hallintoalue Intian valtamerellä, Madagaskarin itäpuolella. Osana Ranskaa se on myös osa Euroopan unionia ja euroaluetta. Vuoden 2014 arvion mukaan saarella oli noin 844 000 asukasta.

Flag of France.svg

Pinta-ala
2 517 km²

Asukasluku
895 312 (arvio 6/2020)

Hallintopääkaupunki
Saint-Denis

Kieli
Ranska, Réunionin kreoli

Päätuotteet
Turismi, sokeri ja kala.

Hallitusmuoto
Ranskan mertentakainen departementti


Réunion, yleistä

Viisumi
Suomen kansalainen ei tarvitse viisumia matkustaessaan Réunionille.

Rokotukset
Pidä huoli että kansallisen rokotusohjelman mukaiset perusrokotuksesi ovat voimassa. Lisäksi suositelemme sekä A- ja B-hepatiittirokotusta. Tarkista aina rokotusvaatimukset terveyskeskuksesta tai Matkailuklinikan rokotusneuvonnasta www.rokote.fi

Vakuutus
Jokaisella matkalle osallistuvalla tulee olla voimassaoleva matkavakuutus, joka kattaa sairastapauksessa tai muussa vastaavassa tarpeessa terveydenhoitokulut. Tarkistathan oman vakuutuksesi voimassaolon sekä vakuutuksen peruutusturvan ehdot.

Huomioithan matkasi erikoisluonteen ja tarkistat vakuutuksen kattavuuden myös siltä osin. Monissa kohteissa vakuutuksen tulee olla voimassa myös yli 3000 metrin korkeudessa liikuttaessa ja tällöin kattaa myös vuoristotauti.

Monilla vaellus- tai sukellusmatkoilla tarvitaan laajempi vakuutus, joka kattaa esim. sukeltamisen tai jäätiköllä liikkumisen. Tarkistathan vakuutuksesi sisällön vakuutusyhtiöstäsi.

Ilmasto
Reunionilla vallitsee trooppinen ilmasto. Joulukuusta huhtikuuhun kestää kuuma ja sateinen kesä sekä kuiva talvi huhtikuusta lokakuuhun. Silloin myös lämpötila putoaa jonkin verran. Keskilämpötila ympäri vuoden on yli 20 astetta.

Matkustussesongit
Toukokuusta marraskuuhun on hyvä aika matkustaa, kun lämpötila pysyy 20-25 asteen välillä ja sateita tulee vähän.

Valuutta
Euro

Aikaero
Réunionin aikaero Suomeen on talvella +2 tuntia ja kesällä +1 tunti.

Sähkövirta
Réunionin sähkövirta on 220 V (50Hz). Suomalaisiin laittteisiin ei tarvita adapteria.

Matkapuhelimet
Tarkistathan liittymäsi kuuluvuuden operaattoriltasi. Réunionin suuntanumero on +262.

Ruoka ja juoma
Réunionin keittiöissä yhdistyvät Ranskan ja kreolien herkulliset ruokakulttuurit. Saaren erinomaisen tuoreen kala-, mauste- ja hedelmävalikoiman ansiosta syöt maittavasti missä tahansa ruokapaikassa. Jokaisen ravintolan ruokalistalta löytyy varmasti réunionin lempiruokaa currya, joka tehdään sipuleista, inkivääristä, timjamista ja sahramista, jotka sekoitetaan lihan tai kasviksien kanssa. Veden ja juomien tulee olla teollisesti pullotettua. Myös hedelmät ja vihannekset on hyvä huuhdella pullotetulla vedellä. Kuumennettua tai tableteilla puhdistettua vettä voi juoda. Uudelleen lämmitettyjä ruokia tulee välttää.

Turvallisuus
Muista uidessa ottaa huomioon vahvat virtaukset ja seuraa rannan varoituksia.

Pysyttelemme matkamme aikana turvallisilla alueilla, mutta muun muassa taskuvarkaudet ovat mahdollisia ja yöaikaan liikkuminen tietyillä alueilla kaupungeissa voi olla turvatonta. Yleistä varovaisuutta kannattaa noudattaa koko matkan ajan. Kysythän ajankohtaiset tiedot matkanjohtajalta ja paikalliselta oppaalta. Lisätietoja maassa matkustamisesta saat ulkoministeriön matkustustiedotteesta.

Valmistaudu huolellisesti ja pakkaa kevyesti
Jokainen kilo vähemmän matkatavaraa pienentää kuljetusvälineen polttoaineen kulutusta. Useamman matkustajan kohdalla tällä voi olla merkittävä vaikutus. Henkilökohtaista hygieniaa varten kannattaa pakata mukaan matkakokoja tai näytepakkauksia, jotka paitsi säästävät tilaa myös painoa. Näiden kohdalla on kuitenkin hyvä huomioida mahdollinen aiheutuva jätteen määrä. Kohteesta riippuen on tärkeää ottaa huomioon myös paikallinen vesitilanne – tarvittaessa kannattaa suosia esimerkiksi hiustuotteita, jotka eivät vaadi huuhtelua.

Matkadokumentit ja -lukeminen elektronisessa muodossa säästävät tilaa ja painoa. Elektronisten laitteiden latausta varten on saatavilla esimerkiksi aurinkokennolla toimivia varavirtalähteitä. Esimerkiksi jalkineet vievät usein runsaasti tilaa matkalaukussa ja kerryttävät helposti laukun painoa. Mieti, mitä varusteita todella tarvitset matkaa varten ja jätä ylimääräiset tavarat kotiin.

Hiilijalanjäljen kompensointi
Monilla lentoyhtiöillä on tarjolla tapoja joilla voit kompensoida lennoistasi aiheutuvan hiilijalanjäljen. Myös osa yhteistyökumppaneistamme tarjoaa mahdollisuutta kompensoida hiilijalanjälkeä ja tehdä hyvää kohteessa. Lisätietoja saat toimistoltamme.

Ympäristöystävällinen matkailu
Yritämme toimia ekologisten periaatteiden mukaan ja kunnioittaa paikallisia ihmisiä, tapoja sekä eläimistöä kaikilla matkoillamme säästääksemme nämä elämykset myös muillekin.

Aventuran vinkit kestävään ja reilumpaan matkailuun.