Matkat Trinidad ja Tobago

 

Opastetut kiertomatkat, kokenut suomalainen matkanjohtaja, mukavan pienet ryhmäkoot


Trinidad ja Tobago pähkinänkuoressa

Trinidad ja Tobago koostuu kahdesta isommasta ja yli 20 pienestä saaresta. Trinidad on saarista isoin ja siellä asustaa noin 300 000 asukasta ja siellä järjestetään myös maailman 2. suurimmat karnevaalit! Pääkaupunki Port of Spain sijoittuu myös Trinidadin saarelle.Toiseksi suurimmalla saarella Tobagolla asuu n. 50 000 asukasta. Tobagolta löytyy paljon pieniä kalastajakyliä ja hienot hiekkarannat. Saaret sijaitsevat Karibialla, joten ilmasto on miellyttävä vuoden ympäri.

Pinta-ala
5 128 km²

Asukasluku
1 208 789 (arvio 7/2020)

Pääkaupunki
Port of Spain

Kieli
Englanti (virallinen kieli)

Uskonto
Uskonnollisesti suurimmat yhteisöt ovat katoliset, protestantit, hindut, rastafarit ja muslimit.

Vientituotteet
Maakaasu

Hallitusmuoto
Tasavalta


Trinidad ja Tobago, yleistä

Viisumi
Suomen kansalaiset eivät tarvitse viisumia matkustaessaan Trinidadiin ja Tobagoon.

Viisumihinnat ja -käytännöt voivat muuttua ilman etukäteisvaroitusta paikallisista viranomaistahoista riippuen.

Rokotukset
Keltakuumerokotusta suositellaan riskiarvion perusteella (Trinidadin saarella), myös hepatiitti- ja lavantautirokotteita suositellaan. Keltakuumerokotustodistus tarvitaan, mikäli saavutaan alueelta, jossa keltakuumetta esiintyy. Tarkista myös, että kansallisen rokotusohjelman mukaiset perusrokotuksesi ovat voimassa (jäykkäkouristus, polio ja kurkkumätä). Tarkistathan rokotusvaatimukset terveyskeskuksesta. Lisätietoja saat esim. Terveyden- ja hyvinvoinnin laitoksen matkailijan terveysoppaasta.

Vakuutus
Jokaisella matkalle osallistuvalla tulee olla voimassaoleva matkavakuutus, joka kattaa sairastapauksessa tai muussa vastaavassa tarpeessa terveydenhoitokulut. Tarkistathan oman vakuutuksesi voimassaolon sekä vakuutuksen peruutusturvan ehdot.

Huomioithan matkasi erikoisluonteen ja tarkistat vakuutuksen kattavuuden myös siltä osin. Monissa kohteissa vakuutuksen tulee olla voimassa myös yli 3000 metrin korkeudessa liikuttaessa ja tällöin kattaa myös vuoristotauti.

Monilla vaellus- tai sukellusmatkoilla tarvitaan laajempi vakuutus, joka kattaa esim. sukeltamisen tai jäätiköllä liikkumisen. Tarkistathan vakuutuksesi sisällön vakuutusyhtiöstäsi.

Ilmasto
Ilmasto on miellyttävän lämmin ympäri vuoden. Sateisempi kausi ajoittuu kesä-marraskuulle. Tällöinkin sateet ovat todennäköisesti vain pieniä kuuroja. Hurrikaanikausi on elokuusta marraskuuhun.

Matkustussesongit
Paras aika matkustaa on tammikuusta toukokuuhun kun on kuiva kausi.

Sähkövirta
115 volttia, 60 Hz. Suomalaisiin laitteisiin tarvitsee myös adapterin.

Matkapuhelimet
Tarkista matkapuhelimesi kuuluvuus operaattoriltasi. Trinidadin ja Tobagon suuntanumero on +1-868.

Aikaero
Trinidadin ja Tobagon aikaero Suomeen on talvella -6 tuntia ja kesällä -7 tuntia.

Valuutta
Trinidad ja Tobagon dollari (TTD). Valuuttaa saa Suomesta etukäteen varaamalla. Tarkista saatavuus ja kurssi www.forex.fi. Varavaluutaksi US dollareita tai euroja. Luottokortilla maksaminen onnistuu useimmissa hotelleissa ja ravintoloissa.

Tipit
Trinidadissa ja Tobagossa ei ole tapana tipata. Ravintolassa voi tipata 10 %, jos palvelumaksu ei kuulu laskun hintaan.

Turvallisuus

Pysyttelemme matkamme aikana turvallisilla alueilla, mutta muun muassa taskuvarkaudet ovat mahdollisia ja yöaikaan liikkuminen tietyillä alueilla kaupungeissa voi olla turvatonta. Yleistä varovaisuutta kannattaa noudattaa koko matkan ajan. Kysythän ajankohtaiset tiedot matkanjohtajalta ja paikalliselta oppaalta. Lisätietoja maassa matkustamisesta saat ulkoministeriön matkustustiedotteesta.

Ruoka ja juoma
Kuten kaikissa muissakin Karibianmeren saarivaltioissa, Tobagolla syödään paljon kalaa. Ruokavalioon vaikuttavat myös etninen tausta, Kreolit syövät usein kanaa, riisiä, paistettuja banaaneja sekä punaisia papuja. Intialaiset syövät kanacurrya, kikherneitä, perunoita, rotileipää sekä riisiä. Trinidadin ja Tobagon kansallisruoka on callaloota, joka on perunatäytteisiä aloo pie -piirakoita, kasvistäytteisiä roti-leipiä sekä riisiä ja papuja. Paikallisia erikoisuuksia ovat kaakaopuun hedelmä, jonka valkoinen hedelmäliha maistuu hyvin makealta. Hedelmälihasta valmistetaan myös kaakaovoita. Saarilla kasvatetaan myös sokeriruokoa.Kaiken veden ja juoman tulee olla teollisesti pullotettua. Myös salaatti ja vihannekset tulee huuhdella pullotetulla vedellä. Ruoan tulee olla lämmitettyä tai keitettyä. Uudelleen lämmitettyjä ruokia tulee välttää.

Valmistaudu huolellisesti ja pakkaa kevyesti
Jokainen kilo vähemmän matkatavaraa pienentää kuljetusvälineen polttoaineen kulutusta. Useamman matkustajan kohdalla tällä voi olla merkittävä vaikutus. Henkilökohtaista hygieniaa varten kannattaa pakata mukaan matkakokoja tai näytepakkauksia, jotka paitsi säästävät tilaa myös painoa. Näiden kohdalla on kuitenkin hyvä huomioida mahdollinen aiheutuva jätteen määrä. Kohteesta riippuen on tärkeää ottaa huomioon myös paikallinen vesitilanne – tarvittaessa kannattaa suosia esimerkiksi hiustuotteita, jotka eivät vaadi huuhtelua.

Matkadokumentit ja -lukeminen elektronisessa muodossa säästävät tilaa ja painoa. Elektronisten laitteiden latausta varten on saatavilla esimerkiksi aurinkokennolla toimivia varavirtalähteitä. Esimerkiksi jalkineet vievät usein runsaasti tilaa matkalaukussa ja kerryttävät helposti laukun painoa. Mieti, mitä varusteita todella tarvitset matkaa varten ja jätä ylimääräiset tavarat kotiin.

Hiilijalanjäljen kompensointi
Monilla lentoyhtiöillä on tarjolla tapoja joilla voit kompensoida lennoistasi aiheutuvan hiilijalanjäljen. Myös osa yhteistyökumppaneistamme tarjoaa mahdollisuutta kompensoida hiilijalanjälkeä ja tehdä hyvää kohteessa. Lisätietoja saat toimistoltamme.

Ympäristöystävällinen matkailu
Yritämme toimia ekologisten periaatteiden mukaan ja kunnioittaa paikallisia ihmisiä, tapoja sekä eläimistöä kaikilla matkoillamme säästääksemme nämä elämykset myös muillekin.

Aventuran vinkit kestävään ja reilumpaan matkailuun.