Matkakohteena Djibouti

Opastetut kiertomatkat, suomalainen matkanjohtaja

 

Djibouti pähkinänkuoressa

Djiboutin tasavalta eli Djibouti on pieni valtio Afrikan itäosassa. Punaisenmeren ja Adeninlahden erottavan Bab el Mandebin salmen kohdalla. Djiboutin naapurimaat ovat pohjoisessa Eritrea, lännessä sekä etelässä Etiopia ja idässä Somalia. Maa oli Ranskan siirtomaana vuoteen 1977 saakka. Maan pääkaupunki on Djibouti, jossa elää yli puolet väestöstä.

Pinta-ala
23 200 km2

Asukasluku
884,017 (07/2018)

Pääkaupunki
Djibouti

Väestö 
Kaksi suurinta väestö ryhmää ovat issojen somaliheimo (60 %) sekä Etiopian danakilien kanssa saman taustaisetafarit (35 %). Väestöstä viisi prosenttia on ranskalaisia, italialaisia, (Jemenin) arabeja ja etiopialaisia. 

Kieli
Ranska, Arabia

Uskonto
Lähes koko väestö on muslimeja (94–99 %), mutta maassa elää pieni kristittyjen vähemmistö.

Hallitusmuoto
Tasavalta 


Djibouti, yleistä

Viisumit
Suomen kansalaiset tarvitsevat viisumin matkustaessaan Djiboutiin. Viisumikäytännöt ja -hinnat voivat muuttua ilman etukäteisvaroitusta paikallisista viranomaistahoista riippuen.

Vakuutus
Jokaisella matkalle osallistuvalla tulee olla voimassa oleva matkavakuutus, joka kattaa sairastapauksessa tai muussa vastaavassa tarpeessa terveydenhoitokulut. Tarkistathan oman vakuutuksesi voimassaolon sekä vakuutuksen peruutusturvan ehdot. 

Huomioithan matkasi erikoisluonteen ja tarkistat vakuutuksen kattavuuden myös siltä osin. Monissa kohteissa vakuutuksen tulee olla voimassa myös yli 3000 metrin korkeudessa liikuttaessa ja tällöin kattaa myös vuoristotauti.

Monilla vaellus- tai sukellusmatkoilla tarvitaan laajempi vakuutus, joka kattaa esim. sukeltamisen tai jäätiköllä liikkumisen. Tarkistathan vakuutuksesi sisällön vakuutusyhtiöstäsi.

Rokotukset
Tarkista, että perusrokotuksesi on voimassa (jäykkäkouristus, polio ja kurkkumätä). Matkalle suositellaan A- ja B -hepatiittirokotuksia. Maassa ei esiinny keltakuumetta, mutta maassa on olemassa malariariski. Tarkista aina rokotusvaatimukset terveyskeskuksesta tai Matkailuklinikan rokotusneuvonnasta www.rokote.fi

Valuutta
Frangi (DJF).

Aikavyöhyke 
Kesällä sama aika kuin Suomessa, talvella ero on +1 tuntia.

Sähkövirta
Sähkövirta on 220 V/ 50 Hz

Matkapuhelimet 
Maan suuntanumero on +253

Ilmasto
Djiboutin ilmasto on pääasiassa kuuma ja kuiva. Ilmankosteus on korkea. 

Eniten sadepäiviä on tammikuussa, mutta kertyvä sademäärä jää kuitenkin pienemmäksi kuin loka- tai marraskuussa. Huhtikuussa sademäärä on suurin. Korkein koskaan mitattu lämpötila Djiboutin pääkaupungissa on 46 astetta. Esimerkiksi heinä- ja elokuun välillä ei ole keskimäärin ainuttakaan 29 asteen alittavaa päivää. Maan korkeimmilla alueilla lämpötila laskee selvästi.

Uskonto
Lähes koko väestö on muslimeja (94–99 %), mutta maassa elää pieni kristittyjen vähemmistö.

Ruoka ja juoma
Afrikkalainen ruoka on melko yksinkertaista, mutta maukasta ja mausteista. Paljon käytetään erilaisia vihanneksia, hedelmiä sekä viljoja. Käytettyjä ovat esimerkiksi tomaatit, paprikat, sipulit, okra, bataatti, jamssi, kassava, maissi, banaanit, mango, papaija ja sitrushedelmät. Mausteina suosittuja ovat basilika, korianteri, juustokumina, neilikka, kaneli, inkivääri ja chili. Vesijohtovettä ei suositella juotavaksi.

Turvallisuus
Pysyttelemme opastetuilla kiertomatkoilla turvallisilla alueilla, mutta taskuvarkaudet ovat mahdollisia ja yöaikaan liikkuminen tietyillä alueilla voi olla turvatonta. Yleinen varovaisuus maalaisjärjen puitteissa on koko matkan ajan suotavaa. Kaikkien maiden ajankohtaiset turvallisuusvaroitukset löytyvät ulkoministeriön internetsivuilta www.formin.fi

Ympäristöystävällinen matkailu
Yritämme toimia ekologisten periaatteiden mukaan ja kunnioittaa paikallisia ihmisiä, tapoja sekä eläimistöä kaikilla matkoillamme säästääksemme nämä elämykset myös muillekin.