Matkakohteena Trinidad ja Tobago

Opastetut kiertomatkat, suomalainen matkanjohtaja


Trinidad ja Tobago pähkinänkuoressa

Trinidad ja Tobago koostuu kahdesta isommasta ja yli 20 pienestä saaresta. Trinidad on saarista isoin ja siellä asustaa noin 300 000 asukasta ja siellä järjestetään myös maailman 2. suurimmat karnevaalit! Pääkaupunki Port of Spain sijoittuu myös Trinidadin saarelle.Toiseksi suurimmalla saarella Tobagolla asuu n. 50 000 asukasta. Tobagolta löytyy paljon pieniä kalastaja kyliä ja hienot hiekkarannat. Saaret sijaitsevat Karibialla joten ilmasto on miellyttävä vuoden ympäri.

 

Pinta-ala
5 128 km²

Asukasluku
1 215 527 (7/2018)

Pääkaupunki
Port of Spain

Väestö
Kaksi suurinta etnistä ryhmää ovat orjista polveutuvat afrikkalais-alkuperäiset ja intialaiset.

Kieli
Englanti (virallinen kieli)

Uskonto
Uskonnollisesti suurimmat yhteisöt ovat katoliset, protestantit, hindut, rastafarit ja muslimit.

Vientituotteet
Maakaasu

Hallitusmuoto
Tasavalta


Trinidad ja Tobago, yleistä

Ilmasto
Ilmasto on miellyttävän lämmin ympäri vuoden. Sateisempi kausi ajoittuu kesä-marraskuulle. Tällöinkin sateet ovat todennäköisesti vain pieniä kuuroja. Hurrikaanikausi on elokuusta marraskuuhun.

Matkustussesongit
Paras aika matkustaa on tammikuusta toukokuuhun kun on kuiva kausi.

Viisumi
Suomen kansalaiset eivät tarvitse viisumia matkustaessaan Trinidadiin ja Tobagoon.

Viisumihinnat ja -käytännöt voivat muuttua ilman etukäteisvaroitusta paikallisista viranomaistahoista riippuen.

Rokotukset
Keltakuumerokotusta suositellaan riskiarvion perusteella (Trinidadin saarella), myös hepatiitti- ja lavantautirokotteita suositellaan. Keltakuumerokotustodistus tarvitaan, mikäli saavutaan alueelta, jossa keltakuumetta esiintyy. Tarkista myös, että kansallisen rokotusohjelman mukaiset perusrokotuksesi ovat voimassa (jäykkäkouristus, polio ja kurkkumätä). Tarkistathan rokotusvaatimukset terveyskeskuksesta. Lisätietoja saat esim. Terveyden- ja hyvinvoinnin laitoksen matkailijan terveysoppaasta.

Sähkövirta
115 volttia, 60 Hz

Valuutta
Trinidad ja tobagon dollari (TTD). Valuuttaa saa Suomesta etukäteen varaamalla. Tarkista saatavuus ja kurssi www.forex.fi. Varavaluutaksi US dollareita tai euroja. Luottokortilla maksaminen onnistuu useimmissa hotelleissa ja ravintoloissa. 

Vakuutus
Jokaisella matkalle osallistuvalla tulee olla voimassaoleva matkavakuutus, joka kattaa sairastapauksessa tai muussa vastaavassa tarpeessa terveydenhoitokulut. Tarkistathan oman vakuutuksesi voimassaolon sekä vakuutuksen peruutusturvan ehdot. 

Huomioithan matkasi erikoisluonteen ja tarkistat vakuutuksen kattavuuden myös siltä osin. Monissa kohteissa vakuutuksen tulee olla voimassa myös yli 3000 metrin korkeudessa liikuttaessa ja tällöin kattaa myös vuoristotauti.

Monilla vaellus- tai sukellusmatkoilla tarvitaan laajempi vakuutus, joka kattaa esim. sukeltamisen tai jäätiköllä liikkumisen. Tarkistathan vakuutuksesi sisällön vakuutusyhtiöstäsi.

Turvallisuus
Taskuvarkaudet ja rikokset ovat varsinkin kaupungeissa mahdollisia ja yöaikaan liikkuminen tietyillä alueilla voi olla turvatonta. Yleinen varovaisuus maalaisjärjen puitteissa on matkan aikana suotavaa. Kaikkien maiden ajankohtaiset turvallisuusvaroitukset löytyvät ulkoministeriön internet-sivuilta

Ruoka ja juoma
Kaiken veden ja juoman tulee olla teollisesti pullotettua. Myös salaatti ja vihannekset tulee huuhdella pullotetulla vedellä. Ruoan tulee olla lämmitettyä tai keitettyä. Uudelleen lämmitettyjä ruokia tulee välttää.

Ympäristöystävällinen matkailu
Yritämme toimia ekologisten periaatteiden mukaan ja kunnioittaa paikallisia ihmisiä, tapoja sekä eläimistöä kaikilla matkoillamme säästääksemme nämä elämykset myös muillekin.

Aventuran vinkit kestävään ja reilumpaan matkailuun.