Matkat Guinea

Mikäli haluat kokea vähemmän perinteisen matkakohteen ja kulkea tallaamattomilla poluilla, käänny kohti Guineaa. Maa on täynnä koskemattomia sademetsiä eksoottisine eläimineen, aurinkoisia hiekkarantoja sinisen meren äärellä ja kauniita alati pauhaavia vesiputouksia. Jos olet seikkailunnälkäinen ja haluat luovuttaa itsesi äitiluonnolle, Guinea on kohde sinulle. Rauhallisen luonnon rinnalla charmikas pääkaupunki Conakry tarjoaa eläväisen yöelämän useilla baareilla ja klubeillaan.


Guinea pähkinänkuoressa

Guinea sijaitsee Länsi-Afrikassa Atlantin valtameren rannikolla. Sen rajanaapureita ovat Sierra Leone, Liberia, Norsunluurannikko, Mali, Senegal ja Guinea-Bissau. Guinea on Ranskan entinen siirtomaa ja se itsenäistyi vuonna 1958. Epävakaiden olojensa takia se on kuitenkin köyhä kehitysmaa. Pääkaupunki, sekä maan väkirikkain kaupunki Conakry on Guinean talouden, kaupan, koulutuksen ja kulttuurin keskus. Maaseudulla ja pikkukaupungeissa eletään edelleen hyvin perinteisesti. Väestö koostuu 24:stä eri etnisestä ryhmästä, jotka puhuvat lukuisia eri kieliä.


Pinta-ala
245 857 km2

Asukasluku
13 607 249 (v. 2023 arvio, sija 75)

Pääkaupunki
Conakry

Kieli
Virallinen kieli on ranska ja paikallisia kieliä ovat pohjois-kissi, kpelle, maninka, fulani, susu ja toma

Uskonto
Islam 85%, kristinusko 8%, animisti 7%

Päätuotteet
Bauksiitti, rauta, kulta, timantit, öljy ja kahvi

Hallitusmuoto
Sotilasjuntan alainen tasavalta


Guinea, yleistä

Viisumi
Suomen kansalaisilta vaaditaan viisumi Guineaan matkustettaessa. Viisumin hankintaan kannattaa varata aikaa. Mahdolliset viisumista aiheutuvat kulut eivät kuulu matkan hintaan. Teemme yhteistyötä VisumCervicen kanssa. Mikäli viisumin hankintaan liittyvistä asioista herää kysymyksiä, otathan yhteyttä Aventuran toimistoon.

Vakuutus
Jokaisella matkalle osallistuvalla tulee olla voimassa oleva matkavakuutus, joka kattaa sairastapauksessa tai muussa vastaavassa tarpeessa terveydenhoitokulut. Tarkistathan oman vakuutuksesi voimassaolon sekä vakuutuksen peruutusturvan ehdot. Huomioithan matkasi erikoisluonteen ja tarkistat vakuutuksen kattavuuden myös siltä osin.

Rokotukset
Ennen matkan alkua matkailijan tulisi varmistaa, että kansallisen rokotusohjelman mukaiset perusrokotukset ovat voimassa matkan ajan. Perusrokotuksiin kuuluvat tuhkarokko-, sikotauti- ja vihurirokkorokote, jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokote ja riskiryhmillä vuosittainen influenssarokote. Suositeltuja rokotesuojia ovat hepatiitti A ja malaria. Maassa esiintyy keltakuumetta. Rokotusta suositellaan. Todistus rokotuksesta saatetaan vaatia jos matkailija saapuu maasta jossa keltakuumetta esiintyy. Tarkista aina rokotusvaatimukset terveyskeskuksesta tai Matkailuklinikan rokotusneuvonnasta www.rokote.fi.

Valuutta
Guinean frangi, 1 € = 9418.04 GNF

Aikaero Suomeen
-3h, kesäaikaan -4h

Sähkövirta
220V ja 50Hz. Suomalaisiin laitteisiin tarvitset adapterin.

Matkapuhelimet
Guinean kansainvälinen suuntanumero on +224. Tarkista matkapuhelimesi kuuluvuus operaattoriltasi.

Ilmasto
Guineassa on trooppinen ilmasto, jossa on kaksi vuodenaikaa; kuiva kausi kestää marraskuusta maaliskuuhun ja sadekausi huhtikuusta lokakuuhun.

Matkustussesongit
Paras aika matkustaa Guineaan on kuivakauden aikaan marraskuun ja maaliskuun välillä.

Turvallisuus
Pysyttelemme opastetuilla kiertomatkoilla turvallisilla alueilla, mutta taskuvarkaudet ovat mahdollisia ja yöaikaan liikkuminen tietyillä alueilla voi olla turvatonta. Pidäthän omaisuudestasi tarkkaa huolta. Arvoesineitä ja suuria summia rahaa ei kannata kantaa mukana. Yleistä varovaisuutta kannattaa noudattaa koko matkan ajan. Kysythän ajankohtaiset tiedot matkanjohtajalta ja paikalliselta oppaalta.

Tipit
Yleisesti ottaen Guineassa ei odoteta tippiä, mutta sitä arvostetaan. Ravintoloissa saatetaan lisätä laskuun palvelumaksu, mutta jos näin ei tehdä, on 10% tippi tyypillinen.

Ruoka ja juoma
Guineassa yleisin aterian perusta on riisi, jonka kanssa tarjottavassa kastikkeessa on usein esimerkiksi maapähkinöitä, okraa ja tomaattia ja toisinaan myös lihaa tai kalaa. Riisin sijasta voidaan tarjota hirssiä, durraa tai kassavaa. Ateria tarjotaan usein isosta yhteisestä kulhosta, johon kaikki ruokailijat pistävät lusikkansa.

Taksit
Taksit ovat edullisia ja paikallisten paljon käyttämä kulkuväline.

Valmistaudu huolellisesti ja pakkaa kevyesti
Jokainen kilo vähemmän matkatavaraa pienentää kuljetusvälineen polttoaineen kulutusta. Useamman matkustajan kohdalla tällä voi olla merkittävä vaikutus. Henkilökohtaista hygieniaa varten kannattaa pakata mukaan matkakokoja tai näytepakkauksia, jotka paitsi säästävät tilaa myös painoa. Näiden kohdalla on kuitenkin hyvä huomioida mahdollinen aiheutuva jätteen määrä. Kohteesta riippuen on tärkeää ottaa huomioon myös paikallinen vesitilanne – tarvittaessa kannattaa suosia esimerkiksi hiustuotteita, jotka eivät vaadi huuhtelua.

Matkadokumentit ja -lukeminen elektronisessa muodossa säästävät tilaa ja painoa. Elektronisten laitteiden latausta varten on saatavilla esimerkiksi aurinkokennolla toimivia varavirtalähteitä. Esimerkiksi jalkineet vievät usein runsaasti tilaa matkalaukussa ja kerryttävät helposti laukun painoa. Mieti, mitä varusteita todella tarvitset matkaa varten ja jätä ylimääräiset tavarat kotiin.

Hiilijalanjäljen kompensointi
Monilla lentoyhtiöillä on tarjolla tapoja, joilla voit kompensoida lennoistasi aiheutuvan hiilijalanjäljen. Myös osa yhteistyökumppaneistamme tarjoaa mahdollisuutta kompensoida hiilijalanjälkeä ja tehdä hyvää kohteessa. Lisätietoja saat toimistoltamme.

Ympäristöystävällinen matkailu
Yritämme toimia ekologisten periaatteiden mukaan ja kunnioittaa paikallisia ihmisiä, tapoja sekä eläimistöä kaikilla matkoillamme säästääksemme nämä elämykset myös muille.